PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Pink_Floyd 30.04.2013. 12:28

Kvar monitora je ova horizontalna siva debela linija koja se vidi kad je brightness ispod 70 i nastala je sama od sebe,a ovo zaokruzeno je frizic koji je nastao da ni sam neznam kako radi kojeg ce vjerovatno bit odbivena reklamacija.

Rade0n 30.04.2013. 12:37

Ne kaže se odbivena nego odbijena, isto tako što je frizic??
Oštećenje? Ogrebotina?
Mislim da lako mogu odbiti radi toga i reći nestručno rukovanje.

Interpol 30.04.2013. 14:24

Čovječe, ti stvarno nemaš pametnijeg posla od trolanja po forumu... Čovjek očito govori "odbivena". Jesi razumio što je htio reć? U čemu je problem? Nismo na jezikoslovnom forumu.

Frižić je mala ogrebotina, rez.

I ispred "nego" ide zarez

Rade0n 30.04.2013. 14:30

Vrlo je bitno pravilno se izražavati, pogotovo kad se dođe do ovakvih tehničkih stvari gdje je monitor oštećen, treba znati objasniti kako je oštećen, toliko o tome.

Interpol 30.04.2013. 14:40

Ja bih ipak rekao da servis donosi odluku o (ne)priznavanju jamstva na osnovu fizičkog uvida, a ne na osnovu toga kako se izražavaš

Rade0n 30.04.2013. 14:45

Normalno da će servis reći svoje, čovjek je pitao ovdje na forumu, a ne u servisu, a ako želi pomoć ovdje onda treba dobro objasniti o čemu se radi jer se to na slici ne vidi.

Pink_Floyd 30.04.2013. 15:59

Radeon isprike na mojoj nepismenosti :) , ne znam sto nije jasno,na monitoru ima frizic od 2 mm duzine koji nema nikakve veze sa reklamacijom niti je uzrok kvara kojeg reklamiram a radi njega ce garancija bit odbijena..pitanje bi bilo onda je li to zakonski od servisa da mi odbaci garanciju radi neceg sto nije uzrok kvara monitora niti utjece na njegov ispravni rad?

coconut 30.04.2013. 16:03

Ako je ekran ogreben (p*s m*ter, objasni već jednom na hrvatski što je taj f*kin 'frizic'!), nijedna garancija ne pokriva fizička oštećenja ekrana.

Pink_Floyd 30.04.2013. 16:26

Cocount lijepo su ti gore napisali da je frizic ogrebotina,rez...je vam ljudi moji dosadno pa o svemu samo ne bitnom raspravljate..

QuidZz 30.04.2013. 16:42

Da se nadovezem na moj slucaj, cini se da nova grafa koju su mi poslali HD 7850 XFX defektna :D
Raspakiram, stavim u svoj komp nema slike ( stari driveri izbrisani naravno ), prebacim na drugi DVI nece, resetiram komp - upali se. Istu tu grafu dam frendu za njegov komp, stavi je u komp i radi, danas me zove nema slike, prebacivao kablove nista, vent se vrti al slike nema..samo monitor blinka...i to se bas desi kad se svadam sa ADM-om oko postarine, ovaj put da je saljem direkt Ezy-u?

Alfa_R 30.04.2013. 19:01

Adm - u, naravno. Ako nisi prođi sve kontakte s krpicom. imao sam sličan slučaj kod frenda i to je pomoglo na novoj grafi...

QuidZz 30.04.2013. 19:07

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2387233)
Adm - u, naravno. Ako nisi prođi sve kontakte s krpicom. imao sam sličan slučaj kod frenda i to je pomoglo na novoj grafi...

Onda kad mi opet posalju na moj racun morat cu im slat dva dopisa :D
Btw sa Ezy-em imam sjajna iskustva, poslat cu direkt njima pa kud puklo da puklo.
To sam provao, ista stvar -.-

Rade0n 30.04.2013. 19:12

Nemoj slati ADM-u, šalji u EZY, imao sam 2 puta reklamaciju kod njih.
Tamo šalješ o svom trošku, a oni tebi vraćaju na njihov trošak.

Alfa_R 30.04.2013. 23:12

Pa upravo je u tome štos što to pokušavamo riješiti to njihovo poslovanje...

skybyte 16.05.2013. 13:56

Namjeravam vratiti paket u roku 7 dana, kupljen u webshopu placen pouzecem.

