PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Far Cry 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89609)

Sonic1984 23.10.2008. 14:11

Ja ne znam sta ste svi ocekivali neku pucacinu, koljazu - ako vam se ubija svakih par min lipo igrajte unreal tournament i gotova stvar

TheBEaST 23.10.2008. 14:23

A jeste li ga nakenjali svega i svacega o ovoj igri...uglavnom svi ovi negativni komentari tipa grafika je sranje, igra je linearna i sl. govori o vama da ni sami neznate što hocete od igre...igra kakvu bi vi htjeli nije izasla, niti ce po takvom ikad izaci (a ako ju usporedujete s nekom igrom par godina starom, kakvu pa je onda ona grafiku imala prema Far Cry 2?...sad budete rekli - bolju)...po vama bude svaka igra sranje...

Vec onak vidim kak ce biti pljuvanja po GTA 4 jer bude i to linearno...jer pazi čuda, sam budete se vozili i klali ljudi...u igri nebude mutanata ko u stalkeru i nebudes mogel staviti neonke na auto ko u nfs underground i nebudes mogel ici gledati film u cinestar...ah, to je onda sranje jer je linearno i konzolasko i tko zna sta sve nece reci...

Zato mi je vecina komentara na ovom forumu jedan teski :lol2:...skoro da je bolja komedija od one serije KT 2 ili sudnice...

Radije prodajte kompove i dajte pare u dobrotvorne svrhe...jer vam i tak nicemu ne služe (čast iznimkama), osim da se hvalite ko ima većeg...ups, boljeg kompa i vise fps-a...:dajpivu:

P.S. Ovo se ne odnosi na one članova foruma koji nemaju izljeve smijeha, odnosno ne pišu tak konstruktivne komentare ko što je knjiga Nives Celzijus (nisam, a niti ju nebum procital, al ak je suditi prema koricama, odnosno autorici...:fuming:)

shogo 23.10.2008. 14:25

svaka ti dala the beast

Neo-ST 23.10.2008. 14:27

Meni je igra na nekih 46% leta preko Atlantika :(
Čitam sve ovo što ste napisali, ali ne dam da mi to stvori predrasudu, tako da ću joj dati najbolju šansu.
Meni je osobno draže da nema non-stop koljaže, nego da se mora malo i lutat, vozikat, odmarat i to, barem mi nije neki pritisak, jer kad mi je pritisak onda brzo završim igru, a poanta nije u završavanju nego u igranju :D

bacyc 23.10.2008. 14:42

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1172226)
A .igra kakvu bi vi htjeli nije izasla,

hm, far cry 1? bio je taktički shooter, ogromni otvoreni prostori, mogućnost zaobilaženja neprijatelja, prikradanja s leđa. a grafika i dan danas ima šta pokazati. a svima omraženi monsteri su po meni također plus, jer baš oni pridonose atmosferi, i paničnom ispucavanju čitavog arsenala kad te zaskoči is mraka. nije bilo quick savea, a healtha je bilo na kapaljku. fc2 je maksimalno pojednostavljen i ne smije se nazivati nastavkom originala. ne znam koji ga k*** nisu nazvali boiling point 2, kad ova igra to je.

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1172243)
Pa naravno, dobro velis...najbolje da su izmedu svake misije stavili 100m razmaka od napucavanja i svega da nema potrebe za vozikanjem 10 min jer je taj svijet Afrike tak maleni, odnosno pristupacan da mores za 15min trcanja doci od jednog do drugog kraja mape...
Zato su i stavili automobile da se moze voziti od misije do misije...

