![]() |
|
Citiraj:
Dapace mjenjac u mom 7.5 je vjerojatno jos s dvojke :))) Na 8-ici su navodno bas mjenjac najvise promjenili. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Ja ne razlikujem BMW 3, 4 i 5. Toliko su mi slični da nikad ne znam koji model gledam.
A Golf je još gori c/p u odnosu na sve ostale. Razlike između pojedinih modela su toliko mizerne da 9 izgleda kao da su redizajn 5, a ne novi model. |
Citiraj:
Neznam ako ti nevidis drasticne razlike izmedju F30 i G20 a vidis ih kod Audia A4, A6 onda valjda imamo drugacije "oko" :). Razlike kod serija 3,5,7 iste genercije su naranvo manje ali svi recikliraju danas tako da to niej neko iznenadjenje ali reci da prethodna generacija trice ima minorne razliek od sadasnje je ono wow, neko od nas dvojice definitivno nevidi dobro :). P.S. sto se tice nove cetvroke (G22) ni meni se nesvidja tablica po sred bubrega koji jesu preveliki za moj ukus (ali BMW je u prvim serijam imamo velike vertikalne bubrege doduse ne tako siroke ali to je sad trendy :)) Mislim Audi ima vec godinama cjeli branik naprijed je ogromna maska/resetka i tablica po sred tog apa nevidim da je to ljudima "fuj" :)? Pa cak i novi Hyundai i30 ima 60-70% prednjeg branika ogromna maska... itd.... itd.. |
Bmw napravi nekakvu promjenu - ne valja.
Golf ne napravi nikakvu promjenu - ne valja. Zaključak; i jedni i drugi će se i dalje dobro prodavat pošto glavešinama tih kompanija nije stalo do mišljenja forumskih ratnika nego do prodajnih rezultata. :D |
Ma to je jasno ko dan, pa nisu oni to promjenili/napravili to iz fore i d ase tmao nekim Balkancima mora svidjet, prodavat ce se bez brige, samo da svi "prezive "corona problem (Renault je u gadnim problemima) i ici ce auti opet ko 'Alva :).
|
Istina :)
|
Citiraj:
Auto super izgleda od iza, iznutra, bočno nije loš. I onda naprave dizajnerski skok s tim velikim otvorima i ubace posred tablicu. Pa stala bi skroz na dno branika, da otvori završe malo više. |
|
Citiraj:
Stari ima Infiniti Q50 sa 225 profil Bridgestone Potenzama RFT na sva 4 čoška i nikakva frka, limiti gripa i reakcija gume sve u daleko sigurnim granicama cestovne vožnje (baš jučer sam po suhom i malo mokrom vozio malo aktivnije). Ak ih dobiješ s autom ne bih ih mjenjao, ali ih ne bih stavio na C43 na primjer... ima nešto zvuka ceste pri 80ak km/h, no auto je vrlo prigušen tako da na 130 km/h je maltene dosta toga nečujno. Generalno, ak ih dobiješ s novim autom furaj, ako ne, ni ne stavljaj ih. |
Citiraj:
Ali vidim da je i Civic dostojno predstavio japanske benzince. Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
Što mi nije dobro su nove C i E klase. Kraj jeftin ko u Alfe a naprijed jeftin ko u....opela. Sva sreća da se na SUV neki prebacujem ove godine. |
Što se tiče četvorke, da uzimam sad ovaj novi ne bi uzeo. Nije mi sjeo... iza je ljepši od modela 2017 tu nema dileme ali naprijed majko mila :/
|
Kad vec pricmao o velikim prednjim maskama ova kod BMW G22 izgleda kao mala zubic vila naspram ovog "remekdjela" :) :D :D
https://www.jutarnji.hr/autoklub/gar...kusa/10366756/ |
Nova serija će vjerojatno biti nakaradnija, pa ćemo se nakon nje diviti ovoj :). I tako kod svake serije. Sve je stvar navike. Rijetko koji dizajn sjedne na prvu. Taj koji na prvu sjedne, prije dosadi. S ovim nakaradnijim je obrnuto :)
Meni osobno je Mercedes W212 bio odvratan nakon W211. Nakon nekog vremena kad ih se skupilo na cesti, auto mi je baš sjeo i sad mi je daleko ljepši nego ove nove serije gdje osim po dimenzijama ne mogu skužiti da li je C, E ili S. |
Automobili
Meni ovi Lexusi već dugo izgledaju kao bijesni usisavači.
