![]() |
GB ima kraću garanciju od MSI-ja (24 vs 36 mjeseci) tako da si malo zakinut u tom smislu.
|
ali ploca kao ploca je ok.
|
ionako mi je prosla 1 godina od stare,a msi-a vise nema,sad sam pogledao neke reviewe,skoro iste ploce,a gara kao da mi se nastavlja tak da je po mome misljenju uredu...
sada napajanje cekam jos,jel mogu trazit da striktno zelim samo modularno napajanje ili me mogu odbit zbog toga? |
AKo ga želiš, definitivno se drži toga da je modularac, jer nisi imao modularca bezze...
|
Citiraj:
|
evo cuo sam se opet sa covjekom iz adma(nisam imao dosad ugodniji razgovor sa serviserom) i rekao je da je maticna p55a-ud4 sa usb 3.0 i sata3.0,a napajanje su mi iz asbisa poslali vx450(smradovi) ali dogovorio sam se sa covjekom i uz sitnu nadoplatu cu uzet seasonic 620W modularno...
ja sam zadovoljan pogotovo sa admomvom uslugom i brzinom microlinea(pretpostavljam da su oni za msi i gigabyte) danas ili sutra bi trebalo biti sve rjeseno... |
:stoopid: koliko sam ja upućen nakon zamjene neispravnog djela pod garancijom garancija se ne nastavlja nego dobivaš novu sa datumom kad si pruzeo novi dio tako da si ovom kombinacijom gigabyte vs msi izgubio na garanciji , drugo microline drži msi ploče još uvijek i mogao si tražiti ekvivalent toj svojoj ploči pd msi-a. Uglavnom kad mjenjaš neispravnu komponentu pod garancijom uzet ćemo primjer gf295 koja je bila top grafika i imala svoj cijenovni rang ako je više nema tj ne proizvodi se dužni su ti zamjeniti istu za proizvod tog cjenovnog ranga tj isto high end grafičkom karticom i netreba pristajati na nikakve kompromise. Još jedna stavka sto se garancija tiče dosta trgovaca odredjuje svoje garnaciske rokove tipa na konfe 24mj što je u većini slučajeva krivo jer garancija mora biti u skladu sa prizvođačem a ne trgovcem tj za svaku komponentu a ne globalno za konfu i treba biti navedena na računu. Što se vraćanja robe tiče unutar 8 dana kupac ako nije zadovoljan ima pravo vratiti proizvod te tražiti povrat novca ili zamjenu proizvoda za drugi, tj u slučaju kvara unutar 8 dana proizvod se mjenja odmah i kupac ne čeka servis istog.
|
naravno upoznat sam time,ali trebam uzet u obzir da sam dobio mrvicu bolju maticnu koja podrzava sata3 i usb3 tako da tih godinu dana mogu prebolit =) ionako ne namjeravam se zadrzati na ovoj platformi iducih 2 godine...ja sam zadovoljan,a i hitno mi je bilo sto je adm rjesio u rekordnom roku =)
|
@GDI
Ispravci netočnih navoda :) - U slučaju zamjene neispravnog dijela garancija ide na novi dio, osim ako je dio jedan od bitnijih dijelova proizvoda. (op.prev. zamjena brisača ne produžuje garanciju cijelog auta) - Ne mijenjaju se prozvodi u istome cjenovnom rangu, nego po trenutnoj cijeni (ako nema istog modela na raspolaganju) odnosno usporedivim performansama na dan zamjene. - "Trgovačke" garancije se odnose na kupljeni proizvod. Ako je kupljen "1 PC 3000kn 1g garancije" onda ta garancija i vrijedi toliko. Ako su ti sve komponente izlistane na računu i imaš pripadajuće garancije, onda možeš iskoristiti svaku posebno. Sva odstupanja su dobra volja trgovca. |
Citiraj:
uglavnom, kad ti zamijene npr. maticnu novom, garancija tece od pocetka. Citiraj:
Citiraj:
|
Garancija uvijek teče od početka no matter what. Meni su mijenjali ext. disk koji je imao 3 godine garancije i dobio sam novi disk sa novom garancijom ali sa 2 godine garancije jer za novu seriju diskova vrijede ti garantni uvjeti. Možda su me preveslali ali na kraju krajeva mi je svejedno za taj disk jer ga uključim jednom mjesečno na pola sata.
|
Citiraj:
Citiraj:
Kriterije određuje uvoznik. Ako se ne slažeš - pravac na sud :) Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo s uporedbom da nesto vrijedi manje nakon par godina je notorna glupost, nema tu amortizacije. Ako sam paltio grafu 3 soma kuna koja ima 3 godine garancije, ona crkne nakon druge, mogu dobiti istu takvu grafu, kompletni povrat novaca koje sam platio za nju ili grafu u jednakom cjenovnom rangu kao ona stara. Za sve ostalo je inspektorat i druš. za zaš. pot. tu i nakon toga se sve riješi u rekordnom roku. |
osta je fino objasnio.
samo bi dodao da je smjesno to s "poklonima", ne poklanja uvoznik nista nego izvrsava postprodajnu uslugu koju se obvezao u garanciji. a i ovo s garancijom na svaki kondenzator posebno:fiju: |
Možeš dobiti istu takvu, ili drugu koja je usporediva po bitnim karakteristikama za vrstu proizvoda. Povrat novca (ili smanjenje cijene) možeš tražiti samo ako si dao trgovcu primjeren rok za popravak odnosno zamjenu.
