PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

geronimo_2 18.11.2012. 08:57

Citiraj:

Autor ONeill (Post 2278459)
Last Resort otkazan nakon prve sezone.

jizus. znao sam. sad mi recite jel vrijedno pogledat odnosno dali ima kakav takav kraj inace ne gledam.
:chears:

fanATIk 18.11.2012. 09:05

A kak da mi to znamo? Serija još traje.

geronimo_2 18.11.2012. 09:36

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2278463)
A kak da mi to znamo? Serija još traje.

aha sori, mislel sam da je zavrsilo vec :D.
:chears:

Amdejac 18.11.2012. 10:54

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2278205)
dosta nije dovoljno. Znam da cudno zvuci, ali probaj izdrzat dvije sezone, isplati se.
:D

Hahaha. :D Dvije sezone. Počeo sa ženom gledat Hart of Dixie, ali kako se doktorica do sedme epizode nije potrošila sa onim dripcem odustao sam. :D

Mad_Duke 18.11.2012. 16:37

Zašto ne volim Big Bang Theory (gledam ga više manje striktno zbog guest starova kaj se pojave tu i tam i kad nema baš komedija od 20 kusur minuta

Slažem se sa velikom većinom toga.
http://butmyopinionisright.tumblr.co...ig-bang-theory

Tužno da nema više jednog IT Crowda koji mi je naspram BBT-a bio genijalan.

Burko 18.11.2012. 17:16

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2278608)
Slažem se sa velikom većinom toga.
http://butmyopinionisright.tumblr.co...ig-bang-theory

ja se uopce ne slazem, barem ne sa vecinom. dosao sam do pola teksta, neda mi se vise citati jer je lik povrijeden jer se on poistovjecuje sa geekovima, jer je on sam geek. ok, manje vise sam i ja, nikada na popravni iz nicega, natjecanja iz matematike, srednja takmicenja iz elektronike i opcenito ljubav prema tome, kasnije kompovi, SF kao takav, mislim da si skuzio i kakav ukus imam prema zabavi...... ali ima jedna jako velika razlika - ja se ne poistovjecujem sa ovakvim likovima iz serija.

hell, to je fikcija. kad kaze da je neukusno se smijati nekome tko ima signal betmena, heh, ovisi :). ja da ga imam se garant nebi okolo hvalio "e ljudi, ja imam signal betmena, jesam pravi ili?". nebi, jer ipak mogu odvojiti opceprihvaceno i "uobicajno" (tj ono sto se smatra pod tim), sa drugim kontra stvarima, tj da se tako rezoniraju. zivim u glupom svijetu. on se poistovjecuje sa shelodonom? meni je karakter predobar, glumac je predobar, ali ja bi iskreno nakon drugog dana ga zadavio. to nije normalna osoba, raj koji ne moze pricati sa zenama isto tako i jos k tome uvjeren da je magnet, howard od 33 kg je jos gori, najnormalniji od svih je lenard. ali i taj je sjeban uzduz i poprijeko od strane majke i oca, ali moze se reci da je najveca i najkvalitetnija relacija izmedu geeka i normalnog covjeka.

ili da preformuliram stvar, zasto se nebi smijao situaciji u kojoj netko od njih uopce ne kuzi neke elementarne stvari? iskreno, smijat cu se tome, ali cu se smijati i nekome sportasu koji ne zna sta je pitagorin poucak (naravno, kada se napravi takva scena u kojoj nije strikno ismijavanje i ponizavanje, nego ono, scena jednostavnosti i sasvim uobicajne stvari, a ovaj zblesira).

kako god, ja se slazem da je TBBT daleko od necega uber-ultra dobrog. ne slazem se uopce da je serija napravljena i da serija ismijava geekove, serija (nazalost/nasrecu) prikazuje geekove najcesce kakvi zaprave jesu! to je zatvoren i limitiran svijet, i svijet u kojem zive takvi geekovi je najcesce smijesan i djetinjast. ok D&D, ok WOW, ali sorry ljudi - to je za djecu. jest i za odrasle, ali nikako da zivis u tom svijetu i da tugujes za nojem i slicno. primjercica radi samo..........

