![]() |
|
Ako mu smeta pranje miniwashem onda mu smeta i voznja po kisi/pljusku brzinom vecom od 60 km/h jer je udar vode tada prilicno jak. U sto se sve to pretvorilo, katastrofa. Svaka greska postaje normalna.
A npr. na Golfu III sam imao staklene farove, ali je to valjda podizalo masu auta pa su sad svi presli na plastiku. |
Plastika je kao "radi sigurnosti" jer se neće rasut ko staklo u frontalnom sudaru s pješakom. E sad, ni meni nije jasno zašto bi farovi pucali od miniwasha jer ih tlak sigurno ne može popigat do te mjere da pucaju. Promjena temperature isto ne bi trebala imati nikakvog utjecaja.
Osobno izbjegavam jedino namakanje šamponom. |
Nije to do pranja, ti halogeni farovi na Golfu imaju grešku (da li do materijala ili čega već) i prije ili kasnije svima popucaju.
|
Obzirom da su farovi za krasni q, ako naletiš na praonu koja zapravo ima tlaka na pištoljima kao miniwash, moguće je oštetiti far, pojave se sitne strije u plastici
|
Svi šaparaju na materijalima, nema više kvalitete danas.
Dosad je uglavnom bio problem na spojevima koje sam spomenuo, par sam ih tako riješio, i nije se pojavljivala voda |
Proslinila tandem pumpa na Passatu (1.9 TDI, 130KS), ulje/gorivo kapalo na cijevi rashladne tekućine pa su dobile po nosu.
Ovlašteni mi puknuo cifru od 4,6k kn za novu original tandem pumpu (:eek). Nudi mi i nekakvu zamjensku za 2,6k kn koja je "tak-tak". Pitanje je da li kupovati zamjensku, originalnu rabljenu ili reparirati postojeću? Ako reparirati, tko to kvalitetno radi u Zagrebu i okolici? BTW, kataloški broj pumpe je 038145209Q, vidim da hrpa tih pumpi ima isti kataloški broj osim zadnjeg slova, da li netko zna da li postoji neka bitna razlika između pumpi s različitim zadnjim slovom? |
Citiraj:
Za sve 1.9 motore je pumpa jednaka, neovisno o zadnjem slovu... Imaš PM |
Citiraj:
IMAO SAM IDENTICAN PROBLEM. Oba fara pukla! |
Citiraj:
Slao sam slike u Porsche i rekli su da nemaju prijavljen problem od korisnika (sto ne znaci da me nisu lagali) :) |
Pukotinu na plexiju nažalost nemreš riješiti. Samo zamjena. Od vode budu oksidirati svi spojevi unutar fara.
|
Keano - golf 7 je u igri
A jbg, budem probao privremeno fiksat dok ne nađem neki far po normalnoj cijeni i da mogu otići po njega, da ga osobno prekontroliram prije kupovine. Sent from my SM-N975F using Tapatalk |
Bas los problem... pogotovo jer su oba dva fara zahvacena. U CIAK je oko 1200 kn HELLA far s maksimalnim rabatom i bez PDV-a. To ti je najbolje ako mozes nekako rijesiti.
Valeo cak i manje, oko 900 kn, ali bez regulacijskog motora za reguliranje visine svjetala. Inace, u originalu ide Valeo, barem na mojem G7! p.s. Sad ljeti ti to i nije toliki problem. Kao prvo rjedje su kise... i lako rijesis vlagu. Otvoris poklopce iza da moze ispariti, dugim svjetlima ugrijes staklo i to je to. Vise puta testirano uspjesno :D |
|
Otidji kod nekoga ko lijepi folije na stakla. Neka ti stavi 100% transparentnu foliju preko fara, nece biti vise problema sa vlagom.
|
Citiraj:
|
Poznata Fiat-ova sigurnost na djelu
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...u/2181296.aspx |
Citiraj:
Citiraj:
:chears::chears: |
A4 Avant, 2016 godina, 2.0TDI 190Ks, s-tronic (ako se ne varam to je DSG 7 brzina), 126kkm iz Njemačke.
