![]() |
Dwarf, ak je cura onda je cura. Ak je stvar da nas kočiš idemo ja ti i njunjo sat vremena ranije. :)
|
Možda Vam se pridružim u petak, još nisam 100% siguran.
|
Citiraj:
nik je sav u cudu bio da kaj nosim ruksak :D Citiraj:
ja cu vas isto usporavat jer bi mi to bilo prvo sljeme i velko brdo uopce tak da se ja drzim tebe destro :D |
Također, ima vremena do petka za prijaviti se (ili treba 2 dana prije ispit.... pardon Sljemena prijaviti :D)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Danas oko 11:30-12h idem zablatiti bike na Dotrscinu pa ako ima zainteresiranih nek se jave/dodju.
Spavao sam cca 2h (svadba) i nedam se :) |
jbga, ja ću možda malo kasnije. Javi dojmove
|
pitanje !
da razbijemo dogovore :D :D prijatelj ima frku sa bajkom (sitniju). kad se vozi u nizim brzinama mu masinica pocne preskakati i lanac se onda baca (kao kad se prebacuje). recimo 2-3 brzina i kad se naglo zapedalira mu preskoci i tako stalno. dok u vecim brzinama nema problema. ja bi rekao da se masinica treba fino podmazati i da bi se moglo rijesiti (bajk je nov, ovosezonski :D) :beer: i, jel ima dojmova onog krytech ulja- voska za lance (dsg) ?! do sad sam lance podmazivao sa valvolineom (ulje za lance motora). za sad mi je to favorit ali bi htio probati i nesto drugo, a ovo mi se cini da bi moglo biti ok. u biti probat cu svakako, samo me zanima jel ga netko probao. i, trebao bi preporuku za űber kvalitetnu mast ! :beer: pusek ! |
Ništa podmazivati. Treba ju naštimati. http://www.youtube.com/watch?v=2j1gSwhsVN8
Ako ne zna(te), onda u servis da to stručna osoba namjesti. |
To ti se sa onim H L šarafima podesi, nađi upute ima ih svagdje
|
kolko sam gledao te filmice po youtubu h i l sarafi odredjuju od kud do kud lanac moze ici, tako da ako se lanac moze spustiti do namanjeg i dignut do najveceg zupcanika ne trebas dirati h i l sarafe nego podesit zategnutost sajle, vjerojatno imas na izlazu iz mjenjaca ili dole kod masinice onaj kao saraf na sajli s kojim to mjenjas, nek proba malo prckat po tom, stegnut odtegnut, prije nego nosi na servis, ako nemas postolje za bajk mozes to slobodno radit u voznji il dok je bike okenut na sic i volan
murina kad bi ti isao danas? jel ima mozda jos netko zainteresiran oko 15 - 16? |
Evo mene nazad...napravio sam samo jedan krug jer moram na nekakav rostilj :D.
Glavno iznenadjenje je da uopce nema blata (osim uz potok gdje su bazencici s vodom, ali oni se zaobidju), ova vjetrometina isusila je staze. Zato ima lisaca i granja u izobilju, i pokoje sruseno drvce (tanje) - pa se ne vidi gdje je staza. U odnosu na Voltage, Fuel je nekoliko klasa (recimo pet) ;) iznad. Iznenadjen sam koliko se 2kg manje osjeti u voznji, kao da je duplo laksi. Trek je puno okretniji i vuce na ganjanje...trebat ce mi faza privikavanja na skroz drukciji polozaj u voznji - ali lako se na bolje naviknuti. Fasciniran sam kocnicama i villjom. S v-breaka na elixir 5 i sa Suntoura XCM na Fox-a 32 - no comment! Jedva cekam Sljeme pa da vidim kako se penje po Leusteku. Evo jedne prigodne s Dotrscine, staza suha skroz: http://img704.imageshack.us/i/picob.jpg/ |
@Hash, ne mogu planirati ići ću na prepad. Prijavim se tu, pričekam odgovor i pičim :D Ti ideš oko 15-16 sigurno?