ili sam ja fulao, pa je geek biti vjecno dijete? penny je oprostite vise nego nekoliko puta ismijana svojim neznanjem, i opcepoznata stvar je da ju je izjebalo pun k ljudi, da jedino sto zna je raditi u onom sranju sa sirom, da zna sport (jer hell, koliko moras biti pametan za to?) i da izgleda stvarno dobro. zasto o tome nema price, jer je ocito da se ismijava i taj sloj ljudi? ja kazem - meni je i to smijesno, jer je cura stvarno limitirana.

uglavnom, zabrijali ste. vazna stvar koju ste valjda svi zaobisli je humoristicna serija. nikako SF humoristicna, recimo. isto ponavljam, zadnje dvije sezone se na prste jedne ruke mogu izbrojati stvarno dobre epizode, sheldon je poglupljen skroz, leonard je tak, howard ima zenu (wtf?), raj bi mogao postati homo sa ovim sto drzi stripove........ daleko je otisla serija u snizenu kvalitetu, nazalost, ali nista neocekivano. i dalje kada vidim geordija, datu ili wesleya........ ne moze to svatko. ali i njih se ismijava kada pogledas, jer data se prodaje za 15 dolara, sada ovaj zica hranu u posljednoj epizodi........

Mommistake 19.11.2012. 16:43

Mrtvaci, ova epizoda tak, srednja. Rick je lud ko puška :)

Ali najsmješnije mi je kako oni to "pikaju" ljude u glavu s svim i svačim :) Koda su od meda napravljeni :) Valjda bi probili mozak i s čačkalicom :)

coconut 19.11.2012. 17:19

Mene je u ovoj 6. sezoni TBBT-a Sheldon počeo lagano nervirati. Zapravo mi je cijela sezona slabija od prethodnih i definitivno nisam zadovoljan njome.

wnbeeeE 19.11.2012. 17:39

7. epizoda, kad se majstor nadudla onog long islanda, neprocjenjivo

Ali gledajući overall, slazem se s tobom da.

fran123456 19.11.2012. 18:43

TBBT IMHO je serija sa najglupljim forama ikad.

kiki86 19.11.2012. 18:53

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 2279319)
Mrtvaci, ova epizoda tak, srednja. Rick je lud ko puška :)

Ali najsmješnije mi je kako oni to "pikaju" ljude u glavu s svim i svačim :) Koda su od meda napravljeni :) Valjda bi probili mozak i s čačkalicom :)

meni pak nije jasno zasto ne pociste sve one walkere oko ograde kad ih tako lako "pikaju"

rick mi polako ide na jetra, a ona crna sta seta sa andreom sa katanom mi je jebena :D

preporucio bi ljubiteljima sporta(ovdje konkretno se radi o americkom nogometu) seriju Friday Night Lights. usudio bi se rec ponajbolja serija koju sam gledao, od radnje do glumaca, do nacina snimanja i muzike....tople preporuke:goood:

syss 19.11.2012. 18:55

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2278608)
Tužno da nema više jednog IT Crowda koji mi je naspram BBT-a bio genijalan.

neki dan sam baš prepričavao neke scene iz te epske serije i prvo pitanje je bilo - jel imaš to sve? :)

to nemre u istoj rečenici stajat.

tbbt je odavno postao hipsterovska, pardon, mainstream inačica friend-sa, dok je it crowd čru geek ekspirijens ;)

wnbeeeE 19.11.2012. 19:45

cjenim vaše kritike, etc.. ali ja nemogu stavit u isti koš it crowd i bbt.

Pogledao sam prve dvije sezone jučer i danas zbog vaših preporuka, ali nije mi se serija uopće dojmila. Jednostavno sam ostao hladan na 90% fora, koje su mi bile poprilično predvidljive i ne baš toliko smiješne. Što ujedno ne znači da drugima nisu smiješne, i to je sasvim okej :)

Valjda svatko ima drugačiji pogled na humor, i to je u redu. Ali nije mi jasno zašto toliko generalizirate, jedno je izreći svoje mišljenje, a drugo je totalno popljuvati seriju. Ta ista serija se nekome sviđa, nekoga nasmijava iz epizodu u epizodu. Ne vidim neki veliki smisao u tome.

A o Jim Parsonsu da ne govorim, vrhunski glumac koji se odlično uklapa u svoju ulogu.

Mainstream može ali i nemora ujedno značiti da je nešto loše.

