![]() |
Dakle nakon što sam pročitao cijelih 15 strana ove teme, suzio sam izbor na par modela, cijena nije bitna, želim apsolutno sve šta mogu dobit od jedne moderne tv kartice, isto tako nije problem ako nema u nas za kupit... snaći ću se :) jedino šta ne želim je kartica s mušicama, poluproizvod, e pa sad kad bi netko mogao pomoć ako ima iskustva s kojom....
http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...d+Pro+PCIe.htm http://www.comprousa.com/en/press/080603_e900f.html http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/...&pronameid=377 http://www.avermedia.com/avertv/Prod...d=450&device=1 http://www.hauppauge.co.uk/site/prod...hvr2200mc.html Eto to je to, nekako sam najbliži ovoj pinnacle ili hauppauge....:amen: |
Kakva je:
Leadtek WinFast DTV1000 S Trebam nesto sto ce snimati kada mu kazem, da radi EPG pa da prema njemu mogu staviti snimati, koliko vidim ima podrsku za vista mce, radi li na Meediu? I nisam bas shvatil ovo kaj pise na leadtekovoj stranici, koja je prenatrpana i gadi mi se, mogu li nekaj snimati i usput gledati neki kanal? I na kraju, kakva je podrska DVB-T signala u gornjoj dubravi?Imam dvije riblje kosti na krovu+pojacalo:D... TIA! |
Leadtekova stranica uopce nije prenatrpana. :)
Ja imam 1800h i U8000. Obje rade ok s drugim programima kod digitalnog gledanja. EPG koliko znam kod nas nema. Vidim da Austrijanci salju to. Ima neka mogucnost podesavanja web epg-a no nisam se s time igrao. Mislim da ima neki vodic na podforumu. Snimanje jednog programa, a gledanje drugog mislim radi samo na dual tuner karticama. Ja u KC s logaritamskom antenom postavljenom ispod krova kuce uz pojacalo lovim signal s Ivanščice s nekih 80% kvalitete. Gledao ja jedno vrijeme i digitalni s Papuka. Mislim da bi cijeli ZG trebao bez problema lovit Sljeme ili Prisavlje. @ Rambo, ako neces prebacivat neke stare VHS-ove na dnevnoj bazi ne isplati ti se uzimat TV karticu s mpeg enkoderom. Jedna DTV 1000S je sasvim dovoljna. Ili ako hoces neki hibrid onda ecimo 1800h za 300kn. Ekstra para jedino mozes potrosit ako hoces dual tuner karticu ili DVB-T i DVB-S kombinaciju. |
Ako sam te dobro shvatio, za gledanje+snimanje je dosta hibrid koji bi snimal digitaliju a ja gledao analogiju?
Bilo kako bilo uzeti cu WinFast DTV1800 H, to je max kaj se mogu protegnut, al ko zna, mozda se iz vemila vratim sa nekom terratekicom:D Vidim da signal nebi trebao biti problem sa obzirom da sam u "podsljemenskoj zoni".. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Isti je stream, mozda ima softvera da izvlaci 2 kanala u isto vrijeme i dopusta da se jedan gleda, a drugi snima. Ili da se oba snimaju. Netko tko je koristio media portal valjda ce znati reci vise.
Evo sto pise prvo gore. |
@Rain Man
Treba mi svakako hibridna, bilo bi dobro da je dual tuner jer sam vidio da se može iskombinirati analogno+digitalno, sad nisam siguran radi li to u praksi... @thopok imaš li ti možda iskustva s tom pinnacle dual hybrid karticom? |
Gledanje jednog programa a snimanje drugog može raditi većina kartica (govorim o DVB-T), stvar je u pravilu do softa.
Za npr. gledanje digitalije i istovremeno snimanje analogije nisam ziher... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@rambo... avermedia rastura, također ti mogu i terratec 2400dt preporučiti iz prve ruke koji je čini mi se najjeftiniji dualtuner na tržištu.
|
Ja sam jedno vrijeme dosta VHS-a prebacivao na komp preko starog leadteka 2000xp. S dovoljno jakim procom hardverski mpeg encoder nije nuzan. No olaksava zivot ako ce se analogija snimat. Znam da definitivno treba dual tuner i to hibridni za paralelno gledanje analognog i digitalnog signala.
