PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

pinkskin 01.08.2012. 00:35

Što veća klasa to ti brže zapisivanje, mislim da je sve iznad classe 6 optimalno

Imam pitanje, stavio sam frendu na mob cyanogenmod 7.2 benruv4 rom i instaliro fix za kameru (sa 3 na 5 mp) ali kad se uđe u kameru i dalje daje odabir za max 3mp, kako to ispravit da daje 5mp?

NenadS 01.08.2012. 09:46

Kada je uključena aplikacija za kameru u dnu imaš 4 kružića na kojima su podešavanja.Krajnje desno je za rezoluciju. Ako nemaš opciju 5MPix, onda skripta nije instalirana. Btw, ja koristim lg camera aplikaciju i odlična je.

mark11 01.08.2012. 11:34

ima neki custom rom koji radi normalno,a da nije benru
gubitak vremena sa ovim mobitelom.mobitel je sranje!

pinkskin 01.08.2012. 13:19

Nakraju sam stavio onaj 3.0 rom od Fundowskog i na njemu sve radi

dulesbj 02.08.2012. 00:17

Citiraj:

Autor mark11 (Post 2209404)
ima neki custom rom koji radi normalno,a da nije benru
gubitak vremena sa ovim mobitelom.mobitel je sranje!

Nema,svi su sranje,kao i mobitel.

Sve je sranje i mobitel i benru i custom i stock i baterija i htc mania i ekran i kinezi i japanci i poklopac i u8650 i iphone 4,5,6,7,8,9,10 sa s i bez s i golf gti i tdi i sdi i mdpi i hdpi i rsi
Sve je sranje

tincha95 02.08.2012. 03:21

vi bi svi iPhone za 4000kn... da vam nesto velim! ovaj mobitel nije nesto posebno i ja bih iPhone 4s al sta je tu je.. nema se para.. naime ovaj mobitel otvara , surfa, isrctava (bilo sta) radi brze od burazovog 3GS-a pa bitch please!!!

tutix 03.08.2012. 00:00

CM9 LuckyIcs GSM 4.0.4 Beta3

Popravljen USB mount, hotspot, tethering. Ostaje još BT i kamera.

I loše vijesti za koje mislim da direktno utječu na developing ICS za U8650:http://www.svijet-androida.com/02/08/2012/nema-vise-cyanogenmoda-nakon-verzije-7-2-za-nexus-one-htc-desire-legend-xperiu-x10-i-druge/

Gongy 03.08.2012. 02:07

Jel moze neko ko ima iskustva sa navigacijom za ovaj nas phone da postavi ili linkove ili napise tutorial oko toga gjde skinuti apk karte itd. jer sam proveo vise od 8 sati trazeci ali bezuspjesno uglavnom nailazim na mrtve linkove,pa onda ili fale karte ili skinovi uglavnom nikako sve skompletirati!Ako neko moze da pomogne meni kao i ostalim clanovima foruma,naravno,oko ovog!HVALA

maxtormaster 03.08.2012. 07:01

Citiraj:

Autor tutix (Post 2210494)
CM9 LuckyIcs GSM 4.0.4 Beta3

Popravljen USB mount, hotspot, tethering. Ostaje još BT i kamera.

I loše vijesti za koje mislim da direktno utječu na developing ICS za U8650:http://www.svijet-androida.com/02/08/2012/nema-vise-cyanogenmoda-nakon-verzije-7-2-za-nexus-one-htc-desire-legend-xperiu-x10-i-druge/

nekako mi je zvuk u slusalici tih na ovom ICS-u iako je pojacan do panja . jel to samo do mene ili?

dulesbj 03.08.2012. 19:03

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2210511)
Jel moze neko ko ima iskustva sa navigacijom za ovaj nas phone da postavi ili linkove ili napise tutorial oko toga gjde skinuti apk karte itd. jer sam proveo vise od 8 sati trazeci ali bezuspjesno uglavnom nailazim na mrtve linkove,pa onda ili fale karte ili skinovi uglavnom nikako sve skompletirati!Ako neko moze da pomogne meni kao i ostalim clanovima foruma,naravno,oko ovog!HVALA

Pa normalno da su mrtvi kad ih makivaju,čekaj i klikaj,to je normalno,čim netko stavi karte,imaš možda pola sata da ih skineš,jel je to naravno besplatno i uvijek netko pazi da što prije makne linkove,jel za igo karte koštaju oko 80 dolara,pa ja tebe pitam,jel bi ih ti makivao da ih netko badava stavlja na net.:chears:

Caks 04.08.2012. 07:16

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2210537)
nekako mi je zvuk u slusalici tih na ovom ICS-u iako je pojacan do panja . jel to samo do mene ili?

mozes li molim te..ili netko drugi..staviti direktan link za download jer nemam acc na forumu pa mi neda da citam..i dali wifi radi?

Fundowsky 04.08.2012. 15:47

onaj vrag za mijenjanje veličine particija na cyanu... nakon toga pa-pa internoj SD kartici...

