PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

coconut 18.06.2015. 09:57

Čini mi se od negdje od sredine prošle godine (30.06.?)

frulex 18.06.2015. 15:28

Pa onda praktički nema više ni smisla slati na popravak uređaje ako se toliko penju troškovi... Šteta, nije mi jasno zašto su to mijenjali...

Wuchko 19.06.2015. 17:33

Citiraj:

Autor frulex (Post 2793531)
Pa onda praktički nema više ni smisla slati na popravak uređaje ako se toliko penju troškovi... Šteta, nije mi jasno zašto su to mijenjali...

Pa zašto su mijenjali - da bi išli na ruku domaćim trgovcima i teleoperaterima. Da ti ovako popravak ne bude isplativ, da ti sve "prisjedne" i kupiš mobitel kod nas. :goood:

frulex 19.06.2015. 19:01

A dobro, operaterima će se teško isplatiti jer ionako slabo uvoze dual-simove i kineze, ali trgovinama svakako jer tek po ovom dobija na težini 2 god. garancije bez obzira na veću cijenu...

coconut 20.06.2015. 06:56

Kao da si pao s Marsa - u ovoj se državi ne donose nikakvi zakoni i propisi, a da se nekome ne ide na ruku. A taj netko sigurno nije potrošač. Jest da se situacija nešto poboljšala od ulaska u EU, ali se još uvijek nalaze 'kvake 22' koje nemaju veze ni s mozgom ni s logikom.
Znam da je OT, ali konkretan primjer. Poznanica si želi kupiti Lexus NX koji se ne prodaje u HR. U EU košta 43.000 EUR. Da bi ga uvezla mora na njihovu netto cijenu platiti još trošarinu i onda na njihov zbroj još i pdv. Sveukupno 50k EUR. 7k EUR poklona državi! Čemu trošarina i zašto se pdv plaća za zbroj cijene i trošarine? Ispada porez na porez. Gdje toga ima u svijetu osim kod nas?

segregator 20.06.2015. 10:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 2794305)
Kao da si pao s Marsa - u ovoj se državi ne donose nikakvi zakoni i propisi, a da se nekome ne ide na ruku. A taj netko sigurno nije potrošač. Jest da se situacija nešto poboljšala od ulaska u EU, ali se još uvijek nalaze 'kvake 22' koje nemaju veze ni s mozgom ni s logikom.
Znam da je OT, ali konkretan primjer. Poznanica si želi kupiti Lexus NX koji se ne prodaje u HR. U EU košta 43.000 EUR. Da bi ga uvezla mora na njihovu netto cijenu platiti još trošarinu i onda na njihov zbroj još i pdv. Sveukupno 50k EUR. 7k EUR poklona državi! Čemu trošarina i zašto se pdv plaća za zbroj cijene i trošarine? Ispada porez na porez. Gdje toga ima u svijetu osim kod nas?

A tek kad ti opale PDV na cijenu dostave, pa PDV na ležarinu na carini, pa...

c-shadow 22.06.2015. 14:20

Ima netko iskustva s Banggod EU skladištem i slanjem preko "Uk Standard International Shipping", koliko se tu može očekivati trajanje?
Naručio neku sitnicu s EU skladišta, za item se navodi da je na lageru, rok isporuke je 5-7 dana, ali to je već prošlo. Status je uredno izmijenjen da je "shipped" isti dan kad je i narudžba napravljena.

iksdva 22.06.2015. 14:51

Osvojite vrhunski smartphone!!
Trebate samo odgovoriti na jednostavno pitanje.

https://www.telekineza.com/giveaways...im/?lucky=7163

darmarH 22.06.2015. 15:00

@c-shadow, zna i po tri tjedna proći da paket ne dojde, mislim da je takvo slanje isto ko i naša obična pošta + kaj im treba da tri dana da zapakiraju paket.. A ne kužim zakaj je problem poslat sa royal mail i doplatit 10kn, pa onda dođe unutar 10 dana..

c-shadow 22.06.2015. 15:12

Citiraj:

Autor darmarH (Post 2795164)
@c-shadow, zna i po tri tjedna proći da paket ne dojde, mislim da je takvo slanje isto ko i naša obična pošta + kaj im treba da tri dana da zapakiraju paket.. A ne kužim zakaj je problem poslat sa royal mail i doplatit 10kn, pa onda dođe unutar 10 dana..