BTW meni je bilo pomoglo H i L kad su mi preskakale brzine :stoopid: vjerojatno više sreće nego pameti |
sredeno !
hvala momci ! prvi put to radim, pa je malo potrajalo. ali sam sredio na obostrano zadovoljstvo. on je vozio bajk u gepeku, pa je ocito zakacio masinicom. jer mu je u koso i sad, sva se ljulja na spoju sa bajkom (a, saraf je zategnut muski). takoder i zadnji disk ima osmicu. blaze od masinice, ali opet. dovoljno za obojicu da naucimo da se bajk vise tako ne vozi ! :beer: |
Ide se u Dotrščinu ubrzo, ima još zainteresiranih osim Hasha i mene? Ako da, javite se brzo
EDIT: Evo vratili se, uspjeli smo zalutati u Dotrščini, naravno pod mojim vodstvom. Završili u voćnjaku, pa ponovo na vrhu :D Zatim standardna ruta dolje. Staza je baš prekrivena sranjima, dobro je nevrijeme natuklo. Uspio sam i gumu probušiti, rezervna (skupa sa svim alatom) naravno ostala doma. Gurao sam zadnjih 200m do kuće, pa na kraju i nije bilo strašno. Hash, staza je bolja kad je čista, ići ćemo opet čim malo posuši ;) odoh se sad nažderat :D |
ja bas jedem :D
cini mi se super staza pogotovo onaj donji dio koji nam je prvi put promaknuo :) obojici se probusila guma, ja sam svoju uspio napumpat i za sad drzi, vidjet cu kak ce bit sutra ne da mi se mijenjat prokletu zracnicu :D |
Vidit ćeš u jutro :) Vjerojatno ti je bila samo loše napumpana i prije nego smo krenuli na pumpanje pa je više izdušili nego napumpali :D
|
Poceli mi neki sarafi hrdjat na bajku. Kako da to sprijecim? WD40?
|
wd mi je slab za podmazivanje.
operi tu hrđu sa wd-om, ocisti i podmazi (mozes i uljem za lanac). :beer: nego, koja je mast super kvalitetna, a da je dobavljiva kod zagrebackih dilera ??? |
Instalirana RaceFace lulica, ou jea!
http://slike.hr/slike/d/dsc01111_3ac55.jpg @hash, meni su obe legle :D kako su tvoje jutros? http://slike.hr/slike/d/dsc01110_ad4d4.jpg |
pa di ste se vi to vozili po dotrscini? nik i ja smo ludovali pa nismo probusili gume :D
po maximiru isto idem svuda i fala bogu do sada nisam probusio gumu |
Citiraj:
Kupiš nove šarafe, najbolje rješenje. Ili očistiš hrđu i premažeš ih lakom, što je neisplativo :) @murina: vrijeme je da kupiš nove gume. Bizmark ima alberta za 115kn novu komad, kupio zadnji put prije sljemena, kako to dobro drži... |
@murina, koja hrga aluminija, sto ce ti tolika lulica? :)
po prognozi, petak ce ipak bit dobro vrijeme, a meni je ipak sila da propalim nove pakne :) |
Citiraj:
imas u kiendlu akciju 2 zracnice za 35 kn makar ja mislim da cu se presaltat na krpanje guma :D pregledaj si unutrasnjost guma kad skidas da nemas mozda neki trn u vanjsku gumu zabijen Citiraj:
|
Renesis, kritičaru :D, kad ovo piše na lulici, onda gledaš kako zamjeniti s nečim pouzdanijim.
http://slike.hr/slike/d/dsc01112_99886.jpg Pa kad vidiš za 100kn na DB-u (nova je 625kn u dsg, s popustom) onda ne biraš puno. Pogotovo kad je ova nova, nikad stavljena na bike. Dužina joj je 70mm, ova stara je 90mm. Koliko sam vidio po netu, ovo je odlična lulica. Nemoj se ljutit ali pošto znaš dosta o biciklima i djelovima, odgovori koji put na poneko pitanje tu na forumu. Zračnice sam odnio zakrpati na savicu. 10 kn po komadu je inače :) ali pošto imam po dvije identične rupice na svakoj zračnici, naplatit će mi 15kn po komadu. Da sam vidio prije poruku o akciji u Kiendlu, nebi se mislio, jbg... Ostavio sam mu i zadnju felgu na ravnanje kad sam već išao, valjda će sad bolje napravit. Kaže da je grbica na obruču zanemariva... aj dobro... @Distrojer, mogao bi po Alberta, barem jednog. Koliko je prije bio? EDIT: vidio, 146kn Ima li 2.25? |
ajd, sto je je, dobra je cijena, samo je i lulica daleko predimenzionirana :D s tim bikeom sumnjam da bi i stara bas samo tako pukla...
