PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

mislavgray 18.04.2013. 15:17

Kad vec pitam za takve stvari još me nešto zanima , kuler za grafu, artic accelero xtreme plus. Na kutiji piše jamstvo 6 godina, dok na "jamstvenom listu" piše 12 mjeseci. U portiu pak piše 24mjeseca gare, a u linksu garancija za Xtreme PLUS II je garancija pak 72mj. Tko tu koja hebe? Vidim da su artic hladnjaci 24 (twinturbo) dok su ostali po 72, zakaj na jamstvenom za plus I pise 12mjeseci? Mislim proizvođač je na kutiji glomaznim slovima napisao 6 godina.
Artic kao proizvođač je kolko sam shvatio na STRANICI napisao da je garancija 6 godina ali ide preko dućana gdje je kupljeno, nemože se njima direktno slati.

Old Iggy 18.04.2013. 15:27

Citiraj:

Autor mislavgray (Post 2380493)
Kad vec pitam za takve stvari još me nešto zanima , kuler za grafu, artic accelero xtreme plus. Na kutiji piše jamstvo 6 godina, dok na "jamstvenom listu" piše 12 mjeseci. U portiu pak piše 24mjeseca gare, a u linksu garancija za Xtreme PLUS II je garancija pak 72mj. Tko tu koja hebe? Vidim da su artic hladnjaci 24 (twinturbo) dok su ostali po 72, zakaj na jamstvenom za plus I pise 12mjeseci? Mislim proizvođač je na kutiji glomaznim slovima napisao 6 godina.
Artic kao proizvođač je kolko sam shvatio na STRANICI napisao da je garancija 6 godina ali ide preko dućana gdje je kupljeno, nemože se njima direktno slati.

Relevantno je ono što piše na jamstvenom listu uvoznika / distributera / nosioca jamstva, ne na webu ili kutiji. Vidi sa samom trgovinom / uvoznikom...

mislavgray 18.04.2013. 15:33

Budem pošto me to baš zanima, thx :)

coconut 18.04.2013. 15:47

Ako prodavač daje x, a proizvođač y godina garancije, ukoliko ti se kvar dogodi do x-te godine, onda ga šalješ prodavaču na reklamaciju. Ako se kvar dogodi nakon x-te godine, onda ga šalješ proizvođaču na reklamaciju.
Isto važi i za slučaj različitih garancija između prodavača i uvoznika.

Old Iggy 18.04.2013. 16:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 2380520)
Ako prodavač daje x, a proizvođač y godina garancije, ukoliko ti se kvar dogodi do x-te godine, onda ga šalješ prodavaču na reklamaciju. Ako se kvar dogodi nakon x-te godine, onda ga šalješ proizvođaču na reklamaciju.
Isto važi i za slučaj različitih garancija između prodavača i uvoznika.

Ne mora uvijek biti slučaj, nekad se oprema prodaje bez jamstva, tj. jamstvo preuzima prodavač / distributer / uvoznik te sam proizvođač nema nikakve veze s time. Zato treba provjeriti, na stranu što to i košta.

QuidZz 29.04.2013. 10:07

Update:

Slao grafu ADM-u, oni poslali uvozniku, ja platio postarinu kad sam slao, danas mi vrate grafu i naplate mi postarinu 30kn? WTF? Sto oni nebi trebali slati o svom trosku??

Alfa pomagaj :D

EDIT: jos mi i garanciju novu nisu poslali, niti bilo kakav papir :D

geronimo_2 29.04.2013. 10:18

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2386183)
Update:

Slao grafu ADM-u, oni poslali uvozniku, ja platio postarinu kad sam slao, danas mi vrate grafu i naplate mi postarinu 30kn? WTF? Sto oni nebi trebali slati o svom trosku??

Alfa pomagaj :D

EDIT: jos mi i garanciju novu nisu poslali, niti bilo kakav papir :D

AFAIK ti placas za tamo, a oni za nazad iako mi se desavalo isto da se prave blesavi :fuming:.
spravi ih na pravi put ;-).
:chears:

QuidZz 29.04.2013. 10:34

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2386191)
AFAIK ti placas za tamo, a oni za nazad iako mi se desavalo isto da se prave blesavi :fuming:.
spravi ih na pravi put ;-).

