![]()  | 

Jest kad ti imas vodeno hladjenje sa 100W pumpom. Sta ce sirotinja na 15 seriji :D Ali cool dizajn, to stoji. Bit ce cool na jos jacim 18 i 19 telefonima kada vrate onaj prvi dizajn ize Beta 1 verzije. 
	 | 

Ništa nije bugovito na 16 pro max. Radi fino 
	 | 

Ipad pro 11 -  Apple A12X Bionic 
	26 beta - katastrofa, sve štuca, trza, šteka... izludilo me 26 release - sve radi glatko...  | 

Vam se desi na IP da tu i tamo nakon što otvorite app ne radi scroll gore dolje? Npr. weather app, moram ju otvoriti i zatvoriti da bi proradila, ne uvijek, ali desi se. 
	 | 

Citiraj: 

Isto 14pro  | 

Citiraj: 

15 pro max. Nemam tih problema. Ustvari nemam nikakvih problema  | 

Dostupan je iOS 26.0.1 
	 | 

Citiraj: 

Edit: evo i nova zanimljivost. Charging limit mi je na 85%, al uspio se gospodin i do 87% napunit  | 

Stavljam upravo 26.0.1 pa ću vidjeti. 
	 | 

Bez brige, nije ništa popravljeno :D 
	 | 

Uopće se ne brinem, znam da je tako. :D 
	EDIT: Nisu fixali, da.  | 

Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ 

Da pitam tu: žena i ja imamo iOS 18.7.1 iako ovo nije radilo ni prije. 
	Ne mogu joj shareati kalendar niti svoju lokaciju. Stisnem ali ni jedno ni drugo ne napravi. Ona meni može normalno shareati oboje. Why? Oboje smo u familiji ofc.  | 

Citiraj: 

Trepni 2x ako te je zena nagovorila da to pitas tu 😀 Sent from my iPhone using Tapatalk  | 

Citiraj: 

| 

Ublock origin dostupan kao extenzija na app store. Napokon safari a da se može koristiti 
	 | 

Koristim ga već mjesec-dva. Radi dobro :) 
	 | 

Dodajte public DNS od adguarda u profil i nemate reklame apsolutno nigdje, ni u igrama ni u browseru https://adguard-dns.io/en/public-dns.html ima objašnjeno za sve kako se dodaje, već treću godinu koristim ne sjećam se kad sam vidio reklamu. 
	 | 

to ti je zato jer si kupija sve aplikacije. 
	 | 

Citiraj: 

| 

Nabavio sam ženi stari iPhone pa sam malo prčkao po njemu i vidim da mi ne radi back gesta sa desne strane kao na Androidu kojeg koristim godinama. Navodno su u novom iOS 26 dodali da se može raditi back sa sredine ekrana umjesto skroz sa lijevog ruba kao prije. Je li netko isprobao i radi li to dobro? 
	Ne želim upgrade-at još na iOS 26 jer vidim da ima dosta problema.  | 

radi s pola ekrana sada 
	 | 

Citiraj: 

| 

Nije isto u svim aplikacijama, u nekima još uvijek samo s ruba kao Safari, Messages (i ostale chat aplikacije) 
	To mi je ok, ne moram ciljati rub, još ako je neka maska  | 

Ne znam kako vi, ali ovaj iOS 26 je zasigurno najveće smeće od OSa koje sam imao priliku koristiti. iOS 18 sa koristio u beta fazi i radila je odlično, sad mi 26.0.1 radi za k. Random lag u tipkovnici (slova se pojavljuju nakon sto tipkam), lag u swipe ekrana, lag u pokazivanju ikona nakon sto otključam mob. I to je sve random, nema nekog uzorka, može biti par put dnevno, može bit da prođe dan da je sve ok. S estetske strane necu ni komentirati, odurno ružno i nepregledno. I nisam jedini, kolega uzeo 17 pro novi, iste probleme ima, i isto pizdi. O redditu i problemima koje tamo ljudi prijavljuju da ne pričam. Barem je baterija ok ako ništa drugo. Sad tek vidim da je kolega CIC gore opisao iste probleme kao i mommistake, još nisu rješeni. Sreća pa nisu trilijunska kompanija koja ne stigne testirati OS. 
	 | 

Potpisujem manje više sve. Čak me na trenutke podsjeti na windows koji sam prije 12 godina koristio na Lumiji 920. 
	Možda najveći lag je kad radim screenshot, majko sveta, kolko to traje…  | 

I ne znam jesi primjetio, zamjenili su mjesta kvačici za spremanje i X na screenshotu, i sad umjesto da potvrdim svaki put stisnem X i odbacim screenshot -.- . Al ajde navikavam se da svajpam u lijevo pa ostane u fotkama. 10 godina iphona i stvarno me tjeraju da se prebacim na Android. E da, carplay s ovim glass sranjem izgleda kao qrac, pogotovo ako ti sunce udara u ekran, ne vidi se apsolutno ništa. 
	 | 

yep .. i ja razmišljam .. dal da ubodem google pixle 10 neki ili pa ovaj xiaomi 17 sa 2 ekrana ..  
	sve je po soma eura, a oni neka se slikaju .. natjerat ču se na android politiku, tih par programa ponovno kupit i čaos  | 

dodali su toggle za likvidno staklo u 26.1 beta 4, clear i tinted su opcije 
	https://www.theverge.com/news/802963...ta-tint-option  | 

