PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kriptovalute (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Kutak za trejdere (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286708)

Kamby 03.01.2018. 23:38

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3146074)
gdje kupit siacoin, electru, experience points (xp) i bela coin? koja bi ih mijenjačnica imala sve na jednom mjestu?

Utipkaš u address bar http://www.coinmarketcap.com i u njihov search upišeš ime coina. Kad ga nađeš vidiš sve o njemu, uključujući i gdje ga možeš kupiti (pored kartice 'Charts' imaš i karticu 'Markets') i po kojoj cijeni.

IcyTexx 03.01.2018. 23:38

Citiraj:

Autor markec2102 (Post 3146073)
Jel netko zna što se događa s Binance mjenjačnicom? Ne mogu se već sat vremena ulogirati...

Saaaamo da nije hack! :D

John Creasy 04.01.2018. 01:07

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3146076)
Utipkaš u address bar http://www.coinmarketcap.com i u njihov search upišeš ime coina. Kad ga nađeš vidiš sve o njemu, uključujući i gdje ga možeš kupiti (pored kartice 'Charts' imaš i karticu 'Markets') i po kojoj cijeni.

hvala.. bacam se na pretraživanje

I Don't Know 04.01.2018. 01:14

Citiraj:

Autor segregator (Post 3146018)
Ja imam Ripple i Siacoin kao long term coine (i nešto sitno izmajnanih EXP-a), a negdje trećinu koristim za ove day trade coine, i puno sam bolji sa ovim holdanim za sada :)

Samo žalim što nemam tolko love da u sve uložim, npr ADA sam uočio kao potencijalno dobar prvi dan kad je izašao, al nisam imao što uložit tad kad ripple još nije krenuo,
a sad kad jest em raste toliko da mi se ne isplati mijenjat ga, em je i ADA narasla dovoljno da svi čekaju korekciju (koja nikako ne dolazi)

Mislis da moze ripple da se trgne a? Evo malo je krenuo. Ja sam cuo da cijeli taj projekat tesko moze na kraju da radi kako treba jer nije zakonski u redu. Ne znam da li je to tacno.
Ja sam je kupio jos kad je bila desetina centa i sve ostalo prije par dana prebacio u SIU pa da vidimo. Stagnira za sad ali se nadam rastu jer projekat vrijedi paznje. Kad moze ripple moze i SIA :)
Najveci problem im je sad sto ih nema na mnogo berzi. Na bittrexu vec 3 dana wallet ne radi. Kupovina slabo ide.
Samo da porade malo na marketingu i da je postave na jos neku berzu i vrh. Hit u 2018 :)

Nikol@Grozni 04.01.2018. 01:49

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3146077)
Saaaamo da nije hack! :D

https://support.binance.com/hc/en-us...s/115003739611
"Binance will be performing a system upgrade shortly after 2018/01/04 03:00 AM (UTC). "

Valjda je to to, bice malo uranilo :D

Nego, jel vam mercatox dela, pise maintenance od ujutro...

domy_os 04.01.2018. 03:02

Jučer je malo falilo da ne prodam XBY za 2500 satošija, a sad vidim da je narastao na 5000. Neka, još malo ćemo se družiti. :D Mislio sam dio prebaciti u ETN, sad ništa, moram s druge burze prebaciti.

Inače, Cryptopia mi normalno radi, ali Binance i Coinbase preko mjesec dana nikako ne rade.

Jesu li Bitcoin Gold i Litecoin raspad sistema ili mi se samo čini? Dobro da sam ih se riješio dok su bili visoko.

markec2102 04.01.2018. 08:25

TRON narastao 300% u zadnjih par dana. Htio investirat $300, ali me kolege s foruma nisu uvjerile da je to dobra investicija, pa sam na kraju uložio oprezno $55. Sad na računu imam $155. Šteta što sam papak, mogla se fina lova ubrat. :nono:

BTW, dokle predviđate da ide Ripple? Moj ZCASH stagnira i nikako da se priključi ostalima, pa rekoh da vidim da li se isplati još uvijek uletit u Ripple ili nešto drugo?

