![]() |
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/auti/seat-le...oglas-32311560 Jedino hoće potrošiti 10-11 l goriva, al isto plin trpi odlično |
Citiraj:
|
Citiraj:
Stalno govoris poticaji poticaji, pa jbt veca je sansa da uplatis X na juventusa nego da dobijes poticaj u nas. A jos da nam pajdaši daju 50kkn za punjače, hih. Nezz bi li se smijao il plaka. Mi smo u top 2 najgore države u EU, mi i bugari, rumunji su nas pristigli... Btw jeste ili niste primjetili ali mi smo "mini otpad" za EU velikane, njihova rabljena vozila sa leasinga negdje moraju zavrsit, a to smo mi i susjedi :D Tako da ce EV kad bude u EU mainstream za leasing, pomalo ic put nas, znači kasnit ćemo bar 5-7 godina Da meni su isto hibridi jako simpa i mislim da je to bliska buducnost a full EV malo dalja, samo isto dosta kostaju a nemaš šanse ni za poticaje zaigrat... |
Citiraj:
Ne samo za aute nego i za bilo što drugo smo guzica Europe... HT prodaje otpatke iz njemačke koje su eto prebacili nama da se ne baci, a ljudima se servira kao nova tehnologija. |
Ta vozila s leasinga su sigurno u boljem stanju od istih modela koji se prodaju po našim oglasnicima. Problem je što su naša porezna opterećenja užasno visoka i ljudi nemaju para da si priušte uvesti dobar polovni auto.
Zamisli da za lovu za koju danas uvoziš npr. Kiu Ceed možeš uvesti BMW 3er. Tko bi uvozio Ceed? I onda se čudom čude kako ljudi pogibaju jer se voze u krševima od auta. |
Dobar auto i u Njemačkoj košta.
To što naši kupe tam najjeftiniju 3jku na mobile.de je drugi par opanaka.... jer, bolje da susjed vidi da imam BMWa koji je krš nego da me vidi u 3-4g staroj KIA |
Citiraj:
Upravo tako. S istim karakteristikama cijene su gotovo identične. Jedino što se načelno dobije više opreme... |
Upit
Halo ekipa.
Vjerojatno ne spada ovamo, i moguće da če admini obrisati. No, zanima me ima li netko od vas iskustva u kupovini zaplijenjenih automobila izvana (oduzeto osobama koje nisu mogle plaćati kredit/leasing). Neću (za sada) pitati za određenu firmu ukoliko ovakvo pitanje nije dozvoljeno. |
Zanimljiva tema. Tražim si novi(ji) autu i ne bih imao ništa protiv da si uzmem auto kojeg netko nije mogao plaćati.
Pretpostavka je da su takvi auti nakrcani opremom (neće diša štedit na autu kojeg plaća firma), u dobrom stanju, nisu maltretirani i servisirani su u ovlaštenim servisima. |
Ma kakva crna infrastruktura ?? Neće to kod nas zaživjeti još 30 godina...
Ali problem je što kod nas moraš vršiti istraživanja duboka čak i za odlazak do mora... gdje stati, hoće li biti gužva, kupiti sve moguće adaptere, izguglati sve punionice, a jebote kao da ideš u džunglu na tečaj preživljavanja... Strujić trenutno prolazi samo da imam neku konzervu doma za ići na posao, domet do 100km , i punjenje doma u garaži. I da košta 10 000 eura. Na takvim vozilima treba biti fokus, a ne na konceptima koji nikad ni ne izađu na svjetlo dana. Sve ostalo spada pod mazohizam i napor. S tim čudom ti praktički nesmiješ sići sa "glavne ceste" ... Baš me zanima kako bi kroz bosnu prošao :D |
Citiraj:
Citiraj:
Samo primjer na zadnjem uvozu, Mercedes B klasa, 7 mjeseci star, 10000km, salonsko vozilo, vrlo visoka razina opreme, cca 50-60000kn jeftiniji nego najsličniji u HR koji nema tu razinu opreme, stariji od 1 godine, 20000+km, iz rent a car. |
Što je auto skuplji, to ga se više isplati uvesti.
|
Pa naravno, auto do 5, cak i 10k eur mi se cini da se ne isplati ni uvozit.
|
Tak je, nameti su preveliki da bi se isplatilo. Tek tamo oko 15-20+ se isplati.
|
Još malo o HR realnosti i EV
https://net.hr/danas/hrvatska/teske-...i-su-u-strahu/ |
Sta mislite o ovom cliu: https://www.facebook.com/marketplace...3921690288342/
Nesto starije od onog sta sam gleda prije ali i dosta manje cijene. Izgleda uredno, kakav je ovaj 1.4 motor zna li tko? |
Ono najzanimljivije saznaš u komentarima.
