PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

tbenosic 22.02.2014. 11:50

Posto mi je nedavno tek stigla L620 i updejtao sam sve - ja sam mislio da je to već u amberu. Fora mi je Glace, a tek kad budu notifikacije u njemu onda će bit baš koristan.

Don Kihoty 23.02.2014. 00:25

Mene zanima dali je moguće "ikako" staviti "Nokia Pro Camera" umjesto "Nokia Camera".

Zašto to želim?

Pro Cam je imala dvije opcije za blic više:
1. ON
2. OFF
3. AUTO
4. FOCUS LED ON
5. FOCUS LED OFF

Nokia Cam ima samo prve tri (ili recimo da ima 3 + 1, jer OFF i FOCUS LED ON
radi istu stvar na njoj).

Focus LED off je zapravo super stvar - osobito na 1020,
i šteta što se ne može koristiti i podesiti na Nokia Cam.

gin.tonic 23.02.2014. 00:37

Citiraj:

Autor Don Kihoty (Post 2551225)
Mene zanima dali je moguće "ikako" staviti "Nokia Pro Camera" umjesto "Nokia Camera".

Zašto to želim?

Pro Cam je imala dvije opcije za blic više:
1. ON
2. OFF
3. AUTO
4. FOCUS LED ON
5. FOCUS LED OFF

Nokia Cam ima samo prve tri (ili recimo da ima 3 + 1, jer OFF i FOCUS LED ON
radi istu stvar na njoj).

Focus LED off je zapravo super stvar - osobito na 1020,
i šteta što se ne može koristiti i podesiti na Nokia Cam.

Želiš staviti Nokia Pro Cam da se pokreće umjesto Nokia Cam po defaultu?

Don Kihoty 23.02.2014. 00:40

Ne, želim moći instalirati staru aplikaciju koja se zvala "Nokia Pro Camera".

Prije si imao dvije aplikacije:
- Nokia Pro Camera
- Nokia Smart Camera

Danas su ti te dvije aplikacije spojene u jednu, i zove se:
- Nokia Camera
(Smart Camera je još uvijek dostupna za download zbog slabijih modela, tipa 520/620/720)

Dakle, pitanje je, može li se napraviti "roll back" aplikacije na "staru verziju"?

Što se tiče isključivanja "focus LED-a", moguće je samo kroz dodatni Settings menu:
- Set by flash
- Auto
- Always off

"Set by flash" zapravo odrađuje tu stvar - ali se gubi nepotrebnih 10ak sekundi za podešavanje,
i kadar koji bi htio fotografirati do tada može nedostupan.

Mario92 23.02.2014. 02:27

Mislim da se to ne moze napraviti na jednostavan nacin bez da ukljucuje eventualno vracanje moba na tvornicke postavke i sideloadanja aplikacije.

1v@n 23.02.2014. 12:48

To što tražiš, ima Proshot, ali košta.

gin.tonic 23.02.2014. 12:59

@Don Kihoty:
Citiraj:

Proxy Hack još uvijek radi - evo stavio baš Magna Cam od Samsunga.
Imaš na Store, Mangatronic app, ista stvar:

http://www.windowsphone.com/en-us/st...f-131962ab2236

gin.tonic 23.02.2014. 14:14

Novosti s MWC 2014.:

1) Microsoft najavljuje nove partnere za WP8: LG, Lenovo, Huawei, ZTE itd...vjerojatno se žele na nova tržišta širiti s jeftinim mobitelima...

http://www.engadget.com/2014/02/23/m...windows-phone/

2) Nova generacija čipova za WP8 je najavljena, u suradnji s Qualcomm, dolazi Snapdragon 200, 400 and 400 LTE (low end, med end), podrška za DUAL SIM, pohranjivanje aplikacija na mSD i nova generacija mobitela dolazi s virtualnim tipkama...

http://www.engadget.com/2014/02/23/m...rdware-suppor/

3) Dolazi i Facebook Messenger

http://www.wpcentral.com/facebook-me...-windows-phone

4) WP8 Enterprise Pack (VPN, S/MIME, Wi-Fi support with EAP-TLS, Enhanced MDM policies itd...) će biti na svakom WP8 mobitelu

http://www.wpcentral.com/new-enterpr...windows-phones

akoj 23.02.2014. 15:33

Dakle, svi veći igrači osim Sonya će raditi WP modele - not bad. Najvažnije je da su na spisku Lenovo i ZTE - oni bi trebali donijeti povećanje udjela.

Mario92 23.02.2014. 15:44

Zanima me jel će Lenovo raditi WP mobitele preko svojeg branda ili preko Motorole...

akoj 23.02.2014. 15:54

Jedino što mi se ne sviđa je ukidanje gotovo svih restrikcija u hardwareu - moglo bi dovesti to do problema kakve imamo kod konkurentnog OS-a.