NenadS 05.08.2012. 11:12

Probao sam cyan 7.2 v4.0 i nimalo nisam srećan sa njim, ne snalazim se, stvari su prilično izmenjene u odnosu na "obične" romove. Ne znam kako bih cyan prilagodio sebi, nije to za linux noob-ove. Nisam primetio neke razlike u brzini u odnosu na fundowskog 4.0. Vratio sam fundowski 4.0 (ponovo ga download-ovao, vidim da je Fundowski ubacio neke sitne izmene u odnosu na prvu postavljenu verziju), te sa originalnim kerenelom i procecorom na 729 MHz tel je prilično brz, nema značajnijeg laga, tako da ostajem na tom romu sve dok budem imao ovaj tel.

Što se tiče navigacije, iGO Primo ne radi na ovom telefonu, iz nekog razloga izbacuje na home ekran androida iako iGO procesi još uvek rade. iGO my way, ndrive rade bez problema.

Da, i link2sd ne mogu da pokrenem, ne nalazi ext3 particiju i počinje da ruši tekuće procese nakon bezuspešnog starta, tako da aplikacije prebacujem ručno.

A2SDGUI postavke za instalaciju aplikacija na SD ne rade, jer se sve instaliraju na interni ROM. Takođe, nije moguće manipulisati dalvik cash-om, mislio sam ga prebaciti na ext da vidim ima li razlike u brzini.

Fundowsky 05.08.2012. 12:47

Citiraj:

Autor NenadS (Post 2211554)
Da, i link2sd ne mogu da pokrenem, ne nalazi ext3 particiju i počinje da ruši tekuće procese nakon bezuspešnog starta, tako da aplikacije prebacujem ručno.

A2SDGUI postavke za instalaciju aplikacija na SD ne rade, jer se sve instaliraju na interni ROM. Takođe, nije moguće manipulisati dalvik cash-om, mislio sam ga prebaciti na ext da vidim ima li razlike u brzini.

Links2SD - probaj ext2 ili ext 4 particiju odabrati.

Caks 05.08.2012. 13:17

imam problem, naime na zadnjem cyanu od benrua v4 ima aplikacija rom manager i da bi mogo bilo kaj radit moro sam..tak mi je aplikacija rekla instalirat recovery 5.0.2.8 i nakon instalacije reboot i mob se nece stavit u recovery al mogu ga upalit sve normalno..iuglavnom sad sam napravio srenje..nemam il nemrem u recavery a u tom manageru pise da imam taj 5.0.2.8 jel mogu ja vratit stari nekako.. i kako..onaj 2. nesto..neznam tocno kak se zove

Fundowsky 05.08.2012. 13:32

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2211629)
imam problem, naime na zadnjem cyanu od benrua v4 ima aplikacija rom manager i da bi mogo bilo kaj radit moro sam..tak mi je aplikacija rekla instalirat recovery 5.0.2.8 i nakon instalacije reboot i mob se nece stavit u recovery al mogu ga upalit sve normalno..iuglavnom sad sam napravio srenje..nemam il nemrem u recavery a u tom manageru pise da imam taj 5.0.2.8 jel mogu ja vratit stari nekako.. i kako..onaj 2. nesto..neznam tocno kak se zove

Nemoj to koristiti, ROM manager ne prepoznaje mob dobro, prepoznaje ga kao U8160. Imaš krivi recovery. Pokreni ga u fastboot i stavi opet recovery. toplo preporučam TWRP recovery jer ima GUI sučelje. Ovdje imaš CWM, TWRP i originalni recovery.

Caks 05.08.2012. 14:38

daj me samo podsjeti prije neg kaj stavim mob u fastboot jel treban nes tipa usb debugging il tak nes ukljucit

i jos nes posto sam na moru i nisam na svom kompu..ovaj je xp..skinuo drivere al neznam kak da ih pokrenem/instaliram jer mi treba neki deviace manager..di se on nalazi??

Fundowsky 05.08.2012. 21:17

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2211677)
daj me samo podsjeti prije neg kaj stavim mob u fastboot jel treban nes tipa usb debugging il tak nes ukljucit

i jos nes posto sam na moru i nisam na svom kompu..ovaj je xp..skinuo drivere al neznam kak da ih pokrenem/instaliram jer mi treba neki deviace manager..di se on nalazi??

uključiš sa power i vol down

ak se ne varam, device manager je desna tipka na computer na desktopu i properties. xp... !??!???

NenadS 05.08.2012. 22:44

Citiraj:

Autor Fundowsky (Post 2211607)
Links2SD - probaj ext2 ili ext 4 particiju odabrati.

Hvala, uspelo je sa ext4, iako mi se ta particija u partition menager-u prikazuje kao ext3.

Inače, jako korisna stvar za premestiti libraries i dalvik cache na ext particiju aplikacija koje se već nalaze na ext, pošto a2sd koliko sam shvatio premešta samo apk fajl.

