PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mommistake 03.02.2020. 11:16

Koliko pratim i čitam, ne bi se složio, možda sam u krivu.
Geneva, Frankfurt i ostali veliki su još uvijek posjećeni brutalno dobro.
Bio sam u Frankfurtu, nešto za vidjeti.

Jednostavno smatram da Zagreb nije to odlučio jer je takav trend vani.

Njima nema matematike jer su nesposobni i ne znaju napravit show u pravom smislu riječi.

Nekada sam bio cijeli dan na velesajmu, sada, 2-3 sata i to je to. Borba s parkiranjem, s gužvom, promo materijala nema uopće više, prodaje se svašta, od muljača za grožđe do glisera itd.

Eto, možda griješim, ali ovo nije dobar potez od strane relevantnih vodećih ljudi zaduženih za taj show.

A da velesajam izgleda užasno, ne možeš opovrgnuti.

coconut 03.02.2020. 12:51

Sada mu traže novo ime
https://www.index.hr/auto/clanak/zag...e/2153401.aspx

1v@n 03.02.2020. 12:56

"Zagrebački skoro pa autoshow", eto, riješeno :D

Elven 03.02.2020. 12:57

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3377004)
Koliko pratim i čitam, ne bi se složio, možda sam u krivu.
Geneva, Frankfurt i ostali veliki su još uvijek posjećeni brutalno dobro.
Bio sam u Frankfurtu, nešto za vidjeti.

Jednostavno smatram da Zagreb nije to odlučio jer je takav trend vani.

Njima nema matematike jer su nesposobni i ne znaju napravit show u pravom smislu riječi.

Nekada sam bio cijeli dan na velesajmu, sada, 2-3 sata i to je to. Borba s parkiranjem, s gužvom, promo materijala nema uopće više, prodaje se svašta, od muljača za grožđe do glisera itd.

Eto, možda griješim, ali ovo nije dobar potez od strane relevantnih vodećih ljudi zaduženih za taj show.

A da velesajam izgleda užasno, ne možeš opovrgnuti.

Ne opovrgavam te da je velesajam građevinski propao. Ali to nema veze s otkazivanjem proizvođača za auto show. To što kažeš jednu točnu informaciju, ne znači da ona potvrđuje nešto drugo što si doveo u vezu s tim.

Bio si u Frankfurtu i imao si što za vidjeti... kad? Bio sam ja i na ZG Auto Showu i imao sam što za vidjeti.

Frankfurt Auto Show više neće postojati... seli se.. 2019 je bilo 500,000 ljudi umjesto 800-900 tisuća koliko je inače. To je pad na pola... znam da ja se tebi čini pola miliona ljudi puno, ali kad ti se posjećenost prepolovi, znaš da toneš bez povratka.

Evo ti samo jedan izvod iz članka ljudi koji godinama posjećuju taj auto show, a ne samo jednom, pa im je WOW...

"Fewer manufacturers, smaller stands and gaps filled with used cars and carpet. It doesn’t take long to see the 2019 IAA Frankfurt Motor Show is no longer what it used to be. But the pace at which the downfall of the IAA has taken place is shocking to see.

Clearly the cancellation of many car manufacturers in the run-up to the IAA this year posed challenges for the VDA, the organizer of the IAA. But the way the challenges have been handled seems to have an accelerating effect on the downfall of the show."

BMW je npr otkazao auto showove u New Yorku i Parisu. Mora da i oni nisu prošli inspekciju..

Proguglaj malo prije nego počneš lupati "nisu prošli inspekciju"

1v@n 03.02.2020. 13:03

Prije si na autoshowu mogao vidjeti aute koji su tek predstavljeni, odradili su premijere na drugim auto showovima i nisi ih mogao vidjeti na cesti. Ako su već i bili predstavljeni ranije, nisi ih prije kraja domaćeg autoshowa mogao vidjeti i kupiti u salonu, rezervacije su bile na samom sajmu.
Čak se i neki koncept mogao vidjeti u najboljim godinama.

Na ovom zadnjem domaćem, ne sjećam se da sam vidio nešto što u tom trenutku već nije bilo na cesti.

Bolji autoshow imaš ako odeš do parkinga Esplanade ili vikendom kod Bille... ili bar čekaš Gumball i onu našu domaću kopiju, Pink Wing

Ovaj domaći sajam ti ne nudi ništa više od običnog salona, osim slinjenja gerijatrije i tinejdžera na izblajhane jeftine hostese dok pokušavaju sjesti u novu Kiu (jer ih u BMW/Audi/Mercedes neće nitko pustiti) i užicati kemijsku s logotipom.

