PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 10 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263544)

baTman 21.10.2017. 17:57

Kako maknuti Share iz context menu? Pokusao razne regedit bat fajlove ali nista..

Neo-ST 21.10.2017. 18:09

Jel postoji neka "light" verzija Win10, bez ovog bloatwarea šta dođe s njom?

kreatinko 21.10.2017. 18:58

Citiraj:

Autor virty (Post 3116390)
Instalirao sam 1709 update. Instalacija uredno prošla, te nakon logiranja u Windowse, Settingsi ne rade. Na kratko se pojavi prozor od Settingsa i odmah se zatvori. Baš lipo, valja riješit ovaj problem :)

Isti problem i kod mene + ne radi mi Windows key na tipkovnici niti Windows ikona lijevo u taskbaru ! Psmtr i ovom update-u :fuming:

Neo-ST 21.10.2017. 21:02

Citiraj:

Autor Snowrider (Post 3116278)
Isti problem imam u zadnjih par tjedana, nikako rijesit sve prekopao i sve pokusao...

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3116323)
Imam slican problem i isto vjerujem da je do windowsa.

Na windows 7 nije bilo takvih problema a vise-manje sve aplikacije i programi su mi isti. Isto tako ako stavim racunalo u sleep zna se desiti da nakon par sati hdd zarostilja i digne mi cjeli komp i onda ja blejim po sobi iz kreveta i gledam koji kli...

Jedino sto kod mene nije ta ucestalost tj. recimo da se hdd pokrene iz cista mira 3-4 puta kroz 24h.

https://www.reddit.com/r/Windows10/c...eators_update/

Kakvo smeće od sustava moj bože...
I ne znam koji je k. tom Microsoftu da ovako sjebe stvar sa glupostima.

virty 21.10.2017. 21:43

Citiraj:

Autor kreatinko (Post 3116850)
Isti problem i kod mene + ne radi mi Windows key na tipkovnici niti Windows ikona lijevo u taskbaru ! Psmtr i ovom update-u :fuming:

Meni barem radi Windows tipka i Windows ikona :)
Probao sam i sa sfc /scannow, ali je problem i dalje prisutan.

devaa 22.10.2017. 08:28

Ma daj katastrofa obrisem drivere ( problem code 10 ) update-am i prestanu mi radit tipkovnica i oba misa. Odem system restore kurcina 0 opet error...
Uglavnom 10ka je kurac od windowsa...

Powered by LG G6

Pupo 22.10.2017. 09:39

A šta očekujete? Napravili ste updejt isti dan kad je izašao van.

Da se razumijemo, ostali ljudi vole vas, da im potestirate jel stvar radi i sve to pa da onda znaju hoće napravit update il ne.

Kolko vas je pročitalo changelog prije nego je napravilo update?

Brko 22.10.2017. 09:42

Pa vratite se na verziju prije. Ostao vam je Windows.old folder i u opcijama vratite se verziju unatrag.

Baš sam probao ovo kaj vas muči. Nikakvih problema nisam vidio. Valjda ovisi od kompa do kompa... nevjerovatno.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Problem 22.10.2017. 09:59

Ja sam prije update-a imao problem da mi je "cold" boot bio normalan, a kad sam radio restart trajao je preko minute. Nakon updatea, to se vratilo na normalu i sad je opet unutar 20s :). Jedino sto sam primjetio je to da nekad trebam 2x upisivati pass kod logina. Na poslu isto updateao i tamo je sve ok...

virty 22.10.2017. 11:49

Super, sad mi ne radi ni windows tipka/ikonica.....aaaaaa.....

Poslano sa Galaxy S7

Sn4k3 22.10.2017. 13:39

Ovaj novi update radi bez greske, cak su proradile neke stvari sto su prije bile izbugirane - tipa: Start > Settings prije nije ima nikakvog efekta, dok bi desni klik na start pa Settings uredno radija i sl...
Odokativno, sistem se cini nesto brzim, zasad ne vidim nikakve probleme, ukratko zadovoljan sam...

kreatinko 22.10.2017. 13:45

Update: nakon 2 restarta sve radi kako treba ! Čudni su putevi MS-a i ovih Windowza :)

Charmander 22.10.2017. 16:03

kod mene takodjer sve proslo glatko i sve radi nakon vise od 2 restarta. Windows je veca lutrija nego linux...

skalar 22.10.2017. 18:53

kod mene je i na PC i na laptopu brisanje Windows.old-a ubrzalo i stabiliziralo sistem

How to delete the Windows.old folder on Windows 10

zvone07 25.10.2017. 15:05

Nakon update-a na 1709 igre koje se vrte u fullscreenu stravično lagaju, neigrivo.
Zanimljivo, kad ih pokreneš u windowed modu rade savršeno.
Display driver ažuriran.
Svašta...

danex 26.10.2017. 10:51

Ja sam nakon novog updatea morao ponovo podešavat monitor,sve je bilo prekričavo,pretamno.Od igara sam probao samo fifa18 i nemam nikakvih problema

Brko 26.10.2017. 23:36

Stvarno sam onda jedan od rijetkih koji eto u tjedan dana nije naletio niti na jedan problem ili bug nakon upgradea na 1709. Čudno, a baš sam obratio pozornost na ove stvari koje vas more.

