PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

zdgrunf 13.06.2018. 11:00

Klinci su mi negdje zagubili daljinac od miboxa, onaj koji ima i mikrofon u sebi. Propao u zemlju.
Zna li netko za kakvo alternativno riješenje koje radi s miboxom? Još bolje ako je blietooth da izbjegnem zabadanje usb prijamnika u box.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tizhu 13.06.2018. 18:27

android aplikacija?
ako imaš port na mobitelu. ne znam radi li preko mreže.

zdgrunf 13.06.2018. 19:13

Ne diže ga app iz standby

Sent from my iPhone using Tapatalk

fanATIk 13.06.2018. 20:17

Trebam preporuku.
Dakle, za početak da kažem da nikad nisam koristio android boxeve i nemam blage veze o tome. Potreban mi je box koji će vrtit HD/fullHD materijale. 4K nije potreban pošto ni tv na koji će ić nije 4K. Jedini uvjet je da ima optički izlaz pošto je uz taj tv neko staro sony kućno kino s optičkim ulazom ali nema HDMI. Mislio sam da tv kroz optički izlaz šalje cijeli spektar al bananko, samo stereo. Pošto radije slušam DTS nego prologic, optika na boxu je must have.
Što manje para, to bolje. :D

Hvala unaprijed

divacic 14.06.2018. 10:55

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3202839)
Trebam preporuku.
Dakle, za početak da kažem da nikad nisam koristio android boxeve i nemam blage veze o tome. Potreban mi je box koji će vrtit HD/fullHD materijale. 4K nije potreban pošto ni tv na koji će ić nije 4K. Jedini uvjet je da ima optički izlaz pošto je uz taj tv neko staro sony kućno kino s optičkim ulazom ali nema HDMI. Mislio sam da tv kroz optički izlaz šalje cijeli spektar al bananko, samo stereo. Pošto radije slušam DTS nego prologic, optika na boxu je must have.
Što manje para, to bolje. :D

Hvala unaprijed

po 1000-ti put: Svaki onaj box koji ima podršku za LibreELEC, tj, koji može vrtiti navedenu distribuciju b.o.
Uz preporuku barem 2gb RAM-a i Gigabitne mreže (ako je brzina u lokalnoj mreži važna).

Za sve ostalo tu je mastercard, pardon, https://forum.libreelec.tv/board/38-amlogic/

chief_wolfinjo 14.06.2018. 14:00

bok,

dali netko možda zna u čem bi mogao biti problem i dali je popravljivo ?

znači imam jedan android box više od godine dana... i sada u zadnjih tjedan dana je počeo zezati.

kada gledam bilo koji film u bilo kojoj kvaliteti putem usb sticka jednostavno svakih 10-ak sekundi na tren zašteka odnosno trzne.

probao sam druge usb portove, problem je ostao.

probao sam s drugim usb stickom, problem je ostao.

napravio sam factory reset, opet problem je tu

flashao drugi firmware, opet je problem tu :D

jedino ako nekaj gledam putem youtube, ili IPTV-a onda radi normalno
pa makar gledao 4K

može pomoć :)

divacic 14.06.2018. 15:05

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3203016)
bok,

dali netko možda zna u čem bi mogao biti problem i dali je popravljivo ?

znači imam jedan android box više od godine dana... i sada u zadnjih tjedan dana je počeo zezati.

kada gledam bilo koji film u bilo kojoj kvaliteti putem usb sticka jednostavno svakih 10-ak sekundi na tren zašteka odnosno trzne.

probao sam druge usb portove, problem je ostao.

probao sam s drugim usb stickom, problem je ostao.

napravio sam factory reset, opet problem je tu

flashao drugi firmware, opet je problem tu :D

jedino ako nekaj gledam putem youtube, ili IPTV-a onda radi normalno
pa makar gledao 4K

može pomoć :)

Može: Instaliraj LibreELEC i zauvijek se oprosti s androidom. Ako ne podržava LibreELEC baci ga u smeće ili doniraj npr. domu za nezbrinutu djecu.

chief_wolfinjo 14.06.2018. 16:46

Citiraj:

