PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 03.09.2018. 14:53

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3225111)
Kamenički gdje si? Rukavica je bačena :D
https://www.index.hr/auto/clanak/ovo...h/2020710.aspx

Kod nas plati 2000kn i može ići doma, jedino nek pričeka da prođe mjesec dana prije nek se opet vrati :lol2:

X-Plosiv 03.09.2018. 15:33

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3225094)
Jeste pogledali malo testove po netu? Nerjetko izgubite, a ne da dobijete, pogotovo moment na niskim okretajima.

Znam, dapače znam i jedan slučaj gdje se desilo da auto radi lošije. Ja sam za svoj dosta čitao po forumima što kaže ekipa, a onda uzeo i provjerio sam...jbg, da je bilo lošiji osjećaj maknuo bih odmah.

Gabre 03.09.2018. 15:36

Da ti KN filteri imaju smisla, stavljali bi ih u tvornicama

Samo fino riskiras da ti motor povuče vodu

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

syss 03.09.2018. 19:42

pa nije to kućni prag :D

IcyTexx 03.09.2018. 19:44

Kad sam vidio da je K&N za moj auto površinom valjda dvaput manji od OEM, odmah sam odustao, izgledalo je kao nešto što se prodaje zbog imena i nekog hypea.

Roy 03.09.2018. 20:20

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3225253)
Kad sam vidio da je K&N za moj auto površinom valjda dvaput manji od OEM, odmah sam odustao, izgledalo je kao nešto što se prodaje zbog imena i nekog hypea.

S obzirom da dimenzije filtera za neko vozilo moraju biti iste malo mi je nejasno o čemu govoriš.

Imao K&N zračni nekih 6 god u staroj Mazdi, kad dođe vrijeme zamjene na sadašnjoj O3 stavljam K&N, jednom godišnje očistiš ga i miran si.

IcyTexx 03.09.2018. 22:28

Isprike, ovo je za Lagunu II, ali svejedno. K&N košta 55 EUR, original košta 9EUR... Poanta filtera je valjda da ima što veću površinu, ali da što više filtrira, a ne da stave neku malu prozirnu spužvicu i to je to - a volumen zraka koji prolazi ostane isti.

http://deviantpics.com/images/2018/09/03/33-2194.th.jpg http://deviantpics.com/images/2018/0...he-orig.th.jpg

buljaka 03.09.2018. 22:49

Dvaput manji od OEM... Lol...malo je reći da pretjerujes. 😂😂

Ali da ne služe ničemu,ne služe .

IcyTexx 03.09.2018. 23:38

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3225314)
Dvaput manji od OEM... Lol...malo je reći da pretjerujes. 😂😂

Razmotaj površinu filtera K&N i OEM pa vidi. :D Rebarca na OEM su nekoliko puta gušća.

lowrider 04.09.2018. 06:06

Pa onda k&n lošije filtrira

Renesis 04.09.2018. 06:09

Ima li netko preporuku za zatamnjivanje stakala na autu u Zagrebu ili Rijeci?

Burko 04.09.2018. 07:13

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3225133)
Dobro je definirala "pacijente" > https://www.24sata.hr/blogbuster/vel...prometu-588012
:)

Je, procitah prosli tjedan i ovaj tekst sam s gustom od pocetka do kraja prozvakao. Nasao se osobno u dosta opisa, ali sta's, u svakome od nas cuci kreten ili ne :).

Nego, svaki dan, ali svaki dan se dogadaju sranja.
I dalje ste za novcano kaznjavanje?

Eno onaj podletio pod vlak.
Posto sam se zadrzao u FB grupi tipa SK - gdje stoji policija, tako citam po okolici Siska koliko saobracajki, izlijetanja, sudara i sranja.

I ruku na srce - to nisu vlasnici AMG mashinerija. To su mahom jadnici kao ja s vozilima po min 7 godina starosti, nizi/srednji rang srednjeg segmenta.

Džabe im lupati kazne. Needucirani smo i totalno otisli u klinac po pitanju mentaliteta, nekih osnovnih logicnih moralnih i etickih zakona, a cini mi se da ce se ljestvica samo jos spustati - nize.

Lijeka nema bas na vidiku jer je cijeli svijet ubitacno oglupio, pricam globalno, za masu. No posljedice osjecamo svi :).

xlr 04.09.2018. 07:13

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3225352)
Ima li netko preporuku za zatamnjivanje stakala na autu u Zagrebu ili Rijeci?

Kad sam kupovao auto mislio sam da dolazi s tvornicki zatamnjenim staklima, da bi mjesecima kasnije isao proguglati naljepnicu LLumar koju sam eto odlucio skinuti s auta. Vjerojatno imam njihove folije gore jer na jednom mjestu imam ostecenu tocku nasred prozora i vidi se da je folija u pitanju. Vjerojatno je pretprosli vlasnik to dao uraditi jer ovaj od kojeg sam ga uzeo nije to spominjao.

Uglavnom vrlo sam zadovoljan, meni to nema dojam folije. Rubovi stakala izgledaju uredno, nema fucanja. Mana kao i kod vecine tih folija su rainbow efekt zadnje sajbe u retrovizoru kada nosis polarizirane naocale. Srecom efekt ne smeta u voznji. Ako te bude zanimalo mogu okinut koju fotku.