|
imam Compro T750F tv karticu. Dual analog i digital. Ali na digitalnoj mogu dodati jos programa koji se normalno vrte na ekranu, dok samo "glavni" ima zvuk. Evo slika, i vrti se najnormalnije, u isto vrijeme gledam sva 4 programa. Snimanje nisam probao
http://pce.hostili.com/images/untitled4pxx_thumb.jpg |
To isto možeš dobit i sa besplatnim DVB Dream-om pa jedan gledat a drugi snimat (glede i unatoč:D tome kaj je Sisa pričal)
|
Evo ja upravo isprobao preko dvb dream. Mogu snimat sva tri kanala u pozadini u istom stream-u. PiP mi takodjer radi bez problema, sva cetiri kanala imaju sliku i zvuk.
http://pce.hostili.com/images/tvkarticeejf3_thumb.jpg |
e samo je meni glavna antena kabelska koja je analogna, a još sam mislija na drugi tuner spoji i vanjsku antenu da vatam dvb-t, da vidim šta se zbiva na tom polju.... tako da bi ja zapravo snimanje češće koristio na analognoj, a onda vamo nešto paraleleno gleda ili šta ja znam već, isto volija bi da ima hardversko kodiranje ako već može imat, znam da mi je CPU dovoljno jak al neka ga... uglavnom interesira me ta opcija samo kad bi mi netko potvordio da je to isprobao i s kojom karticom puno bi mi pomogao, jer kako čitam recenzije na netu vidim da svaka ima neku mušicu (od nestabilnog softwarea pa nadalje...):fala:
|
Citiraj:
|
Fino, fino...
El ima taj MediaPortal abillity da mi pleja određene fajl tajpove sa eksternim plejerima?Recimo fb2k za flac i mp3-ce? I moze li se jos kod nas uhvatiti Discovery HD? |
Discovery HD je emitirao Croatel.
Još se ne zna kad budu (i ako) opet počeli sa radom... |
Odabir TV Kartice
Htio bih si kupiti TV karticu do 250 kn koja ima
snimanje programa Teletex Daljinski ŠTo sa antenom? Kakva antena tu ide? Što bi bilo dobro da TV kartica još ima? |
Ljudi možete li mi reći da li ima u Varaždinu digitalnog signala. Čitam i googlam i neki kažu da je HRT počeo sa odašiljanjem sa Ivančice. Da li je to istina?
Pošto nemam blage veze u vezi tih TV kartica, možete li mi vi preporučiti karticu koja će biti za HTPC i da je po mogućnost sposobna primati i digitalni i analogni signal. Bit će spojena na antenu na krovu. Neznam ni kako se kreću cijene, ni što treba gledati, tako da mi postaviti podpitanja pa ću vam onda dati odgovor. Zahvaljujem unaprijed :) |
Popis odašiljačkih lokacija digitalne zemaljske televizije (DVB-T)
Ako kojim slučajem (još) nema, slabo je to budući da se treba u potpunosti prijeći na digitalno emitiranje. |
Hvala thopok
Ajde ljudi dajte mi preporučite tv karticu. Stvarno neznam što bi kupio, jer nemam blage veze što je dobro. Ajde molim vas. |
Ja imam ovu iz potpisa, i zbilja nemam problema sa njom, više sa softverom na visti, al eto imam tu karticu+riblju kost i u središtu Zagorja lovim 100% digitalnog signala, al zna i pasti ovisno o vremenu! Platio ju neku siću a služi me ko velika!
Mana joj je onaj mali smrdljivi upravljač...bolje da nsu niš stavili neg to malo djubre! |
Citiraj:
|
Pošto meni treba za HTPC, postoji rješenje da se recimo kupi neki drugi daljinski ili nešto slično? Osim onih Logitech Harmony?
@jelc Pa koliko je potrebno za neku kvalitetnu hybrid karticu? Ne mora biti sad vrh ponude, ali ono da nije opet najniži razred. I da ima mogućnost recordati tv program. |
Pa pogledaj si malo hybridnjače od TerraTec AVerMedia, Compro...
|
dobra stvar samo moram si uzet veci monitor brijem prec na 24"...kak se krecu tv kartice oko 200 kn ?