Pa da, tako je bilo kad sam slao Futuri na RMA, ugl ovo je njihov odg na moj upit.

Citiraj:

Postovani,

Upravo sam dobio paket no niste mi poslali novi racun kao dokaz za novu garanciju te sam ja morao platit postarinu.

To za postarinu je manje bitno no kako mi racun novi niste poslali??
Odg.

Citiraj:

Poštovani,

U paketu je servisna primka koja služi za ostvarivanje jamstva. Imate novo jamstvo od datuma na primci. Troškove dostave snaša stranka, jedino u slučaju da je reklamacija unutar 7 dana od dana kupnje, u tom slučaju svi troškovi dostave idu na naš račun.

Lp,
i moj odg na kojeg naravno, nema odgovora :hitthewal:

Citiraj:

Postovani,

u paketu nema nikakve servisne primke ( sve sam dobro pogledao ), dakle samo kartica i njen bundle. I kako imam novo jamstvo od datuma na primci? Nova kartica = novo jamstvo.
Kako da dodem do racuna ili barem nekog papira? Nista poslali nisu osim kartice, nikakav papir, nista!

geronimo_2 29.04.2013. 10:38

vec vidim da ce biti problema :-(.
neznam od kuda im sad to da stranka placa postarina za nazad :stoopid:.

QuidZz 29.04.2013. 10:40

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2386196)
vec vidim da ce biti problema :-(.
neznam od kuda im sad to da stranka placa postarina za nazad :stoopid:.

Lako za to, meni je vaznije kako mi niti jedan papir nisu poslali u paketu, dakle samo kartica i njen bundle, nista vise...:fuming: A jesam ih hvalio non stop -.- :D

EDIT:

Poslali mail i u prilogu primku.

Citiraj:

Poštovani,

U prilogu se nalazi tražena primka.
Na novu vga karticu imate novo jamstvo ( 24 mjeseca od datuma primke ).

Lp
E sad, sto oni nebi trebali platit postarinu a ne ja?

coconut 29.04.2013. 11:00

Da, trebali su oni platiti.
Evo šta kaže Alfa_R o tome (link iz njegovog siga)
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=754

QuidZz 29.04.2013. 11:10

Citiraj:

Autor coconut (Post 2386208)
Da, trebali su oni platiti.
Evo šta kaže Alfa_R o tome (link iz njegovog siga)
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=754

Da im posaljem taj dio zakona gdje pise da oni placaju postarinu? Moze tocno link na taj clanak :)

Hvala

coconut 29.04.2013. 13:10

Klikni na sken dopisa. Tamo ti sve piše.

QuidZz 29.04.2013. 13:27

Citiraj:

Autor coconut (Post 2386289)
Klikni na sken dopisa. Tamo ti sve piše.

Poslao sam im to i napisao da zelim da mi vrate novac za otkupninu. Nije neka cifra ali im nedam. Hvala Coconut :) Editiram post kad odg. :)

EDIT:

Evo odg.

Citiraj:

Poštovani,

Tako je!
Snosimo troškove do i od ovlaštenog servisa do nas ( kako zakon nalaže ), ne do Vaše kućne adrese.

Lp
Hrvoje Jadrijević
Acquisitum Magnum d.o.o.
Stvarno svasta...

geronimo_2 29.04.2013. 13:41

koji BS. prvi put to cujem.

Šole 29.04.2013. 16:41

Reci ti njima da Zakon tako ne nalaže i neka si ga pročitaju još jedanput. Istjeraj to do kraja.

Citiraj:

Troškovi i rizik
Članak 427.
(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.
Zakon o obveznim odnosima

QuidZz 29.04.2013. 18:28

Citiraj:

Autor Šole (Post 2386446)
Reci ti njima da Zakon tako ne nalaže i neka si ga pročitaju još jedanput. Istjeraj to do kraja.