Guls 04.09.2018. 07:50

Može kratka pomoć?
Prošlo je 10 god od instalacije plina u moje vozilo.
Sada biram - atest ili nova boca.
Pretpostavljam da je atest jeftiniji?
Gdje ga se može obaviti, a da je Samobor/Zg zapad?

Alister 04.09.2018. 08:00

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3225304)
Isprike, ovo je za Lagunu II, ali svejedno. K&N košta 55 EUR, original košta 9EUR... Poanta filtera je valjda da ima što veću površinu, ali da što više filtrira, a ne da stave neku malu prozirnu spužvicu i to je to - a volumen zraka koji prolazi ostane isti.

K&N filteri se ne stavljaju na stock vozila i volumen zraka koji prolazi kroz stock i K&N filter nisu ni približno isti, niti je način primjene isti.
Ja sam imao K&N filter na chipiranom autu i razlika je osjetila, to je sve složeno prilikom chipiranja i kada sam stavio običan filter točno se osjetilo da ima slabiji odaziv na gas.

salvarez 04.09.2018. 08:05

@guls

Ja isao u Auto Fortuna. Napravili mi produzenje na 5god, dobis papire drugi dan. Mislim da oko 600kn kosta. Kad to obavis, s papirima od atesta moras na tehnicki (oko 250kn troskova).

Guls 04.09.2018. 08:16

Hvala ti puno @salvarez ♥

lowrider 04.09.2018. 08:18

Tak je. Druga boca ti je 1200-1500kn, tak da te ispadne isto. Atest možeš nakon 10 godina produžiti samo 2 put, pod uvjetom da je boca ok od ispod, da nije hrđava itd

zkljaja 04.09.2018. 09:23

Citiraj:

Autor Alister (Post 3225368)
K&N filteri se ne stavljaju na stock vozila i volumen zraka koji prolazi kroz stock i K&N filter nisu ni približno isti, niti je način primjene isti.
Ja sam imao K&N filter na chipiranom autu i razlika je osjetila, to je sve složeno prilikom chipiranja i kada sam stavio običan filter točno se osjetilo da ima slabiji odaziv na gas.

+ "prilicno" dignut turbo motor hoce sazvakat stock filter :D

Facelessone 04.09.2018. 09:43

Hoće ga sažvakati i malo dignuti 1.9jtd na puntu 2 :D
A bome hoće i dokrajčiti dvomaseni zamašnjak ;(
A hoće i common rail pumpa procuriti ako previše tlak dižete, makar vjerojatno bi s vremenom procurila i bez prčkanja jer ipak ima 14-15 godina i preko 200k km.

Alister 04.09.2018. 09:45

Dobro Jtd motori su i poznati po tome da CR pumpa zna prosliniti, reparacija je oko soma kuna s garancijom pa i nije tako strašno kao recimo dvomaseni.

IcyTexx 04.09.2018. 10:47

Citiraj:

Autor Alister (Post 3225368)

E, to je drugi par rukava! :goood:

Ali opet, racunica je jednostavna. Ako K&N ima manju povrsinu za filtraciju, a mora propustat vise zraka - onda slabije filtrira, propusta krupnije cestice. Kao sto je i lowrider rekao.

Neka me netko ispravi ako sam u krivu. :)

X-Plosiv 04.09.2018. 11:40

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3225199)
Da ti KN filteri imaju smisla, stavljali bi ih u tvornicama

Samo fino riskiras da ti motor povuče vodu

Ne bi rekao baš.

Ovo je moj: https://www.knfilters.com/search/pro...?prod=57s-4000

Inače, na RSu je otvoren poklopac OEM filtera..da vidite kako izgleda nakon 10 tkm... :lol2:

Roy 04.09.2018. 11:40

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3225409)
E, to je drugi par rukava! :goood:

Ali opet, racunica je jednostavna. Ako K&N ima manju povrsinu za filtraciju, a mora propustat vise zraka - onda slabije filtrira, propusta krupnije cestice. Kao sto je i lowrider rekao.

Neka me netko ispravi ako sam u krivu. :)

K&N baza za filtriranje je od pamuka (i zato ima bolji protok zraka) za razliku od većine ostalih koji su papirni. Svi filteri propuštaju neku količinu prašine uključivo i K&N (ako nekog zanima više neki lik je napravio test ovdje).

K&N se isplati ako se misli koristiti više godina (cijena filtera + 135kn za set ulja i tekučine za čišćenje), najbolje papirne filtere po onom što sam čitao radi AC Delco.

Igorr 04.09.2018. 12:29

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3219574)
Pitanja za nekoga tko ima više iskustva s ovim.