Koliko sam shvatio prvo posaljem dopis preporuceno s povratnicom. Onda cekam da mi oni odgovore pa tek onda posaljem paket, ili da odmah posaljem i paket.

geronimo_2 16.05.2013. 14:22

Citiraj:

Autor skybyte (Post 2396417)
Namjeravam vratiti paket u roku 7 dana, kupljen u webshopu placen pouzecem.

Koliko sam shvatio prvo posaljem dopis preporuceno s povratnicom. Onda cekam da mi oni odgovore pa tek onda posaljem paket, ili da odmah posaljem i paket.

svejedno. jedino sto je bitno jest da posaljes dopis SA POVRATNICOM u roku 7 dana.

Ja tako napravim I onda ih nazovem. Ako pocnu kenjat, posaljem artikl I cekam par dana I onda ak se ne jave zovem.
Kenjali su svaki put (a vracao sam LCD TV-e), ali nakon sto ponovim 2-3 puta svoja prava odustanu od kenjanja.

poz

skybyte 16.05.2013. 14:50

ok, poslat cu dopis postom, paket na overseas express, pa neka se misle.

hvala

Princ288 21.05.2013. 22:41

Pozdrav,
situacija je sljedeca:
HTC One je kupljen u T centru Savska u subotu.
Jučer sam tek primjetio neke nepravilnosti na njemu (savijen ekran, zvučnici nisu sljubljeni, malo zijevaju, te ekran nije svugdje sljubljen s plastikom.)

Danas sam ga odnio u T centar gdje su odbili napraviti zamjenu na licu mjesta, pod izgovorom da to ne rade već godinu dana, te da će ga poslati u Agram servis, ja sam to odbio, jer im ne dam mobitel, i rađe ću ga sam odnijeti.

Zakonski rok za zamjenu je kako su oni rekli 3 dana. Sutra je već 4-ti, no ženska u t comu mi je dala potvrdu nekavu napisanu da sam danas bio kod njih, znači na 3. dan.
Zvao sam HTC support i neki kinez ili šta već mi je rekao da je to hardverska greška i da imam pravo na zamijenu.

Ukoliko bi bio netko voljan pomoći i citirati neki izvadak iz zakona, ukoliko bude bilo problema sutra u servisu da se mogu na njih pozvati, bio bih zahvalan. Što prije to bolje, jer idem sutra ujutro u servis. Hvala :chears:

Šole 21.05.2013. 23:12

Kako si ga kupio kad su rekli da nije još došao u centre? Mislim da ne možeš dobit zamjenu ako je kupljeno u prodavaonici, treba još pogledat u Zakonu. Možda oni imaju neki Zakon gdje im tako piše.

Princ288 21.05.2013. 23:14

Dobili su ga u petak, u subotu su bili svi rasprodani, ja sam zadnji u savskoj uzeo, danas sam pitao opet na Facebook stranici HT-a da li ga imaju, rekli su da je svugdje dostupan.

Master_Hrc 22.05.2013. 08:44

Mislim da netrebaš brinuti.....imaš potvrdu da si ga htio vratiti 3 dan i još su ti potvrdili iz HTC-a da trebaš dobiti novi.....

Tako da se sa time javis u Agram i trebali bi odobriti zamijenu....
Iako mislim da potvrda iz HTC ima vecu tezinu od biločeg drugog.....

:chears:

p.s Meni je frend odnio ajfon pod garancijom u tcom i čekao je vise od 45 dana na zamjenu....nakon toga je dobio vidno korišteni ajfon koji je malo kvrckao (kao da se nesto odlomilo unutra) i taj isti dan se vratio i zahtjevao novi uređaj iz kutije.....iako je bilo u prvih 7 dana žena u tcomu mu je rekla da tih 7 dana vrijedi za sve osim za ajfon...lolčina...tek kad joj je frend rekao da mu pokaže di to pise je dobio novi iz kutije.....:D

Rade0n 22.05.2013. 09:50

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2399458)
p.s Meni je frend odnio ajfon pod garancijom u tcom i čekao je vise od 45 dana na zamjenu

To je u redu i to je normalna procedura.
Jedna stvar je ako t-centar, agram servis ili HTC imaju neki svoj interni pravilnik, ali zakonski, procedura je da ti vracas neispravan proizvod u trgovinu i ide postupak reklamacije koja se mora rijesiti u razumnom roku.

