![]() |
pa donekle i ima pravo...ako su ti rekli da ti je dostupan optitv i ostalo znaci da si čist na optimi..a i po cijeni mos znati, jer je par kuna manja ako je optima a ne preko tcoma...
Mislim,jel tak teško dic telefon,nazvati besplatni broj i pitati ih? :S Il kao sto sam reako nekog u svojoj ulici pitati,ili otici do njega i vidjeti na 192.168 da li je A ili B.... Moze biti da u nekim ulicama je prek tcoma a u nekim optima...ne ovisi to od područja do područja...Ja sam preko tcoma,a selo do mene cc 10km je čist optima...a oboje smo u vt podravskoj županiji :D |
Citiraj:
Zato reci Mari na 0800 00 88 svoj broj telefona, žena će ti reći gdje upadaš i rješeni su svi tvoji problemi. |
Odgovor ti je gore. Ak neki operater niej vukao optiku onda su sve to t-comove parice.
Pitanje za optiku, ako je t-com vuko optiku si osuden na njih |
Citiraj:
da citaju ili iz skripti ili word dokumenta sta im je ponudjeno tj napisano a mene zanimaju aktualni tehnicki podatci -_- a jos jedan plus im je sto bi naravno htjeli sto vise ljudi sebi uzet pa mogu muljati sta oce Citiraj:
no dobro onda cu ipak ih gnjavit na tel sumnjicav sam prema tel operatorima i to je tak |
Zanima me da li netko ima sličnih problema ko i ja. Imam ugovorenu brzinu od 10 mbit-a,
i na T-comovoj sam infrastrukturi. Već se zajebavam s njihovom službom za korisnike neka 2 mjeseca. Naime, svaki dan od nekih 4-5 popodne do 11-12 imam ovo http://www.speedtest.net/result/2342402653.png. Svaki put prijavim kvar i nakon dan-dva po njima je to riješeno. Inače ujutro mi je brzina uredno 10 i ping mi je 10-30. Stalno ih zovem, oni prijave kvar, i kazu da bi sad trebalo bit u redu, i tako u krug. |
@HumWeed
Ima u Bj Optima svoje centrale. E sad zavisi koji si dio grada, može biti da ćeš biti na Annexu A a može biti i da ćeš biti na B. Iako više mislim da bi bio Annex A, tj. Optimina centrala. |
Citiraj:
Ljudi ti lijepo govore, bitno je da li je puna optima usluga ili je to polu t-com polu optima, infrastruktura je u većini slučajeva ista, tj. ona postavljena od (sada) t-coma. |
Citiraj:
meni nije toliko do brzine, vec do pinga |
optimine kolokacije u bjelovaru su sljedeće:
KOL_43_AXE BJELOVAR OPTIMA / BJELOVAR, LJUDEVITA GAJA 4 KOL_43_RSS 8_OPTIMA / BJELOVAR, K.Š. ĐALSKOGA 15 KOL_43_RSS 2_OPTIMA / BJELOVAR, SLAVONSKA CESTA 73 KOL_43_RSS 1_OPTIMA / BJELOVAR, JAKOVA GOTOVCA 39 KOL_43_RSS 5_OPTIMA / BJELOVAR, ANDRIJE HEBRANGA 4 pa sad procijeni ako si negdje blizu tih centrala onda ćeš bit na optiminoj infrastrukturi. ako nisi, vjerojatno ćeš biti na + paketima al preko websitea od optime se to lako utvrdi. |
Citiraj:
prije nisu znali da se to događa samo popodne i rekli su da će neš napravit i sad mi se čini da je sve u redu jer inače imam problema u ovo vrijeme, pa ih nazovi i reci da se to događa samo popodne i valjda ce ti popraviti |
pa i tebi je ping užasan
|
Hehe...da sad nije al prije je bio preko 100, a brzina mi je padala ispod 2 mbit-a.
|
Jel zna netko koji Optimin router ima gumb za paljenje i gašenje bežičnog interneta ?
Prema webu, to bi trebal biti TP-link TD W8951ND. Samo ne znam jel oni dijele onaj noviji model ili stariji ? Ima možda ko kakve informacije o tome ? Prešel bi na optimu pa bi probal se izboriti za takav router, ak ga imaju. |
//edit
nema veze, nemaju mjesta u centralama vise |
Meni se popravio ping, nema vise smetnji u popodnevnim satima, odlicno! jedino sto se zna dogodit da ujutro nemam interneta 2-3 puta 10ak min
|
samo to :D koji router imas?
|
TP-link s 2 antenice, neznam napamet brojke...