Bas nadogradio na zadnju betu. Problem sa pozivima koji sam imao je riješen ovim updateom. Općenito mislim da je liquid glass nepotreban, ali o okusima se ne raspravlja. Od kad sam na ios26 baterija je odlična (ip16). 
	Što mislite o apple pristupu sigurnosti pa stavljaju svaku app kao zaseban sandbox?  | 

Citiraj: 

Imam najviše problema od kada imam iP, a na Appleu sam od iP 3.  | 

Prvi dan kad sam ga instalirao sam napisao da je užas. Nakon par tjedana korištenja su se malo slegli dojmovi i sad mirno mogu reći da je još gore nego sam prvotno mislio. 
	Ekipi koja je ova isprdak od operativnog sustava osmislila, isprogramirala, testirala i posebno pustila u produkciju treba oduzeti poslovnu sposobnost i doživotno zabraniti rad u informatičkoj industriji pod prijetnjom streljanjem po kratkom postupku.  | 

Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ 

Meni se sviđa  
	Ali isto tako mi se i prije sviđalo Dakle svejedno mi je :D A i bit će neke promjene u update-u odnosno opcije da se smanji taj efekt Bit će opcija clear ili tinted  | 

Jedina opcija koja mi treba je povratak na iOS 18. 
	Ali neću se uopće više zamarati s tim, odustao sam od novog iPhone-a, idući mob će biti neki Android.  | 

Sa jedne strane ne mogu vjerovati da moze ios26 biti gori ali sa druge strane, kako mi se iskustvo pogorsavalo sa ios 16-17-18 i izumedju 5-6 beta verzija, nekako je logican slijed da je iso 26 nestabilan.  
	Široke narodne mase nece na takve stvari nikada reagovati jer ko god primjeti keyboard inputlag se smatra naprednim korisnikom na iPhoneu.  | 

Jel problem samo sa default ios tipkovnicom? 
	 | 

Ne mogu se sjetiti kako je bilo na defaultnoj ali je gore iskustvo definitivno sa third party. I to jos prije iOS 16 je pocelo ako se ne varam. Eh sad ne sjecam se na pamet, ali su kruzile price da postoji "third party keyboard RAM limit". Nesto bizarno su limitirane na 40MB RAM usage ili tako nesto. Zato imaju losije iskustvo i manje opcija nego Android verzije i imaju vise bugova. Ono sto ja sumnjam jeste da je i sa defaultnom isti slucaj. Da ima RAM limit iz samo Appleu poznatih razloga. Mozda je ovo sad teorija zavjere, mozda je istina negdje u sredini ali su ovo tako bazicne stvari o kojima ne razmisljas kad kupujes telefon. Da mi je neko 2000te rekao da cu za 25 godina, sa najpopularnijim telefonom, morat paziti na probleme sa calculator-om, alarmom i pisanjem porukao, rekao bih mu da je lud. Well, here we are. Mislim da je kljucno da se sa iPhoneom jednostavno napravi kompromis i prihvate bugovi koje ne da nikada nece otici, Apple ih uopste ne zeli priznati. I da se uziva u samom telefonu, sta god naeko nasao u njemu za uzivanje. Jer imamo samo dvije platforme u ponudi. Bolje od toga, kao civilizacija, ne mozemo. 
	 | 

Evo i ja sam ne svojom voljom prešao na 26.0.1. Inače nisam planirao barem do 26.2.x, ali mi je došao novi službeni iPhone 16e na kojem je ekipa iz IT grupe sama napravila upgrejd na 26.0.1 prije nego su mi napravili restore starog telefona sa 18.7.1... navodno tako riješe problem restora koji neide sa novije na stariju verziou iOSa (telefoni su došli sa 18.3 pa imaju probleme ako korisnici upgrejdaju na višu verziju) 
	Pa ono... još nisam primjetio tolike probleme  | 

Ja sam uglavnom zadovoljan što bluetooth bio dobar na ios 17. A na ios 18 bilo muke oko spajanja i prebacivanja na druge uređaje. Tek na ios 26 vratilo kakav je bio na ios 17.  Baterija nešto duže traje nego prije. 
	 | 

Apple kao da postaje Microsoft s onim načelom "svaki drugi OS valja", ako je ios 26 promašaj, izgleda da treba pričekati ios 27 u nadi da će popraviti stvari... 
	 | 

Citiraj: 

Baterija je odlična, to je jedino što valja. I zab sam napomenuti HOTSPOT, to je def najgore izvedeno na iOS-u. Čim nema nikakvog "prometa" preko njega,on se automatski gasi. Kome je to palo na pamet, svaka mu čast.  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:00. |