![]() |
|
Citiraj:
Krivo si shvatio, PDV moraš platiti bilo kod nas ili u DE. Jedina je razlika ako kupuješ auto na tvrtku, vraća ti se njemački PDV (MWST), i plaćaš u HRV PDV, pa vršiš povrat njemačkog PDV-a. Ako kupuješ kao fizička osoba više ti se isplati platiti PDV u Njemačkoj jer je niži, 19 % u odnosu na naših 25 % Ni slučajno ne spominji da kupuješ auto samo za izvoz, jer su to vozila koja žele prodati izvan EU, budući imaju nedostatke, tj čim ti piše na vozilu for export only bježi od toga |
Citiraj:
Ali ajde, sreća da imaš kasko. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala kolega..korisna informacija;) |
Evo čisto info jedan
Toyota corolla 2016 benzin, kupljena nova(bas zbog pouzdanosti), sad 60000 km, 3 puta nije tila upalit nakon sta bi odlezala cca 2 dana, onda malo šakom po pumpi goriva, pa upali. Bio u servisu jer garancija jos vrijedi, kazu oni da je to samo do loseg goriva, da samo ulijem aditiv da procisti sustav i nema problema. E sad 95+ posto vrimena punim na petrolu, ulio sam sad aditiv i kad potrosim tank ostavit cu da odlezi 2 dana opet, pa cemo vidit jel petrol nevalja il toyota nevalja :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
|
Bome, ne zna se tko je bolji od naših. Ovaj drugi iz svog grada nisam vidio do sad :D
|
Na ~10:22, Max potencia (Spain) odličan :D
|
Da li netko vozi ili ima iskustva sa Renault Megane karavan 1.6dci motoro, npr. kao ovaj sa linka?
https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-30696249 kakav je u odnosu na 1.5dci motor? iskustva itd? hvala |
Citiraj:
Tak je i bilo, problemi nestali skroz. |
@kruno
Imam taj motor u svom Qashqaiju. Meni se sviđa jer lako hvata gas i može dobro potegnut. Računaj da moj Kašo ima 1.6t, pa pretpostavljam da će u lakšem Meganu još bolje vući. Potrošnja je prihvatljiva. Jedina mana mu je što je malo bučniji pri višim okretajima. |
Citiraj:
50 000 km proveo u njemu i jedva dočekao da prijeđem u drugi auto. Manje bitno: Vanjski izgled je fenomenalan, ali unutrašnjost to ne prati. Monotona siva plastika i dosadan dizajn. Lijepo ti ga je gledati izvana, ali se manje lijepo voziti unutra. Više bitno: Tvrd, jako tvrd. Rekao bih da je Golf mekaniji auto od ovog. Okej, vozio sam kratkog, a ne karavana, ali sumnjam da je nešto drugačije. I obična sjedala fino drže, ali nakon par dužih vožnji mi se dogodilo da mi je utrnula noga (vozim na tempomat) i da mi se ukliještio živac u nozi na način da sam mislio da me netko šokerom stresao. U nijednom autu mi se to prije nije dogodilo. Čudno je prilagođen vozaču. Kad se sjedneš u vozačku poziciju, i probaš nasloniti ruke, lijevo zapešće ti dođe na prekidače od prozora, a zbog oblika siceva, nemaš puno prostora za pomaknuti ruku unazad, a da ne okrećeš cijelo tijelo. Naslon za desnu ruku je previše pomaknut iza, pa ti jedva dođe pod lakat umjesto pod podlakticu. Netko od 195+ će biti super zadovoljan s time, ali onda nema ni mjesta iza njega. Pošto sam s Clia prešao na Megane, mogu još reći i da su Meganeu svjetla slabija, a i mjenjač djeluje kilavo i ima plastičan zvuk kod šaltanja. Definitivno probaj provozati auto par puta prije nego se odlučiš i obrati pozornost na te stvari. Na početku ih ne primijetiš, ali kasnije počnu živcirati. Ovaj ima daleko više i drugačije opreme od mog, pa su možda stvari drugačije. Sad sam na Astri i tu je unutrašnjost fino napravljena i auto je daleko udobniji, samo nije toliko lijep za gledanje i mislim da ne postoji nikakav sportskiji paket opreme kao GT Line kod Meganea. |
GTC je sportska oprema kod Astre, zar ne?
|
Astra GTC je nešto kao Megane RS, kompletan zasebni sportski model, a ne paket opreme
Ove GT-line, S line, R line, M paketi i slične fore su samo vizualne (u većini slučajeva), obični paketi opreme za standardni auto. Stavi ti "sporcke" branike, pragove, par znački i eto ti "sporcko auto", a pod haubom osnovni model. |
Ja sam mislio da je GTC običan dizel/benzinac s sportskom opremom a da je OPC sportska Astra.
Što je onda oznaka Sport kod Astre? 3 vrata? |
Citiraj:
I to Astra J, trenutna Astra K (2015 - ) nema ni GTC ni OPC verzije. Sport ti je Astra s teniskom lopticom na kuki :D |
@ 1v@n hvala na detaljnom opisu.
Trenutvo vozim giuliettu benzinaca a radi povecanja obitelji bi uzeo ili karavan ili nekakav monovolumen ala Scenic. Da, vizualno vanjski izgled kod ovog gt line modela i ova plava ili crvena/bordo me najvise privlaci... Motor vise nemam prohtjeva kao kad sam alfu uzimao tako da ovi 1.5 ili 1.6 mi se cine sasvim ok. Kako ti se kretala potrosnja?? U gradu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://i.ibb.co/TWdd4nb/Screenshot-...ritmonitor.jpg |
Tesla teardown finds electronics 6 years ahead of Toyota and VW (link)
meni najzanimljivije: Citiraj:
|
Istina, koliko sam shvatio u električnom motoru nema pomičnih dijelova, znači nema ulja, klipova, lanaca, remenja, itd pa je dosta manje stvari koje se mogu pokvariti i servisirati.