Nemaju opcije Royal mail :)

Code:

Uk Standard International 5-7 business days US$0.72
France express(Colissimo) 3-7 business days US$31.24
Flyt UK Express(Tracked) 2-6 business days US$33.81

darmarH 22.06.2015. 15:33

Ma znam da nemaju, pitanje je bilo više retoričko.. Jer ako već zarađuju masnu maržu zašto i taj paket ne pošalju brzo i sigurno do korisnika pa da svi budu zadovoljni..

robimarko-bug 23.06.2015. 14:44

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2795166)
Nemaju opcije Royal mail :)

Code:

Uk Standard International 5-7 business days US$0.72
France express(Colissimo) 3-7 business days US$31.24
Flyt UK Express(Tracked) 2-6 business days US$33.81

Meni je baš danas stigao paket nakon jedno 7 radnih dana uključujući praznik.
Poslali su ga Royal Mailom iako on nije bio ponuđen.

c-shadow 23.06.2015. 18:18

Meni je od 02.06. "shipped" :)

Guls 24.06.2015. 08:35

Koja EU skladišta koristite kada naručujete robu?

Alan_SP 25.06.2015. 20:26

PDV naplacuju na sve sto placas, pa tako recimo i na postarinu. Nije im uopce problem naplatiti ga onda niti na trosarinu.

svenzy 27.06.2015. 16:33

koliko je coolicool pouzdana stranica, koliko citam ima jako puno negativnih komentara. Ima li jos koja stranica da vraca pdv i carinu osim njiih?

frulex 27.06.2015. 19:02

Carine nema, pa ti samo PDV može dućan vratiti, osim njih samo Pandawill. Inače, u zadnje vrijeme samo pozitivni komentari na Coolicool, meni je upravo na carini mob od njih narucen...

snake29o3 27.06.2015. 19:49

Zanima me kupovina preko Coolicool-a iz EU Warehousea. Npr. Jiayu S3 Advanced sa EU skladišta košta 245$ + 29€ ( cca 1700 kn) ako se šalje za Hrvatsku. Ako naručim tako, da li je to onda dostava "na vrata" i na taj način neću morati platiti PDV pošto je roba iz EU? Carine nema pošto je to elektornika.

Drugi način sam našao tu opisan: narudžba iz Kine + plaćanje TAX Insurance -> platim PDV -> tražim povrat PDV-a od online trgovine. Tada isto nema carine ili još nekih troškova?

Thanks

svenzy 27.06.2015. 19:56

Citiraj:

Autor frulex (Post 2797318)
Carine nema, pa ti samo PDV može dućan vratiti, osim njih samo Pandawill. Inače, u zadnje vrijeme samo pozitivni komentari na Coolicool, meni je upravo na carini mob od njih narucen...

na resellerratings jako lose stoje pa zato pitam. Kakva je situacija kod Pandawilla,isto se samo posalje onaj ispis od carine i to je to,ili?

frulex 27.06.2015. 20:32

Citiraj:

Autor snake29o3 (Post 2797344)
Zanima me kupovina preko Coolicool-a iz EU Warehousea. Npr. Jiayu S3 Advanced sa EU skladišta košta 245$ + 29€ ( cca 1700 kn) ako se šalje za Hrvatsku. Ako naručim tako, da li je to onda dostava "na vrata" i na taj način neću morati platiti PDV pošto je roba iz EU? Carine nema pošto je to elektornika.

Drugi način sam našao tu opisan: narudžba iz Kine + plaćanje TAX Insurance -> platim PDV -> tražim povrat PDV-a od online trgovine. Tada isto nema carine ili još nekih troškova?

