PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233427)

coconut 12.08.2014. 19:13

Nazovi pa pitaj

zvonac 13.08.2014. 11:15

http://www.gsmarena.com/premium_sams...-news-9326.php

Zivo me zanima kolko bu baterija trajala, a proc bi navodno trebal bit brutalni...

Mogli su pricekat i ubacit android L..

MAGARAC 13.08.2014. 12:36

http://hi-tech.mail.ru/review/Samsun...Alpha-rev.html

sinisa1989 13.08.2014. 13:24

Uz 'inovacije' iz Samsunga, Apple nikad neće bankrotirati. :D

JuiceBox 13.08.2014. 13:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2639615)
Nece ni note 2. Sreca da je dobio i to sto jest.

Nazalost, mobitel koji je odlican u svakom pogledu i moze jos sigurno jednu verziju vise androida vrtitit bez da stucne.

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2640577)
Iphone 6 killer. Sta ima killat na iphone 6 kad su os-evi totalno razliciti? Vidjet cemo hoce li opravdat ocekivanja.

Potpis, debilan naslov kako god okrenes.

zvonac 14.08.2014. 07:32

http://www.gsmarena.com/samsung_gala...-news-9334.php

Uskoro S5 dolazi sa s805 procom...

coconut 14.08.2014. 08:27

Ponavlja se priča sa S4/LTE-A. Totalno bzvz.

The Man 14.08.2014. 09:46

Jel moguće da još uvijek nitko sa foruma nije uzeo S5 mini?

On mi je uz Z1 compact jedina opcija za relativno ok vodootporan uređaj normalnih dimenzija, a jače specke na Z1 compact mi ne znače ništa jer od zahtjevnih radnji uglavnom samo surfam i pogledam tu i tamo neki film ili seriju. Uzeo bi si i prastari Xperia go, ali boktepitaj u kojem ga Vip centru imaju na lageru, a webshop nije opcija jer kartice nemam i ne želim ju imati sve dok se uz potpis (koji btw nitko ni ne provjerava) ne uvede i kucanje PIN koda.

S5 mini mi se čini kao idealan kandidat za bestseller zbog dobrih karakteristika, idealnih dimenzija i urođene sposobnosti da preživi dan kada te ljetni pljusak uhvati nespremnog.

Kada mu malo padne cijena gotovo sam siguran da će se prodavati kao vruće kifle.

zvonac 14.08.2014. 09:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 2644243)
Ponavlja se priča sa S4/LTE-A. Totalno bzvz.

Utjeha je ta, ovaj ne dolazi sa onom abnormalnom rezom, neg je FHD reza i ima " samo 2gb"..

Nego zanima me ova alpha, navodno je taj exynos radjen u 20nm, valda ce bit milostiv prema bateriji.http://www.samsung.com/global/busine...l#?v=octa_5430

coconut 14.08.2014. 10:28

Trebalo bi malo proguglati kako se taj Exynos octa-core nosi sa quad Snapdragonom po pitanju performansi i gutanja baterije.

zvonac 14.08.2014. 10:43

Samsung veli da ovaj novi exynos trosi 25% manje, po meni baterija bi cak trebala bit ok, posto je manji proizvodni proces, manja reza ekrana a i manji display+ ima jos neki ultra power save mode..

Evo nekih rezultata
http://www.gsmarena.com/samsung_gala...iew-1114p3.php

Sto se tice alphe i testova
http://forums.androidcentral.com/att...9a95559856.jpg
http://forums.androidcentral.com/att...12ce3cf3c7.jpg

MAGARAC 14.08.2014. 11:21

Citiraj:

Autor The Man (Post 2644268)
Jel moguće da još uvijek nitko sa foruma nije uzeo S5 mini?

On mi je uz Z1 compact jedina opcija za relativno ok vodootporan uređaj normalnih dimenzija, a jače specke na Z1 compact mi ne znače ništa jer od zahtjevnih radnji uglavnom samo surfam i pogledam tu i tamo neki film ili seriju. Uzeo bi si i prastari Xperia go, ali boktepitaj u kojem ga Vip centru imaju na lageru, a webshop nije opcija jer kartice nemam i ne želim ju imati sve dok se uz potpis (koji btw nitko ni ne provjerava) ne uvede i kucanje PIN koda.

S5 mini mi se čini kao idealan kandidat za bestseller zbog dobrih karakteristika, idealnih dimenzija i urođene sposobnosti da preživi dan kada te ljetni pljusak uhvati nespremnog.

Kada mu malo padne cijena gotovo sam siguran da će se prodavati kao vruće kifle.

Ionak ga neces moc koristit po kisi tak da ti je isto dal je vodootporan ili nije. Dobro to dode kad mob padne u WC ili slicno. Kisu bi trebao prezivit svaki telefon jer u suprotnom nije vrijedan spomena. Ja se upravo vratio sa potopa u Zg, pokisao do koze skup sa telefonom i radi a nije ni vodootporan.