Autor divacic (Post 3203031)
Može: Instaliraj LibreELEC i zauvijek se oprosti s androidom. Ako ne podržava LibreELEC baci ga u smeće ili doniraj npr. domu za nezbrinutu djecu.

da si pročitao moje pitanje sa razumjevanjem, onda bi shvatio da nije problem u Androidu. pa shodno tome ako nemaš nešto korisno za reći, bolje nemoj.
a LibreELEC ne namjeravam koristiti jer android box ne koristim samo za gledanje filmova.

tizhu 14.06.2018. 18:37

htio je pomoći. imaš neki drlog koji jer adio dok je radio. i radio je vjerojatno dobro. s obzirom da si ga platio 200 kuna ili malo više još dobro izgurao. ostavi ga i koristi ga za sve osim za gledanje tv i kupi drugi koji će biti samo za gledanje tv-a. ne mora biti nužno skup.
mislim da sam ti dao ok savjet :D

fanATIk 14.06.2018. 20:54

Citiraj:

Autor divacic (Post 3202970)
po 1000-ti put: Svaki onaj box koji ima podršku za LibreELEC, tj, koji može vrtiti navedenu distribuciju b.o.
Uz preporuku barem 2gb RAM-a i Gigabitne mreže (ako je brzina u lokalnoj mreži važna).

Za sve ostalo tu je mastercard, pardon, https://forum.libreelec.tv/board/38-amlogic/

Hm,ne kužim, kak si ti meni pomogao svojim odgovorom? Rekao sam da nemam blage veze o boxovima. Ako znaš neki box koji ima ugrađenu optiku, reci koji.
Fala.

sasha2511 21.06.2018. 10:10

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3203110)
Hm,ne kužim, kak si ti meni pomogao svojim odgovorom? Rekao sam da nemam blage veze o boxovima. Ako znaš neki box koji ima ugrađenu optiku, reci koji.
Fala.

Nexbox A95X
sa Libreelecom vrti HD/FHD ko singerica a sound iz optike je DTS na kinu.. provjereno na 1/8 GB i na 2/16 GB verziji..

from my x720

fanATIk 21.06.2018. 17:13

E to te ja pitam. Fala stari! :beer:

Edit; Hoću bit nečim zakinut ak slučajno uzmem ovo (vidim da isto ima optiku) il da se ne ciganim za 100 kn i uzmem Nexbox?

alengrosevic 21.06.2018. 18:48

to je s905w chipset koji je malo okraštljen. uzmi nexbox sa s905X chipsetom, 16/2 model (jer ima i 5GHz mrežu i BT) i s njime su miran. Provjeren uređaj koji radi fantastično. LINK npr

fanATIk 22.06.2018. 08:22

Hvala!

divacic 26.06.2018. 09:06

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3203110)
Fala.

POmogao sam ti pejstajući adresu foruma gdje sve piše za one što imaju i nemaju pojma. A ti samo moraš čitati. (Bit će da je to glavni problem)

gin.tonic 29.06.2018. 08:05

Možda ima netko iskustvo s bluetooth-om na android boxu i bluetooth slusalicama?

Pitam, čisto da znam da li dobro radi, da nema lag/delay kod gledanja filmova/serija :kafa:

sharkri 01.07.2018. 19:35

trebam neki android koji ima ugrađeni dvbt2 tuner, ako tako šta postoji, min 2giga rama

fanATIk 02.07.2018. 19:12

Citiraj:

Autor divacic (Post 3206061)
POmogao sam ti pejstajući adresu foruma gdje sve piše za one što imaju i nemaju pojma. A ti samo moraš čitati. (Bit će da je to glavni problem)

Dakle na jednostavno pitanje jel netko zna za box koji ima to i to, ti mene upućuješ da se regam na drugi forum i postavim tamo isto pitanje.
Bravo, genijalac. :hitthewal:

alengrosevic 02.07.2018. 19:32

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3207049)
Možda ima netko iskustvo s bluetooth-om na android boxu i bluetooth slusalicama?