Kod BMW-a bih htio opet vidjeti prednji kraj na tragu 2002, CS, E32 i zadnje E38 gdje je hauba najistureniji dio, dok su bubrezi i ostatak branika lagano nakošeni prema unutra. BMW je bio pojam sportske elegancije s minimalnim kičem, a sad vrišti “jedem djecu” Apropo četvorke...još im ju je čovjek fino popravio, ali ne :D https://www.motor1.com/news/371620/b...le-renderings/ |
Ljudi, samo brzinsko pitanje, nisam u kupoprodaji vozila bio godinama - prodaja odjavljenog vozila, dovoljan je samo kupoprodajni ugovor, ne? Bez ovjere, bez odlaska igdje drugdje, kupac auto zgura na prikolicu i vozi ga dalje bez problema?
Tenks na informacijama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() SUV modeli mi nisu sjeli, mada iskreno nikad mi nisu Lexus SUV modeli bili zanimljivi. Vezano za "sharknose" dizajn BMW-a, to se nece ponovit cisto zbog zakona i plavila vezanih za sigurnost :D Kao i recimo sto su morali micat nisan s mercedesa ili jaguarov amblem. BTW, vjerojatno mi uskoro dolazi novi projekt autic, bas sam u pregovorima za jedan E90 330i :D Ako lik prihvati ponudu moglo bi biti zanimljivo. |
Drzim fige za 330i!!
Salji slike ako prodje, obavezno :) Prije, tokom, poslije... Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Budem znao danas hoce li lik prihvatit ponudu a onda laganini bacit se na detekciju svega sto ne valja :D
Zasad znam za pet stvari koje trebam sredit. 1) ne detektira kad se prebaci u Sport/Manual mod, sto je 100% samo problem u ozicenju jer na E90 su svapski retardi sjebali ozicenje shiftera. Snop zica je pretegnut i prelama se pod 90° pa zice popucaju :germanengineering: :D 2) baca kod za missfire 29D2 na jednom cilindru, sto je vjerojatno bobina ili injektor ili oboje :D 3) prozor na zadnjim vratima se nece sam zatvorit vec dode u gornju krajnju tocku i spusti se nazad do pola, veli da su mjenjali motor koji je bio crko i dam se kladit da lik ne zna da se prozor mora resetirat da automatsko podizanje ponovo radi :D 4) kod E589 uzrokuje da TPMS senzor javlja gresku, moze bit do ozicenja modula ili sam modul. treba vidit 5) zadnji amortizeri su ispustili dusu :D Inace je auto u ok stanju, 2006, 175k km, drugi vlasnik ![]() ![]() |
Posto nikad prjje nisam imao kaske, pitanjr vezano uz ovu tucu:
Moram odmah sutra prijavit stetu ili mogu cekat do pred istek osoguranja? Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
U uvjetima kaska piše da se mora prijaviti unutar 3 dana (mislim da je tak kod mene, CO) od nastanka štete.
Tak da moraš prijaviti |
Citiraj:
|
Iskreno radije bez iDrive funcije jer je u njima iDrive jadan i samo potencijalan problem. Kasnije generacije su ok.
Auto nema sport paket pa zato ima standardna kozna el podesiva i grijana sjedala. Nije mi bad naci razvaljeni model sa sportskim sjedalima pa napraviti swap ako bas hocu. Farovi su Xenon (S522 Xenon Light) ali je auto bez Cold weather paketa sto mi je iskreno malo cudno jer su ovdje auti obicno konfigurirani i s tim paketom. Recimo moj E36 ima cold weather paket i cak je tamo 1995 dolazio s grijanim sjedalima, grijanim mlaznicama za pranje sajbe i grijanim cilindrom na vozacevim vratima. BTW ako auto dobijem za ono koliko nudim ($2500) onda me fakat ne tangira kakvu opremu ima, ionako je poanta slozit ga i prodat jer mi auto ne treba. :D |
Ma sve 5 tvoje pare tvoja racunica, nadam se da ces uspjeti zaradit koju kintu na njemu i provozat/gusta tneko vrijeme....
Samo me zacudilo pogotovo jer ekipa uvijek "kenja" kako se samo na Balkanu mogu naci tako siromasni paketi opreme, razumio bi u 316i-318i ali u 330i mi cudno za vidit :). |
Danas sam išao nazad od Jelenja do ZGa kultom starom i iza delnica krene kiša i to onak fajn pa reko super nema radar operatera da isprobamo te Primacye u uvjetima koje smatramo bitnima...mogu reći da se nema čega sramiti pred PC6 isko je touring guma. 200hp+ rwd ceteified.