Master_Hrc 22.05.2013. 10:11

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2399496)
To je u redu i to je normalna procedura.
Jedna stvar je ako t-centar, agram servis ili HTC imaju neki svoj interni pravilnik, ali zakonski, procedura je da ti vracas neispravan proizvod u trgovinu i ide postupak reklamacije koja se mora rijesiti u razumnom roku.

Sve 5, ali meni nije normalno čekati skoro 2 mjeseca mobitel sa servisa....pa titanik je potonuo u 3 sata..o čem mi pričamo....

Old Iggy 22.05.2013. 10:16

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2399458)
Mislim da netrebaš brinuti.....imaš potvrdu da si ga htio vratiti 3 dan i još su ti potvrdili iz HTC-a da trebaš dobiti novi....

Ovo je jako upitno, proizvođač rijetko ima pravo odlučivanja.

coconut 22.05.2013. 10:26

@master_hrc
45 dana je normalno. Nažalost, u Zakonu nigdje ne piše konkretan broj već navode 'razuman rok' što znači da ovisiš o onome što je prodavač propisao u svojim dokumentima.

@iggy
Da nisi mislio prodavač?

Old Iggy 22.05.2013. 10:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 2399533)
@master_hrc
45 dana je normalno. Nažalost, u Zakonu nigdje ne piše konkretan broj već navode 'razuman rok' što znači da ovisiš o onome što je prodavač propisao u svojim dokumentima.

Ni približno. Nosilac jamstva se može obavezati po jamstvenim listovima (zato obično stavljaju 15 do 45 dana), ali razuman rok može definirati samo sud i donekle DI.

Citiraj:

Autor coconut (Post 2399533)
@iggy
Da nisi mislio prodavač?

Ne, proizvođač.

X-Plosiv 22.05.2013. 11:01

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2399517)
Sve 5, ali meni nije normalno čekati skoro 2 mjeseca mobitel sa servisa....pa titanik je potonuo u 3 sata..o čem mi pričamo....

Ovo mi je uljepšalo dan, mislim da ću koristiti tu izreku kada budem nešto nosio na garanciju i budem imao problema, ™ :fiju:

Old Iggy 22.05.2013. 11:13

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2399562)
Ovo mi je uljepšalo dan, mislim da ću koristiti tu izreku kada budem nešto nosio na garanciju i budem imao problema, ™ :fiju:

Meni je bezveze - koliko im je trebalo da ga (Titanic) dovedu u normalno stanje?

Master_Hrc 22.05.2013. 12:40

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2399570)
Meni je bezveze - koliko im je trebalo da ga (Titanic) dovedu u normalno stanje?

Vidim praviš se pametnjaković umjesto da se koliko toliko složimo da je više od 45 dana čekanja mobitela ful pretjerano....bez obzira kaj piše u zakonu...

Princ288 22.05.2013. 13:05

Ne vidim razlog zašto bi se moj trebao slat serviseru da se popravi u razumnom roku, kad nije softverska greška, kaj će ga na servisu ravnat peglom?

Evo da javim situaciju.
Došao danas u Agram servis, gdje su oni rekli da ja nisam mogao osobno doći ( u t centru su rekli da mogu) već da sam trebao uređaj ostaviti u t centru, da ga oni prosljeđuju servisu, i da onda servis odobrava zamjenu.

Pošto sam već bio u servisu, bilo mi je glupo ići do centra i čekati da oni pošalju , šef servisa je nazvao t com.
Otišao sam u t centar, i tamo su na licu mjesta odobrili zamjenu uređaja ( i to im je kao mimo procedure ). Čekao sam sat i pol dok im nova tura uređaja nije stigla sa cityekspresom. :nono:

Stigla su im samo dva ("jaka neka firma taj t-com"). Od toga je jedan bio u gorem stanju od mog :hitthewal:, drugi bar nije bio savijen, te su zvučnici manje zijevali, pa sam ga uzeo u zamijenu. Dobio novu kutiju, novo jamstvo i sve u kutiji. :)

X-Plosiv 22.05.2013. 13:13

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2399634)
Stigla su im samo dva ("jaka neka firma taj t-com"). Od toga je jedan bio u gorem stanju od mog :hitthewal:, drugi bar nije bio savijen, te su zvučnici manje zijevali, pa sam ga uzeo u zamijenu. Dobio novu kutiju, novo jamstvo i sve u kutiji. :)

Kako novi mobiteli mogu doći u takvom stanju? Ti govoriš o 3 mobitela, od čega su 2 užasna, i jedan li la ?

