![]() |
Stigao mi K3 Note na carinu i naravno zadržan zbog nedostatka računa.
Zvao sam ih da li mi mogu dati PCP pa mi je čovjek rekao da nije potreban, samo da u subjectu umjesto njega stavim tracking number pa će naći po njemu. Pa ako si želite malo ubrzati carinjenje... |
Mali offtopic,radi se o PS4 kupnji preko ebaya.
Uzeo bi si Witcher 3 Collectors Edition PlayStation 4 iz Francuske,sa poštarinom me ispadne 2300 kn,nisam dugo u toku,koliko bi ja morao platiti državi harača ? Vrlo vjerojatno da mi se uopće ni ne isplati naručivati. http://www.ebay.com/itm/The-Witcher-...item35e8c9887b Ili je to samo igra u CE hahah ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Cijena+ poštarina.
|
Citiraj:
|
best-buy.hr
Pozdrav,
Naletio sam slucajno na ovu online trgovinu. Imaju jako dobre cijene mobitela i naravno da mi je to odmah sumnjivo, pogotovo sto trebam mobitel za kolegu,znaci nisu moji novci. Na netu nema skoro nikakvih informacija o njima,a online trgovinu moze otvoriti bilo tko. Molim vas ako netko ima nakakvog iskustva s njima. Hvala svima |
Pa ne čine mi se i cijene baš tako dobre, a izgleda da je sve legitimno, možeš provjeriti malo po netu firmu, vlasnika, svi podaci su ionako uredno navedeni...
|
Vezano na moje postove #3741 i #3743 s prethodne stranice, samo da vas obavijestim da je Ali riješio dispute u moju korist. Moram provjeriti je li mi lova legla nazad na račun.
Unatoč tome što je dispute rješen u moju korist, i dalje nisam previše zadovoljan načinom i brzinom rješavanja mog problema, tako da preporuka za eB i PP u odnosu na Ali i dalje ostaje. |
|
Ljudi moji, imam pitanje, uzeo sam danas na pandawillu m1 note na akciji za 186 $ + 18.60 osiguranje i jedini nacin da uzmem mobitel uz to " osiguranje " za povrat PDV-a je da uzmem shipping opciju koja kosta 21-22$, DPD dostavna služba, interesira me jesu li oni kao i DHL da uzmu naknadu za obradu posiljke na carini? Jel itko od vas uzimao na pandi nesto uz osiguranje?
|
Provjeri vrijedi li to osiguranje za HR. Netko jednom reče da smo mi izuzeti od toga.
|
Yeah, vrijedi i za RH, ali umjesto 5% se plati 10%
|
A sto je sa tim shippinhom? Ako se mora uzet i nije neki deal
|
Racunao sam, ispalo me 225 USD m1 note 16 gb sa osiguranjem i tim DPD brzim shippingom, isplati se definitivno na ovoj akciji sta je bio sam uredaj za 186 USD, e sada, bez akcije mozda se i ne isplati, nisam siguran, sve u svemu, kontaktirao sam pandu i kazu da je must uzeti DPD shipping ako zelim osiguranje, uglavnom cekam telefon da stigne, ali me i dalje interesira jel DPD isto kao DHL ( dhl naplacuje uslugu speditera ako se tako kaze itd pa je konacna cijena usluge astronomska )
|
Ne znam. To ces izgleda biti prvi koji koristi tu uslugu sa pande. Javi kako je proslo.
|
Ljudi moji, nije telefon u pitanju, ali morao sam podijeliti svoje frustracije ovdje, naručio preko banggooda jastucice za slusalice i par keramickih nozeva i danas mi fino dode sa carine čestitka....Uskoro ce nam i gace fino cariniti
|
Šta si ti mislio, da samo mobiteli idu na carinu :) :D ? Pa ide sve što dođe iz nonEU zemalja i ako premašuje vrijednost, normalno da će te ocariniti... ;)
|
Znam kako funkcionira carina, vrijednost je pisljivih 140-150 hrk, ugl, od sada nadalje cu uzimati stvar po stvar i tako vise nikada necu imati veze sa ovim majstorima.
|
Trebao si posebno naručiti sluške, a posebno noževe pa ti ne bi ocarinili jer bi vrijednost bila premala tj. dozvoljena.
|
zato sam lijepo rekao nedavno da carina sve pakete zadržava... a nije više kao prije :D
sad više niti dhl nije loš izbor za skuplje proizvode jer isto plaćaš 25% pdv-a, jedina razlika je oko 80kn jer dhl-u plaćaš 125kn, a ako bi išao normalnim putem onda caini plaćaš oko 40kn. |
Da, znam @coconut, od sada nadalje cu tako raditi, stvarno nisam ocekivao da ce se ovo dogoditi, do sada zaprimio par stotina paketa doma i ovo je prvi puta da mi ovakvu vrstu posiljke zaustave...
|
Pitanje za Coolicool i slanje iz EU skladišta, vele u opisu da računaju 29€ shipping.
Ali kod checkouta nema tih 29€, već samo cijena itema. Kad oni to misle zaračunati, ako misle?? Edit: Skužio da prije nek šalju mobitel, javljaju da je handling fee 29€ pa moraš platiti... Pušing. |
Citiraj:
Naravno da su se sjetili ozbiljnije to kontrolirati. |
Discount Coupon za Pandawill..
Imam Discount Coupon za Pandawill od $10..
Ako nekom treba nek se javi na PM.. :chears: |
Stigao mi danas M1 note sa Pandawilla. Kao što sam iznad napisao uzeo sam ga uz osiguranje i DPD shipping. Kada je telefon bio poslan dobio sam tracking number od SF Expressa i bio sam ljut jer sam mislio da su kinezi pokusali malo zaraditi i poslati socijalnijom dostavnom sluzbom ali je paket doma stigao DPD sluzbom, znaci to je ok. I onda najbolji dio svega, telefon je isao iz kine preko Hong Konga, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije i konačno Hrvatske. Paket nije niti vidio carinu, direktno je iz slovenije bio dostavljen u DPD centar i dpd agent mi ga urucio na kucnoj adresi, neznam jel to puka sreca, stvarno neznam. Je da sam platio 19$ insurance pandi posto sam ocekivao 100% da ce se carina docepati paketa, sve u svemu, telefon odlican, dostava brza, ja zadovoljan ko' malo prase.
|
ima li tko iskustva sa DHL i dostavom iz EU? nazubio sam se na kupovinu preko honorbuy, pa me zanima da li DHL nabija još kakve svoje troškove uz shipping naveden na webu. i još pitancje vezano uz osiguranje pošiljke - ima li to smisla dodatno plaćati, s obzirom da se ne radi o nekakvom nacionalnom snail mailu, već o jačoj kurirskoj službi?
|
Nema dodatnih davanja prema dhl-u ako je pošiljka iz eu.. Mislim da ti ne treba osiguranje, naručujem svako malo sa sportsdirecta koji šalje dhl-om pa sve uredno dojde.. ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:27. |