PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

divacic 06.08.2018. 15:59

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3217037)
Ja sam si slozio da radi download na lokalni nas (preko nfs-a) i sve sljaka uredno.

Ja sam i to probao i bio je neki problem, zaboravio sam koji, ali nešto je bilo... Moguće predugo dizanje NAS-a iz hibernacije ili slično. Isprobat ću još jednom.

sasha2511 06.08.2018. 19:31

kao sta sam pitao u drugoj temi jel mi mozete rec koju verziju Quasara moram install na Libreelec?

from my Mate 10 Pro

Cuky 06.08.2018. 20:08

Kad se vratim u zg javim ti (krajem tjedna), ne znam napamet.

sasha2511 07.08.2018. 07:24

moze, nije hica..
fala unaprijed... :)

from my Mate 10 Pro

dadoremix 07.08.2018. 09:29

jel ima ko tu od vas
tanix tx3 mini android box?

meni jučer stigao ..

sve radi ok, ali jedna stvar me nervira
ako ga preko daljanskog stavim u sleep mode..
prilikom buđenja, zmrzne do kraja, i samo power off iz struje pomogne
Pa me zanima, jel netko ima takav stroj, jel postoji fix ili sam izoliran slučaj?
Jer trazio malo po forumu i vidim da jedni pisali da im lan konekcija krepa nakom takvog pothvata, al im ne zablokira cijeli tv box

dadoremix 07.08.2018. 13:10

eto.. uspio iskopat neki fw beta koji je dobar i nema problema sa sleep modom više
jedino mi launcher drugačiji sad i ne sviđa mi se.. ali bolje tako nego da se ledi

Al imam jos jedno pitanje

ip tv.. koji app je the best na androidu ??
skinuo sam smart iptv
jest da se plača, ali super radi na lg i samsung tv
Ovdje dolazim do problema što mi daljanski je vulgaris, lijevo desno gore dole ok gumb
nemam gumbe u boji, te neznam kako mjenjat bukete
Koji je još sličan app za iptv ?

WraGG 07.08.2018. 14:29

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3217315)
eto.. uspio iskopat neki fw beta koji je dobar i nema problema sa sleep modom više
jedino mi launcher drugačiji sad i ne sviđa mi se.. ali bolje tako nego da se ledi

skinuo sam smart iptv
Ovdje dolazim do problema što mi daljanski je vulgaris, lijevo desno gore dole ok gumb

Kada si u listi kanala, zadrzi duze OK tipku na daljinskom da dobijes meni gdje mozes izabrati grupe. Takodjer mozes kad si na kanalu zadrzati ok i onda mozes podesiti da ti je lijevo-desno mijenjanje grupa.

Moja preporuka za IPTV aplikaciju je Smarters IPTV Pro. Pazi da je Pro aplikacija. Besplatna je ali to Pro joj znaci da je namjenjenja za Android box.
Ako ti se ni ona ne svidi, onda probaj Perfect Player, ali tu ces se mozda morati malo zezati sa dekoderima.

dadoremix 07.08.2018. 15:33

tnx, idem probat
mada, sluzbeno na playu ne mogu skinut jer tx3 nije podrzan.. ali skinuo apk sa sajta i normalno instalirao i ovako radi.
Samo daljanac nije kompatabilan previše

Cuky 07.08.2018. 15:39

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3217315)

skinuo sam smart iptv

Ja koristim ovaj
https://play.google.com/store/apps/d...e.android.iptv

kripton 07.08.2018. 18:15

Imali li netko iskustva sa Beelinkom W95? Uzeo sam jedan na akciji preko Gearbesta i tijekom koristenja se zamrzne i dok se iskopca iz struje nema pomaka. Kontao sam da se pregrijava ali odradio sam cpu stress test i temp ne prelazi 66'. Imam i drugi box, X96 ciji sam adapter isto probao u nadi da cu nesto postici ali nema efekta. Napravio format i sve ispocetka stavio ali se opet zamrzava. Ima li netko ideju? Da ga sibnem nazad?

Edit: tijekom gledanja filmova/serija zablokira skroz i tijekom Antutu testa.

divacic 09.08.2018. 08:47

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3217121)
kao sta sam pitao u drugoj temi jel mi mozete rec koju verziju Quasara moram install na Libreelec?

from my Mate 10 Pro

Odeš tu: https://quasar.surge.sh/
i skineš ARMV7 ili ARM64, ovisno o stroju kojeg imaš.
Ako ne znaš koji je stroj možda najbolje da skineš "Univerzalni" zip i iz njega instaliraš.

