![]() |
|
Avidove kočnice idu na standardne adaptere s podloškama. Vidu ako je prekratka, nabavi dužu i to je to.
|
15°C u subotu. U nedjelju još toplije... :beer:
http://www.yr.no/place/Croatia/Grad_...greb/long.html |
taman da bude rijeka blata :D
|
po pitanju blata: prvo sam se neki dan opet umrljo do grla (nisam imo nadhlače), pa sam s Nikom i logiteKom kad sam išo uzeo nadhlače koje sam pazario za putovanja, eXtra kvalitetne, lagane-salewa raintec, da bi ih na vožnji negdje potego i dobio razderotinu i onda sam skonto da moram uzet nekaj jeftino što će biti peri deri...i danas naletim na ovo. Otišao sam i probao, teže od salewe, lošija kvaliteta ali zapravo meni samo treba na spustu i došlo me 60kn, gornji i donji dio. Sve skupa ima oko 1,2 kg i to je mnogo...ali mor'o sam jer me spopala subota pa reko da ne derem ove šminkerske a stavljam si u projekt da uzmem nekaj slično salewi, ali ako ne'ko naleti na kakvom popustu, kontam da ste prošle godine nekaj nalazili po Intersportima...pa fala unapred na informaciji...:beer: :fala:
|
Od pada će rijetko koje nadhlače preživit.
Imam doma Northwave waterproof nadhlače i Endura Gridlock II. Sve super, Gridlock II imaju malo dulje nogavice (točnije možeš ih produljiti tako da otkopčaš još cca 10cm iz nogavice) koje savršeno prekriju tenisicu da ne curi u njih. Probao prošli vikend, perfektno su odradile spust po 9tki. Ali da, ako padneš na njih, vjerojatno ode 50€. I Northwave i Gridlock su oko 50€, s time da je northwave dostupan kod nas u dućanu. |
Zna li tko di bi bilo najjeftinije uzeti Mavic EN821 felge?
Na evanscycles su najpovoljnije, ali dostava je skupa (50ak eura), na bike24, bike discountu i sl su 20ak eura skuplje (par), ali i dostava je nešto jeftinija, pa ispadne isto. |
Najjeftinije ti je kupit vremeplov i vratit se u vrijeme kad su te felge bile relevantne i dostupne.
|
Ako ne znaš o čemu pričaš, pametnije ti je šutit :nono:
|
No U.
21mm obruči su relikt prošlosti. |
Citiraj:
:beer: |
Citiraj:
Hahaha :D Očito da Mavic ne zna šta radi nego, eto mogli su pitati tebe i sl. internet bicikliste sa mtbr-a i dobiti vrhunski, besplatan savjet, a budale plaćaju masne pare profesionalcima. |
Internet biciklisti kupuje Cannondale i Mavic jer su vidjeli Jerome Clemenza da je brz.
Wider is better, pitaj curu. ZTR, WTB, Syntace, DT Swiss, ENVE, Spank, Halo, SunRingle i ostali bi trebali pitat tebe kakva je situacija u 1999-oj da usklade proizvodnju. |
Sile ti si kralj!
Inače, sve normalne firme sad rade sve šire obruče. Jel se planira kakva vožnja za vikend? |
Aj Sile nađi onda:
29" ~450gr UST <70€ Unutrašnja širina >21mm Da je jednako čvrsta i kruta kao Mavic |
WTB KOM.
Trebao si odma reć da je za 29 kotače da ne gubim vrijeme i riječi. |
Hahahaahaahhahahah, kakav preokret. Not :)
|
Citiraj:
Pošto si i mene zainteresirao, poslao mail uvozniku pa da vidim za dostupnost. |
Još je pitanje jesu li u težinu uračunate i mavicove vide za niple?
|
Nisu uračunate UST niple, niti ih dobiješ uz obruč.
|
Dobiješ ih.
|
Ja se nebi kladio, nedavno je fned "sašio" SLR-a, i obruč je bez UST nipli.
Naravno ako je naznačeno da dolaze uz obruč, onda ok. Uglavnom 29" s niplama slobodno računaj 550g po obruču. |
SLR nema u slobodnoj prodaji pa nisu neko mjerilo, ja sam ih dobio uz 819 skup s ventilima i "alatom" za skidanje jezgre ventila.
WTB KOM nije UST, već tubeless ready. |
Čeko sam prvog ko će krenut propovijedat UST/TLR nebuloze.
Za krajnjeg korisnika razlike između UST-a i TLR nema. Glavna poanta za tubeless je "bead hook" i rimtape/nebušeni obruč. Citiraj:
TLR drži tubeless jednako dobro, često je lakši, jeftiniji je, manje jebanja s žbicama i niplama, u Fulcrum obruče ulazi voda, pravih UST guma nema puno a skupe su ko kurac i teške. Nema jednog dobrog razloga zašto bi netko ciljano išao na UST obruč. Imate cijeli svijet pod prstima. |
Prednost je da se ne mora zehebavati s trakama i paziti hoce ju zakaciti s polugom, pogotovo ako je u zurbi na utrci.
Ja na svojim kotacima s 819 nikada nisam imao problema sa zbicama, jednom mi se jedna otpustila. Isto bi radije uzeo UST, ali nisam htio 819 opet jer su teški i 19mm - steta sto nemaju pandan SLR-ovima s slobodnoj prodaji. Uzeo sam Crestove i sada imam problem s odabirom guma jer hrpa TLR guma ide nikako ili skoro nikako gore - da kupujem ponovno uzeo bi BOR XMD333 tj. 366 ako misli nešto više od XC-a. |
vidim ove BOR XMD333 imaju ogranicenje na kilazu pa ne igra kod mene. ja isto trazim neke kotace za sebe za 29-era, htio bi da su UST...
samo uzet u obzir da mi treba naba 142x12 |
http://www.enve.com/wheels/mtb/29XC.aspx
eto vam laganih obruča ako vam se razbacuje s novcima od WTB-a su naručeni 26" (i19 i23), 27.5(i19 i23) i 29" i19 za i23 nisam siguran ostalno me ne zanima pa nisam niti ispitivao :) |
Zasto bi skidao gumu na utrci? Kaj ti radis s tim polugama da deres po traci? Ako skidas zbog defekta da stavis zracnicu onda te i zaboli za traku kaj ne?
@rampage - vec su se pojavili puno pristupacniji karbonski obruci na trzistu. Lightcycles, Derby rims, Nextie, Deflexion itd. Enve je za pozere koji kupuju Cannondale hehehe |
Citiraj:
Kako te ne dira ako sjebeš traku, moraš čisitit ostatke stare i kupovati/ stavljati novu. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:02. |
|