Jos je netko napisao da mu je premalo auta u igri...ajme, pa sta mislis da se u takvim predjelima Afrike ljudi voze sa BMW X5, Mercedesima...to sto je u igri stavljeno je objektivno...u stvarnosti skoro da nema niti toga...

kad smo kod realnog prikaza afrike, ja sam očekivao pustinju i savane, ne močvarno područje (ne kažem da ga nema u africi, ali spomen afrike ipak asocira na suhe predjele).

shogo 23.10.2008. 14:45

neznam baš ali ja nisam zaobilazio neprijatelje baš u fc1, možda ti jesi...i nije ih baš bilo za zaobići jer za ispunit zadatak moraš pokokati zapreke...
mislim da je tu fc 2 puno napredniji, ali majku mu ako radiš nastavak daj bar sličnu tematiku, a ne napraviti africa vice borca protiv kartela i droge i tko zna šta, dobro da nisu uzeli priču iz blood diamonda

TheBEaST 23.10.2008. 14:48

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1172232)
Meni je igra na nekih 46% leta preko Atlantika :(
Čitam sve ovo što ste napisali, ali ne dam da mi to stvori predrasudu, tako da ću joj dati najbolju šansu.
Meni je osobno draže da nema non-stop koljaže, nego da se mora malo i lutat, vozikat, odmarat i to, barem mi nije neki pritisak, jer kad mi je pritisak onda brzo završim igru, a poanta nije u završavanju nego u igranju :D

Pa naravno, dobro velis...najbolje da su izmedu svake misije stavili 100m razmaka od napucavanja i svega da nema potrebe za vozikanjem 10 min jer je taj svijet Afrike tak maleni, odnosno pristupacan da mores za 15min trcanja doci od jednog do drugog kraja mape...
Zato su i stavili automobile da se moze voziti od misije do misije...

Jos je netko napisao da mu je premalo auta u igri...ajme, pa sta mislis da se u takvim predjelima Afrike ljudi voze sa BMW X5, Mercedesima...to sto je u igri stavljeno je objektivno...u stvarnosti skoro da nema niti toga...

Neo-ST 23.10.2008. 14:52

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1172243)
Pa naravno, dobro velis...najbolje da su izmedu svake misije stavili 100m razmaka od napucavanja

Pa čuj, poznato je da u Africi iza svakog stabla stoji jedan (barem jedan) naoružani frustrirani vojnik, koji samo čeka da te zaskoči :)

TheBEaST 23.10.2008. 14:54

Za Far Cry 1...istina, bila je super igra i ostat ce to...al da su napravili opet nesto gotovo isto kak to, opet bi bilo komentara da je to samo copy-paste...meni nebi smetalo, ali nekim biserima naravno bi smetalo...al sta ces...

Neo-ST 23.10.2008. 15:06

Danas je teško napraviti dobru igricu...
Sve se pre brzo odvija u svijetu, život je ubrzaniji nego prije, kako privatni tako i poslovni, pa shodno tome i developeri su pritisnuti da što prije izbace igru, a svi znamo da se nešto kvalitetno ne može napraviti brzo. Tako da, umjesto da sudjeluju u utrci sa kvalitetom, oni se utrkuju s vremenom i kvantitetom, i dok je god tako nećeš vidjeti dobre igrice, ili hoćeš pa će ta kuća vrlo brzo propasti ili će joj to biti prvi i zadnji kvalitetni naslov :(

Sonic1984 23.10.2008. 15:28

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1172259)
Sve se pre brzo odvija u svijetu, život je ubrzaniji nego prije, kako privatni tako i poslovni, pa shodno tome i developeri su pritisnuti da što prije izbace igru, a svi znamo da se nešto kvalitetno ne može napraviti brzo. Tako da, umjesto da sudjeluju u utrci sa kvalitetom, oni se utrkuju s vremenom i kvantitetom, i dok je god tako nećeš vidjeti dobre igrice, ili hoćeš pa će ta kuća vrlo brzo propasti ili će joj to biti prvi i zadnji kvalitetni naslov :(

:dobar:

Mar 23.10.2008. 15:42

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1172259)

Blizzard nema problema s tim....:fiju:

