![]() |
|
Koliko si platio to čudo?
Ja sam za 30 kuna kupio boju original nijansu, i mali kist. Postigao isti rezultat kao ti s tim čudom. A "radio" sam 5 minuta. :D Kod mene je naravno malo drugačiji sistem. Ti si ispunio rupu, ali ne valja boja. Kod mene je boja original, ali udubina ostala. U praksi mi se čak čini da sam ja bolje prošao. :D Sa 3 metra se ne vidi nikako. Danas ću proći sve rubove vrata, svidilo mi se. |
Ma gle, iskreno sve te pizdarije ne mogu postic ono sto postignes lakiranjem cisto jer ti fali jedna komponenta - lak. Drugi par rukava je ako imas stari auto sa single stage bojom.
Isto tako ako je obican glossy onda je lakse, cim je metalik bilo kakav kist ce dat krivi odsjaj cak i ako tupkas boju u male kapljice. Ovo me izaslo oko $70. Za te novce dobijem pola litre po sifri zamjesane boje u spreju ovdje u lokalnoj mjesaoni boja + $30 za kvalitetan dvokomponentni lak i to bi onda bilo drugacije. No ok, probao sam jer sam mislio da ce bit jednostavnije i brze. :D To sam bio vec jednom uzeo za E36 i ispalo je perfektno. Lik je zamjesao boju da je pasala savrseno, plus koriste jako kvalitetne sprej bocice koje ne pljuju boju ko one jeftine za 15-20 dolara. Ne znam kakve su cifre u RH ali 30kn za mjesanje boje mi se cini jako malo. |
Naravno da odsjaj ne valja kad postoji rupa. :) I udubina, npr. od tuče, sa original bojom unutra se "krivo" sjaji. Bez filera i brušenja to nikad nije 100%. Maximalno što sam ja postigao sa linijskim ogrebotinama je "10 foot job", ilitiga dobro izgleda sa 3 metra. Što isto ne mora biti loše. Ne vidi se u vožnji, ni kad je prljav. Nekima je i to "savršeno".
Jedino što se stvarno dobro da uraditi bez filera i sprejanja cijelog panela su "rock chips". Ali ako su okruglasta oštećenja do 3mm promjera. Moraš napuniti cijelu rupu bojom, najbolje da ima i viška, pa onda pobrusit s vodom do ravnoga i ispolirati panel. To ide do nekih 95%. Tj. može se dovesti do toga da se vide samo ako ih tražiš s baterijom. A u mene na Renaultu je nekakva bež metalik boja. Jebena za napraviti, a još teža za obojati. Nijansa koliko-toliko bude ok, ali listići metala su drugačiji od originalnih. Kistom ju je jebeno nanositi. Citiraj:
|
Citiraj:
Divno je kako ima samo par km ceste bez ograničenja 70 km/h. Ja živce izgubim do ZG. |
Evo jedne za Wolva da ne bi rekao da idiota ima samo na 'brdovitom Balkanu' već i u njegovoj Kanadi
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...r/2199501.aspx |
To su bila dva Balkanca u Kanadi, vidiš da je Golf namazao Hondu :D
|
@wolwerine u drugom koraku s nekakvim acetonom skidaš višak boje?
|
Citiraj:
Nemas pojma koliko idiota ima ovdje, mada toga ima svuda. https://www.vancourier.com/sports/dr...deo-1.24061363 Citiraj:
|
Klasična početnička pogreška - kada znaš da ćeš se zabiti u kamion, traži način da se zabiješ u gume, jer ako podletiš pod kamion, kao ovaj Ferrari, možeš bukvalno ostati bez glave.
