![]() |
Nije ni to bas nes specialno heavy, vise blize "normlanom". Heavy ce bit kad jos malo zatopli pa ljudi budu puno po vani sa auto svjetlinom, drustvenim i nasim internet mrezama. Tak je vec sad meni i 15/3.5 mi je normalno na G3 na G2 i Z2 mozda sat vremena vise i to sve ak nis ne srce u pozadini..
|
Ma nema heavy usera. Meni nemaju smisla te stvari. Pa na s4 sam isto koristio mob a baterija je u 17 sari bila gotova. Nema smisla uspoređivati usere
|
Citiraj:
Ne koristim GPS, WiFi gasim kad idem van, 3G gasim kad dođem doma. Ne igram igrice na mobitelu. Koristim mobitel za ono čemu mob služi (pozivi i poruke), koristim alarm/budilicu, slušam mjuzu, heavy usage of Tapatalk i Firefox :D i imam 3 Gmail accounta. Povremeno koristim Twitter. I otkako imam S5 ta 3 dana, snimio sam već cca 6 GB videa i 200 fotki :D jednostavno mi je gušt sa njim slikat koliko je dobra kamara ;) Plus, pobijo sam sva sranja tipa Hangouts, Google+ i slične Google beskorisne idiotarije te Google contacts Sync budući imam sve kontake lokalno u telefonu koje backupiram Wondershare MobileGo for Android. Da koristim sve što i vi, imao bi i ja 5 h SOT-a max ;) :chears: Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali što jest jest, S5 je odličan uređaj. Veliki skok s S4. S6 je još bolji. Ajme kako leti. A foto je strava. Neću o dizajnu jer je to subjektivno. |
Da, i S6 košta koliko i 2 zapakirana S5 :) o njemu ću razmišljat kad bude S7 vani.
|
Samsung ekipa, Drug Brko ima tu sreću u nesreći da ne živi na mobitelu nego tek u suživotu s njim (registrirano partnerstvo) pa zato i ima mnogim "normalnim ljudima" nepojmljivih 8 sati ekranizacije.
Prvi mobitel koji zdura heavy duty gaženje uz 8 sati ekranizacije kupujem još jučer ujutro, ali takva naprava još uvijek ne postoji ođe neđe blizu. Što se baterije za surfanje putem mobilnih mreža dotikavlje, jel tu još uvijek S5 mini šampion? Imam neke sheme i kombinacije u svezi glede njega pa me privukao podatak da dotični omogućava 13 sati i 14 minuta surfanja, iako ne kužim na koju foru jer to podrazumijeva i da mu baterija omogućava ekranizaciju koja traje barem nekoliko minuta više od tih već ionako famoznih 13 sati i 14 minuta. Ne kužim jel ovi ljudi s GSMArena sajta te ER podatke izvlače iz guzice ili odakle, no u ovom konkretnom slučaju (S5 mini) nema šanse da su u pravu. |
Da, tako nekako :) imam sreće u nesreći što i dalje komuniciram preko mobilne mreže a ne preko raznih live app messengera. I naravno ako imaš puno tih Vibera i sličnog, da batka ne može probit 5h i još recimo Auto svjetlinu koja se vani zakucava na 100%.
Što se testa na GSM areni tiče, imaš link dolje gdje piše kako su testirali pa moš detaljno provjerit kako su došli do tog podatka. |
Meni bitno da traje od 8:00 do navecer. Ionako sam svaki mob dosad punio svaki dan. S5 mi je po bateriji da kazemo najsigurniji dosad. Svi ostali su kaskali. Govorimo samo o Samsungu jel.
|
Citiraj:
|
Vidi moj screenshot iznad. U 22 sata ima 6% nakon malo jaceg koristenja. Ponekad imam bar 30-40 vise.poziva :)
|
Citiraj:
|
I drže. Evo sad metno na punjač, a ima još 7%. Preksinoć sam ga oko 22h skinuo sa punjača. Puna 2 dana bez brige.
|
Nije problem 5 sati gledati u ekran ako ustaješ u 5 AM i sklapaš oči oko 11 PM? To je 18 sati čiste budnosti i 5 sati je tu tek 30% vremena. Ništa ekstremno, sasma normalno. Radni narod Crne Gore nije dase uzima za primjer.
|
još plus doma 5 sati na kompu i na polsu 8 i to je za neke 18 sati ekrana hehehe...
|
Citiraj:
Moja filozofija glede toga je jednostavna - mob mora izdrzati od 06:00 do 00:00 na jednom punjenju. Ostalih 6 provodi na punjacu, dok ja spavam. |
Svako ima svoju filozofiju. Moj kolega tanka auto full kad mu spremnik bude na pola. Moj bratić puni mob kad ide van iz stana pola sata bez obzira na koliko posto bude baterija... primjera koliko oš :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Snake II <3 |
Probao uživo S6 Edge, i stvarno su ga super napravili što se tiče izgleda i ekskluzivnosti.