Dakle, ovaj: https://github.com/scakemyer/plugin....sar-0.9.78.zip

sasha2511 09.08.2018. 20:15

a fala ali imao sam ja link i sve samo ne znam sta ide na Libreelec..
probam stavit univerzalca onda pa da vidimo dalje..
:)
Citiraj:

Autor divacic (Post 3217941)
Odeš tu: https://quasar.surge.sh/
i skineš ARMV7 ili ARM64, ovisno o stroju kojeg imaš.
Ako ne znaš koji je stroj možda najbolje da skineš "Univerzalni" zip i iz njega instaliraš.

Dakle, ovaj: https://github.com/scakemyer/plugin....sar-0.9.78.zip

from my Mate 10 Pro

divacic 10.08.2018. 12:02

Citiraj:

Autor sasha2511 (Post 3218129)
a fala ali imao sam ja link i sve samo ne znam sta ide na Libreelec..
probam stavit univerzalca onda pa da vidimo dalje..
:)

from my Mate 10 Pro

Zašto ne probaš s elementumom?
Sad je ispeglan i radi jako dobro (čitaj, bolje od quantuma koji se više ne razvija)

sasha2511 10.08.2018. 12:10

ma imam Elementum, nego je netko pisao da mu Quasar bolje radi na Libreelecu pa sam se htio sam uvjerit..
Citiraj:

Autor divacic (Post 3218269)
Zašto ne probaš s elementumom?
Sad je ispeglan i radi jako dobro (čitaj, bolje od quantuma koji se više ne razvija)

Sent from my Blackview BV2000s using Tapatalk

dadoremix 10.08.2018. 21:54

jel kupio ko ovo

https://www.geekbuying.com/item/-Off...ox-387938.html

dojmovi ?
jer sve moze instalirat sa store-a ili ima limite ?
najviše me zanima da FW nema neke bugove i da se ne pregrijava
da može vrtit iptv 24/7
slobodno i predlozite nešto
trex mini tx3 šta sam kupio, nije mi se nešto dojmio

radi, vruč ko satan i ako ga stavis u stand by .. nakon buđenja uredno zablokira

dadoremix 12.08.2018. 18:22

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3217361)
Kada si u listi kanala, zadrzi duze OK tipku na daljinskom da dobijes meni gdje mozes izabrati grupe. Takodjer mozes kad si na kanalu zadrzati ok i onda mozes podesiti da ti je lijevo-desno mijenjanje grupa.

Moja preporuka za IPTV aplikaciju je Smarters IPTV Pro. Pazi da je Pro aplikacija. Besplatna je ali to Pro joj znaci da je namjenjenja za Android box.

Ako ti se ni ona ne svidi, onda probaj Perfect Player, ali tu ces se mozda morati malo zezati sa dekoderima.

Skinuo sam tu smarters iptv pro
Al ne kontam kako da spojim sa serverom
M3u listom

WraGG 14.08.2018. 16:45

Ne mozes M3U listom. Trazi od svog providera ili liniju u obliku URL-a ili ime servera + user/pass.
Ako zelis samo probati kako radi, javi pa cu ti generirati jednu testnu liniju.

dadoremix 14.08.2018. 17:42

Akd baci kost na pm
Odmah i prajs

slavonac90 15.08.2018. 09:30

https://www.ebay.com/itm/A95X-R1-Sma...AAAOSw7mpbOy~Y
Koristi li možda netko ovo? Planiram uzeti box za gledanje TV-a, filmovi nisu prioritet, bitno da podržava FHD i da mogu gledat TV bez smetnji.
EDIT: nemam pojma apsolutno ništa o boxovima, tako da slušam i savjete.

tizhu 15.08.2018. 12:53

odličan izbor - još ako nađeš takav sa nekog EU skladišta da ti ne naplate carinu, pdv i najgore od svega: čekanje.

slavonac90 15.08.2018. 13:18

Ma čekanje je najmanji probem, ali o carini nisam razmišljao. Koliko bi mogla biti? Naručivao sam iz Kine masu puta ali to su cifre bile do 10-20 dolara pa nije bilo carine ni shippinga.
I jel potrebno za ovaj uređaj nešto instalirati dodatno ili ga samo spojim na ruter i TV i gledam?

