![]() |
Citiraj:
Samom promjenom opampa na bivšoj X-Fi Extreme Music sam skužio razliku u promjeni zvuka, a sad se dvoumim što kupiti od navedenog. 1400kn je gornja granica. |
Pa recimo slučaj kod mene je bio promjena zvucne audigy se na DAC koji sam opisao u prijašnjim postovima...razlika u zvuku mi je ta što sam dobio veću zvučnu sliku te dubinu (neznam kako da to slikovito opišem :) ) i to mi je i bila namjera i zadovoljan sam dobivenim u odnosu na uloženo...ono sto bih htjeo rec je da promjenom izvora ne mozes dobiti drastičan pomak...nisam slušao modanu karticu kao sto je tvoja ali odokativno bih mogao rec da ce pomak biti minimalan jer pomak koji bi ti htjeo na ovom sistemu ne mozes dobiti, za to ti ipak trebaju i zvučnici i pojačalo više klase
|
Citiraj:
Eto, zato i tražim vaš savjet, da vidim što mi se najbolje isplati. |
Ha eto...po mome ako si u mogućnosti na svome sistemu poslusaj ovaj DAC od 900kn, ako nebus zadovoljan rezultatima lako ga vratis pa se onda odluci za asusovu karticu...meni je kad sam postavio ovaj svoj DAC bio zvuk sasvim čudan dok je drugi dan to sjelo na svoje tako da nemoj brzat :) ... isto tako na neki pjesmama pomaka nema a na nekima je proširena zvučna slika i dubina pa si nabavi materijala za testiranje...za DAC sam se iskljucivo odlucio poradi web radia jer ga volim slušat i tu se primjeti bitna razlika, jer na starnoj zvučnoj mi je izgledalo kao da slušam mono a ne stereo, a DAC je pridonijeo baš stereo slici...
|
Citiraj:
Do kraja tjedna nadam se da dođe :goood: |
Evo, stigao je Apparatus Supersonic USB DAC. Foobar ga prepoznaje kao Burr-Brown Japan PCM2702.
Prva pjesma koju sam pustio je Riders Of The Storm i moram primijetiti da naspram X-Fi Extreme Music modane, te dvije "sprave" ne spadaju u istu rečenicu. Prezadovoljan sam zasad. Sad se bacam opet u maraton slušanja 80's glazbe. :D |
Ajde super...pokusaj ga jos malo slusat pa napisi malu recenziju razlike zvuka između zvucne i DAC-a...
|
Citiraj:
|
di ima za kupit taj dac i kolko je?
nemrem ga nigdje nac |
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@ domis Ponuda vrijedi :goood: |
Jel zna netko gdje ima za uzeti vulgaris šiljke?
Chipoteka nema, susjeda tokara nemam :S btw: interesiraju koga diamondi 9.1? Gledaju me dali concept 6, gledam i ja njih. :D |
Citiraj:
Aii sad koliko vidim, Bozo ga nema u ponudi:nono: |
Evo čitam na nekom forumu da je lik svoj DAC spajao preko Realtek HD zvučne (na njezin coax/opt) i kaže kako mu je zvuk preko nje muljav, dok preko USB-a radi bolje...ja na svojem DAC-u neam usb vec samo coax i optički te sam preko oba probao spojiti i razlike nema...sad jedino ako je njegova tvrdnja točna preostaje mi spajanje toslink kabela USB to Spdif...pa molim nekoga tko je isprobao ovakvu kombinaciju da kaze ima li u tome razlike?
|
Citiraj:
inače bi trebalo vrijedit obrnuto..... da dac bolje radi preko optike/koaks nego preko usb-a..... jer je usb implementacija kod dacova prilično loša..... CA dacmagic sam spajao preko usb-a i digitalno preko M-Audio 2496 i onboard realteka.... usb i onboard su bili tu negdje (subjektivno malo bolje preko usb-a), a M-audio je bio uvjerljivo bolji od oba..... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa mislim da bolje ne moze i također mislim da pri toj tvrdnji treba ostat tvrdoglav jerbo novčanik strada u suprotnom :D...al ko pita ne skita
|
Citiraj:
:chears: |
Već duže vrijeme se mučim sa ASIO4ALL, naime kad prebacim da zvuk pici preko njega u foobaru te kada pustim pjesmu onda mi disk pišti onak lagano, al smeta u p...m...naime to sam primjetio kada prebacujem kod zvučne "Default Format" npr 16bit/44kHz isto tako pišti (kada ASIO nije ukljucen) a kod 24bit/44kHz radi bez pištanja...jel imao tko sličnu situaciju?
Htjeo bih to sredit jer sa ASIO-m je pjesma dosta vjernija :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@tech... šiljke sam vidio u maksimirskoj, nove boje zvuka... mislim da ni nije bila neka astronomska cijena za set, pa zovni i provjeri ;)
|
Citiraj:
čisto probe radi usporedio sam reprodukciju (xonar ST) preko nativnih bitperfect ASIO drajvera od kartice.... i ASIO4ALL drajvera....... ASIO4ALL drajveri ne daju bitperfect signal..... jer se očigledno događa neko hardversko resampliranje.... primjetan je šum ako signal ide preko ASIO4ALL (44.1kHz)..... šum se čuje samo kad dobro odvrnem pot na pojačalu..... preko nativnih bitperfect ASIO drajvera šuma nema (na nijednom sample rate)....... WASAPI isto nije uvijek bitperfect ...... odnosno je, ako je signal istog sample ratea kao i u control panelu od kartice....u protivnom resempla se na onaj na koji je kartica namještena.... |
Riječ je o onboard Realtek HD, standardna koja dolazi sa novim pločama...preko wasapia nema nikakvih problema...a sad kakvi su ovi nativni neam pojma, ako imas neki link za instalaciju i podešavanja pa da i ja isprobam, bio bih zahvalan :)
|
Citiraj:
osim toga nije ni bitperfect ...... interno kartica (čip) radi isključivo na 48kHz (96kHz je višekratnik od 48 pa i to probavlja)..... otud i šum kad ga preko ASIO4ALL ganjaš sa 44.1kHz signalom...... |
šum odnosno pištanje dolazi s harda...ako ova onboard nepodrzava nativnu podrsku za ASIO koje je najbolje rješenje (neka nova kartica)?
|
Citiraj:
na što ti je zvučna spojena..... da vidimo koliko ti se isplati potrošit....... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:10. |