![]() |
Hmm,mali offtopic ce biti,nije vezano za mobitel,ali narucio prekjucer masku za Coolpad F1 i jos nisu shippali evo treci dan skoro.
Negdje sam na forumu procitao da se po tjedan dana ceka na shipping,znaci da ne otkazujem narudzbu vec pricekam malo ? |
Jos se kinezi trijezne od njihove nove godine.
|
Mislim da pocinju raditi 28.2. Ili se slavi do tad
|
Moze mali offtopic? Narucio bih s njemackog ebaya jedan artikl ali prodavac ne salje u Hrvatsku. Cuo sam za neke posrednike koji za naknadu prime paket prepakiraju ga i salju k nama. Ima netko kakav link na takve posrednike?
|
Mailboxde.com radi sasvim korektno, ups dostava u roku 3-4 dana dodje u hr.
|
Ako imam Amex, koju vrstu plaćanja je najbolje koristiti pri kupnji na Aliexpressu? Nude mi se Kiwi, Webmoney itd.
|
Sve ti je to isti q. Najbolje ti uzeti jednu karticu samo za net i to one koje rade na principu bona za mobitel - možeš trošiti onoliko koliko para imaš na njoj. btw, ako baš ne moraš, nemoj kupovati na Aliji. ebay je daleko bolji i sigurniji izbor.
Pitanjce. Nešto sam se zakačio sa sellerom koji je obećao slanje iz EU, a na kraju šalje iz HK. Ne želim platiti pdv za item. Šta se događa ako carini kažem da ga neću primiti ni platiti pdv? Hoće li ga vratiti selleru? |
Ne moraš ništa reći carini, ako se ne javiš u roku 8 dana oni automatski vraćaju paket..
|
Citiraj:
|
Evo, par iskustava iz prve ruke:
1. ukoliko ti se item ne pošalje u roku od 7 dana, dobiješ refund (to je dobro) 2. ukoliko je item poslan (makar na papiru), ne možeš pokrenuti dispute u roku od 5 dana od slanja 3. ukoiko eskaliraš dispute, ne možeš nastaviti s njime sve dok item ne dođe do tebe U mom slučaju tražio sam full refund jer je bilo obećano slanje iz EU. Onda mi je seller odgovorio da ne može, pa je tražio extra 15$, a onda poslao item iz HK. Na moj dispute i zahtjev za refundom u kojem sa Aliji poslao ss gdje piše da je slanje iz EU i drugi ss gdje kaže da šalje iz HK, seller mi je odgovorio protuprijedlogom, citiram "Item poslan, TN xy. Provjera na linku tom i tom". To je bio njegov 'protuprijedlog' kojeg je Ali uvažio. Ako je to protuprijedlog, ja sam Papa. I sad moram čekati do 24.04. do kada bi mi item trebao stići. Zato sam pitao što se događa ako ga ne zaprimiš jer ga neću podići, oni će ga vratiti i tražiti ću refund zbog nezaprimanja. |
Citiraj:
EDIT: ili da tražiš partial refund u iznosu davanja za pdv ? |
Trenutno ne mogu ama baš ništa jer još nije stigao. Ono, blokada bilo kakve komunikacije između mene, sellera i Alije. Bar u tome mi je ebay bolji.
|
Jesi probao pitati na Ali chatu zašto moraš čekati? Ako je seller bilo gdje naveo da je shipping iz EU, morali bi uvažiti barem partial refund u visini poreza.
|
kakva je trenutno situacija sa slanjem na RMA? kako stvari idu sa ponovnim uvozom itd?
|
Imas dvije opcije,platiti uslugu speditera ili platiti ponovo pdv.Uglavnom neisplativo u oba slucuja.
|
Ako se kupi mobitel sa 70% popusta (platiš recimo 120 eura nešto što oni tvrde da vrijedi 400 eura),
da li je u redu kad carini pošalješ info na kojem piše i prava cijena i ona sa popustom, da opale PDV i carinu na iznos od 400 eura? Ili vrli djelatnici carine gledaju samo najveći iznos, pa raspali... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Žali se na njihovu procjenu vrijednosti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni meni nikad problema sa PP ispisom.
|
Moja iskustva s posiljkama; do sada sam kupovao 3 bolja moba s banggooda, 1 glupfon s ebaya, sve je doslo kako treba, a za ove skuplje sam morao platit carini carevo ;)
|
Citiraj:
"POŠTOVANI, TO NIJE RAČUN VEĆ SAMO TRANSAKCIJA. MOLIMO VAS RAČUN SA SPECIFIKACIJOM ROBE. OBAVEZNO NAVEDITE PCP BROJ VAŠE POŠILJKE I DA SU TO NEDOSTAJUĆI DOKUMENTI KAKO BIH MOGLI VAŠU DOKUMENTACIJU OBJEDINITI. S POŠTOVANJEM, POŠTA CARINJENJA " |
Pošalji im ss Geek stranice na kojoj se vidi umanjena cijena.
|
Citiraj:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/58892372/fog_n4.png |
Coolicool mi je vratio PDV u punom iznosu od 47$,stavljam informaciju na prikladno mjesto jer je obrisana s razlogom u temi o kineskim mobitelima
|
Citiraj:
edit: našao sam u tvojim postovima. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |