![]() |
Ma c6h ako jos ima, požuri
|
Citiraj:
https://www.nabava.net/search.php?q=MSI+B450-A+PRO+MAX |
Evo da javim da sam se ipak protegnuo do b450 tomahawk max..čekam da mi se skine windows na usb,pripremio sam si drivere s msi stranice..kaj sve trebam podesit u biosu?rame sam uspio,odabro sam jedan od dva ponuđena profila i trenutno rade na 3200.
|
Citiraj:
mislis na ovu? pise da ide i hladnjak od AM3 ..sto znaci da bih mogao koristiti moje vodeno hladjenjea sa starog kompa? |
Da, ima rupe za AM3
|
Ako netko želi probat Stiltov Beta BIOS za c6h vulgaris ,evo link, unutra je ubačen zadnji SMU sa ispravljenim boostom (ide samo preko flashbacka):
https://1drv.ms/u/s!Ag6oE4SOsCmDhWBG...z1J8s?e=YzYzLt Evo i link gdje ih je objavio: https://www.overclock.net/forum/11-a...read-4301.html |
Jesi probao?
|
Citiraj:
Probao sam prije onaj modani di je frajer stavio stari SMU koji navodno bolje boosta od novijih u 7403 i nije mi proc dignuo ni za 1mhz u odnosu na nemodani 7403. |
Ok.Ma nisam još složio kantu,stoji mbo u kutiji.Ali nek se nađe.Budem prvo official flashao. ;)
|
Odlučio sam uzet MSI B450 Tomahawk Max jedino me muči kaj ram koji sam uzeo nije na support listi, Corsair Vengeance 3000MHz, CMK16GX4M2B3000C15 ver 5.30 i 3.32 ima, moja je 4.24 i nema je. Nadam se da će radit na ovoj ploči bez problema.
|
Nisu ni moji na popisu i dela sve 5 na istoj ploči..ballistix 3200mhz.
|
Nadam se da bude radilo, znam bit baksuz kad su takve stvari u pitanju.. Jesi zadovoljan s pločom? Čitam da ima dosta ljudi koji se žale na "problem" dugog bootanja, jel i kod tebe to izraženo?
|
Je istina je, duže se boota nego ova konfa koja je i dalje u potpisu.
Nisam ništa dirao u biosu osim xmp profila za ram.Da li šta može bolje,brže,hladnije,neznam. Još uvjek googlam, a mislio sam da ću se riješit toga više. |
Citiraj:
Čekam i ja BIOS update. To je nekakav RAM Trainning, štoliveć. Može se ušićarit koja sekundica ako se bios prebaci u UEFI. Evo copy/paste s oc foruma: "...Tips are to switch to UEFI (from CSM), turn off logo at post but still 20 sec to post..." https://forums.overclockers.co.uk/th...post.18861746/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tužno je da ASUS nije u stanju nakon 2 mjeseca isporučit bios bez bugova. Zanimljivo je da i jeftine i top end ploče na starom chipsetu podržavaju jednako loše :D |
Citiraj:
Na svu sreću tu je tih par pojedinaca po forumima, ali oni pomažu samo oko flagship ploča... |
Citiraj:
|
Kome treba Mini ITX ploča ... na akciji zadnji komad
ASUS B450-I GAMING ITX za 1100 kn Citiraj:
Taman 3 dana nakon što sam kupio svoju po 1350 kn :fuming: EDIT 2 : i dalje dostupno |
i dalje OP
|
Složio sam Ryzena napokon.Stavio sam official 7403 bios,win10,amd drivere,intel novi lan driver...
Instaliravam sada pomalo šta mi treba i primijetio sam jednu stvar:bios sve default,ram radi na 2133.Kada restartam iz win10,boota bez problema... Stavim docp profil,rame stavi na 3200 i 1.35V.Radi normalno,ali kada napravim restart iz win10,neće se ponovno bootati,kod 01.Lupim reset na kućištu,boota se u win.Tu i tamo prođe boot bez reseta,ali više ne nego da. Da li se je netko od vlasnika C6H susreo sa time? |
Ramu stavi u biosu 1.37-1.38V jer ta ploča ima VDroop.
Također, postavi 1.4V VDRAM Boot u Digi postavkama (gdje su ti LLCovi na dnu). |
Tnx Brko,postavio tako,probao nekoliko restartova iz wina i radi.1.38V treba ramu. ;)
|
Nema frke. Malo su usrali sa tim Vdroopom. Kod mene od prvog dana tako malo dodano više soka, ali zato radi kak se spada :)
To je Elmor davnih dana rekao da se toga držimo :) Inače mišljenje o ploči? |
Odlična.Još kad vidim bios opcije,hebena.Trebati će vremena za poloviti to sve na Ryzenu.Jedna vrlo bitna stvar,možda i najbitnija: nema više pištanja i cvrčanja iz zvučnika. :) Preporod.Morao sam stišavati monitore na minimum kad bih upalio High performance power profil na FXu.A to je u zadnje vrijeme bilo skoro pa uvijek,ostario. :D
|
Haha :)
Ma 90% toga ti ne treba ako ne misliš nateravat zadnji herc iz RAMa i proca. Imaš 3-4 bitne stvari i one naponske regulacije i to je to. Viči ako što bude trebalo ;) |
Brko kao undervoltat CPU i podesit ofset, može koji screenshot iz UEFI-ja.
Kako podesit fixno brzinu proca ? Ne zanima me OC, samo da fino ugodim potrošnju , zagrijavanje i buku.... tražim zlatnu sredinu. Isto sam novi na ryzenu i imam toga dosta za pohvatat. :) |
Citiraj:
|
Da. A offset nisam u životu poštelavao.
Kasnije mogu opet okačit screenshotove kad dođem do kompa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51. |