Gongy 06.08.2012. 01:03

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2211677)

POZZZ...moras chekirati USB debuging (znas gdje),a device manager klikni desni klik na My computer na desktop pa na propertis kad ti otvori novi prozor tamo odaberi stavku hardver i u njemu imas 4 stavke,prva je device manager,a druga je driver signing...e prvo provjeri u driver signing kako ti se instaliraju driveri tj. automatski ili da TE upozori koju akciju d poduzmes ili da nista ne poduzima izaberi ovo drugo tako da ti upravljas instalacijom...PUNO tupim stavim ti link da se lakse snadjes
http://www.mycity.rs/Drajveri/Drajveri-12.html
Samo polako i opusteno i SRETNO :chears:

Edit1:Ti posto imas vec drivere samo stavi phone u fastboot i spoji na komp onda prati instrukcije SAMO za instalaciju drivera preko device managera za XP sto ces naci u ovom linku sto sam ti postavio!
Edit:Ako jos sta treba ili negdje zapnes slobodno se javi!

xcvb 06.08.2012. 10:43

Up time

Ma bas sam se htio pohvaliti sa up time i onda zabucam sa operom mobile i operom mini. Naime imam obe instalirane jer mobile ima integriran flash, poktenuo sam obe verzije i mob se prvi put restarta od kad sam instalira novi beneru.
Steta up time je bio impresivan.

NenadS 06.08.2012. 14:39

Citiraj:

Autor xcvb (Post 2212025)
Ma bas sam se htio pohvaliti sa up time i onda zabucam sa operom mobile i operom mini. Naime imam obe instalirane jer mobile ima integriran flash, poktenuo sam obe verzije i mob se prvi put restarta od kad sam instalira novi beneru.
Steta up time je bio impresivan.

Kako misliš ima flash? Opera mobile nema flash na ARMv6 procesorima. Ja sam pokušao da instaliram onu prerađenu verziju flash-a za ARMv6 i v7, međutim to ne radi. Radi samo flash iz stock playera, bar kod mene... dok flv video u operi otvara neki od video player-a.

sipe 06.08.2012. 19:49

Jel neko uspio pokrenuti Igo primo 2.0 na sonicu?

Fundowsky 06.08.2012. 21:44

Citiraj:

Autor sipe (Post 2212448)
Jel neko uspio pokrenuti Igo primo 2.0 na sonicu?

da, radi normalno

NenadS 07.08.2012. 09:37

Ja pokrenem iGO primo, ali se ruši nekoliko sekundi do minuta nakon starta, 3 njegova procesa teku, ali se grafički interfejs gasi. Ne znam je li problem loša instalacija, ili nešto sa ovim telefonom...

tutix 07.08.2012. 19:20

Jel ima netko problema sa pozivima na benruu ili nekim određenim kernelima? Pričam fino 2 minute i onda odjednom čujem isprekidano sugovornika dalje.

benruv4, supercharger, smartassv2.

maxtormaster 07.08.2012. 20:46

Citiraj:

Autor tutix (Post 2213115)
Jel ima netko problema sa pozivima na benruu ili nekim određenim kernelima? Pričam fino 2 minute i onda odjednom čujem isprekidano sugovornika dalje.

benruv4, supercharger, smartassv2.

kod mene sve ok a imam isto kao i ti

Caks 08.08.2012. 00:40

Citiraj:

Autor Gongy (Post 2211898)
POZZZ...moras chekirati USB debuging (znas gdje),a device manager klikni desni klik na My computer na desktop pa na propertis kad ti otvori novi prozor tamo odaberi stavku hardver i u njemu imas 4 stavke,prva je device manager,a druga je driver signing...e prvo provjeri u driver signing kako ti se instaliraju driveri tj. automatski ili da TE upozori koju akciju d poduzmes ili da nista ne poduzima izaberi ovo drugo tako da ti upravljas instalacijom...PUNO tupim stavim ti link da se lakse snadjes
http://www.mycity.rs/Drajveri/Drajveri-12.html
Samo polako i opusteno i SRETNO :chears:

Edit1:Ti posto imas vec drivere samo stavi phone u fastboot i spoji na komp onda prati instrukcije SAMO za instalaciju drivera preko device managera za XP sto ces naci u ovom linku sto sam ti postavio!
Edit:Ako jos sta treba ili negdje zapnes slobodno se javi!

jooj puno fala..budem probao cim se s mora vratim..fala :D:D

tutix 08.08.2012. 03:02

Citiraj:

Autor maxtormaster (Post 2213149)
kod mene sve ok a imam isto kao i ti

Meni odjednom počelo, stavio sam orginal ROM i opet ista stvar, već sam se uplašio da sam sahranio telefon. Zvao sam SZK i do bazne stanice je. Usput sam grunuo gore novi recovery 6.0.1.0. Ništa značajno nije donio osim što se kreće kroz menije sa tipkama (gore, dole i power za odabir) i sad kad se mobitel ugasi i prištekaš na struju ne pali se više recovery nego ona animacija kao na orginalnom :).

maxtormaster 08.08.2012. 20:47

nesto mi je mirno na forumu pa jel nema vise novih romova za testiranje ? iako sam ih jedno 20tak isprobao nisam se jos zasitio :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:15.