|
Citiraj:
|
Autonomni automobili budu to imati ukljuceno po defaultu, "avoid traffic accidents OR aim for truck wheels" :)
|
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
:roller::roller: samo sam cekao neki komentar, nisam ocekivao ovako dobar :beer: |
Citiraj:
Ja sam rjesavao udubine od kamenja, i cekao cca ~15 min za susenje, pa onda jako njezno sa onim "blending solutionom" dok ne prestane bit grbavo. I tako istu tocku 2-3 puta i ispalo je stvarno OK |
Citiraj:
Metlice brisača...uzeo Bosch Aerotwin i nakon 2mjeseca mi počele ostavljati crte. Sad su već gore skoro 2g ak se ne varam i počelo me to živcirati pa gledao malo po internetima i ekipa preporučuje Valeo first. Ima netko iskustva sa njima? |
Cuo sam o tim aerotwin "kratkorocnim metlicama" do te mjere da ljudi prije kupovine provjeravaju "made in" drzavu na ambalazi. Mene moje kupljene na mall.hr sluze ok, al ne znam gdje su proizvedene. Prve sam sjebao rainx-om nakon godinu dana, druge su dobrejos od jeseni. S vremena na vrijeme "obrijem" sajbu ziletom jer bude zapecenog smeca.
Valeo first je bolji izbor od Valeo vulgaris. |
Vozim se upravo po autocesti od Slavonskog Broda prema Zagrebu i u daljini vidim policijski kombi s rotirkama parkiran u zaustavnoj.
Usporim i gledam kaj se događa i ne vjerujem. Zaustavili dedu u motornim kolicima koji se odlučio provozati malo... Stao, izvukao video iz kamere i cropao https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3500819e0e.jpg |
Ko zna, možda je i granicu prešel :D
|
|
Citiraj:
To je motorno vozilo koje mora biti registrirano. Iza ima čak udubljene za montiranje tablice za mopede. To su tko zna od kuda nabavili, i voze se okolo s time. TO NISU invalidska kolica. Nedavno je jedan muškarac poginuo na tome https://evarazdin.hr/crna-kronika/na...ucajem-385188/ |
Citiraj:
Cijena je valjda ista, Aerotwin jeftiniji kad je na akciji za 140kn ako se ne varam. |
Automobili
Nitko nije napisao da su invalidska kolica.
Na autocestu smiješ s vozilom koje može postići 60 kmh ili pola onog što je navedeno kao ograničenje. Ovo teško može preko 20. S obzirom da mu je šešir i dalje na glavi, a nema ni traga nekoj sigurnosnoj opremi potrebnoj da budeš sudionik u prometu, mislim da je u težem prekršaju. Deda na speedu :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ak ima alkohola, po kojem članku odgovara, ko biciklist :roller: |
https://www.thedrive.com/news/35045/...is-now-on-fire
Sad ce opet nasi na index oglasima i njusci prodavat svoje 316-ice s tri razlicita broja sasije po 10k eura jer gle ovo ide za 250k dolara :D |
Kao ni Passat, ni Golf ne voli los test
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...o/2200192.aspx |
Zar već svi ne znaju da taj test nema veze sa znanošću?
Odnosno nema veze sa automobilom. Ima veze s mozgom vozača. Da daš jednom čovjeku da 100 puta vozi isti automobil, svaki put bi drugačiji rezultat bio. |
Tu piše da je bio problem u gumama ccc....
https://autoportal.hr/tehnika/volksw...problematicno/ Diš japanske gume na švaPsko auto |
Citiraj:
Ispravite me ako sam krivo pohvatao. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Ma ne znam što rade, nisam išao u detalje, ali dovoljno ti je pogledati top listu od onih Šveđana (TV) koji su započeli s time. Ok, prva A klasa je imala problem ali ovo poslije je sve karanje u zdrav mozak.