Princ288 22.05.2013. 13:33

A čuj, to su baš sitnice, nebih uopće išao mijenjati da je samo do zvučnika, ali ekran je bio savijen. da se preći preko toga, ali ne kada se radi o mobu od 5500 kn.

Očito im ove prve serije mobitela nisu dobre :/ Moj je proizveden 26/4 za češko tržište ak se ne varam. Tako da ako ce ga neko kupovati, neka upiše IMEI i S/N na ovaj link (http://219.80.249.25/IMEIQuery/IMEIQuery.aspx?ct=zh-CN) i provjeri kad je napravljen, također, navodno je na onim mobitelima koji imaju S/N: SH33 pa nadalje, ispravljeno nešto, makar je moj SH34 .

coconut 22.05.2013. 14:32

Nije napravljen za češko tržište, već HTC ima tamo svoju centralu za ovaj dio Europe. Tamo dolaze svi, a onda im oni stavljaju određeni firmware vezan za lokalni ISP.

Old Iggy 22.05.2013. 17:25

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2399620)
Vidim praviš se pametnjaković umjesto da se koliko toliko složimo da je više od 45 dana čekanja mobitela ful pretjerano....bez obzira kaj piše u zakonu...

Zakon ne može definirati rok popravka svakog uređaja. S druge strane, pitanje je kako se servis obavlja.
Citiraj:

Ne vidim razlog zašto bi se moj trebao slat serviseru da se popravi u razumnom roku, kad nije softverska greška, kaj će ga na servisu ravnat peglom?

A možda postoje načini popravka. Zamjena je jako "nepopularan" model popravka za servise.

panoramix 26.05.2013. 20:39

Citiraj:

Evo da javim situaciju.
Došao danas u Agram servis, gdje su oni rekli da ja nisam mogao osobno doći ( u t centru su rekli da mogu) već da sam trebao uređaj ostaviti u t centru, da ga oni prosljeđuju servisu, i da onda servis odobrava zamjenu.

Pošto sam već bio u servisu, bilo mi je glupo ići do centra i čekati da oni pošalju , šef servisa je nazvao t com.
Otišao sam u t centar, i tamo su na licu mjesta odobrili zamjenu uređaja ( i to im je kao mimo procedure ). Čekao sam sat i pol dok im nova tura uređaja nije stigla sa cityekspresom. :nono:

Sorry, nisam mogel izdržat da ovo ne stavim : http://hdportal.eu/hd_vijesti/samsun...es-2013-sajmu/

:D:D:D

Princ288 26.05.2013. 20:55

Hahahaha, dobro da u t-mobiletu nisu rekli da je savitljivost novi feature HTC-a-One. Ali onak moraš baš potrefit model. :D:D

Ono što sam primjetio je da se svi pigaju lagano, samo se neki teže vraćaju nazad. :)

Ozy 28.05.2013. 13:00

moduldevet.com - strašna trgovina... :D

Evo slike koja sve govori..i kolika je prijašnja cijena i kolika je ušteda..ma sveee... :goood: :lol2:
P.S. Nadam se da ovo ide ovdje, nekad sam gledao provale ako se ne varam baš na ovoj temi..piece. :fala:

http://i41.tinypic.com/316kco4.png

Rade0n 28.05.2013. 13:13

Mislim da u ovako ozbiljnu temu ne treba kačit ovakve gluposti, netko se zeznio pri upisivanju brojki, big deal.

Razarach 28.05.2013. 15:32

Može li se proizvod vratiti nakon 1,2 dana bez problema ako vidim da mi ne odgovara? Radi se o tv-u.
Ili možda zamijeniti ga za drugi u istom cjenovnom rangu, ne bi trebalo biti problema zar ne?

Rade0n 28.05.2013. 15:46

Vracanje proizvoda uvijek ovisi o trgovcu i njegovoj dobroj volji, posto je veca/skuplja stvar u pitanju (TV) mislim da ti nece dopustiti, ali da zamjenis za drugi, to bi moglo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:31.