![]() |
Citiraj:
|
evo da objavim jos jednu osmrtnicu,naime deknul mi je jedan keks od mog kita 2x1 gb 1066 cruciala,nis overklokano,overvoltano,samo je umrl za vrijeme coda 4,mislio sam da je nekaj drugo,malo prcko po kanti,i sve je proradilo nakon vadjenja spomenutog keksa,taj keks takodjer ne radi ni u kompu u radioni...:smoke:
odneseno na reklamaciju u links,nisam bas zadovoljan sa samom obradom reklamacije,al kaje tu je,budemo vidli koliko bude trebalo da ustanove da je keks umrl,i dali mogu to govno od memorije zamjeniti za neku drugu uz nadoplatu,koliko vidim jos uvijek kosta ko suho zlato |
Citiraj:
Odnio na servis bilo gotovo za 1 tjedan dobio novu i sve radi za sad.:chears: Mislio sam da ču ih čekati 2 mjeseca kao drugi no valda mi se osmijehnula sreča.:D |
Pa te memorije krepavaju kao lude..Performanse 10, pouzdanost i dugotrajnost 0..
|
Poz.
Da bzvz ne otvaram novu temu. Sutra idem u kupovinu ovih RAM-a pa me zanima kolka je vjerojatnost da se moj matična uopće ne boota s njima.... Mislim na Crucial Ballistix Tracer 2x2 GB. Gledao sam na gigabyte stranici i tamo nema pod memory suport tog modela... a nit ovih trenutnih koje sad imam ( Crucial Ballistix 2x1 Gb )... a oni rade bez problema več 3 dana ( sva sreća) .. Pa vas molim ak netko ima tu kombinaciju nek javi kak radi ako uopče radi :),,, Hvala. Ujutro oko 9 idem po rame.. pa bi molio brze odg. :chears: Jer neda mi se iskrcavat 660 kn za rame koji neče raditi. :zdero2: |
uzmi kingmax 2x2GB i spremi razliku od 240kn u đep,
pa imaš za neku drugu komponentu kasnije kad zatreba. |
da, ali kingmax nema ledice :D
@Ati freak: ako su ti radili stari ballistixi onda ce i traceri.... |
Nermora značit da hoće. Naime, prije par dana sam imao baš takav slučaj. Čovjek je imao GMH čipove (naravno, Ballistixe) i prodao sam mu jednostrane Ballistixe (znači neki lijevi D9 čipovi) i nisu mu htjeli radit na SPDu. Sve moguće kombinacije je pokušao al bez uspijeha. Da te još malo utješim , radilo se o ASUSovoj ploči. Vratio mi ih je i eto kod mene fino kucaju i prolaze memtest na svim SPD postavkama. Takva je situacija i ovdje. Imao je stare, dvostrane, Ballistixe i sad uzima Tracere. Ovo je jedan slučaj i ne kažem da ih je bilo više ovakvih al eto. Samo iskustvo.
btw. eno tih ballistixa već na prodaji :D |
imao sam i ja sljedeci slucaj sa abiticom ix38 i tracerima. naime kod frenda na GB ploci su radili na 1066 skoro pola godine i sve je radilo ok. onda sam ih ja od njega kupio za svoju abiticu. dosao sam doma i upiknuo ih te nearvno ploca je stala na c1 kodu i nije se budila. naravno niti cmos reset nije pomogao vec sam morao staviti drugu memu u komp, nastimati voltazu malo vecu (2.1V jer tracer traze 2.2 po standardu) i onda se sve probudilo i proradilo. Zanimljivo nakon toga kad sam napravio cmos reset mislio sam da bi mi se moglo opet to dogoditi sa memorijom ali zacudo nije, sve se nakon toga dizalo u svim kombinacijama. Te musice sa ballistixima su valjda normalne :D
|
Citiraj:
|
Zapravo ce spremit 300kn u džep jel dodu 2x180kn.;)
|
Nesreče li ... Prošli tjedan nisam stigao nabaviti Tracere a sad ih više nema... :(
:hitthewal: Pa bih vas molio da mi preporučite neki drugi 2x 2Gb kit s uvjetom da nije Kingmax i da su CL4 latencije... a da se budu slagali s mojim 2 x 1 Gb "Običnih" Ballistixa na 800Mhz i mojom pločom.... I usput imam 1 pitanje za vlasnike 2 x1 Gb Ballistixa.... Več mi se 3 puta u tjedan dana dogodilo da mi se se komp cijeli zbloka i tu stoji... primjer: Jučer navečer igrao Grid na VIsti 64 Bit, i nakon nekog vremena komp je zablokirao i nije reagirao na ništa tipa Alt+ f4, ctr+alt+delete... i pritom je muzika zablokirala tj.. nije se prekinula nego zaglavila... :D I restartam ja ručno matičnu kad ona se počinje sama od sebe restartati (5puta ) i nikako da se boota... :wtf2: Sad ide zanimljiv dio. Izvadim ja 1 pločicu rama i matična se boota... :wtf2: Stavim ovu izvađenu pločicu na mjesto one prve i opet matična se boota... :wtf2: Stavim ponovno obe pločice na ista mjesta i matična se ponovno boota....:wtf2: E sad neznam kog da krivim : matičnu koju imam par dana , memoriju , oboje ili Leteće medvjediće .. :stoopid: |
