PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

A.J. 03.03.2017. 12:13

Nisam upoznat da ih je uveo. Bar prije ih nije bilo dok sam ga još koristio.

imart 03.03.2017. 15:02

ima na žalost..

HumWeed 28.03.2017. 20:49

Mi moze netko objasniti logiku ovog...
Koristim LuckyPatcher da maknem reklame iz jedne stare retro igre
I on ih makne (necu navoditi koje opcije ni nist jer se mnogi mrste na ovo)

No poanta je, da na vec instaliranu igru LP makne ono sto treba (fizicki)
A kad sa istim napravim re-pack u apk, igra vise neradi

A kad s titanijumom napravim bakup, kad ga restoram s appdata, on mu vrati
onaj s reklamama...

Zasto?
Ako je fizicki promjenjeno/maknuto
I ovi programi onda rekompresiraju promjenjeno, zast je onda sve u banani ?

chief_wolfinjo 30.03.2017. 18:22

Bok,

koju aplikaciju preporučate koja može vratiti obrisan file na mobitelu ?

znači slučajno sam obrisao jedan file, i sada bi ju pokašao spasiti.

znam da postoje aplikacije koje je potrebno prvo instalirati, i tek nakon njihove instalacije ona može vratiti obrisane file-ove koji su obrisani nakon instalacije aplikacije... a to meni ne treba

ja trebam aplikaciju koja može pokušati vratiti file koji je obrisan prije instalacije te aplikacije

hvala

Remixer 30.03.2017. 21:32

Jel zna netko kak' isključit ažuriranje svih aplikacija? Konkretno - radi se o maminom LG K4 (jeftinjak) i svaki Božji dan dolazi obavijest da će se ažurirat nekoliko aplikacija, nekad 15-ak, wtf? Ja trenutno imam A5.6 i možda se jednom mjesečno nešto ažurira i to je OK, ali to na tom LG-u je užas. Tražio sam i nisam našao nikakvu opciju da se isključi to dosadno i mami nepotrebno ažuriranje aplikacija (koristi samo Viber, SMS i pozive) tak' da nema potrebe za tako čestim ažuriranjem.

Juice 30.03.2017. 21:37

Ažuriranje od strane Play Storea?
U postavkama Play Storea imaš opciju.

Remixer 30.03.2017. 21:42

Citiraj:

Autor Juice (Post 3043355)
Ažuriranje od strane Play Storea?
U postavkama Play Storea imaš opciju.

Nisam 100% siguran, sad kad to kažeš pretpostavljam da je to. OK, sad znam gdje ću potražit kak to isključiti. Hvala ti!

virty 30.03.2017. 22:57

Meni skoro svaki dan ima par azuriranja, Galaxy S7. Nimalo mi ne smeta, neka novih verzija 😊

Poslano sa Galaxy S7

jp_rv 13.04.2017. 19:06

može preporuka za neki gps live tracker? neda mi se sad tražiti 2 dana po netu, ovo šta sam iskopao traži premium na mjesečnoj bazi da bi radio live tracking.

naletio sam na road ID (https://play.google.com/store/apps/d...did.ecrumb.app ) ali nisam siguran dali je to to.

znači, jednostavna aplikacija, zaboli me za rute, planiranja i sve pizdarije jer će bit u bauelettu od motora spojen na powerbank ili u ruksaku ovisno šta imam, bitno mi je da javlja log gdje sam, i da random ljudi kojima pošaljem link mogu u realnom vremenu vidjeti gdje se nalazim. dodatne opcije tipa da posalje mail ili nekako na drugi nacin javi ako se ne maknem s pozicije xy minuta bi bile poželjne iako nisu neophodne.

xlr 14.04.2017. 06:29

Probao si ovaj novi google maps location sharing?
https://www.engadget.com/2017/03/22/...ation-sharing/

jp_rv 14.04.2017. 08:37

interesantno. nisam u zivotu upalio google maps na mobu. sad se bas igram s tim, iako mislim da ce mob htjet sva ziva update-anja da bi to radilo.

ali je jednostavno, tako mi djeluje... doduse sad u uredu mi mob ne zeli ulovit gps... pa cemo vidit.

xlr 14.04.2017. 08:43

Ako se sjetis sibni kratki osvrt kako ti radi.

Dosad sam koristio neki feature u sklopu Garmin sata pa bi live track dijelio s curom kada odem pedalirati negdje u vukojebinu. Ono, vracam se tad i tad, evo ti i ruta. Ovo preko Mapsa izgleda puno jednostavnije

jp_rv 14.04.2017. 10:33

mogu, u nadi da oba droid uređaja koja imam podržavaju novi maps... u subotu idem đir pa me zanima dal će radit.

malo me brine potrošnja podataka, jer trenutno nemam data tarifu, a planiram uzet početni paket od 250mb...

kasko 14.04.2017. 10:48

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3048754)
mogu, u nadi da oba droid uređaja koja imam podržavaju novi maps... u subotu idem đir pa me zanima dal će radit.

malo me brine potrošnja podataka, jer trenutno nemam data tarifu, a planiram uzet početni paket od 250mb...