Necto 23.10.2008. 15:47

Ako je nekome do zabave i ima smisla za zabavu, zabavljati ce se on i s Mercenaries 2 kolko god igra bila shit.
A govoriti da je FC2 sranje, samo zato jer nema mutanata i zbog manjih propusta je glupo.
IMHO Crysis je nista ali ama bas nista nego bezvezni FPS sa super grafikom, i ajde mozda nanosuit je + ... oruzja u Crysisu su smece, customizacija ih spasava malo, linearno do boli.
U FC2 viiiisoki kanjoni i planine su samo oko grada, a i svugdi se mozes popeti, samo ovisi koliko ti se sece naokolo i trazi put.
Onome tko igra igru s ciljem da trazi propuste i mane umisto da uziva u onome zabavnome, svaka igra ce biti shit.
:chears:

A ja vise nisam ima metaka u sniperu pa je zebra stradala u prometu :D

http://i281.photobucket.com/albums/k...o/th_Zebra.jpg

(i zapela je ispod djipa i sad se nemoze djip pomaknuti :smoke: )

Zmaj000 23.10.2008. 16:08

Citiraj:

Autor Necto (Post 1172301)
Ako je nekome do zabave i ima smisla za zabavu, zabavljati ce se on i s Mercenaries 2 kolko god igra bila shit.
A govoriti da je FC2 sranje, samo zato jer nema mutanata i zbog manjih propusta je glupo.
IMHO Crysis je nista ali ama bas nista nego bezvezni FPS sa super grafikom, i ajde mozda nanosuit je + ... oruzja u Crysisu su smece, customizacija ih spasava malo, linearno do boli.
U FC2 viiiisoki kanjoni i planine su samo oko grada, a i svugdi se mozes popeti, samo ovisi koliko ti se sece naokolo i trazi put.
Onome tko igra igru s ciljem da trazi propuste i mane umisto da uziva u onome zabavnome, svaka igra ce biti shit.
:chears:

A ja vise nisam ima metaka u sniperu pa je zebra stradala u prometu :D

http://i281.photobucket.com/albums/k...o/th_Zebra.jpg

(i zapela je ispod djipa i sad se nemoze djip pomaknuti :smoke: )

Bas sam i ja uhvatio jedan ss kak sam zebru spucao :D Nego sta su oni s onim konvojom toliko glupi ili sta. Pogledam na mapi kojim putem se krece , pretezito ide u krug odem na cestu i kempam da dodje porokam ih i gg :D

Atrax 23.10.2008. 16:20

Citiraj:

Autor Gradjanin (Post 1171918)
nije bas da si mu dobro opisao. no, ovo ce svima pomoci da vide prednosti i mane hdr-a http://en.wikipedia.org/wiki/High_dy...ange_rendering

a ovo je kaj se tice blooma http://en.wikipedia.org/wiki/Full_screen_bloom

znaci, ako je moguce, srazmjerno hardweru, upaliti navedene stavke. ono, dobro dosli eye-candyji za svakoga...a kako vec i vrapci znaju za sli-gradjanina, da napomenem da je upravo sli savrsena stvar za to. znaci, nije neka beneficija u fpsima koliko je beneficija u snalazenju grafi sa dodatnim efektima.

mada iz iskustva mogu reci da mi hdr nije bas uvijek sjeo do sada...recimo rainbow six...nekako mi napravi maglastu i mutnu sliku s kojom i nisam bas odusevljen. no zato vlastito ranjavanje kada se prime meci, ili efekti umora ili pada s visine citaj fizicko stanje malo prije neg kaj krepas je odlicno. zamucenje vida slike, simulacija okolisa naspram radnje je odlicna. pa ko voli nek izvoli.