Pitam, čisto da znam da li dobro radi, da nema lag/delay kod gledanja filmova/serija :kafa:

nexbox a95x 2/16 radilo uredno. Zorke V6 isto sve uredno. Na libreelecu je mislim bilo nekih delayova ali onda sam ubacio usb bluetooth i sve je radilo kako treba. Tako da iz mog iskustva sa ova dva boxa, sve je radilo ok

gin.tonic 03.07.2018. 07:12

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 3208230)
nexbox a95x 2/16 radilo uredno. Zorke V6 isto sve uredno. Na libreelecu je mislim bilo nekih delayova ali onda sam ubacio usb bluetooth i sve je radilo kako treba. Tako da iz mog iskustva sa ova dva boxa, sve je radilo ok

:fala:

Uzeo sam MXQ PRO+ (S905X, 2GB/16GB), vidjet ćemo :kafa:

Warrior 03.07.2018. 18:34

Ja upravo naručio H96 Pro+ (3GB RAM i 32GB ROM) s MX3 backlight air mouse-om. Ajmo vidjeti kako će funkcionirati...

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

kameni_zg 04.07.2018. 14:01

Koji android box uzeti sad trenutno?
Malo sam gledao iskustva po forumima i sve se svodi na h96 pro plus ili mecool m8s pro, koji od ta dva uzeti?

sharkri 05.07.2018. 12:38

Citiraj:

Autor sharkri (Post 3207821)
trebam neki android koji ima ugrađeni dvbt2 tuner, ako tako šta postoji, min 2giga rama

Any one?

schetz 05.07.2018. 12:53

Citiraj:

Autor sharkri (Post 3209114)
Any one?

Davno sam gledao one Wetek play ili tako nešto. Samo čini mi se da zadnji put kad sam gledao, nije bilo više na zalihi.

Jedino vidjeti ako imaju, pa ako nemaju, pročačkati za polovno.

Drugo ne znam :(

BojanZD 05.07.2018. 18:42

Može pomoć vezano za Nexbox A95X s905w chipset.?

Nemogu ga nikako spojiti na WLAN?
Nekad pronađe mrežu, napiše da je spojen ali nema interneta. Nekada prlikom pokušaja spajanja jednostavno izgubi mrežu i nemože više ništa naći..ni moju ni susjedovu i tak.
Nekad se kao na sec. spoji i onda pukne pa dalje opet neće..grrrrr!!!
Preko žice sve radi.

Da vratim smeće odakle je došlo ili šta?!

quazar912 12.07.2018. 16:56

evo meni stigo:
https://www.geekbuying.com/item/TANI...ox-387396.html

vidjećemo kak će se ponašat i strimat...
il ću se vratit na linux playere

tizhu 12.07.2018. 17:50

na njega možeš flešat dual rom : android + libreelec
znači filmovi i serije u le, a za sve ostalo android

quazar912 12.07.2018. 18:13

znam :chears:

al treba mi i ovih drugih app-ova gore, a znam da libre vrti samo KODI...al ak sam pohvato dobro - kod prelaska libre-android moram restartat uređaj, ne?

EDIT - evo odma jedna zamjerka - sat ne radi (nevidi se) kad je Tanix ugašen:roller:

cesarus 13.07.2018. 08:13

Minix rules 😇

Warrior 13.07.2018. 13:53

Ajmo da se malo pripremim dok mi je H96 Pro+ na putu. Daklem, kojom aplikacijom i kako streamati s PC-a video na dotični media player (znači, kada skinem film na PC)?
Do sada sam koristio Mede8er 6003DX i streamao sam preko njegove built-in aplikacije. Kako sada na H96? Instalirati VLC pa Network Sharing ili ima neki bolji put?

Kodi, USB i ostali kanali me trenutno ne zanimaju, tj. znam ih koristiti.

Puno hvala...

quazar912 13.07.2018. 15:21

stream moš napravit sa bilo kojim programom al pitanje je jel budu titlovi ispravno išli. i koliko stabilno bude strimao da se ne dogodi da svakih 50 minuta on zblesira pa moraš restartat.