Metlina 23.02.2014. 17:16

super je sto ima vise partnera
sutra ujutro nokia prestavlja nove uredaje
izasa je leak za lumiu 630
http://www.theverge.com/2014/2/23/54...28WinRumors%29

Necronomicon 23.02.2014. 18:28

Može li mi tko reć kolika je u stvarnosti razlika između kamere na Lumii 720 i 820?
Po raznim reviewima čitam da na 820ki i nije baš nešto a osobno mi se 720ka više sviđa.
I da, koliko na 720ki manjak rama ima utjecaja u radu?
Vjerovatno se neke igrice kao Asphalt 7 i Modern Combat 4 ne mogu skinuti...?

Don Kihoty 24.02.2014. 06:18

Mali osvrt na nove WP8 partnere:
1. FoxConn (Hon Hai): radi sve i svašta, od matičnih ploča,
telefona, grafičkih kartica - uglavnom, katica za sve. Mogli bi raditi
telefone pod brandom "Microsoft", s obzirom da većinu stvari proizvode
za druge. Od poznatih svojih brandova imaju WinFast i LeadTek, te FoxConn.

2. GioNee: indijski proizvođač Android telefona. Ne očekujem previše,
ali rado bih volio da me iznenade.

3. HTC: proizvođač premium telefona kojemu je "support" nepoznata riječ.
Prije se dočeka smak svijeta nego update za prošlogodišnji telefon.

4. Karboon: još jedan Indijski proizvođač. Po fontu bi rekao da je sestrinska firma FoxConn-a, ali ništa od toga. Uglavnom, u korak su s trendovima, tako da i oni imaju svoje "S4" modele.

5. Lenovo (Motorola Mobile): jaki su u Kini, u EU drže manje od 1% svih telefona.
Nadam se da će se prodavati pod brandom Lenovo a ne Motorola, s obzirom na
to da većina pod Motorola smatra Android telefone, dok Lenovo već ima Win tablete.

6. LG: isto tako proizvode puno toga. Neke stvari su im super, neke pak zakenjaju.
Ne očekujem ništa spektakularno, možda pokoji low end telefon.

7. Longcheer: Kinez sa stilom. Možda naprave telefon sa fizičkom tipkovnicom.

8. ZTE: od njih očekujem najviše, jer oni "love" tržište. Bar 5 modela u low-end i mid-rangeu da bi se priključili u utrku za WP udio.

9. XOLO: još jedan Indijac. Ne znam previše o njima osim da su fanatici Liverpoola.

10. Samsung: katica za sve x2.

11. Lava mobile: četvrti Indijac - osim što Nokia / Microsoft vlada Indijom,
sada to žele povećati sa 4 Indijska proizvođača, na tržište koje ima najveći natalitet.
GG Microsoft.

12. HuaWei: uz ZTE, ovi bi mogli biti najbolje iznenađenje. W2 se već duže vrijeme očekuje, kao i W3 i W4.

13. JSR ???: nikad čuo, a Google mi ne pomaže, osim što izbacuje "java script" lol.

Don Kihoty 24.02.2014. 08:46

Live stream MWC2014:
http://www.wpcentral.com/live-nokia-mwc14

Xenon 24.02.2014. 09:08

Znači X. X+ i XL su na Androidu

Don Kihoty 24.02.2014. 09:28

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2551794)
Znači X. X+ i XL su na Androidu

A cijene su odlične:
X -> 89€
X+ -> 99€
XL -> 109€

:chears:

L520 je dobila oštru konkurenciju, tj. Asha serija Njoke. :google:

zvonac 24.02.2014. 09:47

A kaj nije bilo govora nekaj da bu predstavili Lumiu 930?

Don Kihoty 24.02.2014. 09:52

Za sad se o njoj ništa ne zna, i koliko se sjećam, najavljeno je da se neće predstaviti
ni jedna Lumia - zato je kampanja bila Green Duck (Android + Asha).

Što se infoa za Lumie tiče - dolazi Adobe Photoshop Express na WP8.1 Lumie,
kao što recimo Here Maps dolazi na W8.1. :)

daxxx88 24.02.2014. 10:04

zašto zvuči ko da frajer kaže NokiaR X svaki put :D

btw mali fail u marketingu - kaže lik OneDrive a na mobu još uvijek stoji SkyDrive :)

coconut 24.02.2014. 12:26

Dobro je da će više proizvođača izbacivati WP uređaje. Čudi me da Sony nije među njima jer se šuškalo da će M$ iskeširati neku bijesnu lovu njima i Samiju da bi proizvodili WP mobitele.
Naravno, sve to ima i pozitivnih i negativnih strana. Negativno je što će vjerojatno biti puno hardvera i još više softverskih verzija OS-a pa može dolaziti do nekompatibilnosti. Pozitivno je što će pasti cijene uređaja, imati ćemo veći izbor, a možda se pojave prerade OS-a (kao ROM-ovi na Androidu).

bg_4_l 24.02.2014. 13:21

Citiraj:

Autor coconut (Post 2551880)
Dobro je da će više proizvođača izbacivati WP uređaje. Čudi me da Sony nije među njima jer se šuškalo da će M$ iskeširati neku bijesnu lovu njima i Samiju da bi proizvodili WP mobitele.
Naravno, sve to ima i pozitivnih i negativnih strana. Negativno je što će vjerojatno biti puno hardvera i još više softverskih verzija OS-a pa može dolaziti do nekompatibilnosti. Pozitivno je što će pasti cijene uređaja, imati ćemo veći izbor, a možda se pojave prerade OS-a (kao ROM-ovi na Androidu).

