Citiraj:
Autor lowrider
(Post 3230848)
Je naljepnica ide preko poklopca, al nebitno, kod mene je na servisu strgana da bi se otvorio poklopac, al niš nisu rekli na tehničkom.
Ak su ti dizne "valtekoidnog" oblika, onda mislim da su gotove. Auto ti može loše ići i ako previše plina dobiva, benzinski ecu onda skraćuje vremena ubrizgavanja, to možeš vidjeti preko trikova LTFT i STFT (recimo preko Torque app)
|
Imam opasne kontrolore na tehničkom kad je plin u pitanju, al budem smuljao da su u servisu morali štelat pa su je potrgali:D
Citiraj:
Autor Vuco
(Post 3230871)
Može vidjeti i preko EuropeGas aplikacije, plava i crvena linija će mu se početi udaljavati.
Najbolje je voziti na benzin 10-60min (ovisno o brzini benzinskog ECU-a) i pokušati sve režime pogoditi. Tako da se napravi slika benzinske mape. Onda u softveru do EG-a je zaključati, da se ne može pomicati.
Nakon toga prebaciti na plin i voziti jednako kao i na benzinu (ne sad odjednom početi biti Colin McRae). Tada gleda plavu crtu, onda bi se trebala odmicati od crvene ako ima previše/premalo plina. 5-10% je ok (gledati najbolje određeni tlak MAP-a i onda vidjeti jel se vrijeme ubrizgavanja povećalo ili smanjilo), sve preko toga može biti uzrok gubitku snage.
Moji Atiker/WentGas zeleni injektori (kopija Valteka) su bili za baciti nakon 10 000km i prve zime. jer već tada nisu mogli ispravno prebaciti na plin u leru (zalijepe se i onda prvih par ubrizgavanja ne mogu dovoljno ubrizgati te se auto ugasi). Što sam ja riješio na način da prebacuju u vožnji. Osjeti se ponekad sitna knedla na pola sekunde i onda radi sve tip-top. Sad sam već na 45 000km i već dva mjeseca gledam kako da ih zamijenim za STAG-ove W02. Nikako naći vremena.
Ako ti se štopaju injektori onda imaš ili izuzetno loš plin ili loš filtar plinovite faze ili loš filtar tekuće faze ili stvarno loše injektore (ili loše izbušene).
|
Sad kad već spominješ, u eg appu sam gledao prije 2tj baš krivulje benzinske i plinske mape, plinska je taman u tom režimu di zajeb..a auto dosta ispod benzinske, već od 3000 o/min krene radit trbušić prema dolje. Od početka mi smrdi na dizne, sad kad raspravljamo o tome, još više, jer sam i ja zimus znao katkad imat iste simptome, al sam ih pripisivao preniskoj temperaturi postavljenoj za prebacivanje na plin, a vani minus, pa se ujutro znao ugasit čim prebaci na plin (zatrokira na leru čim zapišti da je prebacio i ugasi se (vrlo rijetko zimi vozim ujutro odmah, nego upalim auto, pa dok pokupim stvari i klinca stavim u auto i malo se zagrije u autu, do tad taman prebaci na plin).
Ne štopaju se, valjda:stoopid:, tj samo jednom do sada, po servisu, ali ako je to sve tako kako pišeš (ovo za ler itd., ) onda se ili ipak štopaju ili su dizne rekle pa-pa.
|