![]() |
Jedna je stvar sta tebe ne zanima a druga jel to fail kako ti kazes. Znaci opcija postoji a to sto se tebi ne svidja ne znaci da je nema :).
U prosloj generaciji 20x0 najajci model ima 11GB Vrama, sad je 24GB tako da tu nema neke zalbe i dileme, kome treba VRAMa morat ce se isprsit za 3090 ili cekati "super" upgrade. |
Citiraj:
16GB memorije je fakat dovoljno, a i malo se grije. Ja zadovoljan. Dobavljivost je jedini problem (osim i cijene, ali tako je kako je sad). Sent from my Redmi K20 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ja sam se ponovio sa 3060 Ti :) Dobitak u odnosu na 1070 Ti je koliko sam dosad vidio od 60 do 100%. Po benchevima sam očekivao tih 60%, ali čini mi se da je ponegdje i više.
A za memoriju, to i mene nervira, da se u 3 generacije nismo pomakli niti bajta, i da će to biti ograničenje u upotrebljivosti daleko prije nego sam čip zastari. |
Citiraj:
|
Ovo kaj ja igram (Squad, ARMA3, Post Scriptum itd.) gtx 1660 OC vrti sa med to high postavkama na 1440p u prosjeku 80-100 FPSa tako da mi se ne žuri sa upgrejdom grafe a tim više jer sam ostatak kompa upgrejdao (uključujući i gsync monitor) i ipak sam dobio boost. Sumnjam da će u iduće 2g. cijene grafa biti puno niže ali do tada ću već i uštedjeti laganim tempom. Ko ima love nek da 6 soma kuna za 3060ti, meni ne pada na pamet, lovu koju sam zaradim ne bacam tako lako.
|
Citiraj:
O ovom modelu moram samo dvije stvari reći - zajebao sam se što nisam znao da postoji Gaming i Gaming Pro linija, jer Pro ima BIOS switch i dodatni 6-pin. Ne znam da li ima drugih razlika u PCB ili VRM, ali vjerujem da ima. Ovako sam gledao recenzije za Gaming Pro, a kupio običan Gaming misleći da postoji samo jedan model. Onda sam shvatio da Giga ima 19 modela 3060 Ti na svom websiteu... Druga stvar je da ima tri venta, ali ventovi su svega 80mm, najmanji koje sam ikad vidio na grafi :) Cooler je dobar, težak, metalni backplate, temp odlične (60-70°C), buka pristojna, čuje se protok zraka u loadu, ali to je to, ništa što osobito smeta. Tražio sam model koji je kraći od 30cm da ne moram mijenjati kućište, a ovaj je taman 282mm. Veći ventovi ne bi ni stali na tu duljinu, ali da sam znao koliko su ovi maleni, možda bi ipak ciljao neku dual vent s dva velika, sporija venta. Citiraj:
Total War 3k me već ozbiljno zezao, na 1440p na high je kašljucao tu i tamo, radio od 20-50fps. Sad radi bez greške. Warhammer 2 ide i preko 100fps, prvi put da vidim te igre da rade u tolikom broju sličica. Ali nije poboljšanje 60 - 100fps, koliko pri promjeni scena, prijelazima, novim animacijama i sl. sve kao da radi s manje stuttera, tj. da je min fps daleko veći i glađi. Znam da min ne bi trebao biti nužno određen snagom grafičke i da imam istu količinu memorije kao prije, ali osjeti se da sve lakše i fluidnije diše. |
Citiraj:
|
Ma sigurno, štedio sam godinu i pol, cijelu koronu, i onda shvatio da se treba i živjeti :beer:
Ima još jedna stvar u računici, a to je prodaja stare grafičke. Tržište polovnog i novog je povezano. Da recimo cijene nove 3060 Ti padnu za 1 ili 2k kn, pala bi i cijena polovnih. Prijatelj neki dan prodao staru 5700XT za 1000kn više nego što je koštala nova, i nadoplatio minimalno za novu 6700XT. Ja se isto nadam da ću svoju prodati barem za istu cijenu za koju sam ju kupio prije 2g, a možda i zaraditi koju kunu. Zaključak je da je delta cijene, odnosno razlika između prodaje stare i kupnje nove grafičke (iz dućana ili polovno, svejedno) gotovo stalno ista. Uvijek treba doplatiti isti ili sličan iznos iz džepa kad se kupnja i prodaja obave, bez obzira bilo tržište MSRP ili napuhano kao sada. |
Tak' je.. ja sam prodao staru RX5700XT, doplatio 2000kn, i kupio RX6800.
