![]() |
muči me 65W naspram 105W kod 3d serije nisam siguran da nh-d14 može to hladiti. rabljeno je nemoguće tak novo naći a da nije cijela konfa a meni treba samo cpu-mbo-ram.
s time da sa cijenama grafičkih ne budem tak brzo mjenjao. Sad sam na rx580 onda mi niti nema smisla uzimat pcie 5 jer ne vjerujem da bum niti nakon 5 godina išao dalje od dvije generacije od 580. ne znam nekako mi se čini trenutno performanse/€ je najjučinkovitije am4. |
Noctua NH-D14 itekak može ohladiti 5700X3D i zapravo bilo koji od ovih procesora koje razmatraš.:)
|
ok... jel to provjereno... jer najbitniji uvijet koji je sad ostvaran je nečujan komp u sobi u idle-u
|
Da, slobodno provjeriš, imaš hrpu recenzija tih procesora, nisu baš neki pretjerani potrošači.
|
Ok išao sam na noctuin site nisam niti znao da imaju vlastite testove. Izgleda da cooler neće biti problem. Tak da sam se onda ide 5700x3g ako ga nađem ispod 200. Sad je 209 barem na amazonu..
BTW imate možda kakvu preporuku koji ram uzet? |
32GB DDR4-3200 CL16 je već dugo standard, pa samo provjeri koja cijena ti najbolje odgovara.
|
Kažu interneti da sa X3D CPUima brzina RAMa nije problem jer 3D cache to riješava. Barem u igrama. ;)
EDIT: Evo ti 5700X3D na amazon.de za 193€. |
Citiraj:
|
preskup 5800x3d, uzimam 5700x3d. Bio je upravo na amzonu za 192. Dok sam se logirao otisao....
|
It's there, 202 eura kada se ispretumba razlika u porezu:
AMD Ryzen 7 5700X3D Box https://amzn.eu/d/3EQuWQ8 |
Pak je kod nas niti 3€ više (205.50€), ne kužim koji je smisao zazati se s tim
|
Kao što sam napisao, cijena varira tokom dana i ide do 189€. A to je već 15€ razlike.
Taj u protisu za 205 je tray dok je ovaj sa amazona pakirani. Znam da je sada ispalo sranje sa intelom jer izgleda ne priznaju garanciju na tray procove (ovo zadnje sa 13 i 14 gen), pa ne znam ima li i AMD sličnu ploitiku... A i znamo kako amazon riješava RMA, bez pitanja se mijenja. ;) Po meni win-win i ostane ti za pivu u ćevose. |
Citiraj:
Radije ti to kupi dok ima, kupuješ PC za slijedećih 10 godina kako si rekao, ne znam kako će te spasit 9 eura uštede, euro godišnje. Uzmi to dok ima, da je AMD pametnija firma taj AM4 bi već odavno bio u penziji. |
Zato i jesam uzeo jutros.
|
Citiraj:
Ovo zvuči kao da je neka super akcija to, a ne normalna cijena za taj proc. Na mindfactoriju je 180 tray i 189 box verzija. Znam, znam, treba onda platit mailboxde, ali ako se uzima više stvari sve to ima smisla. |
neznam kaj da kažem ali gledam i ploče i memorije sve stalno limited price poprilično... ploča MSI b550-A pro 103 €. Nudio mi je i 2x16 crucial memoriju (neznam koja mislim da je bila pro cl16) za 50 sad je ne mrem naći. Nekak mi izgleda da su neke akcije u igri da bi možda sve trebal uzet preko amazona.
edit. evo našao i Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) 3200MHz DDR4 CL16 za 60$ isto limited deal. možda je ljetni sale!? |
Da li znas da si offtopic? Sad znas.
|
Ne znam da sam offtopic!? Jel pricamo o Severini? Mi pricamo koji AMD procesor kupiti i koji je najisplativi trenutno. O cemu ti mislis da lricamo!?
|
Misli na memoriju o kojoj se raspravlja.
Uglavnom, ne moraš se limitirati na 3200MHz, možeš uzeti i sa višim taktom. Možda ima 3600 koja nije puno skuplja. |
vidim da se dosta stvari promjenilo od kad sam zadnji put kupil komp. Što nije 3200 mhz default, a sve iznad toga je OC i memorije i CPU-a. Koliko sam vidio rayzen 7 3D serija je lockana nema mjenjanja multipliera. Stoga mi je i logično da uzmem 3200 memoriju kad ne mislim OC uopće raditi tj mislim sve ostavit stock.
|
Citiraj:
Tema je koji AMD proc kupit, dobio si odgovor ili ti ga sugestiju koji, stvarno zatrpavaš temu dalje bez potrebe. |
Citiraj:
Molim Vas da me ne učite što je offtopic i ne mislim više odgovarat na ovakve postove koji derailayu topic. Ako smatrate da moji postovi krše pravila ovog foruma slobodno prijavite moderaturu, a ne namjerno skretati temu sa sasvim prigodne, konkretne, korisne i pristojne komunikacije zainteresiranih članova. Ako vam se nešto ne sviđa, ne morate čitat a pogotovo komentirat, izađite van i prošećite. Postovi koji su iznjeti u komunikaciju ove teme su itekako korisni članovima sa svježim i korisnim informacijama. Ovo nije Q&A session nego forum. |
Citiraj:
I za tvoje oftopicarenje (korisno ili ne) postoji valjana tema: https://forum.pcekspert.com/showthre...25589&page=249 |
Malo ti je bahat ton.
Ovo o cemu pricas je za temu za konfiguracije, pardon - nadogradnje pa slobodno tamo nastavis. Citiraj:
|
Gledam da je 7900x3d sada dobra kupnja?
Može samo preporuka neke dobre ploče sa kojom bi se upario. Razmišljam o onoj bijeloj Gigabyte pro x? Pasala bi uz komp! |
Definitivno je 7900x3d zanimljiv sada onima koji zele i gaming i malo vise od toga..
Cijenom jedva skuplji od 7800x3d Tko zna, i meni je zanimljiv.. ipak ja cekam 9800x3d (+ reviewe) pa mozda nesto i uzmem a mozda odustanem od svega do daljnjeg :o |
4 privitaka
Stize neki 7900x3d s njuske za 300eur bez racuna, valjda nije fejk :D
Kupio mi ga je necak u Ri, cekam dostavu ..:o |
Citiraj:
|
Koliko sam gledao stevu metalca, isto trose ta dva :o
Ja cu mu ionako staviti temp limit na 70°C To sam imao i na 7900x, a i na 7600x imam to podeseno na 65°C |
Što nije to malo prenisko, pa pusti malo đubre da se prži :D
Ne mora baš na 95C kako je genijalni AMD to isplanirao, ali 80 već mu je sasvim oke. Mislim, to malo smeće ode na 70C kad otvorim firefox :D, ali ne smeta to njemu, dobro mu je |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38. |