Zakon o obveznim odnosima

Poslano, javim kad odg. Hvala :)

QuidZz 29.04.2013. 22:03

Evo odgovor:

Citiraj:

Poštovani,

Članak 427.
(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o
svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se
treba popraviti
, odnosno zamijeniti te popravljenu,
odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač
snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Znači, od nas do ovlaštenog servisa, tj. zastupnika za Xfx u Hrvatskoj smo dužni snositi troškove, što u ovom slučaju i jesmo.

Lijep pozdrav
Hrvoje Jadrijević
Acquisitum Magnum d.o.o.

PJ 2 ADM RAČUNALA
Jordanovac 42

Šole 29.04.2013. 22:19

Haha, a drugi dio rečenice ne postoji, to su samo slova tak da nešto piše. :D

Edit: lijepo prijava DI pa ćeš vidit dalje.

Gilbert5 29.04.2013. 22:28

Bilo je na 121 strani isti slučaj sa adm-om i povratnom poštarinom.

Ako imaš volje prijavi ih on-line prijavom u DI, pa da vidimo rasplet.

geronimo_2 29.04.2013. 22:29

ja mislim da bis trebao prosljedit ovo dalje, zbog principa i zato da ih se nauci pameti :D.
i meni su bas oni, ako se dobro sjecam, napravili istu stvar, ali nisam se htio natezat pa sam progutao i to, jos jedno u nizu govance od nasih trgovaca.
zadnjih godinu dana ne trpim vise nista. nece mene vise nitko za moje pare fukat :fuming:.

rendula 29.04.2013. 22:32

Znaci, kad bi se po njima ta recenica rastavila u dvije recenice, druga bi glasila "Trgovac je duzan stvar vratiti kupcu, a ne zadrzati ju za sebe nakon popravka." :)

QuidZz 29.04.2013. 22:33

Citiraj:

Autor Šole (Post 2386627)
Haha, a drugi dio rečenice ne postoji, to su samo slova tak da nešto piše. :D

Edit: lijepo prijava DI pa ćeš vidit dalje.

Tako ce i bit ;)

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2386638)

hocu, hvala na postu i pomaganju :) :dobar:

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2386639)
ja mislim da bis trebao prosljedit ovo dalje, zbog principa i zato da ih se nauci pameti :D.
i meni su bas oni, ako se dobro sjecam, napravili istu stvar, ali nisam se htio natezat pa sam progutao i to, jos jedno u nizu govance od nasih trgovaca.
zadnjih godinu dana ne trpim vise nista. nece mene vise nitko za moje pare fukat :fuming:.

edit: he he, gilbert naso LOL

Ma nedam im novac iz principa, danas u ovako vrijeme kad je svaka kuna bitna i jos kad pogledam koliko sam im prometa napravio ( sto kupnje za sebe, sto za druge ) :fuming:

Sacekat cu jos do 00:00 pa im saljem mail tj replay, do tad mozda dode kolega Alfa pa kaze jos koji pametan savjet :)

Rade0n 29.04.2013. 22:53

Mislim da bi bilo ok da se poštarina podijelila, ti šalješ o svom trošku, a oni vraćaju o svom, ali, oni su u pravu:

Citiraj:

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
Ovaj članak se odnosi na to da kupac ne mora sam nositi proizvod u ovlašteni servis, nego je dovoljno predati ga u trgovinu, a trgovina ga dalje šalje o svom trošku.
Kad se kaže vratiti kupcu, to ne znači poslati poštom na njegovu adresu, nego iz servisa vratiti u trgovinu gdje će kupac preuzeti proizvod, tamo di si ga predao tamo i dobivaš drugi, logika neka.

Jedino webshop koji nema fizičku adresu/poslovnicu treba vratiti kupcu na kućnu adresu proizvod, jer nema drugog načina da mu se preda.

Gilbert5 29.04.2013. 22:58

To je stvar tumačenja, kao što smo davno zakljucili.

Zasada imamo alfinu potvdu DI-a da su duzni platiti povratnu poštarinu, što ne mora znaciti da je to pravilo.

geronimo_2 29.04.2013. 22:58

@RadeOn,

here we go :D.
bas sam se pitao gdje si do sada :lol2:.