BTW na kompletnoj dionici Gornje Jelenje - Delnice se postavlja novi asfalt. Rupe di čupaju stari tj bridovi su dosta oštri pa treba paziti,malo veća brzina i ode guma u vječna lovišta....ali zato di je dionica sa novim asfaltom....jao majko koji gušt u vožnji...to treba otići odvoziti kada bude kompletno :) |
Citiraj:
Ovo je konkretno sto ima konfigurirano. U RH pak imas 318d s M znackama, platnenim sjedalima i cijenom da dobijes proljev :D Recimo evo u svabiji pa naletio na E46 325i koji ima zadnje prozore na zgance :roller: Ali opet 1000 eura, u RH bi takav bio na njuskalu za 5k :D |
Citiraj:
tl;dr: 335i touring xDrive, F31, 2015.g (nije LCI)., 124tkm. Od dodatne opreme jedino ima: Klimaautomatik, Sport Automatik, PDC, Tempomat, Business Navi. Iskreno, ovo mi je cak i fora. 335i, a nema nista. Vecina bi pomislila da je 316/318/d/i. Factory sleeper :D Ili je kupac htio sto vise bang for buck jer je imao limitiran budzet a da bude 3er s top motorom ili ga uoce nije zanimala dodatna oprema, samo motor. A iDrive u E90? pa iskreno, nema potrebe. Itako je npr Navi zastario. IMHO najvise bi volio da ima G20 s analognim kazaljkama, bez ekrana u sredini (samo jedan mali jedno/dvoredni monokromatski za radio i klimu) te 335i/340i redni sestak s manual shifter, al to sam samo ja a ne 99.98% kupaca :D Iako se o ukusima ne raspravlja, da i ja dodam svoj senf: 4er - samo prednji kraj ne valja, ostalo sve top. 2er GranCoupe: sve ok osim zadnjeg kraja (sto je Jura testirao na zadnjoj ep Automarketa). Samo da ne izbace cudoviste s front od 4er a rear od 2er GC :nono: |
Citiraj:
Prolazio onuda prije 2 tjedna, jao kakva cesta, jedva čekam opet! Autoput do Delnica, onda starom do Pule :goood: U autu s gewindama je katastrofa ici Vrbovsko-Delnice starom cestom, katastrofa...nadam se da će i to popraviti |
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
ali za tuču malo teže, ipak se može provjeriti kad je bila i gdje :D |
Top Gear u kineskoj režiji.
Urnebesni su, video kreće s najboljeg dijela testa :lol2: |
Citiraj:
Ja imam Primacy 3, prosle godine im bila 3. odvozena sezona, 225/45 R 17 na Opel Astri. Proslu jesen se nisu bas iskazale kada je mokro/kisa, malo finiji stisak gasa i proklizi ona samo tako (auto ima TC). A niti na suhom nisam bas nesto najzadovoljniji s njima. Dobra za normalnu voznju, ali se nebi bas usudio po zavojitoj cesti ostrije na njima voziti. Feedback = 0 bodova. Sad im ide 4. sezona, ali jos nisam imao kisu/mokro da vidim kako se ponasaju godinu dana starije. I nisam jos isao po otvorenoj cesti, pa da vidim. Iduce proljece idu one na Njuskalo (jer jos imaju dosta profila, a i DOT ce za Njuskalo biti vise nego dobar), a na auto GY F1 AS5 ili tako nesto. |
508ice, 1.6hdi i 2.0hdi, godišta od 2012 do 2016.
Ima li što pametno na što treba obratiti pozornost osim standardne kvalitetne elektronike i skupe rep injektore? |
Nemoj panoramski krov ako ćeš karavana.
Kolega s posla uzeo 508 RX, 2 puta u godinu dana mu puklo staklo na krovu, 1800kn ceh. |
Vidiš, zanimljivo, kolega s posla ima 508 GT karavana i nikakvih problema, kaže da mu je panoramski krov otkriće na autu. :)
|
Citiraj:
W205 220cdi je auto Uglavnom,stara cesta iza delnica do zdihova,kiša,pošteno zagaženo na gas...zavoji nijedno proklizavanje,nijedno paljenje asr-a radi zanošenja guzice,pri kickdownu pri preticanju lijepi za cestu ko da je suho. Vidjet ćemo kakve će biti sljedeće godine ali Michelin reklamira da te gume i istrošene drže najbolje u klasi....pa ćemo istestirati I to :) |
Citiraj:
Ali je imao motor koji je drukao onaj teleskopski krov ispod panorame...i to kad ti je riklo....a rikavalo je....je došlo 800€ ako si bio sreće nabaviti polovni motor. Ne znam kako je riješeno na 508. Btw si mislio na 508rxh karavana? |
Citiraj:
205/55 16, Megane karavan 1.9, 130 hp. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:06. |
|