Grad napravi taksi stajalište, onda uvale punjač na stajalište i naprave 2 free parking mjesta za aute koji su na punjenju, a preko puta parking koji se naplaćuje 70 kn/h. Tu je najviše gradska vlast kriva |
Pa meni je prika doveo BMW 318d 2014 Luxury paket opreme, cca 150kkm za 10500 davanja ga izasla još 1000 eur i to je to
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/auti/ford-fo...oglas-32537517 https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-32418289 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mozes u garazi parnim cistacem bez abrazivnog djelovanja, ali pravi parni cistac s deklariranom vrsnom toplinom , ne igracke koje se kupuju na akcijama i koja su vise za staklene povrsine. No, vjerujem da takvog doma nemas. Pa ako ne zelis na posteno kemijsko, jer navodis povrsinu, onda ponavljam, stavi si mljevenu kavu jedno pakiranje, ili bolje u zrnu pakiranje. Ako su stoljecima u transportu delikatnih stvari koristili kavu da ne dominira neki drugi miris do destinacije, ako je narko ekipa koristila da zamente miris psima - valjda su znali sto rade ;) Kava se uvuce brzo, posebno u malom prostoru kao sto je auto. ... |
Miris se pomalo "ispire" sto je dobar znak. Mogao bi probati i kavu u zrnu jerbo imam kilu lavazze koju ne mogu piti, pa barem neka korist od nje... Samo da mi se ne uvuce neki šmek kave jer cu popizditi. Znaci ne volim mirise u autu, nista :)
Inace, postoji neki nacin da se dodje do onih ventilacijskih otvora ispod sajbe? Sumnjam da mi je nesto upalo unutra pa bi htio pogledati... Ful glupa situacija, izgubio sam u autu plasticnu polugicu za skidanje plastika. Odletila mi je dok sam nesto cupao van i nisam gledao di je pala. Kasnije sam je sat vremena trazio u i oko auta, kricavo narancasta poluga, nema sanse naci je. Sve sam okrenuo, sve! Sad sumnjam da je uletila od sajbe u te vent kanale... |
Skroz uredan Cherokee, 4.0
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fb0396d604.jpg https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dd94c5058b.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Možeš. Skineš brisače, i možeš plastiku izvaditi. Samo, to se skida dok je vruće vani, da kopče ne popucaju
|
Hmm to radim inace pred zimu kad cistim one kanale za vodu, da se ne zastopaju od smeca. Skinem brisace i plastiku izmedju sajbe i haube... Mene zanima unutar kabine vent kanali iza volana i ispod sajbe, ona dva siroka za odmagljivanje sajbe itd.
Osim ako kazes da se njima pristupa ispod brisaca s vanjske strane auta..? |
Citiraj:
Gesendet von meinem SM-G973F mit Tapatalk |
Pezo 308, prva generacija. Guglam upravo sta i kako...
|
Kakav je zakon kad wrapas auto u drugu boju kod nas? Iz npr. crna metalik u sivu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja mislim da ništa ne moraš |
Itekako moraš. Mora se upisati boja u prometnu.
Jednom sam došao na tehnički s autom na koji je firma friško stavila folije. Iako je auto bio samo u drugoj nijansi originalne boje auta, čovjek je odmah kod pregleda rekao da moramo upisati "višebojan" pod boju. |
Citiraj:
|
Ma ništa posebno, slično kao upis dodatne dimenzije guma.
|
nice.
btw. https://youtu.be/lDQKfGHuCQw novi BMW M3 present spot snimljen u Rijeci izgleda super Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk |
Baš gledam taj M3 novi i preagresivan mi je. E90 i F30 M3 su imali suptilnu grbu na haubi i puno pitomije i elegantnije djelovali u odnosu na ovo. Nije mi zasad nikako sjeo G80, možda bude s vremenom, kao što mi danas E90 LCI super izgleda.
|
Citiraj:
Loce ko Seks a ne ide s mjesta :D |
Ni meni se nova serija 3 i 4 ne sviđaju previše zbog predimenzioniranih bubrega. Trebalo je ostati kako je bilo prije - tablica se montira na branik, a bubrezi su niži i idu samo do branika.
|
Citiraj:
Do njih teško, otvori su iza klapni u tunelu, tak da doći do toga bez skidanja cijele instrument table-mislim da neide Najdalje što možeš doći je kod otvora filtera kabine, ili da skineš ventilator kabine |
Citiraj:
Bubrezi jesu ogromni, ali su zato crni, da se ne isticu. Ogromni bubrezi i krom su mi no no. A ova nova zelena boja mi je apsolutni top! Prekrasna. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:14. |
|