Rade0n 29.04.2013. 23:06

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2386661)
To je stvar tumačenja, kao što smo davno zakljucili.

Zasada imamo alfinu potvdu DI-a da su duzni platiti povratnu poštarinu, što ne mora znaciti da je to pravilo.

Pročitao sam tu izjavu od DI par puta i oni zapravo ništa nisu rekli niti spomenuli poštarinu, samo su rekli ono što i piše u zakonu:

Citiraj:

DI:
...mišljenja smo da je trgovac dužan o svom trošku prenijeti stvar do servisa te popravljenu stvar vratiti kupcu.
Gdje mu vratiti? Ne kaže se na kućnu adresu, nego samo vratiti sa servisa kupcu.

Baja 001 29.04.2013. 23:10

Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2386638)

Meni su normalno slali, doduše ja u startu napadnen (da znan zakon, radin u servisu, bla bla), i sve mi je bilo 0 kn.

U principu tebe ko korisnika ne briga koliko oni plaćaju, ti bi triba imat servis za 0 kn šta stoji u zakonu, opet ako si uzeo preko web shopa, ne znan kako stoji, tj jesu li tada dužni.

Litra 30.04.2013. 00:37

Pozdrav ekipa, ovo će biti malo poduži post pa molim vas imajte razumjevanja, evo moje situacije.

26.03.13. u Elipsu sam kupio Panasonic plasmu st50. Telka je bila izložbeni primjerak. Rekao sam da ne želim izložbeni primjerak, ali im je to bio jedini tv kao i u svim ostalim Elipsovim poslovnicama u kojima imaju samo po jedan izložbeni primjerak. Prodavač mi je rekao da ima stotinjak sati rada, da je izložen mjesec dana i da ne mogu dobiti nikakav popust bez obzira što je izložbeni primjerak.
Isti dan sam primjetio vertikalnu liniju po cijeloj visini ekrana, cca 5 cm od okvira na lijevoj strani. Mislio sam da je to do uber-kvalitetne hrt-ove slike. Nekoliko dana kasnije sam skinuo video za poliranje panela kako bi produžio vijek telke (to sam negdje pročitao da je pametno raditi). Tokom izmjenjivanja boja, na svjetloj pozadini sam primjetio 4 nove linije (uz sve rubove tv-a i na sredini) te zapečeni logo (cca 4cm kvadratna). Reko budem ja to ispeglao, kak su negdje napisali, ali naravno od toga ništa. Također, kada sam gledao F1 na SPTV-u, na svjetlijoj pozadini se vidjela crta uz lijevi rub i zapečeni logo na istoj strani.
Dan poslije sam otišao u Elipso gdje mi je onaj isti prodavač, s početka priče, rekao da postoje dva servisa (MR servis i servis u Silnici) i da je najbolje da ga ja sam odvezem u MR servis (jer su oni ozbiljniji) jer ak ću ga prvo nositi u dućan to bi moglo potrajati.
Overseas je pokupio telku i odnio ju u servis. To je bilo 18.04. (četvrtak). Nekoliko dana kasnije, u pon, tip je zvao iz servisa i rekao da telka ima 971 radni sat i da burn-in ne podliježe jamstvu plus kaj je rekao da mu gazda neda da mijenja panel jer se ne isplati!
Nakon toga sam se išao ponovno žaliti u dućan gdje su mi rekli da oni nemaju ništa s time i da je servis taj koji mora izdati neki RR obrazac s kojim trebam doći u dućan da bi mi ili dali novi tv, vratili novce ili da uzmem nešto u protuvrijednosti. Nakon toga je voditelj smjene zvao taj servis odnosno servisera koji je zaprimio tv i rekao da mu ostavimo kontakt i da će to tokom dana biti riješeno odnosno da ću dobiti novi tv. To je bio petak (26.04.). rečeno mi je da zamjenu može odobriti direktor Panasonic Hrvatska. Taj isti petak zove voditelj smjene, koji je bio u kontaktu s ljudima iz Pan. Hrv. I kaže da su svi direktori odsutni, a da ženska koja ih mijenja kaže da to nije moguće jer burn-in ne podliježe jamstvu, a da je do njega došlo lošim rukovanjem. Btw jedino što sam ja radio je bilo gledanje normalnih programa i možda sve 5 filmova! Toliko o lošem rukovanju!
Danas prvo zove majstor iz Protecto firme, kojoj sam uplatio dodatnih 550 kn za produženje jamstva sa 2 na 5 godina, da bi mi, opet, rekao kako burn-in ne podliježe jamstvu. Super,sve 5 samo kaj nisam ja napravio to i zakaj se ti javljaš?! Kaže on, rekli su mu iz elipsa. Kasnije, popodne, zove neki lik iz Elipsa i kaže da peglam sliku 2 cijela dana (napravim novih 50 radnih sati pa pređem 1000sati), zatim da poslikam te crte koje su nastale zbog mojeg lošeg korištenja i da im mailam te slike tak da oni to proslijede nekom u Mađarsku. Mislim da ne moram niti napominjati da se te crte uslikanje fotićem puno slabije vide. Ne znam šta imam slati slike kad je sam serviser napisao da su linije vidljive i prodavač u dućanu je rekao da poliranje neće ispraviti burn in već da se mora mijenjati panel ili nova telka.
Ja bi im odnio telku pa nek ju oni poliraju 971 sat i naslikavaju ispolirano i da mi se jave tek kad će imati riješenje problema, a to je što se mene tiće, nova telka.
Ako itko ima slična iskustva ili koristan savjet što da napravim, neka se javi čim prije.
Puno hvala.

