PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

blava 25.02.2015. 21:33

Hmm,mali offtopic ce biti,nije vezano za mobitel,ali narucio prekjucer masku za Coolpad F1 i jos nisu shippali evo treci dan skoro.

Negdje sam na forumu procitao da se po tjedan dana ceka na shipping,znaci da ne otkazujem narudzbu vec pricekam malo ?

RAUL 25.02.2015. 21:44

Jos se kinezi trijezne od njihove nove godine.

de.fang 25.02.2015. 22:02

Mislim da pocinju raditi 28.2. Ili se slavi do tad

myroman 25.02.2015. 23:11

Moze mali offtopic? Narucio bih s njemackog ebaya jedan artikl ali prodavac ne salje u Hrvatsku. Cuo sam za neke posrednike koji za naknadu prime paket prepakiraju ga i salju k nama. Ima netko kakav link na takve posrednike?

marac 26.02.2015. 00:58

Mailboxde.com radi sasvim korektno, ups dostava u roku 3-4 dana dodje u hr.

Guls 01.03.2015. 20:34

Ako imam Amex, koju vrstu plaćanja je najbolje koristiti pri kupnji na Aliexpressu? Nude mi se Kiwi, Webmoney itd.

coconut 02.03.2015. 06:51

Sve ti je to isti q. Najbolje ti uzeti jednu karticu samo za net i to one koje rade na principu bona za mobitel - možeš trošiti onoliko koliko para imaš na njoj. btw, ako baš ne moraš, nemoj kupovati na Aliji. ebay je daleko bolji i sigurniji izbor.

Pitanjce. Nešto sam se zakačio sa sellerom koji je obećao slanje iz EU, a na kraju šalje iz HK. Ne želim platiti pdv za item. Šta se događa ako carini kažem da ga neću primiti ni platiti pdv? Hoće li ga vratiti selleru?

darmarH 02.03.2015. 07:17

Ne moraš ništa reći carini, ako se ne javiš u roku 8 dana oni automatski vraćaju paket..

pokra89 02.03.2015. 07:57

Citiraj:

Autor coconut (Post 2744295)
Sve ti je to isti q. Najbolje ti uzeti jednu karticu samo za net i to one koje rade na principu bona za mobitel - možeš trošiti onoliko koliko para imaš na njoj. btw, ako baš ne moraš, nemoj kupovati na Aliji. ebay je daleko bolji i sigurniji izbor.

Pitanjce. Nešto sam se zakačio sa sellerom koji je obećao slanje iz EU, a na kraju šalje iz HK. Ne želim platiti pdv za item. Šta se događa ako carini kažem da ga neću primiti ni platiti pdv? Hoće li ga vratiti selleru?

A po čemu je jebaj bolji od alije?

coconut 02.03.2015. 08:21

Evo, par iskustava iz prve ruke:
1. ukoliko ti se item ne pošalje u roku od 7 dana, dobiješ refund (to je dobro)
2. ukoliko je item poslan (makar na papiru), ne možeš pokrenuti dispute u roku od 5 dana od slanja
3. ukoiko eskaliraš dispute, ne možeš nastaviti s njime sve dok item ne dođe do tebe

U mom slučaju tražio sam full refund jer je bilo obećano slanje iz EU. Onda mi je seller odgovorio da ne može, pa je tražio extra 15$, a onda poslao item iz HK. Na moj dispute i zahtjev za refundom u kojem sa Aliji poslao ss gdje piše da je slanje iz EU i drugi ss gdje kaže da šalje iz HK, seller mi je odgovorio protuprijedlogom, citiram "Item poslan, TN xy. Provjera na linku tom i tom". To je bio njegov 'protuprijedlog' kojeg je Ali uvažio. Ako je to protuprijedlog, ja sam Papa. I sad moram čekati do 24.04. do kada bi mi item trebao stići. Zato sam pitao što se događa ako ga ne zaprimiš jer ga neću podići, oni će ga vratiti i tražiti ću refund zbog nezaprimanja.

de.fang 02.03.2015. 09:59

Citiraj:

Autor coconut (Post 2744307)
Evo, par iskustava iz prve ruke:
1. ukoliko ti se item ne pošalje u roku od 7 dana, dobiješ refund (to je dobro)
2. ukoliko je item poslan (makar na papiru), ne možeš pokrenuti dispute u roku od 5 dana od slanja
3. ukoiko eskaliraš dispute, ne možeš nastaviti s njime sve dok item ne dođe do tebe

U mom slučaju tražio sam full refund jer je bilo obećano slanje iz EU. Onda mi je seller odgovorio da ne može, pa je tražio extra 15$, a onda poslao item iz HK. Na moj dispute i zahtjev za refundom u kojem sa Aliji poslao ss gdje piše da je slanje iz EU i drugi ss gdje kaže da šalje iz HK, seller mi je odgovorio protuprijedlogom, citiram "Item poslan, TN xy. Provjera na linku tom i tom". To je bio njegov 'protuprijedlog' kojeg je Ali uvažio. Ako je to protuprijedlog, ja sam Papa. I sad moram čekati do 24.04. do kada bi mi item trebao stići. Zato sam pitao što se događa ako ga ne zaprimiš jer ga neću podići, oni će ga vratiti i tražiti ću refund zbog nezaprimanja.

Dobiješ prvo pismo sa carine, zatim i drugo, ako ne odgovoriš na oba, paket se vraća.