Elven 03.02.2020. 13:11

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3377027)
Prije si na autoshowu mogao vidjeti aute koji su tek predstavljeni, odradili su premijere na drugim auto showovima i nisi ih mogao vidjeti na cesti. Ako su već i bili predstavljeni, nisi ih prije kraja domaćeg autoshowa mogao vidjeti i kupiti u salonu, rezervacije su bile na samom sajmu.
Čak se i neki koncept mogao vidjeti u najboljim godinama.

Na ovom zadnjem domaćem, ne sjećam se da sam vidio nešto što u tom trenutku već nije bilo na cesti.

Bolji autoshow imaš ako odeš do parkinga Esplanade ili vikendom kod Bille.

Ovaj domaći sajam ti ne nudi ništa više od običnog salona, osim slinjenja gerijatrije i tinejdžera na izblajhane jeftine hostese dok pokušavaju sjesti u novu Kiu (jer ih u BMW/Audi/Mercedes neće nitko pustiti) i užicati kemijsku s logotipom.

Vas dvojica namjerno ignorirate sve što se događa u auto industriji zadnjih godina, i ko pravi trollovi se pravite da samo auto show u Hrvatskoj propada??

Na kojem auto showu je bila svjetska premijera novog Golfa? Novog Leona? Nove Octavije?

Proizvođači više ne rade premijere po auto showovima, dapače da odlučite čitati vijesti auto-moto svijeta, vidjeli bi da mnogi više ni ne idu po svim salonima i otkantavaju i ove velike, a i kad dođu to samo budu neki koncepti ili strujići.

Danas kad se predstavlja novi auto, napravi se event oko toga i bok. Jeftinije je im je i jednostanvije. Bilo njih tuki hoćemo li ti ili ja bit na tom predstavljanju (kao što bi možda bili na auto showu). Šta nas zanima saznat ćemo online, suzit izbor, odraditi probne vožnje i kupit auto.

Ovo je 21. stoljeće, sajmovi kao takvi gube smisao za sve B2C stvari. B2B je druga priča, ali o tome ne pričamo ovdje.

1v@n 03.02.2020. 13:14

Stavljaš mi riječi u usta.
Ne propada, propao je odavno i nadam se da ga neće više ni biti, kao ni bilo kojeg drugog sajma tog tipa u svijetu na ovaj način. Bacanje novaca na nešto što ako te stvarno zanima, možeš kvalitetnije obaviti posjetom auto salonima.

Vani je počelo sa zabranom oko hostesa, ali početak kraja je bio kad su počeli izbacivati nove modele svakih 6 mjeseci.

Mommistake 03.02.2020. 13:27

@Elven

Jel se slažemo da je taj velesajam ruglo?

Mogu ti samo reći iz prve ruke info. Radio sam godinama za jednu firmu koja je radila velike velesajmove po svijetu, većinom smo radili sajmove lova i ribolova. Masa većih igrača nije željela ni čuti za Zagreb samo zbog ambijenta i stanja samog velesajma. Nije lupetanj, nego info iz prve ruke.

mamutarka 03.02.2020. 13:28

sajmovi kao takvi gube smisao kako je već netko napisao

evo sad ide sajam mobitela u barceloni, najveći svjetski, mole boga da im bar neki honor ili nešto bude ekskluzivno tamo, ostali 0 bodova

Elven 03.02.2020. 14:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3377030)
Stavljaš mi riječi u usta.
Ne propada, propao je odavno i nadam se da ga neće više ni biti, kao ni bilo kojeg drugog sajma tog tipa u svijetu na ovaj način. Bacanje novaca na nešto što ako te stvarno zanima, možeš kvalitetnije obaviti posjetom auto salonima.

Vani je počelo sa zabranom oko hostesa, ali početak kraja je bio kad su počeli izbacivati nove modele svakih 6 mjeseci.

U svom prethodnom postu govoriš samo o domaćem sajmu. Pročitaj si ponovno post. Dapače čak si upotrijebio izraz "na ovom domaćem sajmu".. s time poručuješ je na drugim sajmovima drugačije. Što nije istina. Nemojmo pljuvati domaće, kada za to nemamo razloga. Drugi dižu domaće u nebesa, mi svoje pljujemo i kad ne treba.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3377035)
@Elven

Jel se slažemo da je taj velesajam ruglo?

Mogu ti samo reći iz prve ruke info. Radio sam godinama za jednu firmu koja je radila velike velesajmove po svijetu, većinom smo radili sajmove lova i ribolova. Masa većih igrača nije željela ni čuti za Zagreb samo zbog ambijenta i stanja samog velesajma. Nije lupetanj, nego info iz prve ruke.