Los Sam 04.01.2018. 08:34

Ne bih preporucio izlazak iz zcasha, ako on stagnira, znaci ima potencijal za rast cim dodje neka dobra vijest. Cim ti iz njega izadjes, on ce rast, a tvoja nova valuta padati. Kriptov zakon :D
Ulazit u hitove na vrhu slave....
Fulao sam gdje sam god mogao, ali sam u xrp tvrdoglavo vjerovao koliko god bio stagnantan, jos i dokupljivao pomalo, ta mi se vjernost isplatila za sada....

markec2102 04.01.2018. 08:52

Malo sam proučavao LBRY CREDIT i čini mi se interesantan projekt. Uzeo 300 komada na $0,75 pa ćemo vidjeti što budućnost nosi. Moj target je na $5. Zanimljivo je da imaju dosta dobru podršku. Izlistani su na bittrexu, poloniexu... integrirani su u shapeshift. Dosta su medijski aktivni... pratim ih malo na twitteru. Ono što mi je zapravo najzanimiljivije da krivulja rasta izgleda dosta stabilno.

O9g1 04.01.2018. 11:55

"Wallet Disabled - performing routine maintenance"
Kakvo je to rutinsko održavanje od 7 dana??? Trebam nešto love izvući, a već sedam dana krelci na Bittrexu održavaju, pa održavaju.... Kolko to može trajat? Izludi me... :fuming::fuming::fuming:

Kamby 04.01.2018. 12:06

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3146222)
"Wallet Disabled - performing routine maintenance"
Kakvo je to rutinsko održavanje od 7 dana??? Trebam nešto love izvući, a već sedam dana krelci na Bittrexu održavaju, pa održavaju.... Kolko to može trajat? Izludi me... :fuming::fuming::fuming:

Mora da je u pitanju NEO. :D ne znam šta rade toliko stvarno...

segregator 04.01.2018. 12:13

Meni se čini da i bittrex i poloniex koriste te "maintenance" za manipulaciju...recimo u jednom trenutku je SBD bio duplo vrijedniji na bittrexu, jer je neko iz nekog razloga stavio ogroman sell wall na poloniexu...naravno ekipa masovno počela prebacivat na bittrex da tamo prodaju za duplo novaca (mislim da je u jednom trenutku bilo čak i 3* više), a oni odma opizdili "maintenance"

Slična stvar i za SC

I onda mi tako transakcija stajala 15 dana, da bi momentalno kad su se cijene otprilike izjednačile, "maintenance" misteriozno završio

domy_os 04.01.2018. 12:28

Danas tijekom dana su sve valute na Bittrexu bile u maintenanceu na nekoliko minuta. Fino me presjeklo... :D

Newmie 04.01.2018. 12:35

Ekipa, gdje je najsiguranije kupovati?
Kada vidim da me traže sken osobne, odmah izgubim interes. Toliko mi je to sve "sivo" da se ne usudim nekome dati svoj identitet.

Inače, bio sam nabrijan uzeti TRON prije 2 dana i nisam, a sad je skočio više od 100%...

Majti 04.01.2018. 13:31

Nigdje nije 100% sigurno :D
Binance, ne traže podatke i imaš limit 2 BTC-a.
Kupi od nekog ETH, XRP ili sl. i napraviš deposit.

O9g1 04.01.2018. 13:40

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3146227)
Mora da je u pitanju NEO. :D ne znam šta rade toliko stvarno...

Trenutno sam samo u 3 valute. NEO, ADA i ETC i neš vjerovat ADA i NEO su mi blokirani već cca 7 dana, a ETC od pred 3 dana. ADA divlja zadnjih 10-ak i sve mi se čini da kolega Segregator ima pravo s ovim sumnjama na manipulacije. Ako je to stvarno istina, prejadno.... :nono: Svugdje sirotinju gule na sve moguće načine. Pa zar im nije dosta što zarađuju pre*ebene pare na fee-evima??? Mislite li da se i whale-ovima walleti održavaju po 2-3 tjedna? Čisto sumnjam!

markec2102 04.01.2018. 13:42

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3146268)
Trenutno sam samo u 3 valute. Neo, ada i etc i neš vjerovat ada i neo su mi blokirani već cca 7 dana, a etc od pred 3 dana. Ada divlja zadnjih 10-ak i sve mi se čini da kolega Segregator ima pravo s ovim sumnjama na manipulacije. Ako je to stvarno istina, prejadno.... :nono: Svugdje sirotinju gule na sve moguće načine. Pa zar im nije dosta što zarađuju pre*ebene pare na fee-evima??? Mislite li da se i whale-ovima walleti održavaju po 2-3 tjedna? Čisto sumnjam!