uglavnom...za jak hardwer..nije da ne radi i na nekim gejmer konfama, no kako su nam lijepo objasnili u krajsisu...gledaj lijepo, gledaj biti entuzijast :) :) :)

ova slika na wikipediji (o HDR-u) pokazuje točno ono što sam čovjeku pokušao laički i zdravo seljački objasnit. HDR simulira "blještavilo" svjetlosti, glow efekt ajmo reć, ali prije svega simulira privikavanje oka na na svjetlost (bloom je više za postizanje tog glow efekta, i blještavila). dok bez HDR-a vidiš samo zraku svjetlosti, i nema tog efekta privikavanja oka na svjetlost. i kad smo već kod toga, half life 2 je po mom ukusu najbolje i najrealnije upotrijebio oba efekta, diskretno i taman tolko da bude realno, dok mi je u nekim drugim igrama totalni overkill i maskiranje razmazanih konzolaških tekstura.
ne znam u čemu je problem.:kafa: tolko od mene o ovome:spam:
:respekt:

santos 23.10.2008. 16:52

da nesto pitam za one koji igraju vec:

s obzirom da je najavljivano da ce se misije moc obavljat onako kako kome pase, neko je vise demolition guy, neko vise sniper itd.... dal se ima dosta metaka za snajper ili je isto sranje tipa far cry i crysis da je igrac drasticno ogranicen mecima za snajpere?

bacyc 23.10.2008. 17:27

Citiraj:

Autor santos (Post 1172347)
da nesto pitam za one koji igraju vec:

s obzirom da je najavljivano da ce se misije moc obavljat onako kako kome pase, neko je vise demolition guy, neko vise sniper itd.... dal se ima dosta metaka za snajper ili je isto sranje tipa far cry i crysis da je igrac drasticno ogranicen mecima za snajpere?

imaš nekih 30-35 metaka za snajp, te imaš metke za pokupiti na svakom koraku. ekipa pada s jednim metkom, bez obzira kud ga pogodiš. također kad zumiraš je full miran te možeš pogoditi preko pola mape

EDIT: @žile

navika s newsa, zbog preglednosti napisanog teksta i tematskog razdvajanja cijelina. i btw. smanji malo doživljaj oko toga

santos 23.10.2008. 17:28

ok... ovo sa mecima je ok, al da padaju di god ga pogodis i preko pola mape, tu ih igre stare nekoliko godina sisaju u kvaliteti.... strahota :(

žile 23.10.2008. 17:40

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1172391)

imaš nekih 30-35 metaka za snajp, te imaš metke za pokupiti na svakom koraku. ekipa pada s jednim metkom, bez obzira kud ga pogodiš. također kad zumiraš je full miran te možeš pogoditi preko pola mape

Čemu u svakom postu mahnito lupanje entera makar 15 puta između svake rečenice? :kafa::Machineg:

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1172391)
EDIT: @žile

navika s newsa, zbog preglednosti napisanog teksta i tematskog razdvajanja cijelina. i btw. smanji malo doživljaj oko toga

Sreća pa ovo nisu newsi. :smoke:
De ti smanji doživljaj sa enterom.

fps_gamer 23.10.2008. 17:47

evo instalira se maleni... :cerek:

javim vam fps-ove pa cemo viditi nesto o optimizaciji :D

MIK 23.10.2008. 17:51

Kakve to ruke ima frajer, kao da ima sifilis. Hm.. ipakje to Afrika pa je pokupio negdje po putu:D

žile 23.10.2008. 17:52

Ha,ovrancavija se :D :D

hammer_of_thor 23.10.2008. 18:12

Nema sifilis, ima malariju :fiju:

Al ono detalji su na mjestu, vidiš sve phalange na prstima, venski crtež, kosti zapešća... potrudili su se :)

fps_gamer 23.10.2008. 18:15

sada pokrenuo map editor...
aaaaaaaaaaaaaaa kako zarazno...
u njemu imam 40fps-a a kada idem test in-game ima ih oko 18...

tech 23.10.2008. 18:40

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 1172318)
Bas sam i ja uhvatio jedan ss kak sam zebru spucao :D Nego sta su oni s onim konvojom toliko glupi ili sta. Pogledam na mapi kojim putem se krece , pretezito ide u krug odem na cestu i kempam da dodje porokam ih i gg :D

Unesi dozu kreativnosti u to...npr: ja sam zapalio cijelu okolinu prie nego su dosli, zatim sam cijeli konvoj zapalio i gledao kako gore i eksplodiraju:D...
Igrica je ok, malo je dosadna ali ima fora stvari:) 9/10

Boogie 23.10.2008. 18:48

Kako zapalis ba, ja bacim koktel i ugasi se vatra hehe

Roberto 23.10.2008. 18:54

Sad što više igram to mi je dojam o igri općenito nešto bolji.