Izuzetak je kupovina na daljinu, ali ako je crkla nakon druge - ta prava su prošla :) |
Citiraj:
Molim link do tog članka u Zakonu o zaštiti potrošača. |
Citiraj:
ako se ne varam alfa ima sve te scanove i linkove... |
Da ne bi sad kopao po zakonima. Kao da nemam pametnijeg posla :)
Imaš sve u Zakonu o obveznim odnosima i njegovim tumačenjima. Problem je u tome što svi (ne samo na ovom forumu) tumače zakon kako njima paše, pritom ignoriraju ostale članke, zakone, odluke i tumačenja. Ali nema problema - ako netko uspije prestrašiti prodavača (ili doći kad je dobre volje) - i dobije više nego što je morao - super! Btw, scan odluke? |
netko ovdje je posla pismeni službeni upit na državni inspktorat dal u slučaju da ne postoji identičan proizvod i kupac ne želi prihvatiti zamjenski ( jer nije zadovoljan njime ), je li trgovac dužan vratiti puni iznos novaca za dotični artikal... odgovor je bio potvrdan :P
|
Naravno da je. Nitko te ne može prisiliti da uzmeš zamjenski proizvod ako ga ne želiš. Jedino ako ti ponude identični proizvod, onda si obavezan uzeti ga.
|
Citiraj:
Međutim, to je preporuka DI, a ne odluka suda :) Ako bi netko imao pravovaljanu presudu suda u slučaju kad je trgovac stvarno tužen po toj osnovi (ili sudsko tumačenje u kojem se to spominje) - onda bi bili na konju! Nemojte me pogrešno shvatiti - ja sam za povećanje prava potrošaća :) Nešto se pomaklo po tom pitanje u posljednje dvije godine, ali ne dovoljno. Velik korak unaprijed bi bio maknuti sve neodređenosti u zakonu. |
Kakav vražji sud tebe spopao?
Nuđenje "drugog proizvoda" je u suprotnosti sa zakonom, a u većini slučaja sa jamstvenim koje proizvođač izdao. Dovoljno da se primjeni kaznena odredba o neispunjenju jamstvenih... Koliko znam u zakonu piše ispravnim, ne sličnim i tu je kraj svakoj dilemi po kojoj DI djeluje, a ne da potrošač mora na sud. Obveza trgovca Citiraj:
Jamstveni uvijeti recimo Msan Asus Laptop: "... Ako se proizvod ne može popraviti ili se ne popravi u primjerenom roku - 45 dana, biti će zamijenjen novim...." novim tosterom? I dont think so. Kazna, u slučaju da se prodavaču to ne sviđa - može se suditi.... |
na sta bi to licilo kad bi se svaki problem s jamstvom rjesavao na sudu:roller:
|
Možda bi onda zastupnici i trgovci više počeli brinuti o postprodaji, jer praksa danas vrlo često graniči sa prevarom jer se kupca svjesno zakida i pravi osobom smanjene inteligencije.
Izmišljaju se rokovi servisa i odugovlači, pa se provodi protuzakonita amortizacija i uvažavanje zadnje prodajne cijene, a čak se ide i toliko daleko da se sama jamstva proizvođača zanemaruju i ne priznaju već priznate greške. Divlji Zapad je definitivno prikladna riječ za postprodajne usluge zastupnika razne informatičke opreme u RH. |
Pozdrav!
Imam jedno pitanje Imam Gigabyte HD4870 1GB DDR5 sa zalmanom VF830 sa garancijom u microlineu,sad mene zanima šta bi mogao dobiti u zamjenu za nju? |
5770 bi trebao dobit...
|
Citiraj:
Ja sam npr. za 4870 sa 512mb dobio 5850 1gb ddr5. (Msan) Nek vidi sto mu nude pa nek nam javi. |
Meni je Links za 4850X2 1GB, odobrio 6870 1GB.
Možda sam mogao dobit i stepenicu jaču stvar (69xx), al iskreno više nisam imao ni volje ni želje za natezanje, ova reklamacija traje već 5 tjedana i ono, pun mi je k, najiskrenije (detalje objavim na topicu Links ovih dana). Dobio sam novu stvar sa 2 godine garancije, performansama jaču uz puno manju buku i potrošnju energije, i generalno san zadovoljan.:) |
Citiraj:
pa dosta ljudi je reklo da su dobili 5770 za neispravne 4870... mozda dobije i 6850 |
Citiraj:
Mnogi i dan danas misle kao lsd da se o svemu treba na sud i da kupac može prijavom popusiti nesto. Samo treba znati svoja prava, biti uporan i ne nasjedati na njihove rijeci. Dopis je vaše najače oružje prije DI. Iako ako ste u pravu nakon dopisa rijetko treba DI. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:16. |