Warrior 13.07.2018. 18:17

Zašto bi se zablesao? S Medekom mi sve radi bez problema. A ovaj h96 ima 3GB RAMa tako da je to dovoljno.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk

quazar912 20.07.2018. 12:22

nemoj miješati linux playere za androidom koji još treba 5-6 godina razvoja da dođe na isti nivo. ni meni se WD ili Iamm nije nikad zbloko kod gledanja filmova dok Beelink GT1 je.
bude li tako često, uzeću ili Dune ili popcorn (koji čitaju 4K, HEVC i ostale nove formate)

eto meni novi Tanix 3 mini zastajkuje na strimu snimke sa akcijske kamere u full HD rezi i cca 30 mbs bitratea...ako to stavim na micro SD i pustim onda radi dobro. sad moram vidjet gdje je usko grlo.

i našao sam program Archos za strim filmova a da imam i prijevod ali korekcija timinga prijevoda nije brza kao na WDu ili Iamm pleyeru. dosta kompliciranje.

Warrior 24.07.2018. 15:24

Stigao H96 Pro+. Igram se s njim, hah, mišljenja su podijeljena, ali nije mi žao kupovine. Valjda ću se priviknuti.

divacic 25.07.2018. 09:40

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3214239)
Stigao H96 Pro+. Igram se s njim, hah, mišljenja su podijeljena, ali nije mi žao kupovine. Valjda ću se priviknuti.

Hoćeš, ako instaliraš Libreelec.

Warrior 25.07.2018. 10:02

Citiraj:

Autor divacic (Post 3214396)
Hoćeš, ako instaliraš Libreelec.

Elaboriraj please. Nije da mi nešto šteka, koristim sve funkcije više-manje korektno. Libreelec sumnjam da će me zadovoljiti jer sigurno nema pola stvari koje Android podržava.
Jedino me malo muči povremeno trzanje 23,976fps filmova preko Kodia te ne mogu fluidno gledati 1080p60 clipove snimljene Samsungom S9+ koji se fluidno prikazuju na mobu.

gin.tonic 25.07.2018. 10:08

Baš imam peh s Android boxom (s905x,2gb RAM, 16GB ROM), nisam uspio instalirat LibreELec :kafa:

Sve po uputama, neće boot-at...krivi dtb ili nema podršku za navedeni uređaj.

divacic 25.07.2018. 11:03

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3214398)
Elaboriraj please. Nije da mi nešto šteka, koristim sve funkcije više-manje korektno. Libreelec sumnjam da će me zadovoljiti jer sigurno nema pola stvari koje Android podržava.
Jedino me malo muči povremeno trzanje 23,976fps filmova preko Kodia te ne mogu fluidno gledati 1080p60 clipove snimljene Samsungom S9+ koji se fluidno prikazuju na mobu.

Sam si elaborirao. Na žalost, još uvijek moraš birati između "putar glatkog" video playera kojeg dobijaš sa Libreelecom ili trzavog video playera + sve ostalo koje dobijaš android distribucijom.

Dakle, ili ćeš box koristiti isključivo za KODI (što je libreelec dist.), ali KODI koji radi kako spada, ili si ćorav pa ne vidiš štucanje/nije ti to toliko bitno, već ti je bitnije da imaš i ostale blagodati (browser, igre, aplikacije itd.), pa ćeš u tom slučaju staviti android.

Ja sam daavno s tim raščistio i glatko odbacio sve blagodati androida na račun pošteno radećeg video (i streaming) playera kojeg dobijam kodijem. I nikad nisam požalio.

Warrior 25.07.2018. 13:27

Nisam siguran da će Libreelec riješiti problem trzanja Kodija budući mislim da je uzrok nekompatibilnost 23.976 streama i frekvencije playera/TVa tako da bi ista situacija bila na oba OS-a.
Ili sam u krivu?

divacic 25.07.2018. 14:00

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3214441)
Nisam siguran da će Libreelec riješiti problem trzanja Kodija budući mislim da je uzrok nekompatibilnost 23.976 streama i frekvencije playera/TVa tako da bi ista situacija bila na oba OS-a.
Ili sam u krivu?

Na sreću, u krivu si. Teorijski da, ali u praksi 23.976 ide glatko kao svila.
Za to se brinu dvije kodi opcije: "Adjust refresh rate to match display" and "Sync Playback to Display". Prosvijetli me, ali mislim da na android kodiju to ne radi i/ili ne postoji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:16.