Obično me takva sranja zaseru uvijek, ali očito da sam ovaj puta imao sreće. Ili je do Ryzen setupa :D

nick praskaton 27.10.2017. 07:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3119049)
Stvarno sam onda jedan od rijetkih koji eto u tjedan dana nije naletio niti na jedan problem ili bug nakon upgradea na 1709. Čudno, a baš sam obratio pozornost na ove stvari koje vas more.

Obično me takva sranja zaseru uvijek, ali očito da sam ovaj puta imao sreće. Ili je do Ryzen setupa :D

eo i ja stavio taj updatze ima tjedan dana, niti jednog problema nisam imao...

killuminati 27.10.2017. 07:45

također i to na popriličan raspon od yorkfielda i penryna preko haswella do bay traila i kaby lakea, niti najmanji glitch.. tako da oni koji imaju problema, ne bih rekao da je do win..

netko je spomenuo trzanje u full screenu nakon updatea, pa sam baš da vidim to trzanje pokrenuo gta v u 1080p na 10 godina starom računalu, radi jako dobro do max 62fps, a igra nije ni na ssd-u, već na ezex blue..

SaleFFS 27.10.2017. 08:33

Već nekoliko dana na Ryzen R3 i R5 nikakvih glitcheva niti problema. Čak mi je score u unigineu veći za cca 50-ak bodova :D

NFS2015, Dirt Rally BF1 rade i dalje odlično.

kiki86 27.10.2017. 08:42

Citiraj:

Autor zvone07 (Post 3118389)
Nakon update-a na 1709 igre koje se vrte u fullscreenu stravično lagaju, neigrivo.
Zanimljivo, kad ih pokreneš u windowed modu rade savršeno.
Display driver ažuriran.
Svašta...

jesi probao ugasit onu xbox streaming pizdariju? mislim da je to bilo u zadnjem velikom updejtu, i pomoglo mi je rjesit stekanja na par računala, nisam ovaj zadnji updejt jos stavio...

killuminati 27.10.2017. 09:03

osobno te nepotrebne servise, telemetriju, push, xbox, i ostale gluposti pogasim čim prvi put uđem u windowse nakon instalacije pa odmah lakše diše..

možda da probate pogasit za početak ove servise, pročitajte opise prije nego sve živo pogasite da ne bi imali problema s mrežom, printerima, skenerima itd.. ako niste vični troubleshootanju, nemojte se zaletavat, ne preuzimam odgovornost za nered koji možete napravit.. :)

tko nije siguran da želi disable, može prebacit na manual i , ali remote registry obvezno na disable..

na starijim računalima najveći gain se dobije gašenjem dmwappushsvc i windows search, doduše gašenje searcha može stvorit određene probleme u mrežnom okruženju, treba se malo poigrat i vidjet kako vam najbolje paše, ovdje su navedeni osnovni servisi koji su više-manje safe za pogasit, ali ima ih još, google is your friend.. :)

dakle stop service, pa manual ili disabled..

Connected User Experiences and Telemetry*(To turn off Telemetry and Data Collection)

Diagnostic Policy Service

Diagnostic Tracking Service*(To turn off Telemetry and Data Collection)

Distributed Link Tracking Client*(If your computer is not connected to any network)

dmwappushsvc*(To turn off Telemetry and Data Collection)

Downloaded Maps Manager*(If you don't use*Maps*app)

IP Helper*(If you don't use IPv6 connection)

Program Compatibility Assistant Service

Print Spooler*(If you don't have a printer)

Remote Registry*(You can set it to*DISABLED*for Security purposes)

Secondary Logon

Security Center

TCP/IP NetBIOS Helper*(If you are not in a workgroup network)

Touch Keyboard and Handwriting Panel Service*(If you don't want to use touch keyboard and handwriting features)

Windows Defender Service*(If you don't use Windows Defender program)

Windows Error Reporting Service

Windows Image Acquisition (WIA)*(If you don't have a scanner)

Windows Search*(If you don't use Windows Search feature frequently)

Mommistake 27.10.2017. 12:43

Komentar ti je brutalan... Pročitao sam ga i točno znam što misliš, suosjećam s tobom....

Meni je odličan npr.

virty 27.10.2017. 12:59

1709 mi radi vise problema, nijedan fix nije pomoga. Vratio image sa 1703 i ponovo je sve kako treba biti 😁

Poslano sa Galaxy S7

Charmander 27.10.2017. 16:56

Kod mene se samo jednom pojavio bug da start i winkey ne rade ali nakon restarta je to rjeseno. osim toga, sve 5.

iNoob 27.10.2017. 17:52

Kod mene nema nijedan problem koji ste naveli, sve radi odlično, samo jedna sitnica ne štima, na lock screen mi pokazuje samo 12 satno vrijeme dok na desktopu i aplikacijama 24 satno. :wtf2:. Prije updatea je bilo normalno.

Razer 28.10.2017. 06:20

Odi u Control Panel > Region > Administrative tab > Copy Settings...
Stavi kvačicu na "Copy your current settings to: Welcome screen and system accounts"

https://preview.ibb.co/mM9fo6/2017_1...28_PC_Eksp.png

Meni također sve šljaka nakon dizanja na novi build.

iNoob 28.10.2017. 08:25

Radi, hvala!

devaa 29.10.2017. 16:11

Smece. Najvece smece koje sam ikada stavio na pc.