fanATIk 30.04.2013. 06:31

Prijavi DI. Bio si prevaren prilikom kupnje. Ti od 26.03. do 18.04. nemreš napravit 971 radni sat.

PS1. Shame on Panasonic.

PS2. A i ti isto ideš kupit izložbeni primjerak po punoj cijeni. Nebi da ih Elipso jedini ima u gradu. I moš si mislit što u mjesec dana izlaganja u dućanu napravi samo 100 sati. 30 dana x od jutra do mraka. Ja neki dan kupovao novu kuhinjsku napu i kupio izložbeni primjerak i dobio popust. A napa nikad uključena nije bila.

Alfa_R 30.04.2013. 08:23

@ QuidZz
Forumaši su sve već odgovorili, a Gilbert 5 je iskopao u temi staru raspravu gdje je sv objašnjeno.. :)
Pusti mail odmah pređi na dopis.

Znači šalji dopis preporučeno s povratnicom na sjedište firme. U dopisu opišeš situaciju, pozoveš se na članak 427. i zahtijevaš od njih da ti uplate novac od poštarine, a ako ne žele da ti napišu svoje tumačenje tog članka.
Čekamo odgovor i onda ovisno o rezultatu istog idemo na DI prijavu koja ne košta ništa i online je.

Ako ti je puno za dati 12 kn za poštarinu za dopis ja ti ih uplatim na račun.

Sretno. :)

QuidZz 30.04.2013. 08:59

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2386755)
@ QuidZz
Forumaši su sve već odgovorili, a Gilbert 5 je iskopao u temi staru raspravu gdje je sv objašnjeno.. :)

Znači šalji dopis preporučeno s povratnicom na sjedište firme. U dopisu opišeš situaciju, pozoveš se na članak 427. i zahtijevaš od njih da ti uplate novac od poštarine, a ako ne žele da ti napišu svoje tumačenje tog članka.
Čekamo odgovor i onda ovisno o rezultatu istog idemo na DI prijavu koja ne košta ništa i online je.

Nije nikakav problem, budem to napravio danas-sutra :)

Hvala Alfa :)

panoramix 30.04.2013. 09:01

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2386755)
@ QuidZz

Moram proznati da primjenom analogije na bilo koji drugi proizvod kupljen osobno u trgovini ( perilica, tv, auto ) ne nađoh logike da bi trgovac snosio poštarinu / dopremu / dovoz pokvarenog uređaja u trgovinu gdje je prodan kao ni povrat istog do kupca.
Do sad sam uvijek neispravne naprave ( usisač, glačalo, auto ) sam dostavio trgovcu ( glačalo u Getro, gdje sam ga i preuzeo nakon popravka ). Pošto sam dosta dugo čekao na glačalo, sljedeće pokvareno sam odnio u servis i bilo je gotovo za 3 dana.
Uostalom, neispravan auto u garantnom roku odvezem sam u servis ( koji je ujedno i prodavatelj ) i ne očekujem da mi ga netko doveze doma.
Ispravite me ako griješim. :goood:
Za web prodaju očito postoji drukčije pravilo.