Ali primjećujem prve bugove - kad se reciom u autu prebacujem s vožnje na pucanje igra se zna smrznut na par minuta i onda se pokrene dalje. Isto se zna ponekad događati dok pješačim kroz đunglu... :stoopid:

xGAME 23.10.2008. 19:00

meni dvije najglupliji stavari u igri: nema lean left/right i kad zumiraš nišan je miran, npr. sniper, ono ko da igram s robotom, ne diše i da mu se barem malo ne pomaknu ruke kad nišani...to su meni najveći propusti, iako to nije bog znaj kak veliki propust ali to i najjadnije pucačine imaju...inače igra me nije razočarala, ispunila je skoro sva moja očekivanja...

Majo 23.10.2008. 19:02

Ugl nelosa igra,no grafika je daleko od crysisa,iako je fenomenalno optimizirana,sve ultra,dx10,1680x1050,vsync on...slobodna procjena preko 30fpsa,ugl super igrivo,no ipak mi fali nekaj samo jos neznam sto:D
Ajd odo igrat jos,uzivajte :beer:

fps_gamer 23.10.2008. 19:17

pokusao 4x uci u igru...
i nece... mozda jer imam 6600gt?
2x se ekran takoreći iskljucio, tj nije svijetlio ali je lampica bila zelena
2x sam pokrenuo igru, stala je na prozoru i kao da ce se povecati pocelo je migati, skoro epileptični dobio :o

btw, kak se dodaju enemysi u map editoru?

jurbAs 23.10.2008. 19:19

Citiraj:

Autor Mar (Post 1172296)
Blizzard nema problema s tim....:fiju:

Mar sto mislis koja je najprodavanija igra nakon simsa? koliko oni love uberu tokom 1mj?! mislim wow ih samo tako izvlaci van... btw istina sto god blizzard izbaci je jebeeeno kvalitetno i dobro... ako se ne varam starcraft 1 je izasao prije odprilike 10godina neka me netko ispravi ako grijesim?! i dan danas je igran. Samo sto je blizzard jakoooo pohlepan, lega mi reko da ce se naplacivat battlenet za SC2 samo toliko...

kad predem FC2 onda cu ga komentirat. Btw merc 2 mi je zabavna igra ono za izgubit vrijeme cist okey malo se napucavas i tak cist okey niti sam ocekivao nesto od toga vise.. FC mi isto tako sluzi za ubit vrijeme i za zabavu a sad nisam neki recenzet da gledam sto nevalja sve u igri pokusat cu se zabavit sa njom. Naravno ima stvari koji me iritiraju al dobro.

Btw kupio sam pusku i ni jednom mi se nije zaglavila i slicno!! tako da je to cist okey. i to je fora sto se puska zaglavi i pokida fora element. i da nemojte kupit pljuce od neprijatelja i nemate frke

Bas me zanima hoce li vam bit tesko u GTA4 proc preko 2/3 mape radi jedne misije :) igrao sam na PS3 btw FC2 je po mnogo cemo slican GTA4 sad ce me mnogi licevat radi toga ali neka.

Ivanozo 23.10.2008. 19:23

Ima li ko PS3 i Far Cry 2 meni ubrzo dolazi pa me zanima kakav je na konzoli.

To da pada gdje god da ga pogodiš je istina, ali ne umire gdje god da ga pogodiš. Npr. ako ga pogodiš u nogu on padne i počne se valjati po podu, pa dizati pa opet padati. Baš kao u stvarnom životu.

