PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Nikky 03.09.2016. 10:13

Ala ga komplicirate bez potrebe,
ovisno o modelu modema / routera potegnit će do cca do 30 Mbit/s,
za 50 Mbit/s mora ići prije spomenuti Tehnicolor, napisali smo zašto.

Stavit ćeš njega a svoj router možeš iskoristiti / konfigurirati kao dodatni AP.

@rendula
Baš si spamer, čitaj šta smo napisali u temi,
imaš precizno 30 dana free otvoreno, nebi li se navukao pa kasnije tražio / platio neki kanal / paket sa tim kanalom,
nakon tog roka automatski će ti zaključati.

9800pro 03.09.2016. 11:33

Ako mi je Cisco dovoljan za 30 Mb zašto mi stavljaju Tehnicolor onda? Uglavnom jel dovoljan za stan cca 38m2 za wi-fi?

Sent from my G2

rendula 03.09.2016. 11:35

Ovisi o tlocrtu, zidovima, polozaju routera jasno. Meni ok pokriva 55 kvadrata.

Nikky 03.09.2016. 12:22

Ranije sam objasnio zašto "guraju" Tehnicolor, najviše zbog DOCIS 3 standarda a ima i drugih razloga.
Za WiFi ti je dobro rekao kolega.

Cilim 03.09.2016. 12:43

Citiraj:

Autor bertone (Post 2963160)
Ja nemam njihov router već samo modem... router je moj, a ako budu htjeli zamjeniti modem ništa od povećanja brzine :)

Bojim se da si kod B.net-a na ledu, kamo got krenes poskliznes se.

9800pro 03.09.2016. 12:57

Citiraj:

Autor rendula (Post 2963191)
Ovisi o tlocrtu, zidovima, polozaju routera jasno. Meni ok pokriva 55 kvadrata.

Onda bu ok :)

Sent from my G2

Stipest 03.09.2016. 13:28

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2963168)
Ala ga komplicirate bez potrebe,
ovisno o modelu modema / routera potegnit će do cca do 30 Mbit/s,
za 50 Mbit/s mora ići prije spomenuti Tehnicolor, napisali smo zašto.

Stavit ćeš njega a svoj router možeš iskoristiti / konfigurirati kao dodatni AP.

Ma kolegu bartonea muči nešto drugo. Ima Conax i karticu, pa ga je strah da će mu htjeti mjenjati kompletnu opremu što znaći i Kaon, a to opet znaći ostajanje bez kartice i mogučnosti Conaxa. Lako je njemu za modem/router.

Stipest 03.09.2016. 13:30

Citiraj:

Autor rendula (Post 2963167)
Bas sam spamer u zadnje vrijeme, ali sta cez, novi tv korisnik :)
Dakle, uveli mi jucer 3d, i skuzio sam kasnije tek da mi kanali nisu zakljucani. Mogu gledati i hbo i jos neke stvari - to neka proomocija da me navuku da uzmem za stalno ili im treba vremena da mi zakljucaju sve osim osnovnog paketa?

Točno 30 dana u dan ti je to otvoreno. Kasnije ide ono što si platio, a možda se i navučeš na nešto još (što i je njihova ideja).

Nikky 03.09.2016. 13:44

A da, Bertone + Conax + kartica,
vozit kako je trenutno bez talasanja i ikakvih izmjena
ili
ide Tehnicolor + Kaon, ostaje bez kartice (koju vraća) a Conax modul nekom prodati ili staviti u vitrinu da podsjeća na prošla vremena :fiju:

Juice 03.09.2016. 14:15

Koji uređaj sad dijele za telku i jel ima scart ako netko zna možda

Edit - hvala rendula

rendula 03.09.2016. 14:17

Citiraj:

Autor Juice (Post 2963266)
Koji uređaj sad dijele za telku i jel ima scart ako netko zna možda

Kaon VM1200. Ima.
http://www.bnet.hr/podrska/upute_i_p...ik_kaon_vm1200

Stipest 03.09.2016. 15:36

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2963254)
Conax modul nekom prodati ili staviti u vitrinu da podsjeća na prošla vremena :fiju:

Ja sam svoga poklonio prijatelju koji ima karticu, pa povremeno odem kod njega i sitim se kako je to dobro bilo dok sam imao Conax :goood:.

