![]() |
Jesam ali sam u nekoj bijeloj zoni:fiju: pa je to valjda najskuplja opcija na iskonu.
|
Citiraj:
|
Nakon 6 godina što sam cicio preko Opticarneta, jučer su me "bannali" :D E sada, što uzeti od optime. Opticarnet je bio 3072/512 + flat. Telefonski razgovori me ne je8u previše, ali telefon nek bude, nikad se ne zna.
E sad, ugovor mi ističe 31.08.2013., naravno već su me zvali da mi produže no rekao sam da ćemo se još malo strpiti. Moje želje su da budem tu negdje oko 4096/512 + flat + telefon i da to sve ne bude prko nekakvih 160-180kn. Veli mi ženska iz SZK da će doći neki novi paketi koji su još povoljniji i da će 4096/512 biti osnovna brzina. Jel ima tko kakvu preporuku jel to OK ili da tražim sreću dalje nakon 31.08., tj. da pričekam EU pa da vidimo što ona nosi :D trenutno sam bez neta, tj, imam 2048/384 i uključit će mi flet do petka, valjda... |
Imo, pričekaj.
|
Citiraj:
Jedine probleme sam imao sa Carnetom i ustanovom kad su njima ispadali sistemi, Optima me nikad nije ostavila na cjedilu niti sam imao bilo kakvih problema. Samo je sada pitanje kakvi će to paketi doći i po kojim cijenama. A do 31.08. imam vremena, do tada ovako i onako ne mogu nikuda, ali neću još ni produljivati ugovor. :D |
Koja im je sad fora da se racun treba platit do 10-tog u mj?
Zna se kada vecina gradana dobiva placu i kada racun mogu podmirit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: da ih pohvalim, već danas su mi dali flat i 4096/512. Svaka čast na brzini. |
Bit će neki novi paketi ?
Kad se to očekuje ? |
Citiraj:
|
Jel kome jos ping prema ht serveru preko 80 i brzina 0.50Mb dok je prema optiminom serveru 9ms i normalno 4Mb. Koristim optimu ali preko tcom parica i video mi na youtube jedvo pokrece na 240p.
|
Citiraj:
|
Kod mene je brzine uploada/downloada slicna prema oba servera (3,9/0,55), ali zato ping pokazuje dosta razlike.. Prema Optimi 20 a prema t-comu ~80.
Nadam se da ce poboljsati brzine jer otkad su digli cijene nisu bas konkurentni ko sto su prije bili, a i ovi sadasnji paketi su :nono:... |
Jucer sam se prikopčao prvi put na optimu, dobio sam router ZTE ZXV10 W300, žično radi sve ok, ali wifi je katastrofa, ako radi radi jako loše, a većinom uopće ne radi, laptop mi se spoji ali je limited connectivity. Jel imao tko takvih problema vec s ovim routerom?
|
Ak imas stari router od t-com il bilo koji drugi sa wifiem spoji ga zicom na ZTE-om i sluzi se njegovim vajrlesom jer zte voli zajebavat. Ak neznas to slozit vici, budem ti objasnil
|
Citiraj:
Znam spojiti vec mi je tako nesto i palo napamet, ali onda je očito da novi router koji mi je optima dala ne valja u startu, a to je koma. |
Odakle si? Jel ti modem instalirao monter ili si sam?
|
Citiraj:
|
Jesi provjerio IP adresu na laptopu? Stavljeno da ju automatski dobijes?
|
ima, ima. Moraš startat i wireles. Ima neku default lozinku. Stavi svoju i potvrdi sa tabom SAVE na dnu stranice...
Interface setup----wireles----u kućicu -pre-shared key unesi key i potvrdi sa SAVE |
Ip adresa je automatska, wireless je startan probavao sam i stavljati lozinku različitu od defaultne za wifi mrežu, probao sam i bez lozinke tj. da je otvorena mreža.
Evo sad maloprije sam skužio da radi samo kad podesim na laptopu ip adresu i dns-ove optimine onda se spoji. Ali to nije to. Kad god bih htio spojit nesto bežično moram podešavat dns na uređaju koji hoću spojiti. |
Mijenjaj kanale na WLAN-u, jedan ćeš naći koji će odgovarati ;).
|
Da kosto kolega kaze. Mjenjaj kanale meni je pomoglo kanali koji meni odgovaraju su od 9 do 12. U ruteru stavi b+g+n i pregledaj da ko jos nema nema signal na tom kanalu razliku stavi za 2 ako je on 11 ti stavi 9 ili 13. Meni signal dosta skoci 9 u odnosu 10 a imam okolo sebe dosta na kanalu 11 i 12.
|
Khm khm....ne valja wifi na zte-u i amen. Vjerujte mi ;)
|
Citiraj:
"VGA killer" pokusam sam sad svoj Airlive spojit sa ZTE-om ali bezuspješno, kakve mi postavke trebaju biti pod WAN i šta još trebam postaviti? |
ZTE ostavi kak je da dize konekciju jedino mu zgasi wifi. Na airliveu wan konekciju stavi u bridge mod, zgasi mu dhcp i daj mu ručno neku adresu tipa 192.168.1.100 da mozes doci do njega ako ce već trebati te njegov lan port zpoji na lan port od zte-a
|
Kako saznati preko čije centrale ćem me spojiti, jer oni nemaju za vidjeti kao što to ima h1(bit) ili iskon(bijela ili narančasta zona nisam sada siguran čije je čije).
|
Citiraj:
|
Pod sekciom internet pvc0 prebaci u bridge na sagemu...ugasi mu dhcp i daj neku adresu da nije 192.168.1.1 da se ne pokolje sa zte-om i žično spoji lan portove na njih dvojci
|
ne vidim taj dio "internet"...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |