![]() |
|
Kakav tvrdoglav stav majketimile :)
Mozda kolega i ćaća mu misle da je auto ko dvotaktni skuter pa da ulje samo dolijevas. :D |
Citiraj:
|
Lažem,krivo sam rekao,u prometnoj je 2001.godina,auto je kupljen očito 2001. g. Pokazivač pokazuje 193000km ali neznam dal radi,znam da jedno vrijeme nije brojil km,vjerojatno ima više od 200000km.
Citiraj:
|
moze se i covjeka ubiti pa ne otici u zatvor, ali to je iznimka a ne pravilo.
I jos uvijek mi nisi odgovorio na pitanja gore. |
Ma sve dok ono nije jako crno i dok je masno pod prstima samo vozi i normalno da ga ne fali,da nije ispod minimuma.A to kaj je on napisal u knjizi tamo negdje 2001. godine ništa ne znači.
Citiraj:
|
Čovjek vam je sve rekao, stari motor, benzinac, relativno neopterećen. Ekvivalent Kalaša među puškama.
Uopće se ne čudim, gledao sam na nekom njemačkom programu tipa koji 10-15 godina samo dolijeva ulje u Mercedes mislim E-klasu sa ne znam koliko stotina tisuća km. I tvrdi da su zamjene ulja belosvetska zavjera. Bilo bi zanimljivo otvoriti taj motor ili bar staviti auto na valjke koliko uopće snage razvija. |
Citiraj:
Ajd dobro, I rest my case... Jedan dobar citat bi išao tebe; Tko ne zna, a zna da ne zna; dijete je, naučite ga. No ti se nedaš učit... |
Citiraj:
|
Još čekam odgovor
|
Citiraj:
|
Koliko imas godina fag? 17, 18, 19?
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Stric mu ima 18. :D
|
Citiraj:
Kako vas je digo na zadnje noge, ja mu jebeno cestitam. I taj auto mu ljubim u znacku! |
U knjižici piše i maksimalna nosivost jel tak :D
|
Na stranu ovo što piše @fAg jer on i njegov stari nemaju auto nego "perpetuum mobile" :D
... ali prije dva tjedna sam se kao putnik vozio u Pugu 206 iz 2004. godine (benzinac 1.1 ccm) koji je do danas (tada kad sam se vozio) prešao 23 105 km (da, dvadeset tri tisuće i sto pet kilometara) i koji još uvijek ima tvornički ugrađene gume, a na servisu je bio samo dva puta (pitao vlasnicu dok smo se vozili)... i taj dan je vlasnica auta (jer me je vozila po moj auto koji je bio u servisu) napravila najveću kilometražu u komadu u zadnjih dvije godine... punih 24 kilometara :D ... o vožnji do servisa neću (ne bi bilo pristojno prepričavati užase kad mi je žena izašla u susret i prevezla me), ali mi je nekoliko puta došlo da izađem i nastavim pješice što zbog straha, što zbog toga što brže trčim :roller: |
Citiraj:
Provjeri direktno s njima što i kakve uvjete imaš - što ti je na polici. Velim, Croatia Osiguranje pod jednu štetu uzima jedan događaj. Tako da ako imaš ogrebotine naprijed i straga na branicima možeš samo jedno riješti. Osim ako nisi vješt prodavač magle i uspiješ prodati priču procjenitelju da je to bilo kod jednog parkiranja. :D Što se tiče ovoga za guljenje na parkingu, jedno je kad ti se to dogodi od random generated jazavca u gradu. Kolegi iz firme se na branik naslonio netko drugi iz firme. Ni poruke ni ničega... |
Citiraj:
Usput, nekidan sam pogledao dskove.... katastrofa :( https://s20.postimg.cc/62frfxgnt/Disk_1.jpg https://s20.postimg.cc/4amsl150p/Disk_2.jpg |
BTW, rekorder kojeg osobno poznam.
Corsa 1.0 2000. godiste, 22k km do sada :) od 2015 do 2018(sada) ne vožena,al ostalo je bila u pogonu. Al redovno je bila servisirana |
Pa i ova vlasnica Puga (inače to je mama od frendice) je redovito išla u servis no bili su toliko pošteni u servisu da su pogledali auto i rekli joj da ako nastavi tim tempom dođe ponovno za dvije - tri godine ako nema problema sa autom i tako je za 14 godina dva puta napravila mali servis :)
|
Koji bačen novac.
Bilo bi joj daleko jeftinije da se vozila taksijem to vrijeme. |
Susreo i ja jednog takvog, punto 2003, prešao 30k i sitno km.
Došla teta da pokrpaju gume (orginal tvorničke) a jadna vulkanizer nemože objasnit da su gume porozne cijele da nema šta krpat da mora nove uzet :D |
radi takvih, rabljeni samo od osoba koje znam i po preporuci
|
Ja sam vidio Fiat Uno iz devedeset i neke godine s 19k km.
|
Ajme što ste bezveze napali čoveka, lijepo vam je napisao svoje iskustvo a vi ga razapeli. Ako sa foruma nisu banani koje kakvi đabalebaroši koji se konstatno svađaju i trolaju ne vidim razloga zašto bi banali faQa.
Nego faQ slažem se u potpunosti s tobom, negdje sam pročitao o liku koji je prošao oko 300 hiljada km bez izmjene ulja i sa jednim setom guma tako da nedaj se dat zajebavat ovim teoretičarima zavjere i ovim "ulje se mora promijeniti jednom godišnje" talibanima. :D:D U potpunosti imaš moju podršku, i ti i tvoj stari/stric. Jedino pripazi na gefufnu i cinulator da je u redu i proci ces ti sinko preko milijun kilometara s tim motorom. :rispekt Gefufnu ti je najlakse provjeriti da kad motor radi dignes haubu i ako cujes zvuk i osjetis vibracije to ti znaci da je ok. A za cinculator ti je bitno kad ides u ljevi zavoj da ti se ne okrecu desni kotaci, onda je ok. :mirVan :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam napisal i daval savjete da se ne mjenja ulje. |
Na čemu si ti? Aj' podijeli i nama :D
|
Citiraj:
|