dadoremix 15.08.2018. 13:58

samo spojis i gledas android

a za ostalo treba se snaci ili platit

slavonac90 15.08.2018. 17:51

OK, super, ma meni treba samo za TV, čak me ni filmovi zanimaju, samo FHD TV sa našim programima i sportskim kanalima (Arene manje više).
Nego neću iz Kine naručivat jer će me za carinu oderat pa sam našao alternativu...Što kažete na ovo? ako valja odmah uzimam, vidim da je dosta forumaša linkalo ovu stranicu pa pretpostavljam da je sigurno...
https://www.geekbuying.com/item/MECO...ox-391189.html

tizhu 15.08.2018. 18:54

nema FHD sa programima. ima arena sa HD i možda neki FHD prijenosi sportova.
slika je kao na TV, ako ne i lošija što se tiče streama - barem je meni tako bila. neka drugi kažu kako je njima

Amd_Shill 18.08.2018. 08:34

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3218432)
jel kupio ko ovo

https://www.geekbuying.com/item/-Off...ox-387938.html

dojmovi ?
jer sve moze instalirat sa store-a ili ima limite ?
najviše me zanima da FW nema neke bugove i da se ne pregrijava
da može vrtit iptv 24/7
slobodno i predlozite nešto
trex mini tx3 šta sam kupio, nije mi se nešto dojmio

radi, vruč ko satan i ako ga stavis u stand by .. nakon buđenja uredno zablokira

Zar nije Mag car za iptv.

Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk

windfucker 18.08.2018. 16:05

Nabavio Tanix tx9 pro 3/32GB, S912.
Praktički hermetički zatvoren u malu kutiju i užasno se grije.
Odmah pao mod sa 100mm SLIM ventom na nekoj mizeriji od okretaja i stvar riješena.
Da se razumijemo, box nije trzao i štatijaznam...jednostavno bio je baš vruć na dodir (softw. je pokazivao i preko 80C čak i za nezahtjevan rad, samo je trebalo pričekati kakvih 20-ak minuta rada) i sada temp. ne ide više od 60C niti nakon par sati reprodukcije UHD materijala, koliko sam pratio za sada.
Vent nečujan, da se razumijemo :)

Poruka: ako tražiš rješenje out of the box, izbjegavati ovaj box.
Ako te kao mene pali da dorađuješ kriplane projekte, onda go for it.
Svakome svoje ;)

nick praskaton 18.08.2018. 17:24

Citiraj:

Autor windfucker (Post 3220277)
Nabavio Tanix tx9 pro 3/32GB, S912.
Praktički hermetički zatvoren u malu kutiju i užasno se grije.
Odmah pao mod sa 100mm SLIM ventom na nekoj mizeriji od okretaja i stvar riješena.
Da se razumijemo, box nije trzao i štatijaznam...jednostavno bio je baš vruć na dodir (softw. je pokazivao i preko 80C čak i za nezahtjevan rad, samo je trebalo pričekati kakvih 20-ak minuta rada) i sada temp. ne ide više od 60C niti nakon par sati reprodukcije UHD materijala, koliko sam pratio za sada.
Vent nečujan, da se razumijemo :)

Poruka: ako tražiš rješenje out of the box, izbjegavati ovaj box.
Ako te kao mene pali da dorađuješ kriplane projekte, onda go for it.
Svakome svoje ;)

ne razumijem, radi fluidno, ne trza, uglavnom si zadovlljan radom, ali ideš ga pipat i tebi je od ruke vruć, bas te briga, ako mu je to radna temperatura

windfucker 18.08.2018. 21:27

Baš tako.
Čitao sam malo o njemu prije kupnje, i sigurno mi ne bi bio prvi izbor, no kako mi se žurilo poprilično (trebalo je naći box doslovno unutar dva dana) pred godišnji, izabrao sam najmanje zlo od dostupnog.
Meni nije trzao, najlakše bi mi bilo napisati da jeste, ali to nije istina :)
Throttling i trzanje/blesiranje je samo stvar vremena, imo, baš kao što se drugima događalo. To je Kinez plastikaner, kojega hladi žilet od hladnjaka sa nakeljenom žvakom vulgaris...mislim, šta se tu ima dovoditi u pitanje? :)
Ako je meni u cca 20min uglavnom kretanja kroz menije i prebacivanja kanala na VIP now aplikaciji probio 80C, imho, nemamo šta dalje komentirati.
...
Uglavnom, stvar riješena u 5minuta, no želim upozoriti druge šta ih vrlo izvjesno čeka ako razmatraju kupovinu ovoga uređaja, i možda neke to ne zabrinjava (box radi, jel'te...) no moju preporuku ovaj box ne može dobiti...that's all :)

tizhu 19.08.2018. 09:38

to je jedna od najvećih mana čajna boxova - nema kvalitetne odvodnje topline i životni vijek im je zbog toga drastično smanjen.

