PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

IcyTexx 10.05.2018. 15:00

Neće ni milijun policajaca na cesti utjecati na vozačku kulturu. Uopće se ne radi o jurnjavi koju bi kažnjavali. Eventualno prolaske kroz crvena.
Ljudi su nervozni i rade gluposti, a kultura je nepostojeća, to je problem.

njOob 10.05.2018. 15:04

Ljudi, da li znate kako ide procedura ako prodajem auto a zelim zadrzat plocice i prenjet ih na novi auto? Auto cu prodat u Splitskoj zupaniji a inace sam iz Dubrovnika.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

bertone 10.05.2018. 15:13

Kako nema dovoljno policije? Pa ministar MUP-a je neki dan kod Šprajca rekao da policije ima optimalno tako da živite u zabludi jer više vjerujete svojim očima nego ministru :D

https://www.youtube.com/watch?v=7FgAIqOgYlU

Newmie 10.05.2018. 15:20

Citiraj:

Autor njOob (Post 3192713)
Ljudi, da li znate kako ide procedura ako prodajem auto a zelim zadrzat plocice i prenjet ih na novi auto? Auto cu prodat u Splitskoj zupaniji a inace sam iz Dubrovnika.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ako se ne varam, sebi ostaviš tablice i rješavaš dalje u policiji. Kupac kupi one privremene probne tablice, vozi se doma i tamo rješava u policiji nove tablice.

Old Iggy 10.05.2018. 15:31

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3192710)
Neće ni milijun policajaca na cesti utjecati na vozačku kulturu. Uopće se ne radi o jurnjavi koju bi kažnjavali. Eventualno prolaske kroz crvena.
Ljudi su nervozni i rade gluposti, a kultura je nepostojeća, to je problem.

Kultura me uopće ne brine, samo protuzakoniti postupci.
Hoćeš ti mene propustiti ili ne, to je jedno. Hoćeš li proći kroz crveno / udariti nekoga / oduzeti prednost, to je nešto sasvim drugo.
Citiraj:

Autor bertone (Post 3192720)
Kako nema dovoljno policije? Pa ministar MUP-a je neki dan kod Šprajca rekao da policije ima optimalno tako da živite u zabludi jer više vjerujete svojim očima nego ministru :D

Dadadadada. :D
Što je najgore, kad ih i ima stoje na istim mjestima već godinama, moraš stvarno biti glup ili stranac da bi popušio kaznu. A što je najgore, ljudi i onda popuše. :D

bertone 10.05.2018. 15:36

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3192730)
Dadadadada. :D
Što je najgore, kad ih i ima stoje na istim mjestima već godinama, moraš stvarno biti glup ili stranac da bi popušio kaznu. A što je najgore, ljudi i onda popuše. :D

Pa ne stoje tamo godinama jer žele nego kaj su ovi kaj sjede jedan drugome u krilu tako rekli :D

Fleks 10.05.2018. 15:48

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3192674)
Maloprije u 15 minuta vožnje preko pola grada uživo ispred sebe svjedočio dva sudara, jedan umalo, i još me u garaži neka mala skoro pokupila dok smo čekali da se jedan auto ispred parkira. Nakon toga je trubila i ljuto se progurala lijevom stranom gledajući me kao da sam joj metnuo žohara u salaticu za ručak, nastavljajući ljutom vožnjom si je razjebala cijelu lijevu felgu i gumu na rubnjaku garaže.

Ja danas više ne vozim, vani je sve divlje.

Ova žena se u naletu genijalnosti htjela progurati između rinzola i ove jadne Dacie, a nije bilo dovoljno mjesta za Fiat Pandu, a kamoli za Evoquea. To je bilo svima jasno, osim njoj, u njenom ESJUVIJU, lišena svakog osjećaja za prostor i dimenzije objekata u stvarnom svijetu. Zajašila je rinzol i živicu, nakon toga je u panici skrenula desno i ubila lijevu stranu jadne Dacie. Nakon što je to napravila, odlučila je dići ruke s volana u čuđenju, ali nije baš stisnula kočnicu pa je time dokrajčila Rumunja... Slikano je kad su već stali, nažalost, al točno sam vidio kaj će se desiti par sekundi ranije.
Pa da je to meni napravila, dobio bih napadaj na mjestu, i stvarno ne znam kaj bi u afektu napravio.

