PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

domy_os 22.09.2025. 12:19

Kako ovršiti Revolut račun, ako je tko bio u toj situaciji? FINA je bespomoćna.

coconut 22.09.2025. 14:51

Kako FINA može biti bespomoćna ako je Revolut, a je, član EU bankarskog poola (ili kako se već zove)?
Porezna može dobiti uvid u Revolut, a FINA ne može. Nema logike.

Colop 22.09.2025. 14:54

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3822109)
Kako ovršiti Revolut račun, ako je tko bio u toj situaciji? FINA je bespomoćna.

Europskim ovršnim nalogom.
Revolut ima račun u Latviji (LV)

Citiraj:

Autor coconut (Post 3822132)
Kako FINA može biti bespomoćna ako je Revolut, a je, član EU bankarskog poola (ili kako se već zove)?
Porezna može dobiti uvid u Revolut, a FINA ne može. Nema logike.

Jer Porezna uprava postoji u svakoj normalnoj državi na svijetu, a FINA je samo naš izum i civilizirane zemlje ne poznaju takve gluposti.
Koja je uopće svrha FINA-e? Da provodi ovrhe i javne dražbe.
Kada je zbog COVIDa u 2020 godini bila zabranjeno provedba ovrhe od 01.04 pa do 01.10, FINA je bila u minusu.

microsoft66 22.09.2025. 19:58

sta ce FINA ovrsit pa takava prispodoba od agencije ima samo u RH..ovi iz revo bi mislili da ih netko skema

rodriguez 23.09.2025. 07:52

bas, ta fina postoji samo u HR

domy_os 23.09.2025. 11:26

Sreća u nesreći je da je čovjek ujedno vlasnik firme pa će mi izgleda biti lakše ovršiti firmu nego Revolut račun. :)

Colop 23.09.2025. 11:59

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3822221)
Sreća u nesreći je da je čovjek ujedno vlasnik firme pa će mi izgleda biti lakše ovršiti firmu nego Revolut račun. :)

Ovisi tko ti ti duguje.
Ako ti duguje fizičke osoba (vlasnik ili osnivač tvrtke ili direktor) ne mozes ovršiti račun njegove tvrtke zbog duga njega kao fizičke osobe.
Vice versa također.

Bubba 23.09.2025. 12:53

Citiraj:

Autor Colop (Post 3822226)
Ovisi tko ti ti duguje.
Ako ti duguje fizičke osoba (vlasnik ili osnivač tvrtke ili direktor) ne mozes ovršiti račun njegove tvrtke zbog duga njega kao fizičke osobe.
Vice versa također.

Osim ako nije zaposlen.

Obveza postupanja poslodavca po dostavljenoj ovršnoj ispravi propisana je odredbom članka 284. Ovršnog zakona, gdje on, u postupku ovrhe na stalnom novčanom primanju, plaći, ima ulogu provedbenog tijela. Sukladno čl. 201. istog zakona, poslodavac koji ne ispuni propisanu obvezu dovodi se u rizik da protiv njega bude pokrenuta ovrha zbog nepostupanja, a s ciljem zaštite prava vjerovnika.

https://images.paramount.tech/uri/mg...=480&crop=true

Colop 23.09.2025. 14:16

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3822237)
Osim ako nije zaposlen.

Obveza postupanja poslodavca po dostavljenoj ovršnoj ispravi propisana je odredbom članka 284. Ovršnog zakona, gdje on, u postupku ovrhe na stalnom novčanom primanju, plaći, ima ulogu provedbenog tijela. Sukladno čl. 201. istog zakona, poslodavac koji ne ispuni propisanu obvezu dovodi se u rizik da protiv njega bude pokrenuta ovrha zbog nepostupanja, a s ciljem zaštite prava vjerovnika.

https://images.paramount.tech/uri/mg...=480&crop=true

Good point.
U praksi poslodavci češće ne postupaju po zahtjevu za ovrhu na plaći zaposlenika, nego što postupaju.

Exy 23.09.2025. 14:21

Da, i onda im eos matrix i sl. prijete da će njih izravno ovršiti :D

To da teret podjele plaće na radnika i na njegove vjerovnike pada na poslodavca je jedna od većih budalaština ove slučajne države. Što mene briga kome je moj zaposlenik Pero Perić dužan, ako je zaradio 2000 eura ja ću mu to isplatiti pa neka se onda vjerovnici obračunaju sa njegovim tekućim računom, što mene briga kome je on dužan. U praksi poslodavac mora provoditi ovrhu nad svojim radnikom i uskraćivati mu dio primanja:D

Colop 23.09.2025. 14:33

Citiraj:

Autor Exy (Post 3822260)
Da, i onda im eos matrix i sl. prijete da će njih izravno ovršiti :D

Da:D

Citiraj:

Autor Exy (Post 3822260)
To da teret podjele plaće na radnika i na njegove vjerovnike pada na poslodavca je jedna od većih budalaština ove slučajne države. Što mene briga kome je moj zaposlenik Pero Perić dužan, ako je zaradio 2000 eura ja ću mu to isplatiti pa neka se onda vjerovnici obračunaju sa njegovim tekućim računom, što mene briga kome je on dužan. U praksi poslodavac mora provoditi ovrhu nad svojim radnikom i uskraćivati mu dio primanja:D

Ne da mi se sada kopati po pravnom mišljenju, ali u osnovi radi se o dvije različite vrste ovrhe, ovrha na novčanim primanjima, i ovrha na plaći.
Ovrha na plaći bi trebala imati prioritet u odnosu na fina ovrhu

domy_os 24.09.2025. 12:18

Svakako javim kako je prošlo, nisu mali novci u pitanju, a kod nas sve to presporo ide... Imao je otvoren račun u nekoj našoj banci i kad je skužio da mu prijeti ovrha, brže bolje se prebacio na Revolut.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:29.