![]() |
Bio u kratkom društvu 100kg+ ovu zimu(nikad prije), inače se sam 196/95 po zimi max do 100. Ajmo reć da kontroliram više manje, ali kada bi bio na niskih 90kg bio bi taman. Slatko obožavam, jest standardno, mislim da me bicikl spašava oduvijek.
Fućkaš kile i sve, ali kada to krene načimat zdravlja, onda nije šala. |
103/173 , manekenski :D Ali krenio sam sa "tesanjem" na nekih 75 kg kak je bilo i prije, jebo ti to, ne treba mi 4. operacija koljena, i ovako sam raštiman .
|
Frend sa 126kg pao na 104kg nekom dijetom koja je zapravo zdrava prehrana - skroz izbacio sve slatko, doručak šejkovi i ta sranja, ručak riba ili piletina, večera - orašasti plodovi :D
Treba to izdržat... Ja bi nakon dan i pol bez slatkog poludio. Inače cijeli život se bavi košarkom i pri tom cijelo vrijeme je bio debeo (rekao bih polu-profesionalno, 2 liga ako se ne varam, neki su plaćeni neki ne.) On lako izgubi, ali i lako vrati. No kad je ovaj put sišao s te dijete, samo je normalnije jeo, tu i tamo teretana (ne vjerujem da je često i ozbiljno išao) i čak izgubio koju kilu (samo ne onom brzinom). |
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Ne mogu ti ja toliko istrčat, umro bi :D
Ja se nikad nisam bavio sportom, no čak sam trčao u zadnje vrijeme (cca 1.6km uz pauzu na pola :D) Budem malo dvoranskog nogometa sad jednom tjedno. Nisam ni nogomet igrao od jedne momačke tamo prije cca 2-3 god. , a prije toga zadnji put na faxu :D A ovaj frend što sam gore pisao. Nije se on nikad prestao bavit košarkom, pa da se udebljao, nego je oduvijek debel. Faking košarka, nije neki sport :D |
E da, igrao i ja nekada za kadete i juniore Cibone i bio na 196 i 87 kila. Inače zadnjih mjesec dana bez grama slatkoga, eventualno pola litre kole zero bez kalorija, izbacio kruh u potpunosti, jedem samo prepečenac, ugljikohidrate samo tu i tamo, većinom meso i povrće, izbacio skroz alkohol. hodam sat vremena dnevno i smršavio
nula .D Inače imam 48 godina i još nisam deda :D Moram skinuti kile jer sam skupio tek 28 godina staža, tak da moram odguslati još 12 do pemzije...a da bi to izdržao ne smijem više žderati kao da mi je zadnji dan. |
Možda si izgubio mast, a dobio mišiće (koji se ne vide pod salom što je ostala). Zato kažu treba mjeriti centimetre, a ne gledati kile
|
Pa nisam ni ja opalio odma 12 km umra bi :), pocelo je sa 3 km sa setanjem nakon nekog vrimena osjetis da moze bez stajanja/setanja pa onda podignes na 5 km osjetis opet da moze pa opet podize km itd...sad eto 2 g. poslje mogu i 15 km(to mi je sad granicaa boli sve)ali minus zadnji km kojeg odsetam ,jedina konstanta koje sam se drza od pocetka je raspored obavezno svaka tri dana i sprintanje uzbrdica, ali znas najgori je pocetak.
OT necu vise :) Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
neznam, ja sam isto ovisan o slatkom, ali sam odlučio prije nekog vremena probat prestat
to jest ne prestat, kupujem čokoladu sa 99% udjela kakaa https://www.chocolate.lindt.com/shop...ocolate-99.png ogavno je, ali sam se silio svaki dan i uspio se nekako naatjerat da mi to bude ''slatkiš'' možete uzet i 80-90%, opet 100x bolje nego ova slatka sranja od milke itd. mali korak, ali jbg korak po korak kak se veli |
Citiraj:
Kalorijski deficit + tjeovježba barem 45 minuta svaki dan. Ja sam tako skidao po 10-15-20 kg kroz periode od 60 do 120 dana. Ali disciplinirano. Izbacio pekaru, cugu, procesuirano meso (salame, kobasice, hrenovke i ta sranja). Tučem normalno po svojim prascima koje sam lično priklo i to je to. I dalje sam 191 cm / 109-112 kg ali zbog usrane nove godine i činjenice što su mi domjenci počeli sa 01.12 a i skoro cijela familija ima rođendane u siječnju, a ove zime hedonizam je bio lvl 9000 pro. Sad već 3 tjedna 1500-1600 kcal dnevni unos. Uglavnom variva i juhe, piletina (ne pohana) i gorenavedena krmetina iz vlastite proizvodnje. Naravno, sa UH i sa svime ostalime. I trenutno ne vježbam jer imam nekih zdravstvenih problema pa kad to riješim, krećem i na to. Cilj je 102-104 kg do 01.09. Što vjerujem da budem i postigao. Ali ispod 100 nema teorije, ne želim :D Krv vadio pred 3 tjedna. Veli doturica da obzirom na to da nisam baš neš tanak, da mi je krvna slika ko u mladića, vrhunsko sve. Samo na UVZ kažu da mi je jetra malo masna. |
Milka je dno, žena me kuri kak to da volim čokoladu, ali ne i milku. Opet, ne volim te ekstremne nego mliječne, ali da, s okusom čokolade, ne šećera. :D
|
SVE mliječne čokolade su smeće. Sve. Razlikuju se u okusima, ali su sve smeće za organizam.