EDIT: ili da tražiš partial refund u iznosu davanja za pdv ?

coconut 02.03.2015. 11:33

Trenutno ne mogu ama baš ništa jer još nije stigao. Ono, blokada bilo kakve komunikacije između mene, sellera i Alije. Bar u tome mi je ebay bolji.

c-shadow 02.03.2015. 17:57

Jesi probao pitati na Ali chatu zašto moraš čekati? Ako je seller bilo gdje naveo da je shipping iz EU, morali bi uvažiti barem partial refund u visini poreza.

svenzy 02.03.2015. 19:24

kakva je trenutno situacija sa slanjem na RMA? kako stvari idu sa ponovnim uvozom itd?

RAUL 02.03.2015. 19:47

Imas dvije opcije,platiti uslugu speditera ili platiti ponovo pdv.Uglavnom neisplativo u oba slucuja.

segregator 03.03.2015. 14:01

Ako se kupi mobitel sa 70% popusta (platiš recimo 120 eura nešto što oni tvrde da vrijedi 400 eura),
da li je u redu kad carini pošalješ info na kojem piše i prava cijena i ona sa popustom, da opale PDV i carinu na iznos od 400 eura?

Ili vrli djelatnici carine gledaju samo najveći iznos, pa raspali...

Old Iggy 03.03.2015. 14:05

Citiraj:

Autor segregator (Post 2744925)
Ako se kupi mobitel sa 70% popusta (platiš recimo 120 eura nešto što oni tvrde da vrijedi 400 eura),
da li je u redu kad carini pošalješ info na kojem piše i prava cijena i ona sa popustom, da opale PDV i carinu na iznos od 400 eura?

Ili vrli djelatnici carine gledaju samo najveći iznos, pa raspali...

Daješ info koliko si platio. Carina onda može procijeniti na više, ako im je sumnjivo.

segregator 03.03.2015. 14:33

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2744927)
Daješ info koliko si platio. Carina onda može procijeniti na više, ako im je sumnjivo.

Nisu ništa procijenili, samo su lupili davanja na veću cijenu. To mi se već nekoliko puta desilo, i za neku drugu robu (iako im dostavim račun sa sajta di sam platio, paypal račun i račun od banke)

coconut 03.03.2015. 14:45

Žali se na njihovu procjenu vrijednosti.

Old Iggy 03.03.2015. 15:01

Citiraj:

Autor segregator (Post 2744940)
Nisu ništa procijenili, samo su lupili davanja na veću cijenu. To mi se već nekoliko puta desilo, i za neku drugu robu (iako im dostavim račun sa sajta di sam platio, paypal račun i račun od banke)

Šalji im bez ikakve "veće" vrijednosti.

segregator 03.03.2015. 15:20

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2744952)
Šalji im bez ikakve "veće" vrijednosti.

A kad ovi iz Geekbuyinga nemaju nikakav invoice bez toga nego se sve vidi, a ako pošalješ samo paypal ili izvješće naše banke, to ne priznaju

Old Iggy 03.03.2015. 15:45

Citiraj:

Autor segregator (Post 2744966)
A kad ovi iz Geekbuyinga nemaju nikakav invoice bez toga nego se sve vidi,

Baš nema nigdje da se vidi cijena bez popusta?

frulex 03.03.2015. 15:57

Citiraj:

Autor segregator (Post 2744966)
A kad ovi iz Geekbuyinga nemaju nikakav invoice bez toga nego se sve vidi, a ako pošalješ samo paypal ili izvješće naše banke, to ne priznaju

Tko ne prizna? Ja uvijek šaljem samo paypal ispis i nikad problema...

coconut 03.03.2015. 17:27

Ni meni nikad problema sa PP ispisom.

Brzi Joe 03.03.2015. 22:55

Moja iskustva s posiljkama; do sada sam kupovao 3 bolja moba s banggooda, 1 glupfon s ebaya, sve je doslo kako treba, a za ove skuplje sam morao platit carini carevo ;)

segregator 03.03.2015. 23:42

Citiraj:

Autor frulex (Post 2744984)
Tko ne prizna? Ja uvijek šaljem samo paypal ispis i nikad problema...

Jegiba valjda samo ja naletim na neke nadrkane. Evo što su mi odgovorili kad sam samo paypal poslao:

"POŠTOVANI,

TO NIJE RAČUN VEĆ SAMO TRANSAKCIJA. MOLIMO VAS RAČUN SA SPECIFIKACIJOM ROBE.

OBAVEZNO NAVEDITE PCP BROJ VAŠE POŠILJKE I DA SU TO NEDOSTAJUĆI DOKUMENTI KAKO BIH MOGLI VAŠU DOKUMENTACIJU OBJEDINITI.

S POŠTOVANJEM,

POŠTA CARINJENJA

"

coconut 04.03.2015. 05:55

Pošalji im ss Geek stranice na kojoj se vidi umanjena cijena.

segregator 04.03.2015. 07:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 2745209)
Pošalji im ss Geek stranice na kojoj se vidi umanjena cijena.

To sam im i poslao...očito sam morao fotošopom maknuti onu veću cijenu...piše lijepo 195 eura, 60 eura popust, 135 eura plaćeno

https://dl.dropboxusercontent.com/u/58892372/fog_n4.png

cyclone 05.03.2015. 10:49

Coolicool mi je vratio PDV u punom iznosu od 47$,stavljam informaciju na prikladno mjesto jer je obrisana s razlogom u temi o kineskim mobitelima

de.fang 05.03.2015. 11:12

Citiraj:

Autor cyclone (Post 2745786)
Coolicool mi je vratio PDV u punom iznosu od 47$,stavljam informaciju na prikladno mjesto jer je obrisana s razlogom u temi o kineskim mobitelima

Odlično, daj mi reci kojom su poštom slali i koliko je trajalo da dođe u zg ?

edit: našao sam u tvojim postovima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09.