PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

RAUL 08.04.2018. 07:19

Citiraj:

Autor frulex (Post 3181699)
Imamo još točno godinu dana fore za UK + DHL, a onda će i Kinezi morati neš drugo (državu ulaska?) osmisliti...

Sent from my Mi Max 2 using Tapatalk

Tesko da ce drugo igrati.Jedino igra ova fora Hong Kong -GB.

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

chief_wolfinjo 08.04.2018. 07:56

neka otvore skladišta u Hrvatskoj :D

coconut 08.04.2018. 08:00

Niti su toliko bogati niti toliko ludi.

RAUL 08.04.2018. 13:08

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3181954)
neka otvore skladišta u Hrvatskoj :D

A bila je neka prica za Aliju da bi otvorio skladiste negdje oko Zadra.

tizhu 16.05.2018. 21:26

nisam našao pametniju temu pa ću ovdje dat link:
njuškalo trgovina
čini li vam se kao SCAM ili fake roba?
izgleda prejeftino ili se ja ne kužim u robu.

Ag008 16.05.2018. 21:36

Scam, nerealne cijene, lik se ne javlja kada spomeneš osobno preuzimanje. Uplata na osobni racun ili u racun kladionice

Brko 16.05.2018. 21:48

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3194847)
nisam našao pametniju temu pa ću ovdje dat link:
njuškalo trgovina
čini li vam se kao SCAM ili fake roba?
izgleda prejeftino ili se ja ne kužim u robu.

To ti je jedan te isti seronja koji ti kao prodaje sve novo i zapakirano, ali traži 100-200 kn pologa i onda naručuje izvana da roba dođe. Operira taj ili ta ekipica sa istom spikom već neko vrijeme. Kad uhvatim cajta i ako naletim na njega, izvrijeđam ga na mail pa nestane, pa otvori novi i tako u krug.

Ono, kategorija za vožnju gradom u gepeku.

Sent from Usreo Mobara

Ag008 16.05.2018. 21:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3194855)
i onda naručuje izvana da roba dođe

Ma nemoguće da nabavlja nove mobitele po toj cijeni. Iz EU skladišta, svih EU trgovina ili oni koji šalju bez carine/pdv-a košta više nego što on prodaje "nove".
Nemoguće da ima nižu cijenu od nabavne.
Btw je li tko imao iskustva s Geekmaxi? Čine se ok, jeftiniji su malo od drugih samo se nadam da eventualni aftersale bude dobar.
Imaju spisak servisa po EU samo po lokaciji ne nađem baš servis kada je na StreetView

Brko 16.05.2018. 22:00

Naravno da je nemoguće, Capitan Obvious :) pa u tome i je poanta prevare jebote led. Pa nebi ih nabavljao skuplje i prodavao jeftinije. Takvog nažalost nema :D

Sent from Usreo Mobara

Ag008 17.05.2018. 15:21

GeekMaxi- UPS slanje, izgleda da im skladište nije u Njemačkoj (DE) kako reklamiraju već u Poljskoj.
Gorzow Wielkopolski, Poland, Pickup Scan
Svejedno dobro.

coconut 17.05.2018. 15:30

Isti q. Glavno da je u EU.

frulex 17.05.2018. 23:23

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3195098)
GeekMaxi- UPS slanje, izgleda da im skladište nije u Njemačkoj (DE) kako reklamiraju već u Poljskoj.
Gorzow Wielkopolski, Poland, Pickup Scan
Svejedno dobro.

Hehe, pa to je 50 km od DE, skoro pa i je :D

tizhu 18.05.2018. 09:24

hvala na dobrim odgovorima.

Ag008 18.05.2018. 14:17

Zanimljivo da je iz manjeg grada Poljske stiglo jučer navečer u Poznan, Poland pa u 4 ujutro u Koeln, Germany, 7 ujutro Brnik, Slovenia te u 9 ujutro Velika Gorica, Croatia.
No naravno, može proći pola Europe u 24 sata ali ja ću morati čekati ponedjeljak jer petkom ne voze ZG-RI, vikendom uopće ne rade već u ponedjeljak.
RHEA d.o.o to prevozi po HR, doista pohvale kako putuje brzo europom.

cic 04.06.2018. 16:56

Ima li tko iskustva s ovom stranicom? http://avatel.de/

Jel to oni prodaju ili kupuju mobitele? Niš mi nije jasno kad sve na njemačkom :D

Naišao sam na njih na ebayu i tam čini se imaju prodaju, al na ovoj stranici slabo kužim

coconut 04.06.2018. 18:04

Šta ti nije jasno? Vidim da prodaju polovne mobitele.