sasha2511 19.08.2018. 17:18

moj Nexbox ima mislim vec 2 godine i radi bez problema..
nedavno sam ga stavio na jedan vent od 80mm cisto po ljeti da se malo hladi, inace temp ne ide nikad preko 60'C
sada sa ventom je i ispod 50'C
je kinez i je sklepan svakako ali eto jos uvijek radi.. upaljen je 0-24h inace, ne gasim ga..

from my Mate 10 Pro

windfucker 19.08.2018. 17:25

Eto vidiš.
To su pristojne temperature, a ne ovo kako su sklepali ovaj moj box.

Mirkopoter 20.08.2018. 18:11

Ima li netko 3.5 externi HDD da koristi na box-u?

Uredno koristim 2.5 externe bez dodanog napajanja na A95X pa ne znam hoće li svaki 3.5 s dodatnim napajanjem radit na ovom box-u.

Ako netko koristi ako može navest koji točno box i koji hdd. Hvala.

dadoremix 20.08.2018. 20:27

pa prije bi se morao bojat da ti svaki 2.5" neče radit, nekima je dovoljan 1 usb za napajanje i data, a neki trebaju extra usb za power
dok 3.5" ima svoj power i boli ga uho.. radit ce svaki..

kasko 21.08.2018. 12:18

Ekipa moze savjet jedan, koji box do 500kn iz EU uzeti?

zupy 22.08.2018. 14:17

https://www.geekbuying.com/item/VORK...er-389262.html

Ja sam uzeo ovaj iz it skladišta i ok je (sa nekim kuponima bio je ispod 70 usd krajem 2017) - s912 sa 3/32

slavonac90 22.08.2018. 15:23

Meni danas stigao Mecool M8S Pro, spojio ga na tv i net i sve uredno radi,ali s obzirom da sam potpuno noob što se tiče android boxova molim neku dobru dušu koja ima volje i strpljenja objasniti mi kako podesiti da gledam TV i filmove, samo me to dvoje zanima, a ne znam odakle krenuti :D

dadoremix 22.08.2018. 19:59

a jel ima netko ovaj mališu ??
https://www.geekbuying.com/item/-Off...ox-399763.html

btw tanix 3 .. se pokazao kao dobar primjerak
Jedini problem je što ako ga stavis u standby .. nakon buđenja se smrzne .. i samo stroja off/on mu pomogne
Ali ovako sve radi tip top
A kolega me nije slušao, i kupio je X96 mini .. po spesf. isti šit pod haubom ali je manji
I grije se.. grije .. app se počinju rušit :(

Pa ako ima netko xaomi .. neka javi dojmove.. da se ne zahebemo drugi put, jer tanix 3 .. više nema na lageru

@slavnonac90 .. javi se na pm .. da čujem što točno trebaš

webstartm 22.08.2018. 20:15

https://www.geekbuying.com/item/-Off...se-393323.html
Planira i moj brat kupit toga Xiaomia.
Guglajuc izgleda sve ok osim šta ga malo "jebe" 4k 60fps.

Mirkopoter 22.08.2018. 21:04

Citiraj:

Autor slavonac90 (Post 3221373)
Meni danas stigao Mecool M8S Pro, spojio ga na tv i net i sve uredno radi,ali s obzirom da sam potpuno noob što se tiče android boxova molim neku dobru dušu koja ima volje i strpljenja objasniti mi kako podesiti da gledam TV i filmove, samo me to dvoje zanima, a ne znam odakle krenuti :D

Na Kodi-u to želiš ili?

Kakav TV, programe želiš gledat ili?

slavonac90 23.08.2018. 12:18

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3221460)
Na Kodi-u to želiš ili?

Kakav TV, programe želiš gledat ili?

Kodi, ili nešto drugo, nebitno, samo da radi kako spada. TV programe (domaći, arene prioritet) i htio bi filmove isto gledati, sad ne znam što se plaća od toga, kako,postoji li mogućnost besplatnog gledanja filmova(IPTV listu imam u planu plaćati) itd.?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:08.