S aplikacijom mozes i cacheat mapu (spremiti ju na uredaj) tako da odaberes podrucje koje zelis spremiti i u trazilicu upises: "ok maps"

A.J. 14.04.2017. 15:06

Ja inače koristim Glympse. Druga strana može gledat preko web stranice.
https://play.google.com/store/apps/d....glympse&hl=hr

EDIT: baci pogled i na Glympse Express. Upravo vidio za njega. Izgleda jednostavniji za brzo dijeljenje lokacije.

jp_rv 15.04.2017. 13:40

Citiraj:

Autor xlr (Post 3048698)
Ako se sjetis sibni kratki osvrt kako ti radi.

Dosad sam koristio neki feature u sklopu Garmin sata pa bi live track dijelio s curom kada odem pedalirati negdje u vukojebinu. Ono, vracam se tad i tad, evo ti i ruta. Ovo preko Mapsa izgleda puno jednostavnije

ne radi na CRO accountima očito. stavio sam novu verziju mapsa i nema te opcije. "it will be rolled out in USA ....." kao bypass je da se napravi novi gmail koji je kao iz USA.
EDIT odjednom se opcija pojavila. prije sat vremena je nije bilo. malo jebe pri otvaranju mape onoj osobi na čiji sam mail poslao link(znači nije potreban android, nego može i na komp, pa se otvore gmapsi i pokaže "xyz is here right now". prilikom otvaranja javi error (this email address cannot access the location of xyz" ali ipak pokaže flekicu s mojim avatarom.

Citiraj:

Autor kasko (Post 3048759)
S aplikacijom mozes i cacheat mapu (spremiti ju na uredaj) tako da odaberes podrucje koje zelis spremiti i u trazilicu upises: "ok maps"

ne treba mi mapa, niti ne treba da ju mob prikazuje. doduse sama terrain mapa za npr istru i okolicu moze imati koliko, 10MB? mislio sam da aplikacija samo šiba gps koordinate na net.

Citiraj:

Autor A.J. (Post 3048853)
Ja inače koristim Glympse. Druga strana može gledat preko web stranice.
https://play.google.com/store/apps/d....glympse&hl=hr

EDIT: baci pogled i na Glympse Express. Upravo vidio za njega. Izgleda jednostavniji za brzo dijeljenje lokacije.

pogledat ću.

edit: glympse radi ali ima max limit od 4 sata i svaki put moram rucno ponovno pokrenuti, inace je OK.

A.J. 15.04.2017. 20:46

Možeš i prije isteka produžit, a moguće i nakon isteka. Trenutno se nemogu sjetit. Probaj ;)

mladenmladinić 17.04.2017. 22:16

Kako da sakrijem aplikaciju ?

Čuo sam da postoje android aplikacije pomoću kojih se može skriti bilo koja instalirana aplikacija na mobitelu.
Meni je potrebno da sakrijem aplikaciju "poruke" kako mi niko nebi mogao pregledavati pristigle SMS-ove (nažalost ima i takvih ljudi)
I sad neko mi je preporučio aplikaciju "Apex launcher" koju sam instalirao, i sakrio sam onu ikonicu "poruke" tako da je nema nigdje ali kad stigne poruka automatski na vrhu prikaže skraćeni dio poruke i klikom na to svako može vidjeti cijeli sadržaj poruke.
Ima li ko da mi preporuči neku aplikaciju koja bi mi uradila to šta tražim

kvaju 17.04.2017. 23:02

A da jednostavno blokiraš notifikacije od aplikacije poruke? Ili koristi neki app locker, da možeš otvoriti odredenu aplikaciju sano pomoću sifre i sl.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

mladenmladinić 18.04.2017. 12:02

Probao sam i AppLock, i on mi sakrije tu ikonu "poruke" ali čim stigne neka poruka skače prozorčić gdje se vidi početni dio poruke i klikom na njega bilo ko, ko je pri mobitelu, ulazi u sadržaj poruke bez problema.
Ako isključim notifikaciju onda neznam da mi je stigla poruka, ne mogu cijeli dan stalno otvarat aplikaciju da bi vidio da li mi je stigla poruka s tog broja

kvaju 18.04.2017. 20:36

Mozda ako su samo smsovi u pitanju mozes uraditi sljedeće.
Ja koristim textra plaćenu verziju, i u postavkama notifikacija imas pod privacy show message text i sender da sakrijes taj dio, ja predpostavljam da i free verzija ima ovu opciju. Probaj provjeriti.

mladenmladinić 19.04.2017. 13:59

Instalirao sam taj Textra i podesio kako mi ti savjetuješ ali najvažnije neznam, kako da umetnem broj s kojega oču da mi skriva SMS-ove !

kvaju 19.04.2017. 14:53

Ti bi samo od pojedinog kontakta da skriva sms?
Tu ti nemogu pomoći.

