![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Može, a može i kupiti još jedan jefikanerski box: jedan za LE, drugi za igrice i što već. |
Citiraj:
Stvarno ću trebati probati LE s kartice i javiti rezultat. Full sam skeptičan da će biti bolje jer je ovo ipak stroj od 3GB RAM-a koji bi trebao gutati takve stvari na Androidu. |
Citiraj:
Najbolje da probaš sam. Ja sam jako osjetljiv na te stvari i stvarno nema problema sa LE. Bilo je sa OpenElecom (pretečom LE), ali to su odavno riješili. Btw, da li ti TV preswitch-a refresh rate kada počne film (u android kodiju)? Ako ne, opcije ne rade! |
Citiraj:
upravo tako nešto ću si uzet za glavnu sobu gdje mi je primarna flawless reprodukcija (ožda dune il neki od te nove generacije). |
Citiraj:
|
Da li je moguće da H96 Pro+ ne podržava boot s USB-a? Nikako da dignem LE s USB-a. Ako je tome tako, trebat ću napraviti bootabilni SD što mi je problem jer nemam SD čitač na PC-u. Ahhhhh... problemi, samo problemi...
|
Citiraj:
Zašto misliš da sam pogriješio? |
Uzeo bursz h96 pro plus i sad trazi neki usb hub koji ce raciti s tim boxom.
Jel mora imat vlastito napajanje ili je ovaj dovoljan? https://www.adm.hr/product.asp?produ...b30&code=15088 |
Citiraj:
|
Uzeo u admu Asonic usb hub 3.0 7 portova sa 5v napajanjem.To bi trebalo dobro biti.
https://www.adm.hr/product.asp?produ...20v&code=15083 |
Citiraj:
|
Citiraj:
dok sa ovim androidima uvijek neke kerfeke. eto sad sam instalirao Anchor app koja podržava titlove al nemrem namjestit da ima ČĆŠŽĐ.. jbg...kod ovih linuxovih nisam imo tih problema. a s obzirom da si tražio klasični play tu ja vidim samo takve playere. srećom sad postoji libree al ne znam koliko pouzdano rade. |
Citiraj:
Mislim da si pobrkao ljude. Ja sam taj koji godinama imam Openelec, pa Libreelec (čitaj: linux distribuciju koja ganja kodi) na istom box-u i koji nema ama baš nijedan problem. Android sam pregazio nakon tjedan dana korištenja i preporodio se. |
Konačno sam uspio dignuti svoj H96Pro+ s LE instaliranog na microSD. Zapažanja su sljedeća:
1080p60 sniman na Samsung S9+ radi fluidno preko Kodija za razliku od Android verzije. Filmovi 23,976fps su mrvicu fluidniji te bez titlova rade fluidnije nego Android verzija koja zna tu i tamo zatrzati, ali je Android verzija gledljiva i po mojim kriterijima. LE Kodi trza prilikom prikazivanja titlova što me smeta, dok Android verzija ne trza jer mogu podesiti bold titlova. Na LE Kodi verziji ne mogu jer su opcije okljaštrene, npr. za titlove ne mogu birati veličinu i bold/unbold. Primijetio sam da su i druge opcije na LE Kodiju minimizirane iako je na oba Kodia uključen Expert mode. Ako instaliram najnoviju verziju LE-a, tada mi se Kodi restarta prilikom prikazivanja bilo kojeg MKV filma. Ostali videi rade OK. Treba i na LE verziji dosta toga doraditi, a jedinu prednost trenutno vidim da mi fluidno prikazuje 1080p60 video s mobitela. Za mene je zaključak da mi je Android draži i puno više pruža nego LE, a povremeno trzanje kod 23,976fps mogu provariti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam LE 8.2.5.1 verziju na box-u M8S+ (S812 chipset, 2/8 mem, 1Gbit mrežna) -Nikakve probleme s trzanjem fontova nemam, niti sam imao -23.976 je bezgrešno glatko -Mogu mijenjati vrstu fonta, size, style, colour i character set, dakle sve što i na androidu -Nikakvo rušenje bilo koje vrste, pa ni to prilikom reprodukcije MKV-ova Sve si nešto mislim da ovo još uvijek nije riješeno, tj, da S912 nije najsretniji izbor za libreelec: LibreELEC 8 for Amlogic S912 devices. WARNING: Amlogic has not released fbdev Mali libraries and has no plans to release them. These builds use libhybris and Android gralloc Mali driver to provide OpenGL for Kodi - an experimental approach with CPU overhead - meaning suboptimal GPU performance. |
Može biti da S912 nije podržan u onoj mjeri kako je S812. Za S912 niti nema 8.2.5. verzije vani.
|
Koliko sam pratio situaciju prije par mj, LE ima najbolju podrsku za s905x chipset. S912 radi ali je bolje uzeti 905x ako se ide na LE
|
Citiraj:
bolje i jeftinije (ako pričamo samo o LE) |
koji uredjaj moze vrtit librelec, i da mi Kodi moze raditi bitstream na receiver?
je li rijesen onaj problem da Kodi ne vidi mrezni share foldera sa kompa? |
Citiraj:
samo da se nadovezem, LE na dva Nexboxa 1/8 i 2/16 i nikad ni jednog problema..
developeru kszaq-u treba dignut spomenik.. :) from my x720 |
Citiraj:
Jedino što im nedostaje je gigabitni LAN. |
Citiraj:
Šteta što više ne razvija. Kod mene na Minixu U1 uredno radi LE i ne mičem se s njega. |
Naručio Nexbox A95X Pro, javim dojmove kad dođe. Preživjet ću sa W procesorom, nije da trebam 4K u 60 fps :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
AlexELEC se uredno razvija i dalje. AlexELEC je nekakva naboost-ana verzija libreelec-a. Ja ga osobno ne koristim, ali čuo sam da radi odlično. https://github.com/AlexELEC/AlexELEC-AML/releases |
imate i:
https://github.com/CoreELEC nisam probao, dok mi LE radi ne micem se s njega.. Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk |
Trebam memorijsku za svoj nexbox a95x jer kad hocu pogledat film preko quasara nemam dovoljno memorije na uredjaju.
Preporuka koju da uzmem, ako moze iz chipoteke, elipsa, ili linksa? |
Citiraj:
Hmm, probao sam to na svom box-u koji ima 8Gb i to sa SD karticom i quasarom nije radilo dobro. Radilo je, ali je brzina downloada drastično pala do razine da nije gledljivo bez konstantnog štekanja (SD je bila sandiskova, neka turbo brza, 32Gb, ali isprobao sam i 3-4 druge, uz isti problem). Onda sam vratio na memoriju uređaja i sve funkcionira bez greške, dokle god video materijal stane u tih 8Gb minus ono što zauzima sistem. Bojim se da nećeš problem riješiti, no možeš probati, pa ako riješiš javi kako. |
Ja sam si slozio da radi download na lokalni nas (preko nfs-a) i sve sljaka uredno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24. |