Ma ionako nisam doma ujutro radnim danima pa mi nije bitno... |
Ja vec 2 i pol tjedna cekam da mi posalju novi router zbog kojeg san produzija ugovor (i ko zna dokad cu jos cekat). Stari je riknija kad je malo zagrmilo:fuming:
Prvo zovem ja sluzbu za korsnike i lik mi kaze da ce poslat obavijest o promjeni ugovora i da nakon toga moramo cekat 8 dana (u tom roku se ka mozemo predomislit). I ako to ne zelimo cekat mozemo potpisat ugovor u poslovnici i da onda odma salju. I tako potpisemo mi ugovor u poslovnici, navodno bi trebali to slijedeci dan obradit i poslat. Prode koji dan i zovemo sluzbu za korisnike..i oni sad kazu da ipak moramo cekat tih 8 dana. Prode i tih 8 dana... opet zovemo , kazu da su poslali. Prode jos koji dan opet zovemo..sad im je prica da nisu poslali.. da moramo cekat neki red i proceduru te da se "malo" strpimo:wtf2:. Opet smo ih zvali danas i opet su navodno poslali. Uglavnom zanima me kakva ste vi imali iskustva sa slicnim situacijama. Sve mi se cini da je ova optima otisla u neki k****. Da su narucili taj router iz kine moga je doc vec 3 puta. Prijatelj mi se pokusa prebacit na optimu i rekli su mu prvo da mora cekat 1 mjesec. Kad je taj mjesec prosa rekli su mu da mora cekat jos 2 mjeseca!!! Ja stvarno neznam koje budale tamo rade pa da misle da neko moze cekat 3 mjeseca na telefon i internet. Uglavnom prijatelj je otisa u iskon i za tjedan dana mu je sve doslo. |
Prijatelj mi radi za Optimu i kaze da su malo u banani, duguju Tcomu i dobavljacima pun kufer milijuna kn.Navodno je i Tcom stopirao sva ukopcanja Optimi zbog dugova.
|
Citiraj:
|
Krenulo je opet ovaj tjedan tak da će se sve ubrzo rješit
|
Dosa mi danas router...ukopcan ga u komp kad ono odma spojen na internet,:stoopid: bez da san unija ikakvu sifru ili username. Logiran se u njega i pisu neciji tudi podaci. Ocito je vec bija koristen iako fizicki ne izgleda tako. Stvarno su jadni. Zvali smo ih i rekli su da posaljemo prigovor na email.
I sta je najtragicnije ostavija san skidat igru na steamu oko 7 uri i otisa u kino.. kad san se vratija nije bilo interneta nego san mora resetirat router. Tko zna kakvih problema cu jos imat sa njim. Ako se jos koje sr**nje dogodi trazit cu novi. |
Koji modem si dobio?
|
ZTE ZXV10 W300...
Usput u manje od 12 sati 3 puta je vec bloka net i mora san svaki put resetirat router. Nema druge, trazit cu novi. I ne ovaj model jer su mi prvo rekli slat TP-Link. Jel bi taj trba it bolji od ovog malog smeca sta sad iman?? |
kad ce netko dizanje brzina ili nesto.. vec dugo nista nisu
|
Digli su cijene za (nove) pakete i smanjili brzinu prije mjesec dana, i sad smanjili cijene i digli brzinu :)
|
Meni se čini kao da mi se povećao upload sa 50 na 60KB/s u zadnje vrijeme. OptiCARNET je usluga i imam uvijek 420-430KB/s download.
A na webu piše dosta manje... tako da ono, svake pohvale. |
|
Otkad sam dobio ovaj "novi" (citaj koristeni router) brzina mi padne na 3-3.5 mbps ako upalim optitv:fuming::hitthewal::hitthewal:
Kad je ugasen ide normalno oko 5mbps Jel moguce da je nesto drugo osim routera uzrokovalo ovo? Prije dok sam imao dlink sve mi je normalno radilo(sa i bez tv-a) |
To ti je neispravan ruter ili ti maksimalna brzina/profil nije dobr.
Ali prije bi rekao ruter. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:28. |