Ali mi zvuči nevjerojatno da s obzirom na novac koji će veliki koncerni upumpati, mogućnost reverzibilnog inženjeringa i know how da će im trebati 6 godina da stignu Teslu Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ak je 1.6, kolki ti je prosjek potrošnje? |
Citiraj:
Poznanik vozi 2016. GTC OPC Turbo Astru, tako da to nije točna informacija. Ima negdje oko 300KS ako se dobro sjećam. Nešto trunku manje. Ali nisam znao da nema više čistog GTC-a. Hvala na ovome. |
Citiraj:
Dešavalo se i ranije. Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
GTC je Astra s trojim vratima. GTC OPC je OPC Astra s trojim vratima i 2.0 motorom (276 ks kaže internet). Zašto ne bi mogla biti iz 2016.? K model je predstavljen krajem 2015. Dok je to došlo na tržište, ova se proizvodila još sigurno par mjeseci. Kad si vidio da se neki model prestane proizvoditi u trenutku kad je novi pokazan na sajmu... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Uff...
|
Jedno glupo pitanje (pretpostavljam). Brat je otvorija firmu. A ja imam u planu u neko dogledno vrime kupit novo auto. I sad jel ja mogu njemu dat tipa pare, a on kupi to auto na firmu? Ako da, koliko bi to auto koštalo ako uzmemo da je 150tkn cijena sa pdv-om ili nije to baš tako jednostavno? Ili se to auto plati tih 150tkn, a firma ima "olakšicu" tih 25%
I jel ima neka treca opcija kako bi se to neko auto moglo platit manje nego da idem kao privatna osoba Hvala |
Kod kupnje auta, bratu ti se neće cijeli pdv. On se u potpunosti priznaje samo za radna vozila tzv. N1 kategorija automobila.
|
https://youtu.be/8jRRqTTQN4g
Hvala A jel ima kakav nacin za auto platit manje nego kao privatna osoba tipa preko te firme? Kakav leasing? Znaci opcija je imat novac za to auto da se može platit i jednokratno ako je potrebno |
Astra Gtc postoji tamo negdje od 2004-2005 godine (Astra H) i označavala je Astru sa trojim vratima. Moja iz 2008 je čak imala osnovni motor 1.4 od 90ks i neki srednji nivo opreme bez ikakvih dodataka.
Opc line je sadržavao "sportske" spojlere, malo ljepši volan i ručicu mjenjača i mogao se naručiti uz običnu i uz gtc astru. Astra Opc je isključivo astra s trojim vratima i imala je najjači motor u ponudi. Astra h Opc je imala 240ks. |
Citiraj:
Procedura je sljedeća, radi jednostavnosti računa uzimamo da će auto koštati 100 000 + PDV. Znači u njemačkoj kupuješ auto na tvrtku, ti plaćaš cijenu + Njemački PDV (19 %) = 119 000 kn. Ti auto unosiš u RH, prolaziš homolagaciju, carinu, registraciju, itd. Šalješ dokaz o tome da si vozilo registrirao u RH njemačkoj auto kući u kojoj si kupio vozilo, i oni ti vraćaju nazad njemački PDV. (19 000 kn). E sad, ti imaš u RH pravo odbiti pola iznosa PDV-a koji bi teretilo tvoje vozilo, tj jednu polovinu PDV ti ne plaćaš. Znači 100 000 kn + 12,5 % = 112,500 kn. Ovo govorim pod uvjetom da ne kupuješ vozilo koje ti ulazi u osnovna radna sredstva, pa se PDV može 100 % odbiti. Npr djelatnosti kojima vozilo ulazi u osnovna radna sredstva su ako se dobro sjećam, autoškole, pogrebna poduzeća :roller:itd. leasing i ostale ludosti su kod nas u konačnici skuplje. |
Posto gledam bmw 5 seriju(f10),i uglavnom na mobile.de,
Koji filter trebam ukljucit da mi pokazuje aute sa mogucnoscu mijenjanja brzina na volanu? Ukljucim sportpaket ali provuku se i oni bez toga..f1 mjenjac ako se ne varam..pa bih molio pomoc. Hvala Nasao: paddle shifters |
Meni su nekako ti paddle shifters malo zesci gimmick.
Automatik kupujem bas zato da ne moram sam mijenjati brzine...:D |
A moraš probati to, pogotovo na jačem autu.
Ima to prednosti i mana. Hoćeš tjerati malo auto, to je stvar koju trebaš. Nije to za 1.6 dci automatike npr. :) Probao sam voziti RS5 full auto i s tim shifterima, kada ga staviš 2 brzine niđe i uđeš u zavoj s malo većom brzinom, e to je gušt :D |
Citiraj:
Citiraj:
https://www.spritmonitor.de/en/detail/921540.html S tim da ne vozim najstedljivije ne stedim ni u startu ni na klimi, a imam na 50 km dnevno nekih 50 semafora. |
Probao na 3.0 quattro, vozio koju godinu. Totalna nepotrebna glupost. Nekad iz čiste dosade sam to probao, ali koristi nikakve. Sve odrađuješ s pedalom gasa, čak i bez potrebe za prebacivanje u sport mod.
Najbolji su mi vrsni vozači koji prije kick downa, šalta iz automatk moda u sport :roller: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:57. |
|