Sto se tice guma, albert je sasvim uredu guma, sa brdo gripa. nije bas brza, ali drzi :) 2.25 i ides ko tenk :) |
Mene zivo interesira kak ta lula izgleda u zivo...ovako prek slike mi djeluje ko saka u oko - kocka aluminija na bajku
|
Čoškasta ko i rama :D Ma na ovoj slici izgleda čudno radi perspektive, tek sam i ja sad to skužio. Istina, je malo robusnija ali je lakša od stare koja je neko smeće i baš nije ulijevala povjerenje. Za ovu sam pročitao da je neuništiva (još najbolje da je kad ovako izgleda).
Ko zna preko čega sam ja prošao jučer, identične rupice na obe gume, po dvije, nekih 10ak cm udaljene. @hash jesi ti svoju pregledao, da nije isto? Zalutali smo tako da smo krenili prema sjeveru i završili opet na vrhu, nevjerovatno!:roller: a inače se volim ku*čit da se odlično snalazim u prostoru:lol2: Jeli ko zainteresiran za Dotrščinu sutra poslije 15 kad montiram kotače? Ja vodim:goood: |
cijela rama izgleda kockasta... tako ne mislim da je u zivo tako grdo.
ako nista drugo, napravi si neki nosac na njoj za mob /gps i odmah ce izgledati bolje. :beer: edit: eto, murči me prestigao sa odgovorom... :D |
Taman će mi stati garminov gps modul na nju :D
E da, i volan mi je 25,4. Vjerojatno bi sa debljim normalnije izgledalo Evo ga jadnog bez nogu http://slike.hr/slike/d/dsc01113_5bc41.jpg tu se vidi da lula nije toliko strašna (a ne nije :D) |
nemojte podmazivat sa wd40 , to nije ni m od maziva .
klizi dok ne ispari ili se ne ocjedi a zatim ostaje goli lim na goli lim . nego jeli mi moze netko pomoc i reci ili cak naci neku rabljenu vilicu koju mogu staviti na svoj bicikl ... stvarno se ne kuzim u to pa evo slika http://slike.hr/slike/dsc00685_794b9.jpg.html hvala |
Citiraj:
ali je to i lulica za prihvat 2,54 volana. opet bez mijenjanja lulice nista. dabomb ima seriju (ako se ne varam jedini) za prihvat obe debljine volana. ali i kosta :roller::roller: :beer: |
Citiraj:
Uglavnom, ova od 120kn je "obična", pa onda idu dalje. Nazovi bizmark i pitaj što imaju, reci da te zanima samo 2.25. Razlika u tim oznakama je u sastavu gume, nema nekih razlika u čvrstoći već najviše u masi, ali meni je to bilo zanemarivo :) @renesis: meni i trebaju spore gume na moju masu, previše me poteže dolje težina :rolleyes: EDIT: abadonn, čini se da ćeš ti morat i headset mijenjat, novi volan, lulicu, to te već skup sa low end vilicom košta podosta. Radije skupi novce za novi bajk :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
@zgmmax, scott voltage sic, neudoban za popizdit :D |
@abadon - jep, sve staro, ne isplativo kupovat (a i tesko ces nac)
@destroyer - neka vuče prema dolje, samo treba to pravilno usmjerit ;) alberta mislim ima samo performance, mislim da on nema vise tih varijanti. fat albert ima dosta toga, ali on nije potreban za ovako malo vozikanja po sljemenu :) |
Citiraj:
Jeeej idem po bajk sad =) |
Pizd:D
|
Dečki moji kaj vi meni preporučujete.
Ja se ne volim baš prebrzo spuštati, oprez mi je #1 stavka. Prednja nikak da mi se podere, ni ne mislim ju više čekati :D. Prednja guma. Albert 2.1 ili 2.25 za malo više kontaktne površine. Čini mi se njezina struktura najbolja za Sljeme. Tj taj tip gume. Dok idem uz brdo dignem ja to na puno bara i vozi micko, a za spust ju malo ispraznim. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23. |