Mala je to baterija, kolko god bio efikasan. Ne znam na kaj se odnosi tih 25%, po jednoj jezgri ili sta, efikasnost u odn. na SD801.

zvonac 14.08.2014. 11:31

http://www.gsmarena.com/samsung_anno...-news-9338.php

Brko 14.08.2014. 22:56

Pitanje za iskusne samsungaše:

SGS3 l9300, izgleda kao nov, doslovno ko iz dućana, futrola kožna i garancija još 5 mjeseci, t-mobile lock, vrti kuhani KK sa XDA - 1000kn?

Vrijedi li to tih para?

boy005 14.08.2014. 22:58

vrijedi

PR3DA70R 15.08.2014. 01:30

Vrijedi i više...

Btw, stavio na svoj S3 zadnji NeatROM AOSP. Cijeli dan testiram i nemogu vjerovat koja fluidnost i brzina. Preporod nakon TouchWiza!

tux-scooby 15.08.2014. 13:25

Na (moju) zalost dosao je i ovaj dan. Samsung Galaxy S3 GT-I9300 počeo otkazivati poslusnost. Nikada pao nisi vidio vode ili nesto sl, Originalni zadnji update na njemu (root na njemu nikada nije radjen). Uglavnom nakon mjesec i nesto dana cestih praznjenja je prikazao da je slaba baterija i nakon toga spojen na punjac da se naputi. Odjednom je postotak baterije skocio za 20-ak posto. Danas pokusaj slikanja, kamera pocne ispustati cudne zvukove, ekran zatilta i mob se ugasi tj restarta. Nije htio naci mrezu par minuta ali na kraju je uspio naci. Kamera i dalje pusta cudne zvukove, slike su uzas sa nekim crtama po sebi, ekran tu i tamo zatilta. Skinuo sam zadnju maskicu i izvadio bateriju. Cini mi se kao da je malo napuhnuta.

Garanciju imam, traje do 19.03.2015. Sutra cu ga odnjeti u Tele2 pa vidjeti sto dalje.

Prema vasim iskustvima koje su mi trenutne mogucnosti? Popravak, drugi mob ili? Sve me strah koliko citam o nasim servisima sto se sve dogadja a pehist sam boli glava...

Sn4k3 15.08.2014. 13:43

Citiraj:

Autor PR3DA70R (Post 2644746)
Vrijedi i više...

Btw, stavio na svoj S3 zadnji NeatROM AOSP. Cijeli dan testiram i nemogu vjerovat koja fluidnost i brzina. Preporod nakon TouchWiza!

Istina, AOSP radi jako dobro ali mene je najvise zivciralo to sto nije bilo mogucnosti imati Samsungovu kameru i AOSP... Ta defaultna AOSP kamera mi je bila uzas..
Ne znam kakva je sad situacija s tim kombiniranjem, ali postoje i TW romovi koji su jako dobro optimizirani i debloatani poput ArchiDroid Rom-a (aktualna verzija je v1.7.18)

QuidZz 15.08.2014. 13:47

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 2644859)
Na (moju) zalost dosao je i ovaj dan. Samsung Galaxy S3 GT-I9300 počeo otkazivati poslusnost. Nikada pao nisi vidio vode ili nesto sl, Originalni zadnji update na njemu (root na njemu nikada nije radjen). Uglavnom nakon mjesec i nesto dana cestih praznjenja je prikazao da je slaba baterija i nakon toga spojen na punjac da se naputi. Odjednom je postotak baterije skocio za 20-ak posto. Danas pokusaj slikanja, kamera pocne ispustati cudne zvukove, ekran zatilta i mob se ugasi tj restarta. Nije htio naci mrezu par minuta ali na kraju je uspio naci. Kamera i dalje pusta cudne zvukove, slike su uzas sa nekim crtama po sebi, ekran tu i tamo zatilta. Skinuo sam zadnju maskicu i izvadio bateriju. Cini mi se kao da je malo napuhnuta.

Garanciju imam, traje do 19.03.2015. Sutra cu ga odnjeti u Tele2 pa vidjeti sto dalje.

Prema vasim iskustvima koje su mi trenutne mogucnosti? Popravak, drugi mob ili? Sve me strah koliko citam o nasim servisima sto se sve dogadja a pehist sam boli glava...

Imas garanciju, boli te briga. Kad dodes u Tele2 trazi da napisu u kakvom je mobitel stanju ( vanjstina ). Vidim da si ga cuvao pa ne sumnjam da je stanje 10/10. I to je to. :)

coconut 15.08.2014. 13:50

Obavezno traži da napišu stanje mobitela pri preuzimanju. Ne bi bilo loše u zapisnik staviti i to da li su se aktivirali senzori vlage (one naljepnice koje promjene boju u dodiru s vlagom).

QuidZz 15.08.2014. 13:57

Citiraj:

Autor coconut (Post 2644871)
Obavezno traži da napišu stanje mobitela pri preuzimanju. Ne bi bilo loše u zapisnik staviti i to da li su se aktivirali senzori vlage (one naljepnice koje promjene boju u dodiru s vlagom).