Netreba preci pola mape u GTA IV. Samo uzmeš taksi.

zkljaja 23.10.2008. 19:47

Citiraj:

Autor Ivanozo (Post 1172518)
Ima li ko PS3 i Far Cry 2 meni ubrzo dolazi pa me zanima kakav je na konzoli.

To da pada gdje god da ga pogodiš je istina, ali ne umire gdje god da ga pogodiš. Npr. ako ga pogodiš u nogu on padne i počne se valjati po podu, pa dizati pa opet padati. Baš kao u stvarnom životu.

Netreba preci pola mape u GTA IV. Samo uzmeš taksi.

I u cem je onda fora???

Radije uzmes sejv sa 100% igre pređene i netrebas ni prolazit misiju. sta ne? :kafa:

Meni igra u procesu "kupovanja" , kad dđe budem reko kak se slaze sa Aemdejom i Atijem...

P:S (svi koji igraju) dali u uvodu postoji slika "nVidia meant to be played" i/ili "Runs best on Intel core2duo"???

Zmaj000 23.10.2008. 19:49

Ja budala kupim GL vozikam se uokolo naidjem na veliki otpor reko cuvam granate (njih 7) za kasnije kad ono paf 3 đipa i ode ja :SSSS posto mi je save daleko bio malo cu da odmorim oci pa kasnije opet... ali sad znam nestedim nizasta :D

pipe 23.10.2008. 19:50

Citiraj:

Autor papčić (Post 1172539)
P:S (svi koji igraju) dali u uvodu postoji slika "nVidia meant to be played" i/ili "Runs best on Intel core2duo"???

Nema ni jedno od toga. Samo reklama za engine i Far cry natpisi.

fps_gamer 23.10.2008. 19:58

dali tko zna rjesenje na moj problem gore??
i kako se dodaju enemy u map editor?

zkljaja 23.10.2008. 20:15

Citiraj:

Autor pipe (Post 1172549)
Nema ni jedno od toga. Samo reklama za engine i Far cry natpisi.

Kakva god igra bila zahvaljujem Ubisoftu, sto nas je postedio tih reklama. Svaka im dala!:beer:

:care:

chingyos 23.10.2008. 21:08

Evo nakon malo duzeg igranja vidim par minusa u igri...na pocetku se cini odlicna ali neki detalji iritiraju
-Puno treba besciljno vozikati da bi dosli do misije
-Snajperom je prelagano ubijati(ne mice se nišan)
-Explodira mi auto i samo mi malo uzme health,zgazi me auto i ostanem ziv
-Pucam u ono raslinje sa puskom..nista se ne mice...
-Puske se pokvare kao da se radi o svjezem mlijeku LOL
-Neprijatelje treba dosta napucavati
-Ima i bugova-izbacilo me iz igre...pa sam morao dodatnih pola h prelaziti isto
-Nemogucnost voznje iz 3 lica
Tek sam na 4% igre...tko zna sto cu jos zapazit lol :goood:

svebee 23.10.2008. 21:27

Citiraj:

Autor fps_gamer (Post 1172553)
dali tko zna rjesenje na moj problem gore??
i kako se dodaju enemy u map editor?

neznam, ali na prvi pogled čini mi se da se mogu raditi samo MultiPlayer mape - imaš spawnove, tipove multiplayera i sl. Singleplayeru ni traga...barem ja ne mogu naći...

Citiraj:

Autor papčić (Post 1172581)
Kakva god igra bila zahvaljujem Ubisoftu, sto nas je postedio tih reklama. Svaka im dala!:beer:

:care:

:stoopid: i da ih ima, rijese se u manje od pola minute....

Romano.Cule 23.10.2008. 21:57

Imam 3 rijeci za ovo djubre od igre - "igra je smece".Ako netko ima dokaze da je dobra, neka ih navede pa da ga popljujemo :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:40.