Juice 19.04.2017. 15:05

Jbg stari, morat ces za ljubavnicu novi broj i mob uzet.

mladenmladinić 19.04.2017. 15:27

Ooo shit, znači nema nade za mene.
Ne smijem se odvajati od telefona kad je žena u blizini

A.J. 19.04.2017. 15:32

Postoji mogućnost u viberu skrivanja razgovora pinom. ;)

kvaju 19.04.2017. 15:52

Evo taman malo prčkam po textri, i imas opciju da samo za pojedini kontakt notifikacije uredis kako tebi paše, drzi dugo na poruku od tog kontakta, pa gore desno 3 točkice, i customize, i podesi.

Ps l. Jeli ja ovim postom podržavam preljub? :D

xlr 19.04.2017. 16:01

Citiraj:

Autor kvaju (Post 3050859)
.

Ps l. Jeli ja ovim postom podržavam preljub? :D

Pa Mladen je poznati Kazanova :)
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2984013

kvaju 19.04.2017. 16:37

Lol

smuchac 19.04.2017. 20:35

Mladen će najebat. 😂

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Gabre 26.04.2017. 17:07

trebao bih prepruku provjereno dobrog automatskog video kreatora, ukratko, zamjenu za Google Photos. Photos radi super filmice od fotki i videa sto si slikao tipa jedan vikend ili dan, itd.
No ako zelim sam sloziti i odrediti koje filmice i fotke da koristi kako bi napravio automatski video, konstantno se rusi aplikacija, odnosno baci neki eror ili slicno. Ovo mi se dogadja na zadnja 3 android telefona i jednostavno je aplikacija smece po tom pitanju.

postoji li dostojna zamjena, napominjem ne treba mi video editor sa milion funkcija, trebam samo da mu odredim koje video klipove i fotke da nasumicno slozi u kratki filmic, i da mogu ubaciti svoju pozadinski pjesmu.

preporuke?

tilurium 27.04.2017. 07:25

Je li ti to baš mora biti na mobitelu? Meni ako nekad GP zašteka (tipa sruši se kad želim napraviti jako veliki album ili ga vječno vrti) jednostavno se prebacim na laptop/komp kad stignem i odradim na desktop verziji koja mi uvijek radi tip top.
Ne znam koji mobitel imaš, ali i samsungov video editor (movie Maker) mi je dobar.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

xlr 27.04.2017. 08:40

Power director mi je super za sjeckanje, spajanje i usporavanje/ubrzavanje videa na mobu (koristim placenu verziju). Ima zgodne opcije, ali bojim se da ne radi nista random ili pregenerirano kao GP... Svejedno, lakse mi je rucno pospajat 3 videa i zezat se malo, nego sve to napraviti u GP-u metodom pokusaja i pogreske.

Neo-ST 27.04.2017. 13:27

Opet su sjebali Tapatalk. Nevjerojatno.

acmevagabundo 27.04.2017. 14:10

Tapatalk je jako loš komad softvera, posebno jer svaki update donosi novu hrpu bugova. Štoviše, ako su i nešto popravili to ne znači da će u slijedećoj verziji raditi.

Ali nema alternative, a većina foruma (koje ja pratim) nema mobilne stranice, tako da ako želiš nešto pročitati na mobitelu osuđen si na tapatalk.

xlr 27.04.2017. 14:15

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3054092)
Opet su sjebali Tapatalk. Nevjerojatno.

Ne primjecujem sto tocno 🤔

Juice 27.04.2017. 14:19

Zasto koristite novu verziju ak vam ne valja?
Verzija stara 2-3 godine koju koristim radi uredno.

smuchac 27.04.2017. 14:23

Ni ja nisam primjetio da nesto ne stima. Da ima glupih rijesenja,ima al da ne radi,radi....

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Neo-ST 27.04.2017. 14:31

Prebacite u night mode pa mi recite kako vam izgledaju read vs. unread postovi. Prije ih se lako razlikovalo, sad su debili stavili ime postera i threada u bijeli boldani font i sve isto izgleda.

xlr 27.04.2017. 16:13

Nisam to ni primjetio do sada, hvala! :D Meni podeseno da se read teme sakriju nakon refresha, ime OP-a mi ne smeta, cak mi je i drago sto su ubacili ime podforuma di je tema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:53.