Po njima, Qashqai je najbolji automobil na svijetu. Pa ima još gluposti.. Npr. Škoda Fabia Kombi stabilnija od BMW M3? Gluposti. :D Ali to se događa kad čovjek vozi. Na neispravnim gumama i sa autom koji je sabotiran za potrebe klikova :) |
Citiraj:
To su više rezultati koje treba gledati iz perspektive zanimljivosti i reko bi u nekim okvirnim gabaritima. Činjenica da je Golf VII imao puno bolje rezultate je već čudna sama po sebi, kad znamo svi, a i VW to prizna, to je isti auto... dapače samo su navodno poboljšali osjećaj za volanom, što bi na ovom testu trebala biti prednost... Nije to nikakav znastveni test, ali je fora. Kad sam gledao i ja sam vidio neke čudne rezultate. Tipa obična Ford Fiesta bolja od i30N (u nekom časopisu čitao, ne znam s kojeg sitea su to uzeli). Kužim da je Fiesta mala i lagana, i turbo agilna, vozio sam je i auto je fakat bombon za vozit, ali i30N ima sport mod u kojem ti, bar na našim cestama, glava skače do krova koliko je tvrd i sigurno na glatkoj podlozi zaljepljen za cestu. Edit: Nisam gledao, dal daju podatke koji motor su vozili, s kojom opremom, koliko težak? |
Citiraj:
Ali ako gume nisu bile dobre, zašto su objavili "test"? Pa radi klikova. Da su došli do istog rezultata ne bi bilo zanimljivo. A ovako su vijest na svakom portalu. :D |
Yap. Gume su najbitnije od svega pa tek onda ostalo. Imao sam sličnu situaciju, ali ne u kontroliranim uvjetima. Auto iz desne trake je naglo krenuo na mene. Nije me uopće vidjela. Brzina tempomat 70 km/h. Naglo u suprotan smjer, jer nije bilo druge, a nije bilo nikog u suprotnom smjeru. Nakon što sam nju izbjegao, isto naglo nazad u svoj smjer, jer se pojavio auto u suprotnom, koji je izašao iz sporedne ulice. Gume Continental Premium Contact 5, Golf V stari. Da sam imao stare/istrošene/loše gume, završio bi u nekoj ogradi negdje, ili u tom drugom autu.
Ona je naravno samo nastavila voziti kao da ništa nije bilo. Ulica je Strossmayerova u Osijeku i 70 je ograničenje. Možeš voziti najnormalnije i ostaviti razmak ispred sebe, ali ovakve situacije ne možeš predvidjeti. Btw, ispred nje nije bio nijedan auto i skužio sam ju samo zato što sam mislio prestrojiti se za nekih 100m. Da se nisam planirao prestrojiti, raspalila bi me po vratima i onda bi bilo svašta. |
nije provjerila mrtvi kut i eto veselja. naučit će idući put kad tako bočno podleti pod kamion.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbt, "pjevaju" ko da su zimske, glasne za popizditi. Pogotovo na cca 40-50km/h. Kao da niti jedan ležaj kotača ne valja. Da nisam prije toga skinuo PremiumContact 6 gdje se ništa nije čulo to bi i pomislio. |
Bikoz idiot :suicide:
Predobro izgledaju kad ih sretnes ovak na cesti |
Citiraj:
Npr. imam zimske Continental WinterContact TS860 (205/55 R 16 91H), dakle gume koje redovito pobjeduju u testovima i generalno se smartaju medju najboljim, ako ne i najboljim zimskim gumama. 2,5 zime gume su me izludjivale, strasno su fuckale na brzinama izmedju 20-60, sve mislis da nesto sa lezajevima nije u redu. Kad stavim ljetne nazad sve OK. Probao razne pritiske u gumama, balansiranje - nista ne pomaze. Proslu zimu nabavio originalne Opel alu felge i stavio te zimske gume na njih (prije bile na celicnim). I odjednom fuckanje nestalo. Da li je bilo nesto u tome kako su bile gume montirane na felge, da li eto nekako nesto nije pasalo u toj kombinaciji - nemam pojma. Ali nakon sto su montirane na alu felge svo fuckanje nestalo. Pa sad ti misli sta je bio problem i zasto su gume tako jako fuckale... |
Kad smo kod guma - dolazi li Golf 8 na Giti gumama kao i prethodnik ili su odlučili još malo uštediti?
|
Citiraj:
Na mome Accordu su felge od Civica novog (8J ET50), dok je njemu standard 7J ET55. Možda je previše razvučena 225 na 8J. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:45. |
|