Da dodu do njih treba otvoriti mobitel, mislim da mu to nece radit u Tele2. :D

tux-scooby 15.08.2014. 14:01

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2644868)
Imas garanciju, boli te briga. Kad dodes u Tele2 trazi da napisu u kakvom je mobitel stanju ( vanjstina ). Vidim da si ga cuvao pa ne sumnjam da je stanje 10/10. I to je to. :)

Citiraj:

Autor coconut (Post 2644871)

Super, hvala vam sto ste me sjetili da se stanje napise (stvarno je 10/10) pri predaji i prvojere naljepnice za vlagu. Totalno sam zaboravio na te naljepnice. Pregledao sam ovu jednu koju mogu vidjeti i ona je ista kao i prvu dan kada sam stavljao bateriju. Googlao jos sad i vidim da tako treba i biti ukoliko se nista nije aktiviralo.

A nic, sutra ga nosim na garanciju pa cemo vidjeti sto kaze ekipa :chears:

PR3DA70R 15.08.2014. 14:55

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2644866)
Istina, AOSP radi jako dobro ali mene je najvise zivciralo to sto nije bilo mogucnosti imati Samsungovu kameru i AOSP... Ta defaultna AOSP kamera mi je bila uzas..
Ne znam kakva je sad situacija s tim kombiniranjem, ali postoje i TW romovi koji su jako dobro optimizirani i debloatani poput ArchiDroid Rom-a (aktualna verzija je v1.7.18)

E baš to sad googlam, skužio sam da mi full fali TW kamera!
Čini se super taj ArchiDroid, morat ću probat ako ne nađem TW kameru za AOSP.

spawn 15.08.2014. 15:22

Citiraj:

Česta stvar kod Samsung s3 i s4. Ako se baterija napuhnula,treba ju zamijeniti s novom. Bez obzira da li se popravilo stanje moba ili ne. Jedan factory reset bi dobro dosao prije slanja na jamstvo. Cisto da vidis da li se popravila situacija sa slikama i stekanjem. Punjenje, i skakanje postotka je povezano s baterijom,a ovo ostalo može biti ali ne mora.

tux-scooby 15.08.2014. 17:51

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2644913)
Česta stvar kod Samsung s3 i s4. Ako se baterija napuhnula,treba ju zamijeniti s novom. Bez obzira da li se popravilo stanje moba ili ne. Jedan factory reset bi dobro dosao prije slanja na jamstvo. Cisto da vidis da li se popravila situacija sa slikama i stekanjem. Punjenje, i skakanje postotka je povezano s baterijom,a ovo ostalo može biti ali ne mora.

Iskreno - malo mi je cudno sto je to sve odjednom tako...mozda je povezano, ne znam. Nekako sam skeptican vracati nazad bateriju u mobitel i prckati puno po njemu, pogotovo praviti factory reset. Da ne bi napravio jos vec problem ako bateriji ponovno pocme padati/rasti % napunjenosti, restart i tako to.

spawn 15.08.2014. 17:58

Ako imas nekoga u blizini tko ima i9300 mozes probati njegovu bateriju pa vidi dešava li se isto.

tux-scooby 15.08.2014. 18:14

Svi oko mene davnih dana otisli na S4/S5, jedini se ja odlucio jos pozabaviti sa S3. Iskreno, vise od njega mi ni ne treba ali tko zna kako ce zavrsiti ova saga...

The Man 15.08.2014. 23:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2644699)
Pitanje za iskusne samsungaše:

SGS3 l9300, izgleda kao nov, doslovno ko iz dućana, futrola kožna i garancija još 5 mjeseci, t-mobile lock, vrti kuhani KK sa XDA - 1000kn?

Vrijedi li to tih para?

Po meni ne vrijedi 1000 kuna zato što je prčkano softveru od strane nekog njuba i garancija je upitna, a i zaključan je na T-Mobile pa nemreš koristiti Vip i TELE2 kartice. Futrola je nebitna stvar inače, a i tko zna gdje ju je vlasnik stavljao i gurao...

MAGARAC 15.08.2014. 23:38

To je 10 minuta posla da se vrati nazad a otkljucavanje je desetak kn. Ak je u dobrom stanju vrijedi te novce bez probelma. To je jos uvijek jako dobar telefon, bolji od ovih novih iz neke srednje klase koji obicno dolaze sa manje mjesta, losijim ekranima i kamerama a kostaju vise. Lako se dezinficira to nije problem. Kod S3 je najveci problem plastika tj. u kakvom je stanju posto to bas nije napravljeno da traje.

The Man 15.08.2014. 23:39

Citiraj:

To ti je 99% baterija i na nju je garancija 6 mjeseci tako da ćeš ga džabe nositi na servis. Ista je stvar bila kod mene, ali je u pitanju bio Galaxy Note i nakon što sam uzeo ONYX zamjensku bateriju za 150 kuna mobitel radi kao i prvog dana. Naravno, napravio sam factory reset nakon stavljanja nove baterije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30.