http://deviantpics.com/images/2018/0...MG_2942.th.jpg

Ova honda desno je tako grdi auto.... :D

ShebY 10.05.2018. 15:54

Ma prometna policja samo puni proračun.
U Osijeku jako često pecaju na jednom križanj zabranjeno skretanje u tu ulicu (Anino groblje), a 200 metara dalje na križanju s semaform ja minimalno 2 puta dnenvno vidim prolaske kroz crveno.
Najgore je to što su ljudi apsolutno izgubili ili nikad nisu ni imali strpljenje.
Hvatanje kranje žuto, tj često crveno već sj**e protok prometa jer onaj auto koji čeka u križanju skrenut ljevo kreće tek kad je zadnji mamlaz već kroz crveno prošao iz suprotnog smjera a do tada su auti iz drugog smjera već krenuli.

akoj 10.05.2018. 19:15

Vi koji se žalite na manjak prometne policije - slobodno si uzmite malo naše. :D

IcyTexx 10.05.2018. 20:23

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3192739)

HA! Čekao sam nekoga! Zapravo sam išao vadit mobitel da ju uslikam, a ovi ispred su u tom trenutku preuzeli sav fokus na sebe. :D

fanATIk 10.05.2018. 20:45

Jučer ja na Donjim Sveticama, križanje s Planinskom, crveno, novi Megane ispred mene na semaforu. Pali se zeleno, frajer ne kreće. Blicnem, ništa. Potrubim, ništa. Dapasmater, izlazim ja iz auta i idem prema njemu kadli čujem urlanje. Otvoren prozor i frajer priča na mob i dere se u stilu; dok ja rintam ko konj ti se trpaš okolo?!!!
U sekundi sam se okrenuo i sjeo u auto. Krenuo je na slijedeće zeleno.

Pa ti vozi renola... :D

domy_os 10.05.2018. 20:50

Citiraj:

Autor ShebY (Post 3192743)
Ma prometna policja samo puni proračun.
U Osijeku jako često pecaju na jednom križanj zabranjeno skretanje u tu ulicu (Anino groblje), a 200 metara dalje na križanju s semaform ja minimalno 2 puta dnenvno vidim prolaske kroz crveno.
Najgore je to što su ljudi apsolutno izgubili ili nikad nisu ni imali strpljenje.
Hvatanje kranje žuto, tj često crveno već sj**e protok prometa jer onaj auto koji čeka u križanju skrenut ljevo kreće tek kad je zadnji mamlaz već kroz crveno prošao iz suprotnog smjera a do tada su auti iz drugog smjera već krenuli.

Da si pričao o Zagrebu, složio bih se, ali u Osijeku ljudi mahom koče na treptajuće zeleno, a bilo je mamlaza koji i na zeleno stanu. :D Prvo ga cica 20-30 km/h tamo gdje je 50 km/h i onda pred sam semafor stane jer mu je krenulo treptati 5 m prije križanja.

X-Plosiv 10.05.2018. 21:05

Citiraj:

Autor xlr (Post 3192703)
Vozim uglavnom na relaciji oko pule i nevjerojatno je da vidjam taaako malo policije na cesti (iskreno ne sjecam se ni kad ni gdje sam ih vidio zadnji put). Da ne govorim kako su sve sacekuse uredno najavljene na radiju i u medijima, ono, wtf.

Općenito Pula i okolica je raj naspram gornjeg dijela Istre. Ali iovako ionako, zadnjih cca 4mj u Puli ti je nonstop jedan presretač :chears:

murina 10.05.2018. 21:31

Današnji ulov

https://i.imgur.com/LKr4mr5.jpg

https://i.imgur.com/fnuFtJj.jpg

Mislim da su vozač i suvozačica 80+
Inače, ovo je slijepa ulica u samom centru grada i došli su u potrazi za parkingom ali nisu imali sreće pa se vraćaju nazad.

edit:

Vitara u toplesu

https://i.imgur.com/F733k6y.jpg

Naletio sam na netu na "bikini top", bit će skroz seksi.
Jeli ilegalno imati ovu kuku vulgaris?

Marketing u devedesetima je bio nešto drugačiji od današnjeg

lovretta 10.05.2018. 22:55

@murina AFAIK, ako ti je kuka fiksna, i upisana u prometnu sve je po zakonu. Tj u vrijeme kad je ugrađivana nije postojala regulativa o tzv. euro kuki.