RAUL 30.04.2013. 09:21

Neki prodavaci automobila nemaju servis, vec samo prodaju i ako u je auto u garanciji dobije se zamjenski.A oni sa slepom voze auto na servis, ukoliko je pravi salon nije problem poslije popravka dovesti auto slepom klijenutu ispred kuce ili stana.

Litra 30.04.2013. 09:23

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2386730)
Prijavi DI. Bio si prevaren prilikom kupnje. Ti od 26.03. do 18.04. nemreš napravit 971 radni sat.

PS1. Shame on Panasonic.

PS2. A i ti isto ideš kupit izložbeni primjerak po punoj cijeni. Nebi da ih Elipso jedini ima u gradu. I moš si mislit što u mjesec dana izlaganja u dućanu napravi samo 100 sati. 30 dana x od jutra do mraka. Ja neki dan kupovao novu kuhinjsku napu i kupio izložbeni primjerak i dobio popust. A napa nikad uključena nije bila.

Ne trebaju mi prodike tipa zašto si to napravio jer ja nebi i slično. Treba mi netko tko će mi reći napravi to, to i to.
Znači mogu li ja tražit novu telku ili povrat novaca. Rađe bi novi tv jer (isti model jer sam baš taj i htio ali problem je što je to prošlogodišnji model pa se ne proizvodi a novi model iz te linije je st60 koji je neznatno bolji) nego povrat novaca.

fanATIk 30.04.2013. 10:50

Prodiku si dobio, htio nehtio. :D posalji im mail u kojem trazis da se ocituju o slucaju. To proslijedis sa svojom verzijom na DI. Kupio si tv po punoj cijeni a ocito je da je radio dosta duze od onog sto su ti rekli.

1v@n 30.04.2013. 11:02

Još si dobro i prošao kad čuješ ovo...

Od cure stari isto tražio određen model Panasonica i našao ga. Došao doma, upalio, malo gledao i iz čiste znatiželje išao vidjeti koliko ima radnih sati....

Na kraju se ispostavilo da je preživio cijelo EP u nogometu, a prodali su mu ga pod novi. Došao tamo bijesan kao ris, naručili mu novi, novi došao razbijen...pa još čekanja na drugi...i sad napokon ima TV koji je htio.

Da nije išao gledati radne sate, uvalili bi mu ga samo tako, a pitanje je koliko je kupaca koji su tako nešto kupili, a nisu išli provjeravati.

Što se dostave sa servisa tiče, imam pohvalu za Recro.
Nedavno mi krepao printer (A3 mrcina) i odnio sam ga osobno njima. U roku 4 dana, Overseasom stigao novi printer. Svaka čast.

Pink_Floyd 30.04.2013. 11:36

Pozdrav , imam jedno pitanje vezanu uz reklamaciju monitora , na panelu ima frizic koji nema nikakve veze sa kvarom na monitoru i pretpostavljam da ce mi radi toga bit odbivena garancija bar su tako rekli kad su ga zaprimili , ima li netko kakav savjet i da li je sa servisove strane tu sve 100% zakonski u slucaju da me odbiju.Hvala

http://i39.tinypic.com/smle.jpg

fanATIk 30.04.2013. 11:44

A kakav je kvar monitora uopce? Ako nema veze s tim, morali bi ti priznat garu. Ne znam, nek me ispravi netko informiraniji ak grijesim.

coconut 30.04.2013. 11:53

Na slici se ne vidi najbolje o čemu se radi, a meni osobno nije jasno što je "povrsinski frizic". Podsjeća me na riknute pixele, a tu gara ovisi o uvjetima proizvođača za takve slučajeve.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:51.