cic 04.06.2018. 20:50

Ma sad sam skužio, išao sam na "verkaufen", a to je kak se čini otkup. Zanimalo me jer sam na ebayu naišao na Pixel 2 XL za 550€, al čini se da je to bez garancije, dok na ostalima koje prodaju piše da imaju 24 mj. garancije.

https://www.ebay.com/itm/163080801587?ul_noapp=true

blava 09.07.2018. 06:34

Ako narucujem sa AliExpressa / Ebaya i trebam naruciti na adresu gdje sam prijavljen,da li stavljam svoje ime i prezime ili ime i prezime vlasnika stana pa svoje ime i prezime u zagradi ?
Kad podizem,da li nosim potvrdu od MUP-a o prijavi boravista ili ?

xlr 09.07.2018. 07:50

Zivim vec nekoliko godina neprijavljen u stanu i sve narucujem na svoje ime. Na sanducicu moje ime. Gazdarica nije ni u HR, a ne zelim znati sto bi bilo kad bi u posti trebao podignuti paket naslovljen na nju, a ja bez ikakve punomoci. Cak i da mases papirom o boravistu, sumnjam da ti to daje moc u ocima poste da podizes posiljku na tudje ime.

Narucivao s amazona, ebaya i hrpe hr shopova. Jedino sto nisam imao iskustva s carinskim postupkom.

blava 09.07.2018. 17:23

Citiraj:

Autor xlr (Post 3210074)
Zivim vec nekoliko godina neprijavljen u stanu i sve narucujem na svoje ime. Na sanducicu moje ime. Gazdarica nije ni u HR, a ne zelim znati sto bi bilo kad bi u posti trebao podignuti paket naslovljen na nju, a ja bez ikakve punomoci. Cak i da mases papirom o boravistu, sumnjam da ti to daje moc u ocima poste da podizes posiljku na tudje ime.

Narucivao s amazona, ebaya i hrpe hr shopova. Jedino sto nisam imao iskustva s carinskim postupkom.

Hvala,znaci narucis na svoje ime i prezime i samu adresu ( neprijavljenog ) boravista i to je to,dignes bez problema na posti ?

xlr 09.07.2018. 17:33

Da, nitko me nis nije gnjavio u posti. Dam osobnu, nekad pitaju za adresu ali sta ti mogu reci. Kazem da zivim kod cure ili babe i bok. Cak i da sam prijavljen, adresa na osobnoj ostaje stara. Do sada nitko nije radio probleme od dostavnih sluzbi (jedino na salteru u posti moram pokazati osobnu, drugi niti ne pitaju jer valjda vide ime na sanducicu i zvonu).

Juice 09.07.2018. 20:00

Ako na sandučiću nema tvog imena tad samo u zagradu dodaj prezime koje je na sandučiću i nema nikakvih problema.

frulex 13.07.2018. 02:02

Citiraj:

Autor blava (Post 3210269)
Hvala,znaci narucis na svoje ime i prezime i samu adresu ( neprijavljenog ) boravista i to je to,dignes bez problema na posti ?

Bitni su ti samo ime i prezime na osobnoj, nitko me nikad 10 god. na posti nije pitao zasto dizem paket s drugacijom adresom od one na osobnoj...

Mr.Ex.President 24.10.2018. 13:23

Treba mi iskustveni savjet nekoga ko je hvatao mobitel unutar Black Friday ponude, gdje gledat osim amazona? Lani san stavio neki UK shop u bookmarks, ali ne postoje više :D:D EU only naravno, ne igra mi američki petak :)

sti 24.10.2018. 14:09

https://www.eglobalcentral.eu/

Nisam naručivao ali planiram, čuo sam pozitivna iskustva.

coconut 24.10.2018. 14:30

Kolika im je poštarima za nas?

Majti 24.10.2018. 14:34

I dal uopće dostavljaju u HR? probao sam kao guest i ne nudi nas...

partwish 24.10.2018. 22:49

Shipping Location

We currently offer a free shipping service to Ireland, Finland, Belgium, Netherland, Sweden, Norway, Slovakia, Czech Republic, Greece, Slovenia, Portugal, Denmark, Hungary and Turkey*

coconut 25.10.2018. 04:50

Ovdje se govori o 'free' shipping. Nas zanima da li uopće šalju k nama. Poslao upit, čekam odgovor.