Prijatelj godinama ima starog merca sa fiksnom kukom, uredno prolazi tehnički, nikad problema sa policijom.

Xiaomi 10.05.2018. 23:29

Citiraj:

Autor Fleks (Post 3192739)

Em je grdi, em je ispod haube vjerojatno 1.0 benzinac 3 cilindra.

X-Plosiv 10.05.2018. 23:45

Nešto fali tim motorima? Ono što sam ja vozio, sasvim OK ide..

IcyTexx 11.05.2018. 07:28

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3192923)
Em je grdi, em je ispod haube vjerojatno 1.0 benzinac 3 cilindra.

1.5 180 konja. Al nema momenta jer je mlinac i Honda pa nije nesto brz.

zgmmax 11.05.2018. 11:42

Ujutro kad idem prema gradu na krizanju vukovarska - drziceva je uvijek kaos i svi se guraju jer su mijenjali regulaciju prije nekoga vremena kaj sam vec pricao.

Ima i ekipe kaj se gura cak i iz krajnje desne da moze skrenut lijevo za grad.

Tolko su mi vec oduzeli prednost da vec mogu procjenit kaj ce se desit pa usporim.
Al recimo da svaki drugi put kad prolazim Djamijom i ne skrecem na zeleni val nego idem prema kresimircu mi netko izleti iz kneza Mislava i jos se cude kad trubim

Xiaomi 11.05.2018. 11:44

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3192932)
Nešto fali tim motorima? Ono što sam ja vozio, sasvim OK ide..

Ide ok i fiesta 1.0 ecoboost, ali mi ne paše 3 cilindraš. Je da su danas složeni da se ne osjete vibracije u leru, dvomaseni zamašnjaci i bolji nosači motora. No, ako biram biram uvijek 4 cilindara.

Honde kod nas nema radi Ruting zastupnika lošeg i napucanih cijena, pa ovakve civice je rijetkost za vidit. Neki su 1.5, taj motor zanimljiviji puno više.

sinisa1989 11.05.2018. 12:04

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3192842)
Jučer ja na Donjim Sveticama, križanje s Planinskom, crveno, novi Megane ispred mene na semaforu. Pali se zeleno, frajer ne kreće. Blicnem, ništa. Potrubim, ništa. Dapasmater, izlazim ja iz auta i idem prema njemu kadli čujem urlanje. Otvoren prozor i frajer priča na mob i dere se u stilu; dok ja rintam ko konj ti se trpaš okolo?!!!
U sekundi sam se okrenuo i sjeo u auto. Krenuo je na slijedeće zeleno.

Pa ti vozi renola... :D

Okrenuo si se zato što si znao tko mu trpa žena/curu ili? :D :D

syss 11.05.2018. 12:07

u tom dijelu - najpametnije :D

Cuky 11.05.2018. 13:08

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3193038)

Hahahahaha :D

bertone 11.05.2018. 13:14

Citiraj:

... ili i on vozi renola. :D :D

Guls 11.05.2018. 15:42

Možda se žena trpa okolo da nekako plate sve te silne servise i popravke :)

mamutarka 11.05.2018. 15:46

Citiraj:

Autor Guls (Post 3193151)
Možda se žena trpa okolo da nekako plate sve te silne servise i popravke :)

onda se nebi derao na nju

Guls 11.05.2018. 15:46

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3193154)
onda se nebi derao na nju

surprise, jebiga... možda im se bližila godišnjica pa ono :)

fanATIk 11.05.2018. 17:52

Citiraj:

Ma bjež, di ću nekom ić srat jer ne ide na zeleno u takvoj situaciji. Ma da je još tri zelena stajao, mirno bi čekao. :D

Citiraj:

Autor bertone (Post 3193086)

Pa nećemo se sad vrijeđat. :D

sinisa1989 11.05.2018. 21:18

Citiraj:

Autor bertone (Post 3193086)

Pusti ti to. Renol ide i u mercedesa :D
Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3193185)
Ma bjež, di ću nekom ić srat jer ne ide na zeleno u takvoj situaciji. Ma da je još tri zelena stajao, mirno bi čekao. :D

Da se žurio doma s posla, sigurno ne bi vodio taj razgovor. Pa ti nemoj proći kroz crveno. :D

bertone 11.05.2018. 21:55

Pa nije žena kriva nego on... da je pametan manje bi radio i više trpao... ovako on radi, a drugi trpaju :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32.