Šteta što je software još uvijek gofno... Npr. probao nazvati broj, radnja koja se očito slabo koristi na pametnim telefonima. HTC - otvori dialer, nađi kontakt, stisni Samsung - otvori dialer, nađi kontakt, stisni, odaberi broj, potvrdi da si dobro odabrao, stisni zelenu tipku za poziv Majko mila, tko tamo radi software... |
Meni na S5 ima 3 koraka. Nadji otvori i zovi
|
Baš sam i sam išao provjeravati... nije baš da ima više od 3 koraka kako god okreneš :D
|
Jesi probao na kontaktu koji ima više od jednog broja? Možda se može nekako isključiti izbor broja i na kraju ta potvrda pritiskom na slušalicu, al nije moj mobitel pa mi se nije dalo ni tražiti.
|
Ala bokte mazo neinformiranih ljudi... KOD SAMSUNG pametnjakovića otvoriš imenik, najdeš kontakt i SVAJP RAJT 4 CALL oder SVAJP LEFT 4 SMS.
Kako to ne znate ljudovi? Kako? Treba li da video snimim? |
Vidi se da nemaš iskustva sa Samsungom. Inače, ima i lakša metoda - nađi kontakt, swipe desno=zovi, swipe lijevo=poruka
|
Budimo realni... U vrijeme kad je na skoro svim tarifama džabe zvati, koji još mazohista šalje SMS poruke? Imam Samsunge već ohoho i nisam više od 10 puta svajpao u levo.
SMS = nužno zlo :-) |
Meni je najjednostavnije naći kontakt i naslonit telefon na uho. To nitko ne koristi?
|
Ti si neki napredan i hrabar. Mene strah je to da koristim.
|
Citiraj:
Inače sve zovem direkt iz dialera, ono t9 filtriranje kontakata ili kako se već zove. Ajde, valjda i taj svajp radi, nisam sa time upoznat. |
Da, strašno je napredno koristiti defaultni feature uređaja.
|
Ja sam ga disejblao. Rađe svajpam udesno.
|
Frendici za rođendan uzimam masku za S4 i vjerojatno zaštitu za staklo, ako ima u paketu odlično. Šta bi bilo najbolje bang for buck? Maska bi trebala bit s "poklopcem", preklopna tipa ovog.
Treba mi već sutra pa mi samo ulaze u obzir domaće trgovine, da mogu odmah izać s time. |
Citiraj:
|
Inače, mali update vezan na bateriju. 6 i pol sati SOTa kroz 2 dana gdje je konstantno upaljen 3G.
Ne loše u svakom smislu tako da definitivno odustajem od 3400mah baterije. Nije skupa ali nema potrebe. Btw, imam viška zapakirani Ringke Fusion plavi case za S5. PM ;) |
Koje su to baterije? Ima li i za S4?
|
Citiraj:
|
Zadnje kad sam gledao, Baxtex ne šalje Zerolemon baterije u HR. Ni sa ebaya, ni amazona, ni sa svog sajta :)
|
Dakle ovako. Jučer popodne moj Galaxy Tab 3 od 7" fino kao grom iz vedra neba dobije KK (sad fakat sve predobro radi), a Galaxy S3 (svojevremeno barem DUPLO skuplji) od tog entry level tableta i dalje tvrdoglavo vrti 4.3 nešto, zaboravio sam kodnejm.
GDJE JE TU PRAVDA? |
Lel, užas, nema tu pravde. Jest da je taj tablet preko godinu dana noviji uređaj ali opet...
|
Nema to veze. Došli su s istim verzijama OS-a na tržište. Pogle samo cheap set i količinu memorije RAM.
|
Pa baš i ne, S3 je došao s ICS-em, a Tab 3 s prvim JB-om. Ali opet niti pravde niti logike...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30. |