Građevina je ruglo, ima to svojih razloga (negativnih), ali ne razgovaramo na temi "Automobili" o građevini, i poanta je da to što je ruglo, nije razlog zašto je većina proizvođača odustala od Auto Showa (a onda naknadno i oni koji su mislili doć, kad su skužili da će ih biti par).

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3377036)
sajmovi kao takvi gube smisao kako je već netko napisao

evo sad ide sajam mobitela u barceloni, najveći svjetski, mole boga da im bar neki honor ili nešto bude ekskluzivno tamo, ostali 0 bodova

Upravo tako. U doba broadband interneta (koje traje već dugo, ali su se mamuti na čelu velikih firmi trebali prilagoditi tome), nema smisla čekati X mjeseci da dođe određeni sajam, pa da napraviš veliki boom.

Od B2C sajmova, valjda još jedino E3 ima smisla, CEBIT mi je već godinama bezveze.

coconut 03.02.2020. 14:33

Još jedan crni biser
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2153454.aspx

jed2i 03.02.2020. 14:57

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3376973)
Baš i nije tako, iz Lučkog kad si u desnoj traci ideš u srednju koja može van prema Velesajmu ili dalje prema mostu.[/IMG]

Sad vidim :chears: , da, signalizacija je užas tamo.

Mar 04.02.2020. 10:03

Naše krivosuđe opet u akciji...

https://www.index.hr/mobile/clanak.a...sti&id=2153679

coconut 04.02.2020. 10:17

Zanimljivo da takve sulude presude uglavnom donose jedni te isti sudovi.

lowrider 04.02.2020. 11:41

Kolko je bilo kandidata za zatvor u zadnje vrijeme, samo nema mjesta za njih, prostori su prekapacitirani :D

coconut 04.02.2020. 11:57

Volio bih znati koliko je onih što su dobili astronomske kazne njih zaista i platilo.

SympForTheDevil 04.02.2020. 12:02

Citiraj:

Autor coconut (Post 3377236)
Volio bih znati koliko je onih što su dobili astronomske kazne njih zaista i platilo.

Znam jednog, kakti 15k kn za alkohol, sud kuknjava i 4500 u tri rate.

burmuz 04.02.2020. 12:55

Da da, a kao sudovi samo bogate štite! Nije istina, evo gore primjera :D
Čak je nekad i bolje ako nemaš ništa ( za izgubiti, materijalnog bogatstva, karijeru i sl.) jer možeš raditi što hoćeš a slobodan si kao ptica, ne veže te radno vrijeme a o stresu i sl da ne pričam.
Inače, vidim dosta puntića na cesti i dosta ih radi show... evo jučer lik se uključuje iz sporedne na glavnu cestu i kao stane on ali na pola glavne ceste, lik skoro naletio na njega, trubi... lik se vrati nazad u sporednu, pusti ovog i krene ali napravi luk da je prešao na drugu traku i skoro se zabije u žensku koja ide u drugom smjeru na glavnoj. A luk napravio kao da vozi Rolls Royce Phantom, skoro mi je kava izletila na nos van hahaha, Punto power mili moj.

coconut 04.02.2020. 13:24

Čekaš red za bajbok? Ovoga nema ni u najluđim snovima teškog đankija. Stvarno smo država od qrca.

burmuz 04.02.2020. 13:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3377253)
Pa štite. Bogatima NE ŽELE, a ovoj sirotinji NE MOGU. To je razlika ;)

Tako da, miran si. Ne žele se s tobom zejebavat :D

Bome da, nemaju mi šta uzet, sve je na ljubavnicu :D

coconut 04.02.2020. 13:58

Ajmo napravit jednu kroufanding kampanju, skupiti 10 mil€ i napravit zatvor. Posla k'o u priči.

Mommistake 04.02.2020. 14:25

Konkretno u Lepoglavi zatvorenici rade redovno vani. U kafićima, restoranima, čiste, u šumi rade, na poljima itd. I to funkcionira i više nego dobro. Uz činjenicu da u Lepoglavi su svi s preko 7 godina zatvora (ubojice, pedofili, ratni zločinci i ostali monstrumi=, u mom životu 30+ godina, nikada problema nije bilo.

Ali su u zatvoru.

Ovo da se čeka zatvor, još nisam čuo.

Znam dosta priča, jer sam odrastao uz zatvor, gdje ljudi već godinama samo "prezime" u zatvoru zbog sitnih krađa, provala, itd.

Prebukirano je sve, to je činjenica. 1 stražar na 8 zatvorenika od prilike je u Lepoglavi. Nekad je bilo 1 na 2, kasnije 1 na 4 itd.