Sudar:
- pred Zadrom sam se vozio u koloni 15-20 na sat
- išao propustiti čovjeka iz sporedne ulice i polako stao
- lik od iza me naguzio
- nešto se derao i mahao rukama, na što sam mu samo gestikulirao da skrenemo u sporednu ulicu da odblokiramo promet
- dao sam žmigavac i skrenuo
- on je fino dao gas i otišao
- nisam imao namjere trčati ili voziti se za njim i što ja znam što

Nakon sudara:
- stao sam sa strane i išao pogledati štetu. Tablica mi je malo razbijena, imam par manjih ogrebotina i oštećenja, te se lijepo na braniku vidi da se bio "zgnječio" pa odmah ispravio. Testirao sam i kameru za vožnju u natrag i vidio da sad malo treperi.
- vidim da nije šala i da potencijalno to može biti solidna para na popravku
- nazvao policiju, objasnio što se dogodilo, rekli poslati nekoga

Dolazak policije:
- čim su došli odmah me gledali kao idiota i nadrkali se
- probao sam kulturno objasniti da znam da se ne čini kao velika šteta ali da u braniku imam i kameru koja više ne radi kao prije i da ne znam kolika je to realno šteta, a i da će se možda sami branik morati mjenjati jer je bio "zgnječen".
- dijalog je bio katastrofa.
Policajac: "ja tu ništa ne vidim"
Ja: "evo ovdje se očito vidi da je branik od siline udarca bio na kratko zgnječen pa se ispravio, ovdje se vidi da je razbijena tablica, ovdje su ogrebotine, kameru vam mogu pokazati kako radi"
Policajac: "ništa ja to ne vidim, a kameru vam ja nemam namjeru testirati"
Ja: "...ok, onda barem poslikajte ove stvari što sam vam pokazao"
Policajac: "dobro dobro..." (uzima kameru i slika brat bratu sa metar ipo tako da se kita vidi)

Neću pisati ostatak dijaloga jer nije bitan, ali ono... odnos prema meni nula bodova.

Ja sam isto poslikao sve, i to lijepo iz bliza da se sve vidi, jer ovo njegovo slikanje je valjda za smeće.
Dao sam im registraciju lika koji me udario, napisali smo zapisnik i to je to.
Pitao sam ih kao što sad (nemam pojma kako to ide kad čovjek pobjegne) na što su mi samo šturo rekli - a ništa, idite kod svog osiguranja i dalje rješavajte s njima, ušli u auto i otišli...

Danas je neradni dan tako da sutra tek idem do svog osiguranja.

Moje pitanja su:
1. Da li policija mora sad naći tog lika i pregledati mu auto ili ništa od toga?
2. Što ako lik kaže da me nije udario i ako on nema neka oštećenja?
3. Možete li mi napisati bilo kakve detalje vezane za ovakav slučaj? Ili dati bilo kakav savjet?

Thanks!

Dobio sam pismeni odgovor od njegovog osiguranja, ukratko - kita.
"Naš klijent opovrgava da je sudjelovao u sudaru a uvidom u policijsko izvješće se ne može zaključiti da klijent govori neistinu."

Sad me još samo zanima može li mi policija nakeljiti trošak dolaska?
To bi bio fantastičan kraj cijele ove priče...

murina 04.09.2018. 12:50

Grozno

pci_e3x 04.09.2018. 13:01

Moze netko bacit ukratko par savjeta u vezi ugradnje plina?
Na sto da pazim, LPG ili CNG, koliko kosta (otprilike) ugradnja te isplati li se ic u BiH (sto mi savjetuju jer je jeftinije i ostalo sto je jos relevantno.

Auto: E90 320i

EDIT: @Igorr jesi pitao da li na tom mjestu imaju nadzorne kamere (u sto sumnjam)?

kantonac 04.09.2018. 13:04

Odvratno.. Bas mi se gadi i ova drzava i sistem i sve.
Fuj.
Ne da se njima nista a ti se snalazi kako znas.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Inovator 04.09.2018. 14:04

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3225468)
Moze netko bacit ukratko par savjeta u vezi ugradnje plina?
Na sto da pazim, LPG ili CNG, koliko kosta (otprilike) ugradnja te isplati li se ic u BiH (sto mi savjetuju jer je jeftinije i ostalo sto je jos relevantno.

Auto: E90 320i

EDIT: @Igorr jesi pitao da li na tom mjestu imaju nadzorne kamere (u sto sumnjam)?

LPG je široko raširen na benz. postajama, dok CNG nije. Ako ideš u BiH gdje je sigurno jeftinije, odaberi neki bolji servis, s odgovarajućom garancijom i s provjerenim sustavom.

Cijena ti može biti od 4500 do 8000KN

IcyTexx 04.09.2018. 14:16

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3225451)
Dobio sam pismeni odgovor od njegovog osiguranja, ukratko - kita.
"Naš klijent opovrgava da je sudjelovao u sudaru a uvidom u policijsko izvješće se ne može zaključiti da klijent govori neistinu."

Sad me još samo zanima može li mi policija nakeljiti trošak dolaska?
To bi bio fantastičan kraj cijele ove priče...

Zanimljivo.

A na Legalis forumu čitam da ljudima dolaze kazne od policije jer su recimo zapeli za nečiji retrovizor na parkiranom autu i otišli, netko to vidi, prijavi i to je to - osobu koja je vozila auto kažnjavaju.
Trebao bi ti svjedok...

http://legalis.hr/topic/68620-prigov...comment-486840

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:44.