EDIT: dobio odgovor - ne šalju u Hrvatistan

Mr.Ex.President 25.10.2018. 15:10

Citiraj:

Autor partwish (Post 3242069)
Shipping Location

We currently offer a free shipping service to Ireland

Čak mi i Irska igra, al trenutno mi cijene nisu primamljive baš...

coconut 26.10.2018. 07:49

Naručio nešto iz Geekovog IT skladišta, dostava DHL-om. Krenulo iz Trsta, koji je 70km od mene, u Veneciju. Iz nje u Leipzig (DE), pa u Bergamo (IT). Ubi me ako ja kužim tu logi(sti)ku.

UPDATE: DHL je jučer bio, ali nisam bio doma pa je ostavio cedulju na vratima da se vidi da je bio

EDIT: došao odgovor eglobalcentral

Dear Customer,

Thank you for your message.

With regard to your query, we would like to confirm that orders placed on our site, are shipped out from our Hong Kong Warehouse as we are a Hong Kong Based company. The invoice we send is based only on the price of the item, any tax or vat amount will not be indicated on the invoice

However, we ship our orders with special logistics arrangement and therefore all you will need to pay is the prices on website, no VAT, import fees nor hidden charges involved for the customer on any order. Any VAT or customs duties incurred will be settled by eGlobaL. The price you see on the website is the final price you pay for the product.

Hereby, we confirm that we will settle VAT, related taxes and custom charges

All our products are imported goods and will not come with manufacturer's warranty, but instead we will cover the warranty through our own company. eGlobal covers limited warranty of 24-month on our cameras and lenses, and 12-month on all other items, and 30 days warranty on batteries. The goods need to be sent to UK center \under our warranty service. Should you would like to find out more, please visit: http://www.eglobalcentral.eu/warranty-policy-eu.html

All items sold or listed or our site are 100% new, genuine and usable worldwide, we do not sell any refurbished item. We source our products from reputable and worthy supplier worldwide. Please do not worry about it.

Items come with standard set of accessories and box from the manufacturer.

Should you have any further inquiries, please feel free to contact us.

mrva_zg 13.11.2018. 10:14

Kako došlo vrijeme upgrade-a zanima me da li ima negdje tablica koje stranice imaju dostavu bez carine itd?
:D

frulex 13.11.2018. 10:27

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 3247959)
Kako došlo vrijeme upgrade-a zanima me da li ima negdje tablica koje stranice imaju dostavu bez carine itd?

Honorbuy, Geekmaxi, Geekbuying i Goldway (DHL) na Aliju, to ti je manje-više to...

Sent from my Mi Max 3 using Tapatalk

Mommistake 13.11.2018. 10:35

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 3247959)

Upgrade čega?
Što kupuješ?
Stranice iz EU ili kinezi?

mrva_zg 13.11.2018. 12:32

Citiraj:

Autor frulex (Post 3247963)
Honorbuy, Geekmaxi, Geekbuying i Goldway (DHL) na Aliju, to ti je manje-više to...

tnx

znači giztop ispo iz kombinacija

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3247966)
Upgrade čega?
Što kupuješ?
Stranice iz EU ili kinezi?

tak svejedno jel eu ili kinei samo da je bez carine

Mommistake 13.11.2018. 12:48

Pa zato i pitam :D

Fleks 16.11.2018. 14:49

Hong Kong Goldway - platio uređaj 7.11. 12.11. dobio shipping DHL number od tada ni mrdac. Shipment information received. Jesu oni inace tako usporeni ili?

frulex 16.11.2018. 15:47

Traži ih i drugi tracking broj, od UPS-a do UK pa ćeš znati kada pošiljka stigne u London, ovaj DHL-ov broj ti je samo od Londona do ZGB...

ranGO 23.11.2018. 10:20

Da li se je nešto promijenilo kod godlway-a i opcije slanja DHLom?

If the parcel get strict inspected by custom. You still need to pay tax to clear custom. We won't bear the customs taxes. The cost of return or lost parcel would be on customer due to reject customs clearance.

If you choose DHL,not include DHL remote cost, custom duty, or any commission charged by dhl for custom clearance or warehouse storage cost.

Dakle postoji mogućnost da ipak treba platiti carinske troškove (pdv)?

Koliko vidim na MI global store, stoji da ako ide preko DHL nema carinskih troškova...

Ag008 23.11.2018. 13:30

Ima li tko iskustva sa BDT poštom? Poslana mi neka futrola tom poštom za koju sam prvi put čuo
zadnji status je 2018-11-14
香港Hong kong, 到达香港 Arrived in Hong Kong Arrived in Hong Kong Arrived in Hong Kong

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:17.