Thanks

Da i da...

NinjaZec 01.07.2015. 14:37

Koje sve trgovine osim pandawill i coolicool imaju " Import Tax & VAT Insurance"

EDIT: naručio sam s coolicool s3 Jaiyu advanced, medjutim nisam platio paypalom i sad ne bmogu dobiti nikako link da platim pa mi stoji pod orders unpayed i ne mogu platit. + stavio sam tax insurance
sto nisam trebao (a uzeo s EU warehouse) , i stoji mi krivi billing adress, nadam se da ce mi cancelat order

EDIT2: otkazali mi narudzbu nakon sto sam im poslao mail
EDIT3: Nisu mi otkazali iako su u mailu napisali da su otkazali!

EDIT4; koji su to specijalci majko mila

Me
09:22
Hello i have a problem on Order #20150701885095

09:23
I hace sent a mail to your support and they said that they canceled the order but they didn't it still shows in my order list , and i can not make a new order

Vera
09:28
do not worry ,we have already cancel the order to you

Me
09:38
but it still shows, and i am unable to buy that item
i press add to cart but it doesnt add it

09:39
even if i go to my orders, and i press buy again i still cant buy it

Vera
09:43
do not worry

we have already cancel it

Me
10:03
i cant buy it!!!!!!
and i want to buy it

Vera
10:10
dear
you can send the money to our paypal
aukey.payment@gmail.com
10:11
and put your order
when you finish ,tell me

Me
10:25
i need to change billing address and vat insurance...... just cancel the order i ll make a new account and buy it normaly

EDIT5: Narucio s novim acc s EU warehousa, platio, sad cekam da ga shipaju :)

EDIT 6: Jel moram platit 29 Eura sada ili kad ga shippaju? nisu mi ga jos poslali a 2 dana je proslo

NinjaZec 03.07.2015. 10:54

da malo bumpam jer ocito nitko ne cita (nadam se da nije protiv pravila)...

narucio sam s3 Jiayu s coolicool, medjutim jos mi je unshiped, uzeo sam iz EU skladista i vidim da moram jos platit 29 Eura, gdje to placam nista mi ne pise, jel to po primitku posljike ili?

coconut 03.07.2015. 10:58

Trebalo bi biti uključeno u cijenu uređaja koju plaćaš.

NinjaZec 03.07.2015. 11:15

A valjda jer mi nisu nista extra poslali
iako tu pise da treba extra platit.
Jel ima netko da je narucivao da zna sta s tim?

myroman 03.07.2015. 15:55

Dobio sam besplatno jedan uređaj za potrebe recenzije i testa koji je trenutno na putu iz Kine u Hrvatsku. Kako će to proći na carini? Vjerojatno će me oderati za PDV, ali na koju cijenu? Nemam računa, nema paypal transakcije, samo cijenu itema na web shopu...

MASVA 03.07.2015. 16:43

budi bez brige
naši vrli carinici su već upoznati u kineske mobitele i sami potraže mob na netu u nekom web shopu i onda udare po tome pdv
ps
i još ti skeniraju stranicu shopa s kojeg su to napravili

c-shadow 03.07.2015. 17:47

Kako skeniraju?
Obzirom da su meni dok sam bio tamo paket stavljali na fotokopirni, ne bi me čudilo da monitor stavljaju na skener :D

MASVA 03.07.2015. 17:54

a dobro znaš na što sam mislio
print screen

hash 04.07.2015. 14:35

Jel netko uzimao na firmu/obrt telefone iz Kine/EU.

Za Kinu:

Jel se dobije kakav racun od njih ili je PayPal dosta za knjigovodstvo?
Kad se plati PDV u Posti, pretpostavljam da se dobije neka potvrda?

Za EU:

Dobije se normalan račun s njihovim VATom koji se onda odbija od našeg?

coconut 04.07.2015. 16:17

Za plaćanje pdv-a pri uvozu iz Kine dobiješ račun od Carine.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:55.