Možda vas veže neka oldschool ljubav na tu oldschool seriju, dešava se. Možda sam ja kriv što tu seriju nisam počeo gledati davne 2006. godine :D

syss 19.11.2012. 19:53

jedino šta je tu vrhunsko je da je geekstvo dovedeno (na kakav god način) diljem malih ekrana čak i kod nas... ono dajte bilo šta, pa da bar netko ode guglat zašto je to smiješno i koja je fora u tome.

ostalo sve je debelo inferiorno it crowdu koji je kompresirana zabava za sve koji aktivno se bave it-om.

mainstream je obično loš i mediokritetski orijentiran ;)

nešto kao najbolja recenzija inceptiona ikada - film zbog kojeg osrednji ljudi misle da su jako pametni :D

wnbeeeE 19.11.2012. 20:03

Da, bas sam zato i očekivao od it crowd-a da ima neke barem pristojne IT fore, rijetko sam nailazio na takve. Barem ne u 90% slučajeva kao što sam i napisao.

Mislim da ekipu muči što je bbt raširen, ipak pravi it geekovi vole čuvati stvari za sebe, to je opće poznato. Underground scena, i tako to. Što je nekada i okej.

Cura koja je sjedila pokraj mene je fejspalmala na te "it fore" tipa ona rečenica koju su ponovili jedno 20 puta u prvoj epizodi "have you tried to turn on your computer ?" el-ou-el, I'm a geek.

Sam si rekao, mainstream je "obično" loš, no nije uvjet :) Dobro, tebi je i u ovom slučaju, meni nije, jebiga, I'm a hippy I guess.

Što se tiče inceptiona, tu se s tobom slažem se u potpunosti.

Mar 19.11.2012. 21:06

Al ovo je legendaran spot iz IT Crowda :lol2:

syss 19.11.2012. 21:14

@vanabee... mislim glupo mi je sad objašnjavati it crowd ali to je ono ismijavanje realno smiješnih scena koje se dešavaju irl.

ja pitam ženu koji komp imaš i očekujem ono crno, sivo pa ću nagađat po izgledu kamoli da mi veli dell, lenovo... ali ne ja dobijem SAMSUNG jer to piše na monitoru :)

Omerta 19.11.2012. 21:15

Ne volim kad se ovako "publika" ceri u pozadini.. Od takvih serija mi se kaki.. :D
Što to je takav tip serije? A bbt?

syss 19.11.2012. 21:19

samo se tu ceri iz totalno drugih razloga i svjetonazora ;)

moraš malo uletit u taj britanski humor da bi skužio kolika je to sprdačina.

wnbeeeE 19.11.2012. 21:23

Citiraj:

Autor syss (Post 2279589)
moraš malo uletit u taj britanski humor da bi skužio kolika je to sprdačina.

ja ću se potrudit, i samo zbog vas par odgledat to do kraja :D

Mad_Duke 19.11.2012. 21:28

Ja za vikend pogledao cijelu seriju opet :D Mljac!

syss 19.11.2012. 21:29

hvala ti :D :D

iz respecta prema tehničarima barem :)

wnbeeeE 19.11.2012. 21:33

i ja se volim svrstavati u tu branšu, molim lijepo :D

Mar 19.11.2012. 21:36

Ali, ovo je legendarno :D

Omerta 19.11.2012. 21:39

E ovo me nasmijalo :D
A budem onda i ja pogledao, makar nikad nisam svršavao na taj britanski humor pa čak ni na The Black Adder :/ nemojte me razapet, samo sam čovjek :)
Ali ovo je tema koja me ajde zanima pa ono.. ;)

syss 19.11.2012. 21:40

ajme majko the internet i paralelno priča - i'm from iran :D :D :D

Mad_Duke 19.11.2012. 21:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2279651)
ajme majko the internet i paralelno priča - i'm from iran :D :D :D

To mi je najbolja epizoda. Ja sam plakao, ali plakao :)

syss 19.11.2012. 21:51

kako možeš reć da je to najbolja kada postoji još i - i'm disabled epizoda :D :D :D

ajme majko... kad sam ja ugledao mossa kako konobari, pa ako nisam prdnuo par puta od smeha :D :D

Mad_Duke 19.11.2012. 21:57

Ja nemrem pročitati to "I'm disabled" da ne napravim glas od Roya :D hehehe

wnbeeeE 19.11.2012. 21:58

niš, idem pogledat još koju, ubijate me.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:47.