![]() |
|
Citiraj:
Odgovor je bio da je ulje dobro dok god je ispravan mjenjač, tj da će ulje bit dobro dok i mjenjač. Dakle, doslovce marketinška glupost. |
Vecina auta ima definirani lifetime 150000km / 10 godina...
|
To sam i ja negdje čitao, lifetime nije doživotno nego onoliko koliko taj proizvođač smatra da traje radni vijek auta. Stvar je da su se takvi "izraubani" auti u našim očima tek razradili, da ne kažem razdjevičili :D
|
Tvornički je trajanje motora do 200 000km max
|
Citiraj:
Prodaš auto s 200.000 km, idući vlasnik ga vozi do 150.000 i onda trećem vlasniku na 100.000 ode getriba :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za N52 mislim da sam negdje procitao da je oko 300k.morao bi prekopat linkove. No to tak i tak varira ovisno o odrzavanju. Opet se vracam na svoj sad bivsi e36 koji je u originalu presao 375 prije nego sam ga prodao. M42 i GM automatska getriba. |
Kolike su šanse da će najesen, kada udari recesija, cijene auta dodatno pasti (već sad su prilično povoljne)?
Gledam onaj X1 sDrive18d Advantage kod Tomića i čini mi se ok kupnja za 269k kn (isti model, ali sa ručnim mjenjačem i nešto manje opreme košta 10k kn manje). Iz vaših iskustava, valja li šta? Znam da ima veliki minus zbog lošeg servisa u Tomiću (valjda je riječki bolji od ZG), ali srećom Kopar nije daleko. Tražim si nešto da zamijenim 6g. starog Qašu 1.6dci sa <50k km. |
Citiraj:
Jesi zvao Tomića i vidio dal ih ima na stanju? Frend je kupovao nedavno (uzeo Peugoeta 3008), i sve akcije šta su bile i popusti, su bile samo za aute na lageru. A neke autokuće nisu ni smjele naručiti nove aute dok ne rasprodaju većinu lagera, a one gdje si mogao naručiti sve čekanja su bila 6 mjeseci i dulje (i kažem, nemaju akcijske cijene). |
Nisam se još nigdje raspitao. Međutim, frend mi je skrenuo pažnju na model sa Exclusive M sport paketom koji je bolji opremljeniji i bolje izgleda, a jeftiniji. Jedina razlika je što nema 5g. gratis servisa. S time da bi možda išao na 18i benz motor (3c/4v, 140KS) jer malo vozim. Recenzije su mu dobre.
|
Citiraj:
Npr. VW T6 spada pod komercijalna vozila i specificiran je na 300k. Golf kao osobno vozilo je specificiran na 150k. |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je pravilo i tako je dizajniran mjenjač na 4x4, prva je redukcija. Tako da imaš 5 voznih brzina ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Imaju oni toga na cjeniku dosta no kad pitaš, vele da neke stvari moraju imat na cjeniku kakti zbog carine, porezne a realno ih nemaju. Iskreno, nisam je previše skužio. Što se servisa tiče, nemoj se zamarat s time. Njima je servisni interval 25 k km ili dvije godine. Dakle riječ je o dva servisa. A radiš malo km kao i ja. No preporučio bih ti dizelaša. Znam da malo voziš, no definitivno ćeš ga lakše prodat jednog dana nego benzinca. I velim, ako si zagrizao, zovi ih što prije. |
5G gratis servis je navlakuša.
Servisni interval je 2 godine ili 30 000 km, znači realno ćeš odraditi maksimalno 2 servisa Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Ima li tko od uvaženih forumaša iskustva s 2.0 BiTDI motorom? Ugrađuje se recimo u Passata, Tiguana....
|
Evo koliko znaći kvalitetno održavati auto i paziti ga. Sve sam radim na svojem autu u duplo manjim preporućenim intervalima i to ide i ide... passat 1.6 td.
edit: moje mišljenje je da je auto ispravna dok ide 100% sigurno onoliko koliko piše u knjižici cca bar 5-8km. evo i jedan video ako nije bilo https://www.youtube.com/watch?v=1NCt758UQUU |
Citiraj:
|
Citiraj:
A takvih ima ko šalate, eto moja baba od šest banki kupila jedan za na plac:goood:, pa kada dopizdi uzma 100% AMG c63 (ja provjeravam svojom metodom):beer:. Pa zna se kako se takovi auti za lovatorčiće kupuj, a kako se kupuju za nas smrtnike 1.6TDI. |
Tražim po temi, ali ne nalazim. Koja je procedura kod kupnje auta od privatnog prodavača u DE?
|
Procedura je da ukoliko ne znaš prodavača, to ne radiš. :)
Šalu na stranu, ali stvarno je bilo dosta prevara sa namiještanjem kilometraže, prodaje ukradenih auta i slično. Po meni, ako uzimaš iz DE, isključivo od pouzdanih salona. Što se tiče procedure, mislim da ti je ista i ako kupuješ od salona i fizičke osobe, s time da vjerojatno sa fizičkom moraš imati ugovor. Svejedno će ti porez naplatiti po kataloškoj vrijednosti u oba slučaja. |
Te kataloške cijene su totalno sulude. Sama ta odluka je suluda obzirom da ako prezentiraš službeni račun auto salona, na osnovu kojeg je prijavljen i plaćen porez u matičnoj državi, logika kaže da bi ti naši trebali priznati taj račun, a ne vrijednost iz kataloga.
Nažalost, logika u našoj državi nema prođu. |
Citiraj:
Inače bi krenuli razni "računi". |
Citiraj:
Isto ko i kad kod nas kupiš na njuškalu, kupoprodajni ugovor, od odjavi auto, ti izvadiš izvozne table pa za RH. E onda haračenje kod nas, potvrda o sukladnosti od ovlaštenog u RH, pa s tim na tehnički, pa na carinu, pa nazad na tehnički |
Citiraj:
|
|
Radnička 😂https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...da0be7b500.jpg
Poslano sa mog ELE-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ovaj s kamionom je cijeli dan imao žutu minutu.
|
Dobra reklama za HIAB, sasija se savila a HIABu nista xd
|
Nisam baš siguran. Meni se čini da da nije bilo HIAB-a, da se ovo ni ne bi dogodilo jer je lik zaboravio spustiti dizalicu do kraja pa je zapeo za strop tunela.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trazim (obiteljski) auto u rangu 15k eura. Rabljeni. Dizel. Snaga min. 110kW. Preporuke?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gdje placam PDV?
|
Ne placas pdv ako kupujes iz EU od fizicke osobe.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |
|