Cilim 03.09.2016. 16:21

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2963297)
Ja sam svoga poklonio prijatelju koji ima karticu, pa povremeno odem kod njega i sitim se kako je to dobro bilo dok sam imao Conax :goood:.

Hehehe, velis bila su to dobra vremena. :kafa:

rendula 05.09.2016. 12:31

Zg centar, ima li jos netko problema danas? Ne radi mi net.
Edit izgleda da je samo kod mene, sad cekati tehnicara.. bit ce da su nesto zeznuli kod ukljucivanja, jer mi ni mojbnet nikad nije proradio.

pero_dinamit 06.09.2016. 09:00

Citiraj:

Autor Juice (Post 2962906)
Novi korisnici imaju najbolju pogodnost, dvije godine u pola cijene za bilo što. Samo što tu promociju ne reklamiraju
http://www.bnet.hr/content/download/...e_1.9.2016.pdf

Što znači ovo za "nove korisnike"? One koji do sada nisu bili njihovi korisnici ili samo za one kod kojih je tek uveden bnet?
Jer ja sam skužio da je to samo za ove zadnje prema onome kada sam zvao službu za korisnike.

Juice 06.09.2016. 11:59

Svima je dostupna. Ima ekipe koja je odjavila usluge i odmah potpisala novi ugovor po toj promociji. Par dana si bez usluga u tom slučaju.

Nikky 06.09.2016. 12:19

Osim ako si sretne ruke pa prelaz bude trenutan,
ugasiš i odvidaš jednu opremu - zavidaš i upališ drugu opremu,
imao sam par takvih slučajeva ... bivši korisnik / ugovor na ženu - novi korisnik / ugovor na muža :D

Garro 06.09.2016. 13:14

Citiraj:

Autor rendula (Post 2962998)
Jel se na daljinskom od Kaona daju isprogramirati ona donja dva reda koji su oznaceni za tv? Sad listao upute sluzbene, ali nista takvo ne spominje..

Već sam to pisao, stisne se tipka "OK" i tipka za paljenje TV-a na donjem dijelu Bnetovog daljinca dok LEDica ne počne kontinuirano svijetliti, zatim tipka koja se hoće isprogramirati, prinese se stari daljinac nasuprot Bnetovom i stisne tipka na starom daljincu, Nakon što LEDica na BNetovom daljincu zatreperi, stisne se OK i to je to

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2963017)
Šta se tiče "programiranja" tipki za upravljanje tv - om, zaboravi da postoje, možda i bude jednog lijepog dana ali ne skoro.

Funkcionira, samo treba pitati SZK. Prvoklasna glupost što to nisu stavili u manual Kaon-a.
Citiraj:

Autor rendula (Post 2963167)
Bas sam spamer u zadnje vrijeme, ali sta cez, novi tv korisnik :)
Dakle, uveli mi jucer 3d, i skuzio sam kasnije tek da mi kanali nisu zakljucani. Mogu gledati i hbo i jos neke stvari - to neka proomocija da me navuku da uzmem za stalno ili im treba vremena da mi zakljucaju sve osim osnovnog paketa?

Meni je trajalo tri mjeseca. :D

pero_dinamit 06.09.2016. 13:17

Citiraj:

Autor Juice (Post 2964279)
Svima je dostupna. Ima ekipe koja je odjavila usluge i odmah potpisala novi ugovor po toj promociji. Par dana si bez usluga u tom slučaju.

Dovoljno je nazvati službu za korisnike i tako ugovoriti?

trebampomoc 06.09.2016. 13:41

Citiraj:

Autor pero_dinamit (Post 2964308)
Dovoljno je nazvati službu za korisnike i tako ugovoriti?