Postojalo je prije za tipa HD2 neke modifikacije OSa(okej nije Windows phone nego Windows mobile) ali su windowsi uvijek bili prezatvoreni za neke znatnije izmjene. A nekako mislim da oni koji su uzeli windowse ni ne žele tako nešto jer da su htjeli mogli su uzeti Android. Nekima je bitnije out of the box iskustvo da sve radi kako treba i to je okej. Lijepo je da možemo birati.

Mario92 24.02.2014. 16:30

Kokonat, samo da te ispravim :D

Citiraj:

Čudi me da Sony nije među njima jer se šuškalo da će M$ iskeširati neku bijesnu lovu njima i Samiju da bi proizvodili WP mobitele.

MS ne plaća drugim OEM-ovima da proizvode uređaje nego surađuje s njima oko marketinga dotičnih.
Naravno, prvi je tu glasinu objavio Eldar Murtazin, čovjek koji više nema veze sa stvarnošću i koji randomly lupa prstima po tipkovnici :D

(Malo precizniji izvor)

Citiraj:

Nekompatibilnost je malo moguća, naravno ako je MS naučio na greškama Androida. Custom ROMovi su isto malo izgledni iako bi jailbreak mogao malo više zaživjeti.

coconut 24.02.2014. 17:36

Činjenica je da WP ima dosta stvari koje mu još fale i stoga bi neki custom ROM-ovi mogli zakrpati te rupe i samim time korisnicima donijeti nove stvari i iskustva. Jedina razlika između Androida i WP-a je da Android mob prodiše kad makneš brdo bloatwarea i raznih aplikacija koje zapravo opterećuju hardver, dok WP nema tih problema jer radi dobro na svakom hardveru.

Mario92 24.02.2014. 17:48

Citiraj:

Autor coconut (Post 2552099)
Činjenica je da WP ima dosta stvari koje mu još fale i stoga bi neki custom ROM-ovi mogli zakrpati te rupe i samim time korisnicima donijeti nove stvari i iskustva. Jedina razlika između Androida i WP-a je da Android mob prodiše kad makneš brdo bloatwarea i raznih aplikacija koje zapravo opterećuju hardver, dok WP nema tih problema jer radi dobro na svakom hardveru.

Custom ROMovi ne bi pomogli jer stvari koje WP-u fale su puuuno veće nego što bi ijedan 3rd party developer uspio napraviti. Možda bi neke sitnice bile bolje ali one glavne stvari - nope :D

Istina, velika većina nedostataka će biti pokrpana sa WP8.1 ali vjerujem da će se naći neki način da se jailbrake-aju uređaji, ako ništa onda bi MS mogao "slučajno" ostaviti neku rupu da ekipa to može napraviti :)

GoGzS 24.02.2014. 19:22

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2552105)
Custom ROMovi ne bi pomogli jer stvari koje WP-u fale su puuuno veće nego što bi ijedan 3rd party developer uspio napraviti. Možda bi neke sitnice bile bolje ali one glavne stvari - nope :D

Istina, velika većina nedostataka će biti pokrpana sa WP8.1 ali vjerujem da će se naći neki način da se jailbrake-aju uređaji, ako ništa onda bi MS mogao "slučajno" ostaviti neku rupu da ekipa to može napraviti :)

Nah, neće bit ništa slučajno ;) https://dev.windowsphone.com/en-us/oem/ ... neki su se već prijavili, 2 dana bi trebalo trajat verificiranje accounta, budemo vidili šta će se iz ovog izrodit...

Matta 24.02.2014. 19:42

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2551811)

zašto zvuči ko da frajer kaže NokiaR X svaki put :D

btw mali fail u marketingu - kaže lik OneDrive a na mobu još uvijek stoji SkyDrive :)

Jedna od rijetkih stvari koje mi na Androidu fale a koje ima Win 8 (odnosno Nokia, jos prije sa N9) je Glance screen. To je tako jednostavan a briljantan i koristan feature da mi nije jasno da se netko od Android proizvodjaca nije potrudio oko toga.

Dottore 24.02.2014. 19:45

Bez zamjerki, Android je više ciljao na appove odnosno podrške softvera nego inovacije.

Mario92 24.02.2014. 20:12

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2552179)
Bez zamjerki, Android je više ciljao na appove odnosno podrške softvera nego inovacije.

A dobro, Glance baš i nije neka inovacija, old school Symbian ekipa to već zna :D

Don Kihoty 25.02.2014. 02:36

Sada Nokia raspolaže sa 4 kategorije mobitela:

1. Lumia -> High End
2. X -> Mid End
3. Asha -> Mid End / Entry Level
4. Feature Phones -> Entry Level (Chuck Norris Phones)

GG

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56.