Citiraj:
Malo googla i da vidis sta se sve dogadja - driveri/sjeban bios/powerplay ili kombinacija. moze i youtube pa tamo vidis tocno iste simptome koje si opisao evo i jedan link - odmah na prvom postu ti je youtube filmic gdje lik prikazuje taj problem, a kasnije imash i kvazi rjesenja |
Citiraj:
Stigao doma komp ugašen... :wtf2: Probam ga upaliti boot ne radi... :wtf2: :fuming: Izvadim 1 pločicu rama probam restart.. vidi čuda radi............ :fuming: Ovo je ludo več................... :hitthewal: Da flasham bios? Bi to značilo kaj?:beer: |
Citiraj:
nemas kaj zgubiti, flashaj s najnovijim... |
Nisi naveo postavke memorije. Po SPDu ili?
|
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/out.php/t220753_SPD.jpg |
Prvenstveno me zanimalo jesi li namještao ručno voltažu na 2.2V :)
|
Kako rikavaju ti ballistixi ,pa to je nevjerojatno. U kompu bila 3X dvostrani i 1x jednostrani ballistix 800. Radili 6 mjeseci, odjednom 3 dvostrana crkla. Bez klokanja bez icega. Covjek uzeo jer je mislio da su bolji,nije htio klokat. Asus p5b ploca. Vec mjesec dana na garanciji.
Za sada sam najzadovoljniji s transcendom. Ako se ne kloka naravno |
Citiraj:
Nije def voltaža 2.0v? Skinul sam Crucial skener i kad ga želim pokrenuti BSD.. :care: http://www.imagesforme.com/out.php/t220970_mmm.jpg |
Smješno pitanje postavljaš. Dao si mi link sa SPD postavkama na kojim jasno piše da je po SPDu voltaža 2.2V. Inače, neznam za GMH kojim je 2.0V def voltaža (za 800MHz @ CL4) :D
|
Citiraj:
Al ovo me več ubija.. Memtest nije izbacio nikakve errore.... |
Ovaj cijel therad ima poruku-Rijesti se Ballistixa i kupiti normalnu memoriju..:D
|
Nedam Ballistixe :smoke:
Kad uspiješ OVO, shvatit ćeš. (nisam još gotov s njom) :D |
Dal bi to uopče spadalo pod garanciju?:stoopid:
|
Pod garanciju spada sve što je samo od sebe ciknulo :D
|
Citiraj:
Nebi želio zamarati servis tak nečim-.- |
Citiraj:
gle, to se i meni dogadja cista at random, a nema nikakve veze s memom. Isto vista 64 bit-a, grafe u sigu ;). Problem kod 4xxx serije, izgleda da vecinom kod sapphire original izvedbe hd4870 i kod hd4850 toxic. Jedno od rjesenja je kao flashanje biosa. Evo recimo sad komp radi valjda vec 2 tjedna bez ikakvih problema (a nista novo stavljeno, ni drugi driveri - nista), a prije toga tu i tamo rusenje u aoc-u, kao na tom youtube filmicu. Tu su u pitanju taktovi, grijanje (vrm-a, jer recimo tvf900 dobro ohladi sam gpu), sjeban powerplay, driveri, losh bios, etc... Iskreno mislim da ti imash dupli problem - em tu grafu, em memu koja ti rusi sve izvan igara i 3d mode-a. Tako da nakon rjesavanja meme flashaj bios grafe ako mozes jer mozda se desi da ces i dalje imati tu i tamo gore spomenuta smrzavanja, a mozda i neces :). Za pocetak flash biosa maticne, pa opustanje latencija ballistixima (manji takt), da vidis u cemu je problem. |
Citiraj:
Rijesenje: kupio sam OCZ (2x1) i jos kraj njega ubacio Kingmax (2x1) i nema vise BS. Proc je lagano dignut (2,66 na 3,2) i sve radi bez bilo kakvih problema Stvar je ili u tim nekompatibilnostima ili je Crucial imao vecu potraznju i proizvodnju Ballistixa pa je poceo izbacivati losije serije samo da proda Zamjetno je i to da se na nasoj trznici u zadnje vrijeme prodaje najvise Ballistixa. Zasto ih ljudi toliko prodaju ako su tako dobre ? |
Flash Biosa je riješio problem. ( Valjda):chears:
|
imam i ja crucial ballistix tracer 2x1gb keksove na 1066mhz,odnosno imao sam ih do prije 5 dana dok ih nisam morao obadva odnijet u Linksov servis....radili su 2,5 mjeseca bez problema,bez oc-a,ma perfekcija čista dok jedan dan BSOD,restart,BSOD,nema bootanja pa opet solo restart itako u nedogled.testirano sa memtestom i jedan keks izbacio preko 700errora...................................