Najbolje je na stranici ostaviti podatke i zatražiti prodajnog predstavnika.
Navodno se preko službe za korisnike ne može dobiti ta usluga...
Mene su zvali u roku jednog dana.

http://www.bnet.hr/podrska/naruci_b_...g_predstavnika

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2964287)
Osim ako si sretne ruke pa prelaz bude trenutan,
ugasiš i odvidaš jednu opremu - zavidaš i upališ drugu opremu,
imao sam par takvih slučajeva ... bivši korisnik / ugovor na ženu - novi korisnik / ugovor na muža :D

Jedini "minus" je novi broj telefona koji ide na ime novog korisnika, ali meni osobno telefon ne igra nikakvu ulogu

Juice 06.09.2016. 13:55

Citiraj:

Autor trebampomoc (Post 2964320)
Najbolje je na stranici ostaviti podatke i zatražiti prodajnog predstavnika.
Navodno se preko službe za korisnike ne može dobiti ta usluga...
Mene su zvali u roku jednog dana.

http://www.bnet.hr/podrska/naruci_b_...g_predstavnika

Znači nazovu prije, ne banu doma samo?

trebampomoc 06.09.2016. 14:01

Citiraj:

Autor Juice (Post 2964323)
Znači nazovu prije, ne banu doma samo?

Tako su barem mene, prvo se najavili i pitali jesam li slobodan, s time da su zvali izvan termina (termin bio ponedeljak, oni su zvali već u petak)

Nikky 06.09.2016. 14:12

Jedno je ugovaranje a drugo je montaža / izmjena / zamjena opreme i/ili instalacija.
Za ovo drugo se dogovara termin.
Obratiti pažnju šta piše u ugovoru, usluga / cijena / rokovi ... da nebi bilo posli natezanja / prigovora i inih veselja.

fudo9 07.09.2016. 10:52

Danas sam postao novi korisnik ovog paketa za 134kn, 50mbps Flat+osnovni paket, kao novi korisnik. Upalim TV i imam što za vidjet :D svi programi otključani, kao da plaćam sve moguće dodatne pakete :) prijedlozi? da nazovem i prijavim i odmah se ogradim od eventualnih dodatnih troškova (imam ugovor gdje je lijepo navedeno OSNOVNI paket) ili se pravim glup pa do kad ide-ide? :)

WindEmperor 07.09.2016. 11:01

Svi programi su ti otkljucani jer si novi korisnik i za tocno 30 dana od dana ukljucenja ce ti se ugasiti. Uzivaj dok mozes.

bertone 07.09.2016. 11:04

Kaj nitko ne čita ponudu koju je potpisao... ili ako ne to, a onda barem da malo prouči temu u koju posta :stoopid: ... evo ista stvar s prethodne stranice, a periodički se ponavlja jedno te isto svakih 5-7 stranica :)

fudo9 07.09.2016. 11:11

fakat :) sorry

Stipest 07.09.2016. 17:41

bertone-šta je sa povečanjem brzine? Ili si odustao od svega radi straha od gubljenja kartice?

bertone 07.09.2016. 18:13

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2964787)
bertone-šta je sa povečanjem brzine? Ili si odustao od svega radi straha od gubljenja kartice?

Nisam još odustao, čekam da uključe uslugu... pa napisao sam da se mora čekati... odustati ću ako mi budu htjeli uzeti karticu.

Navodno mora doma doći tehničar koji mora provjeriti kvalitetu instalacije i modem pa onda povećaju brzinu i ako sve radi OK, to je to... ako ne mijenjaju modem... ili ja kažem: "Hvala ne" :)

Evo sad provjerio, i dalje je ista brzina.

http://www.speedtest.net/result/5612887258.png
http://www.speedtest.net/my-result/5612887258

Mikeyy 07.09.2016. 19:42

Da li se bnet router može staviti u bridge mode? Kakvi su im routeri inače, kvaliteta, wifi standardan?

Nikky 07.09.2016. 19:53

Ispali on i ostane živ :fiju:
Provrti 10 - ak zadnjih stranica i sve ćeš naći.