Nekada je bilo 400 spavaćih mjesta, zatvorenika je sada preko 800.

Colop 04.02.2020. 14:58

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3377267)
Konkretno u Lepoglavi zatvorenici rade redovno vani. U kafićima, restoranima, čiste, u šumi rade, na poljima itd. I to funkcionira i više nego dobro. Uz činjenicu da u Lepoglavi su svi s preko 7 godina zatvora (ubojice, pedofili, ratni zločinci i ostali monstrumi=, u mom životu 30+ godina, nikada problema nije bilo.

Ali su u zatvoru.

Ovo da se čeka zatvor, još nisam čuo.

Znam dosta priča, jer sam odrastao uz zatvor, gdje ljudi već godinama samo "prezime" u zatvoru zbog sitnih krađa, provala, itd.

Prebukirano je sve, to je činjenica. 1 stražar na 8 zatvorenika od prilike je u Lepoglavi. Nekad je bilo 1 na 2, kasnije 1 na 4 itd.

Nekada je bilo 400 spavaćih mjesta, zatvorenika je sada preko 800.

Da, čeka se poziv za izdržavanje kazne zatvora. Već sigurno desetak godina ako ne i duže je takva situacija.

Mommistake 04.02.2020. 15:16

Citiraj:

Autor Colop (Post 3377281)
Da, čeka se poziv za izdržavanje kazne zatvora. Već sigurno desetak godina ako ne i duže je takva situacija.

Onda to funkcionira za ove koji trebaju valjda par dana odslužiti.

SympForTheDevil 04.02.2020. 16:02

Niste čuli za čekanje za zatvor? Mislim da se radi do 2 godine kazne.

Neki dobiju i određen datum kada se trebaju javiti,tipa za 14 mjeseci itd...živiš, radiš, partijaš I onda se jednu srijedu u 7.30 pojaviš na porti Remke...evo ja sam došao od služiti svoje :D

lowrider 04.02.2020. 17:27

Pa ima posla. Recimo nama naplaćuju odvoz smeća i još ga kao trebamo sortirati. Napraviti jednu podužu pokretnu traku, stane njih s jedne i druge strane, i neka razvrstavaju :D

Ili na otocima, neka kopaju u kamenu kanale za cijevi, vodovod, odvodovod itd :roller:

Elven 04.02.2020. 17:48

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3377309)
Niste čuli za čekanje za zatvor? Mislim da se radi do 2 godine kazne.

Neki dobiju i određen datum kada se trebaju javiti,tipa za 14 mjeseci itd...živiš, radiš, partijaš I onda se jednu srijedu u 7.30 pojaviš na porti Remke...evo ja sam došao od služiti svoje :D

Ali ako dođeš bez osobne ne puste te unutra.

jed2i 05.02.2020. 10:45

Danas ujutro sam dobio kamen u šajbu, cca 1cm oblo puknuće, nije paukova mreža stil.
Otišao u Laus, popravili to za pol sata, ništa se ne vidi osim točkice na vanjskom dijelu. Ako netko treba sličan popravak mogu ih preporučiti.

jed2i 05.02.2020. 13:48

250 novaca.

lowrider 05.02.2020. 16:25

Prije koji tjedan isto, zvijezda promjera 1cm. 180kn u Vž

Fleks 05.02.2020. 19:15

kod tog je samo bitno to napraviti što prije, ne kao neki idiot ( :D ) budem budem pa nakon godinu dana. Onda se vidi.

jed2i 06.02.2020. 08:21

Ja sam zamaskirao selotejpom odmah (kiša je lagano padala, pa da ne uđe u pukotinu) i otišao za 20 min tamo, sad se niš ne vidi.

Mommistake 06.02.2020. 11:13

Odlična je Dacia...

https://revijahak.hr/2019/11/08/tuv-...jkvalitetniji/

Milentije 06.02.2020. 13:08

Dacia je odlična za ono koliko košta. Passat košta 4 puta više pa je odmah do Logana na nepopularnoj ljestvici.

Vuco 06.02.2020. 13:11

Tak i treba kad se ciganiš za auto, pa preskočiš kupnju 911-ice :D

apropo TUV-a, jučer kolega prošao na tehničkom sa Focusom iz 2001. 90 000km, benzinac 1.6, da sjedneš u njega zatvorenih očiju mislio bi da se voziš u autu starom godinu-dvije.

Mommistake 06.02.2020. 13:33

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3377895)
Dacia je odlična za ono koliko košta. Passat košta 4 puta više pa je odmah do Logana na nepopularnoj ljestvici.