Ne razumijem kako misliš blokirani? Koji wallet koristiš?

gaggo 04.01.2018. 13:57

Citiraj:

Autor markec2102 (Post 3146269)

Kolega waljda misli kad odes na wallet sa popisom valuta koje imas, pored imena pise under maintenance. Ali moze se otvoriti sa home stranice, udes u valutu i tamo se moze prodat/kupit :D

thuNdeR 04.01.2018. 13:58

Imam nest sitno btc, htio bi trejdati za neke alt coinove. Na krakenu ima minimum za trejdanje koji ja ne ispunjavam. Postoji li neki sajt za trejdanje koji nema tih minimuma ili da su manji od krakena?

Hvala

O9g1 04.01.2018. 14:06

Citiraj:

Autor markec2102 (Post 3146269)

Bittrex -> Wallets -> popis valuta koje trenutno imaš i od 3 u kojima sam trenutno, sve 3 imaju crveni uskličnik pored i zasjenjene "+" i "-" (deposit i withdrawal) i nemoš im niš...
Ova poruka "Wallet Disabled - performing routine maintenance"

bez_komentara 04.01.2018. 14:09

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3146280)
Bittrex -> Wallets -> popis valuta koje trenutno imaš i od 3 u kojima sam trenutno, sve 3 imaju crveni uskličnik pored i zasjenjene "+" i "-" (deposit i withdrawal) i nemoš im niš...

Svima je blokirano, ne paničari. Strpi se i kad ažuriraju sve imat ćeš normalan pristup.

M.Vlahovic 04.01.2018. 14:10

Citiraj:

ne mozes deposit i withdraw ali mozes i dalje trejdat

dajte ljudi neki prijedlog sta da istrgujem da se oparim

Kamby 04.01.2018. 14:24

Citiraj:

Autor M.Vlahovic (Post 3146285)
ne mozes deposit i withdraw ali mozes i dalje trejdat

dajte ljudi neki prijedlog sta da istrgujem da se oparim

A šta misliš da si ti jedini? Strpljen - spašen. Nađi nešto što misliš da ima potencijala, vidi kakve vijesti se vežu u skorašnje vrijeme za taj coin/token i uloži nešto što misliš da je adekvatno za tvoj budžet.
Nitko ti ne može ovdje reći 'kupi BTC jer će sutra biti na 20k' i takve stvari.

M.Vlahovic 04.01.2018. 14:26

Citiraj:

Autor Kamby (Post 3146290)
A šta misliš da si ti jedini? Strpljen - spašen. Nađi nešto što misliš da ima potencijala, vidi kakve vijesti se vežu u skorašnje vrijeme za taj coin/token i uloži nešto što misliš da je adekvatno za tvoj budžet.
Nitko ti ne može ovdje reći 'kupi BTC jer će sutra biti na 20k' i takve stvari.

pa hovu da mi neko kaze ko za xrp ili rdd. uzmi ovo i cekaj 2 mjeseca. jedno kilu dolara bi stavio na nesto da dignem jedno 10 20x

Kamby 04.01.2018. 14:29

Citiraj:

Autor M.Vlahovic (Post 3146292)
pa hovu da mi neko kaze ko za xrp ili rdd. uzmi ovo i cekaj 2 mjeseca. jedno kilu dolara bi stavio na nesto da dignem jedno 10 20x

Ja bi dignuo kredit i uplatio da ZNAM tako nešto. Mogu samo pretpostaviti, a pretpostavka je majka zajeba pa bi rađe htio ići sa nekim prihvatljivijim iznosom od duga u banci. :D

markec2102 04.01.2018. 14:37

Citiraj:

Imaš gore u bittrexu "Markets" izbornik. Klikni na njega i u search upiši skraćenicu valute. I preko toga dođeš do trade sučelja i promjeniš u BTC.

bez_komentara 04.01.2018. 14:39

Ne treba previše komplicirat. Svoje novce uložiš u nešto sigurnije.
Kad skoči, taj profit razdjeliš u više rizične coine.
Kad oni odrade nekakav skok, onda ideš u još rizičnije.
Ovi što su ispod 50 M kapitala.
U principu špekuliraš sa profitom, a uvik jedan dio držiš u sigurnijim valutama. Unutar Top 10.

renaTq 04.01.2018. 15:09

Uzeo ja 1352 trona.. Sad je 0.20$ i nadam se porastu.

Newmie 04.01.2018. 15:15

Citiraj:

Autor renaTq (Post 3146312)
Uzeo ja 1352 trona.. Sad je 0.20$ i nadam se porastu.

Jučer kad sam ga gledao i htio uzeti bio je 0.07$.
Plakat ću...

segregator 04.01.2018. 15:18

Go Siacoin, go!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:55.