The_Void |
15.08.2012. 22:37 |
Citiraj:
Autor gaggo
(Post 2216845)
moze neka procjena ovog lota, skupih to ovih dana a nemam pojma kak se cijene krecu, pa da rasprodam!
|
vedoraj sve osim crossbowa (barren eagle) koji je oko 15-40 milja, bit ce malko teze naci kupca koji ce platit vise za taj bonus vs elites, overpriceaj par puta pa onda spusti cijenu nemoj cekati patch jer ce ti item pasti u vrijednosti dosta. Gledaj na taj cross kao da je 1312 dps protiv elitea i par ljudi koji zna nesto o igri ce platiti vise za njega, obavezno socketaj sa dobrim crit dmg gemom prije stavljanja na ah
Citiraj:
Autor Tumor
(Post 2216588)
Ja zadnjih par dana farmam sa 215 MF i razlika jedva da je primjetna.
I dalje hrpa smeca. Najgore od svega mi je kada vidim da mi se zarola fantastican roll statsa i onda bude ili na nekom iLv5x itemu ili iLv61 weaponu.
Jucer dobijem iLv61 bow koji zarola nekih 790 DPS-a. Da je bio iLv63 sa tako odlicnim rollom bio bi vrhunski item i vjerovatno fino preko 1100 DPS.
Na iLv63 ako i padne u pravilu smece roll.
Ali da vidim preveliku razliku - bas i ne.
|
Velika je razlika u kolicina dropova rares naspram blues. Mf utjece i na broj affixa koji item moze rolati ali vrlo malo, nema veze puno hoce li item biti shit ili ne nego ces samo dobiti vise sanse da rolas item jer taj ilvl63 plavi item sto mob dropa je vrlo lako mogao biti rare da si imao veci mf itd
Citiraj:
Autor Tumor
(Post 2216588)
BTW, sto se tice AH problema od prije par dana - vidim 1-hander sa hrpom VIT, nekih 120 INT (dobro dodje za AR), debelo preko 900 LoH i nekih 830 DPS za 66666 Golda. Bas bi fajn uletio mom barabi. Naravno da se nije mogao buyoutat i cim je AH "dosao sebi" item odletio.
Mislim da je s tim bugom Blizzard mogao savrseno detektirati sve AH botere jer vjerovatno na takvim itemima bot accounti imaju na tisuce pokusaja buyouta.
Takodjer, fakat se s tim bugom vidi koliko AH unistavaju AH botovi i kako bi se bez njih moglo kupiti stvari po normalnim cijenama. AH je bio krcat odlicnim itemima po super cijenama, ali naravno da nista nisi mogao kupiti. I cim je proradio vjerovatno su ih sve automatski pokupovali botovi i spucali nazad po 100 puta visim cijenama (ili na RMAH).
|
Vecina tih itema nije bila po dobroj cijeni nego po prejeftinoj. Blizzardu botovi donose profit-drze cijene visoko=vise prometa na rmah, banaju ih povremeno a ovi opet kupe igre=profit. Ljudi prestaju botati nakon sto ne mogu ostavriti profit izmedju ban waveova, blizz da zeli mogao bi instant banati vecinu cheatea a ne ih flagati kao cheatere i cekati odredjeni datum pa ih banati sve odjednom. Duboka je tu politika. Btw svi ti itemi sto si vidio su bili instant prodani, ah database se zbugao i pokazivao iteme koji su vec kupljeni
|