Sto s jedne strane je manje od 3 mjeseca majnanja za nadoplatiti razliku :) |
Citiraj:
|
Ima li netko od vas saznanja šta je onaj mali bijeli konektor sa strane Gainwardove 3090? Nekih par cm od napajanja, između F i O. :D
https://www.gainward.com/main/vgapro...tab=gy&lang=en |
Daj drugi put stavi poštenu sliku i označi a ne da listam i tražim po 5 slika. To je konektor od fanova(ventilatora).
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
U dućanu je 3500kn, -20% za polovnu s garancijom je 2800kn, možda niže ako je starija. To je uobičajena računica... Moja 1070 Ti je 25 do 35% jača od nje (link), ali nema garanciju, pa sam ju stavio za 3k. Ovisno o cijenama Radeona 6600 kad dođe u dućane, to će možda trebati korigirati, ali to je sadašnje stanje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kako sam ja uspio onda prodati rx580 8GB za 2800kn?
ja sam uzeo 3080ku prosle godine u 12.mjesecu za 1000EUR u dojčlandu, prodao RX 5808GB za 2800kn. to bi znacilo da sam upgrade napravio za 4700kn. iako sam je ja prodavao kad je bio onaj craze za majningom.. |
Molim promjenu naslova topika u:
Monolozi njuskalo prodavaca Sent from my Poco F3 using Tapatalk |
NVIDIA has just informed board partners that they will have a new version of GeForce RTX 3080. The model carrying a GA102-220 GPU would be equipped with 12GB GDDR6X memory, an upgrade of 2GB over the existing RTX 3080 10GB SKU.
The first question to arise is, why is NVIDIA launching a 12GB RTX 3080 model right now when there are plans for 16GB RTX 3070 Ti already (which by the way will feature GA104-401 GPU) Mašala, kakv ce to mix biti :D. |
Sjebali su se u startu da nisu odmah složili RTX 3090 24GB, 3080 20GB i 3070 16GB, pa sad pomoću Ti i Super modela koji su procurili još prije godinu dana stvaraju dodatnu umjetnu segmentaciju, jer znaju da će sve prodati.:)
|
Sjebali su oni nas a ne sebe :D Makar nije nikakav problem staviti texture sa utra na midium jer i tak je teško skužiti razliku...iako boli glava kad vidiš koliko grafe koštaju i onda moraš rezati detalje. Jebiga.
|
Da, taktički je to sve posloženo i sad deru cijene koliko god žele, jer sve ide bez pitanja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ako je vjerovati videocards.com tablici onda NE, jer tamo sve tri nove (3090Ti, 3080 12GB, 3070 Ti 16Gb) imaju GDDR6x
|
Hm, a da li se ta razlika u memoriji očituje u stvarnosti? 3070 i 3070Ti imaju skoro iste performanse, a potrošnja je značajno povećana. Koji je smisao GDDR6x memorije onda?
|
Koja su govna ovi iz nvidije. Sad su počeli usporavati proizvodnju da bi održali visoke cijene. Ja ne vidim PC gaming u nekoj budućnosti, ove nove generacije gejmera će uzeti PS i peglaj miško. Ovi nek propadnu govna jedna. Radit će office kartice i 3d rendering kartice.
|
meni je game boy spreman,bar nece utrostrucit zaradu skupa sa prijateljima crvenim i plavim
Sent from my Poco F3 using Tapatalk |
Citiraj:
Ima li šta konkretnije o tom navodnom smanjenju proizvodnje? |
|
Citiraj:
Čestitke. :D |
Jedno usputno pitanje... vidim po slikama da mu je grafa ubodena u donji slot... zar nije samo gornji čak i na high-end pločama zapravo punokrvni x16 Pci-E 4.0, a donji limitiran čipsetom?
|
Citiraj:
|
Uspio sam uhvatit EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING. Trebao sam samo proci kroz 3 razlicita odobrenja, naguzit se, i preplatit 650EUR bez PDV. Katastrofa. Lakše je kokain kupit.
|
650 eura za 3090? Di to ima jbt?
Edit: sad vidim da pise preplatit. Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja još uvik čekam ona tvoje najavljene padove cijena :D |
Citiraj:
@Proudcroat... Realno, cijene su preko ljeta i pale bile ;) izvlačim se sad, ali da... niš od toga... falio sam jbg. |
Citiraj:
7 x PCI Express 4.0 safeslots 7 x Full x16 slots 4-way/3-way/2-way SLI https://www.asus.com/us/Motherboards...-SAGE-SE-WIFI/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56. |