sad čekam povratni info sa servisa,odnosno da mi kažu "da zaista je krepala memorija" |
Citiraj:
Poz. Evo care pridružuje im se moja 1 pločica... J*** ... Ballistix... :D Nadam se da budem ih stigao ovaj tjedan sendat u Links. Ballistix R.I.P. |
Ballistixi, oce mi proc jamstvo???
E ovako, imam ballistixe kupljene u linksu, ALI sam izgubio racun! E ali imam ono preko neta sto sam narucio, ponuda br i sve, na accountu kod njih na liks stranici, pa bi ja to isprintao i poslao njima umjesto racuna... u biti to i je neki racun, sve pise na njemu ! Hoce mi proc to umjesto racuna??? Ballistixi su riknili prirodnom smrcu !
btw. to su oni sto su rucno stavljani cipovi na njih :) ! |
proci ce samo budi uljudan i sve pet .
|
trebali bi, ipak je to links, oni su malo razumniji za razliku od nekih drugih firmi :chears:
naravno samo ih lijepo zamoli, ne dizat galamu odmah :D |
Citiraj:
evo ja imam balistixe na 1066mhz, 4x, radili pola godine kako treba i evo sada poceli problemi....lud sam, ne znam u cemu je problem, cas blue screan, cas memory error, cas ne mogu upaliti komp...ma... a kao za vraga na gigabytu su... e sada...ima tko da ima na p35 ds3p 4x1gb pc8500 balistixe? zanima me na kojim postavkama rade? dok sam imao 2x1 uredno su radili na 1125mhz na 1,8v 5 5 5 15 sad sa 4gb bune se na 5 5 5 15 na 1080mhz, na 900mhz sute....voltaza im je nebitna, stavio ja deklariranih 2,2 ili ostavio na 1,8 oni jednako ne rade... |
Pokušaj dignuti voltažu northbridgea za jedan "stupanj" ;)
|
imas iskustva sa 4X1 gb tih rama? koliko je to za tebe jedan stupanj?:lol2:
mislim, bez obzira sto su 4gb, trebali bi raditi normalno na 5 5 5 15 2,2v 1066mhz, jel ne? a meni ne rade...evo spustio sam proc na normalu, rame samo digao na 1066 ali ne...orthos nakon 3 h crkne jer mi izbaci onaj glupi error 0x000000xxx memory could not be writen... |
Imam iskustva sa 4x1GB Ballistix memorija. Upravo se vrte u kompu i da stvar bude još složenija, različiti su rami. Jedan kit je običan Ballistix kit dok je drugi kit Tracera sa različitim SPD postavkama and guess what? Sve radi kako treba ;)
Testiraj memoriju sa Memtestom (ili kad već koristiš Orthos onda Blend test sa prioritiyem na 9/10). Kad sam rekao za jedan "stupanj" onda bi to trebalo značit da digneš napon za prvu vrijednost nakon defaultne? Da ti olakšam stvari, +0.1 na vMCH ;) Isto tako, kad ti već zadaje probleme, jesi pokušao flashat BIOS na novi? |
Citiraj:
omg kolko voltaze si da oza tu freq. inace meni sa st gkx chipovima plafon nekih 1300mhz na 2.5V mal manje mozd zbog dropa inace tvoj skor :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:43. |