Stipest 07.09.2016. 19:58

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2964862)
Da li se bnet router može staviti u bridge mode? Kakvi su im routeri inače, kvaliteta, wifi standardan?

Evo ja ću ponovit i nadam se da se kolega Nikky neće ljutiti.
Mislim da može. Routeri su dobri, Tehnicolor, ali im je mana da nemaju antenu, pa im je wi-fi slabiji. Jedan zid još i ''podnosi'', ali više, zaboravi.

Mikeyy 07.09.2016. 20:11

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2964868)
Ispali on i ostane živ :fiju:
Provrti 10 - ak zadnjih stranica i sve ćeš naći.

Citiraj:

Autor Stipest (Post 2964870)
Evo ja ću ponovit i nadam se da se kolega Nikky neće ljutiti.
Mislim da može. Routeri su dobri, Tehnicolor, ali im je mana da nemaju antenu, pa im je wi-fi slabiji. Jedan zid još i ''podnosi'', ali više, zaboravi.

Ispričavam se duboko! :)
Ležao na kauču, pratio dnevnik i masnim čevap prstima čačkao po mobitelu kada mi je Bnet pao napamet. Još jednom, ljubim ruke. :D

Nikky 07.09.2016. 21:19

A hahaha, ajd neka :)
Za kaznu poći otrčati dva kruga po bloku :D

abori33 07.09.2016. 21:35

pitanje

pozdrav
postavio sam prije nekih 4-5 mjeseci koaksijalan kabel iz razdjelnika u tv i imao sam i dtv i atv programe
nakon nekih mjesec dana sad mi kod dtv-a radi samo hrt 1 2 ,rtl ,nova i radio a npr rtl2 i doma tv mi ne rade i piše da je slab signal.

da li možda znate da li bi šta bilo bolje da presječem kabel i između stavim neko pojačalo prije ulaza u tv?
da li bi onda lovilo opet te kanale?

Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru

Nikky 07.09.2016. 21:51

Računi plaćeni ?
Koji "paket" imaš od njih ?
O kojem razdjelniku pričaš, odnosno kako je i šta spojeno ?

Stipest 07.09.2016. 22:18

Citiraj:

Autor abori33 (Post 2964946)
pozdrav
postavio sam prije nekih 4-5 mjeseci koaksijalan kabel iz razdjelnika u tv i imao sam i dtv i atv programe
nakon nekih mjesec dana sad mi kod dtv-a radi samo hrt 1 2 ,rtl ,nova i radio a npr rtl2 i doma tv mi ne rade i piše da je slab signal.

da li možda znate da li bi šta bilo bolje da presječem kabel i između stavim neko pojačalo prije ulaza u tv?

Treba nam više podataka, ali ovako je jasno da hvataš samo muxA dvb-t, a muxB ne. On je inaće lošijeg signala i to nije čudno. Čudno je ako je to radilo preko B-neta da sada ne radi. Ne koristim dvb-t preko B-neta, ali mi se ćini da oni puštaju samo mux A u svom signalu ( barem u ST). Pojačalo neće ništa pomoći ako je to signal od B-neta. Ako je od tvoje antene, onda je to druga priča.

bertone 07.09.2016. 22:43

Citiraj:

Autor abori33 (Post 2964946)
pozdrav

Ako sam dobro shvatio imaš dva ili više TV-a... pa na ovom TV-u u koji ide direktno antenski kabel imaš samo 4 DTV programa, a ostale analogno??
Ako je tako, to je normalno.

bertone 09.09.2016. 09:59

Zvali su me jučer da potvrde telefonski zahtjev za povećanje brzine i dogovorili se da danas u podne dođe tehničar (ne znam što bi mi doma tehničar trebao napraviti da dobijem veću brzinu neta, al dobro :) )... i opet oni da će tehničar mijenjati opremu pa sam odustao od objašnjavanja i rekao neka dođe pa ću dalje dogovarati s njime...

Stipest 09.09.2016. 10:06

Ne daju se oni tako lako za mjenjanje opreme :D!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54.