Vrhunska čak.

Mar 06.02.2020. 13:40

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3377863)

Na stranu (ne) kvaliteta Dacie, ali ovakve liste su glupe jer je činjenica da vlasnik Porschea, Mercedesa i sl luksuznih automobila iste puno češće vozi na servis, koristi originalne djelove, više pazi na vozilo itd jer jednostavno ima više para i više automobila.

Vlasnici Dacie, Punta i sl vjerojatno imaju samo taj auto i voze ga svuda, rastežu intervale jer nisu pri parama itd.

zgmmax 06.02.2020. 13:41

ne kužim kaj te tolko žulja Dacia?
Nemaš para nit za nju pa prosipaš žuć il kaj?

Znamo da imaš frendove sa RS3,4,5,6, M3,4,5, AMG....
I da su ti to vrh auti al pljuvat po Dacia da niš ne valja je onak...

Neko ne gleda kak auto izgleda, nego želi novi auto da ga prebaci od točke A do točke B i da ga plati što manje.

Mommistake 06.02.2020. 13:47

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3377909)
ne kužim kaj te tolko žulja Dacia?
Nemaš para nit za nju pa prosipaš žuć il kaj?

Znamo da imaš frendove sa RS3,4,5,6, M3,4,5, AMG....
I da su ti to vrh auti al pljuvat po Dacia da niš ne valja je onak...

Neko ne gleda kak auto izgleda, nego želi novi auto da ga prebaci od točke A do točke B i da ga plati što manje.

Pa eto, ja kažem da MENI niš' ne valja...
Ti ju kupi, vozi, budi sretan. Ja ju neću kupiti baš iz raloga jer ne valja.

A komentar koliko ja para imam ili nemam, razina ekipe koja čita Starac i more za lektiru...

Citiraj:

Autor Mar (Post 3377906)
Na stranu (ne) kvaliteta Dačcie, ali ovakve liste su glupe jer je činjenica da vlasnik Porschea, Mercedesa i sl luksuznih automobila iste puno češće vozi na servis, koristi originalne djelove, više pazi na vozilo itd jer jednostavno ima više para i više automobila.

Vlasnici Dacie, Punta i sl vjerojatno imaju samo taj auto i voze ga svuda, rastežu intervale jer nisu pri parama itd.

Sve jasno, ali ne pričamo o najboljima, nego najgorima ovaj puta.
Imaš tu jedan Clio, Corsu, Fiestu, i20, i30 itd. Nema ih na listi. A sve jeftiniji auti od jede Dače. I isto tako se vlasnici prema njima odnose kao i prema Dači.

I to je ono o čemu ja pričam. Za te novce idu ozbiljniji auti, kudikamo bolji, kvalitetniji, izdržljiviji i ono najvažnije SIGURNIJI.

Milentije 06.02.2020. 15:13

Ne branim Daciu. Neutralan sam totalno. Gledam samo uležno-dobijeno, od kako sam postao privatnik mnogo sam odlutao na tu stranu (možda i previše). :D

Šta to KONKRETNO nije uredno na jednoj Daciji?
2017. kupljen logan MCV 1.5 dci. Od điđa ima tempomat.
2019. kupljen logan MCV stepway 0.9 tce, sa svom mogućom opremom. Navigacija, tempomat, digitalna klima, senzori naprijed i nazad, kamera pozadti,... Nije se moglo čekati onoliko koliko su rekli da se čeka za auto po narudžbi pa je kupljen baš ovaj sa lagera. Za 12000 €.
Ni sa jednim ni sa drugim nikakvih problema nema. Orađuju posao baš kako treba. Jedtini za održavanje, jeftini za kupovinu. Svaki dan su na terenu i jedan i drugi.

Firme nemaju potrebu za audijem starim 10 godina, samo da bi se kurčile. Taj isti audi/bemvej/mercedes/štagod NIJE i NE MOŽE biti pouzdan kao bilo šta novo. Za 4 godine novo sokoćalo će imati 4 godine, polovnjak koji sad ima 10 tada će imati 14 godina. U kakvom je stanju bilo kakav gumeni komad nakon 14 godina?
Kada se pokvari i najmanja sitnica, koja možda košta i 1€, taj automobil je neupotrebljiv i ne dnosi prihod. Posao stoji. To nije prihvatljivo. A siguran sam da će se prije desiti neka glupost na nečemu starom 10 godina nego na novoj stvari (koje god marke da su u pitanju).

EDIT:
Osnovna svrha prevoznog sredstva je da tebe ili robu preveze sa jedne tačke na drugu. Sve mimo toga je (ne)potreban luksuz.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51.