|
Citiraj:
AVerTV Duo Hybrid PCI-E II |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
pozz
iman sljedeći problem radi se o gigabyte P8000...naime ne može pronać nijedan program (dvb) dok analogija radi uredno kartica je spojena na riblju kost i stvar je u tome da san prije ovoga ima na TV-u spojen onaj dvb-t reciver i stvar je radila uredno dakle signala ima 100% nema šta nisan pokuša od novih drivera do tv programa uključujući powercinema, presto PVR (bundle), dvb viewer, dvbdream, chrisTV i sve 0 bodova MP iz Lacyijeva tutoriala mi ne radi tj. ne prepoznaje karticu e i od svih ovih programa jedino dvb viewer ima prikaz signala dok skenira i on se uredno pojavljuje par puta (od cca. 50-80%) ali nema teorije da nađe ijedan program dakle ima ko kakvu ideju...preporuku nekog programa...drivera neznannijačega ja san više lud jeli kartica možda neispravna ili koji k |
Pomoć pri odabiru
Pozdrav svima.
Razmišljam o kupnji nove DVB-T kartice. Na HTPC vrtim Vista Black edition 32bit i unutra je Ledatek DTV2000H. Treba mi kartica isključivo za DVB-T signal, dual tuner s podrškom za MPEG4 HD. Daljinski nije bitan jer koristim Microsoft daljinski i kartica se koristi u Vista MCE aplikaciji. Malo sam pretraživao i uspoređivao i suzio izbor na dvije kartice. Compro VideoMate Vista E700 TerraTec Cinergy 2400i DT RT Najrađe bi kupio AVerTV TwinStar PCI-E jer ima apsolutno sve što mi treba: MPEG-4 AVC/H.264, Dual tuner i PCI-E sučelje. Eto to su moje želje. Zahvaljujem na pomoći. |
hd ti neće raditi u vista mce, nadam se da to znaš.
compro ti neće raditi sa vista mce, terratec je oke ili avermedia hybrid duo. |
Citiraj:
Inače, Compro VideoMate Vista E700 i TerraTec Cinergy 2400i DT su potpuno iste kartice. |
Citiraj:
Zašto compro neće raditi sa vistom mce ??? Da li ima razlike u kvaliteti slike između TerraTec-a i AVerMedije ? TTX radi na obje kartice u Visti s 2008 TV packom ? |
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=122873&page=2
pogledaj moja iskustva sa compro e700 i 32bit vista mce. nisam vidio razlike između avermedia speedy i 2400 u kvaliteti slike... eventualno brže prebacivanje kanala kod 2400. ttx je imho glupost uz epg, ali eto to sam samo ja... ne znam da li si stavljao tv pack, ali ja sam imao mega problema sa njima i maknuo sam ga u roku 5 minuta. |
Da instalirao sam TV pack na čistu Vistu. Koristio sam XMLTV: Guide Pack (epgstream.net) za epg ali nemaju podršku za TV pack 2008 pa sadf koristim TTX. Ako ima neka app za xmltv uz TV pack 2008 TTX mi ne treba.
TV Pack 2008 koristim već pola godine i nemam nikakvih problema s njim a bitan mi je zbog DVB-s podrške. na starom sistemu koristio sam DVBSBridge za dvb-s ali to nije baš najsretnije riješenje. Onda mi je najsigurnije rješenje kupiti TerraTec Cinergy 2400i DT RT?? Jel ima nkakvo riješenje za epg u visti s tv packom 2008. Ako ima molio bih link. tnx |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ttx je bolja stvar od epg-a u vista mce? daj elaboriraj molim te...
ma tv pack mi je napravilo takav rusvaj od slike, da sam ga odmah maknuo. |
TTX je sila prilika. Kada sam ima epg nisam propustio ni jednu seriju, utakmicu, film. Sve što sam želio podesio sam preko epg-a i odredio da se snima, ili upali liveTV.
TTX nažalost moram koristiti sada kada nemam epg jer sam instalirao tv pack koji mi je potreban zbog dvb-s. Ako netko misli da je TTX bolji od epg-a onda nije koristi o pravi epg. Sve bi bilo tako jednostavno da ubace podatke u epg koje se ionako ide u dvb-t standardu. Mi rvati Meni TV pack radi bez problema. Sve kartice rade, slika ne trza i ne puca, zvuk mi je malo bolji jer bolje radi s audio driverima i imam podršku za dvb-s. Mislim da ću kupiti TerraTec Cinergy 2400i DT RT i staviti je i PCI-e a SKyStar2 u PCI slot i moj HTPC je gotov. Hvala na pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:33. |