Servisi rađeni svakih cca30tkm. zadnji na 116tkm Ima šta od kvaraova, a da je major i na što paziti? |
Citiraj:
Što se tiče folije, ako netko zna, kakva je situacija s lomom svjetla tj. outputom svjetla na cesti? |
:D :D
Ma nek se goni :D . Inače imam na poslu taj fen pa nije prvi put da ću ga koristit. Nešto budem smislio |
Plastika se inače vari, tak da zbilja uopće ne bih ni pokušavao ;)
Ajmo reć i da ga pokrpaš, opet će se vidjeti više nego sad kad je puknut. |
Ta folija dobro reagira na toplinu? Ono, stojis u koloni/na granici na +30C, upaljena kratka i to... Worst case scenario. Meni se postavlja pitanje dugovjecnosti. Folija lakse i brze nakupi ostecenja po sebi i onda imas rasprsen snop. Ti kao vozac vjerojatno to neces ni skuziti, vise vide oni iz drugog smjera.
Pazi kako far reagira na fen, njegov premaz ili sto vec imaju na sebi po defaultu. Nisam skolovala al to je vrazja plastika koja pozuti i ispuca samo od stajanja na suncu pa bi puhao i na hladan jogurt |
Citiraj:
Da DSG ljepo salta i da je mijenjano ulje.. Po VAG grupama je ta kombinacija prilično hvaljena |
Jel to suhi ili mokri DSG?
|
Citiraj:
Očito podnica pretvrda, pa se nije deformirala nego je preko nje proklizao :roller: Jel ima uopće taj model veze s Fiatom (podvozje) Btw, ovo meni izgleda fenomenalno, dovoljno retro da bude moderan. Staviti ga na podvozje 500tke, i eto jeftinog graCkog prometala https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...jivo/10268638/ |
Citiraj:
|
Go for it.
Čuo sam da su suhi tog godišta imali shitshow, crkavali ko pilić te opoziv di su se smanjivali neki tlakovi softwerskim apdejtom itd itd. Nisam toliko upućen u VW ali znam da je i u kvartu bilo problema sa time. |
Nije za mene auto, za kuma :D
Do sada je imao passata 2.0 TDI al 140Ks isto sa DSGom i nije se žalio na njega. |
Awwww,prelaz na luksuz unutar koncerna xD
Pošto je Das Vaterland,provjeri jel mu knjižica ovjeravana u službenom, jel auto unfal frei...i obavezno službeni dokument o mjerenju co2(meni su na de facto novoj C klasi govorili jedno a dobio veći co2 na papiru...i to kod službenog Mercedes dealera). |
Srećom pa nije u dijelu snopa.
To je ionako privremeni fix, ne budem zagrijavao cijeli far nego samo taj mali dio jer ću probat nabaviti foliju pa stavit samo na donji dio . https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d7c76b975d.jpg Wrote on Note 10+ |
|
Pola su SUV-i. :kafa::D |
Citiraj:
A lik je iritantan u p.m. I još taj seljo tjuning (farovi su ok, ali ostalo...). Ne znam odakle mu 1M subsa :lol2::lol2: |
Ne cujem sta govori od traktora u pozadini :D Milja subsa, mašala!
|
Vozi narodna kola :D
lik ima 268,410,259 views |
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
A jbg, da ima glas kao Pavarotti ne bi snimao u dvorištu kako promijeniti far na traktoru :D ... ali da, poanta je bila pokazati kako tu pucaju farovi na sedmici ;) |
Citiraj:
svaka mu cast kako god da je dosao do ovih brojki :D nikad cuo za njega |
prvi put cuo za njega, ali bacio pogled na videe i decko napravio Stormbreakera i Capt.America stit. svaka cast na tome, a ima impozatni tool shed :)
|
1.19 milijuna seljo tjunera :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |
|