Ovo što mamutarka piše, to je čokolada prava, samo tko je može jest :D |
Kad pola godine ne okusiš ništa slatko, lindt od 85% je med :D
|
E da izbacio sam slatko ali tučem svaki dan kilu banana, ne mogu bez toga pa makar umro.
|
Nije govno nego se cuko posro :D . Uzo najkaloricniju vocku kao zamjenu, syebo si sistem . A kad odes srat govno razbije skoljku i propadne tri kata niže, kao elephant foot.
|
A hebiga kaj da jedem onda, stalno sam gladan iza 18 h pa do sat iza ponoći, vola bi pojeo.
|
Znaci da ti prehrana od jutra ne valja ali o tom po tom, nije za ovu temu :)
|
smanji si želudac. ali ne ko žak hudek, nego prirodno
kad se trpate i trpate normalno da ti se proširi želudac i crijeva usput, naviknu na ''prežderavanje'' natjeraj se unosit MALO i češće, ali MALO, i vidit ćeš za mjesec - dva nećeš moć pojest cijelu pizzu |
Ha ha , picu si spečem doma u protvanji onu četvrtstu, od ruba do ruba i to maznem bez frke do pol filma:D
Ali OK nije tema. |
Citiraj:
20 kuna obrok tj gablec na poslu ko bog. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Par dana prije toga se uselio sa zaručnicom u stan, pa se više nismo viđali na neutralnom terenu nego smo bili doma, pa se nismo jako kretali, plus ona kuha da mi restorani ne trebaju, i evo me kroz dvije godine opet na 130. Sad je vrijeme za opet spustit, brže ili polakše, jer ako ne fasovat ću kad mi dijete prohoda. |
Citiraj:
nekima je na uzv jetra ko las vegas |
Citiraj:
Sve to stoji, svatko jedne neku vrstu smeća i ima svoje poroke, pitanje je samo u kojoj količini. Volim slatko općenito, ali sve u relativnim granicama. |
Ne znam, nisam ljubitelj slatkog. Kolača slatkih ne znam je li sam pojeo 2kg u 37 godina :)
Ali zato slano i masno... :D |
Zato ja slatko kao Alija Sirotanović lopatom :D Treba znat “smanjit valov” i to je to, a ne pola rođendanske torte meni pola gostima :D
|
Citiraj:
Poslali nas na sistematcki u firmi, povišeni urati :( Dugoročno može bit sranje. |
Uf to pazi. Ako to ne smanjiš, evo ti gihta. Moj kolega 45 godina, do lani "kaj klinac, ko bu meni kaj rekal...". Gemišt i odojac svaki drugi dan, kobase, špek, šunke, piva...
Ok, radi ko konj i nije masan, životinja je. I eto giht sad svako malo. Hoda po firmi, kako napravi korak tak veli joj. I sad je prvo put u životu počeo pit jogurte i bioaktive... malo prekasno. |
2m, cca. 130kg, otkrio pred par godina teretanu i navuko se skroz na to i eto me sada, tenk. :D
sad idem opet u deficit da otopim još to malo sala kaj je ostalo.. Brko ajd samnom premještat gvožđe malo |
Ne dižem tegove. Niti planiram.
|
Ne bi ih dizao ni za novce, i to dobre :D
|
Citiraj:
|
izbaciti kruh, jesti sve umjereno. ko može više puta dnevno manje porcije. ali manje bitno. bitno jesti koliko tijelo treba energije, kalorija. ostalo je višak. večera ili kasni ručak ne kasnije od 18-19h. nije zabranjeno kasno grickanje sa cugom u društvu. ali ne svaki dan. :D rekreacija bilo kakva, barem hodnja. alkohol umjereno, može i svaki dan. cigarete out. jako puno tekučine, vode po mogučnosti. i nakon nekog vremena se primijete promjene. tijelo se samo prilagodi i vremenom se stabilizirate na idealnu kilažu.
|
Citiraj:
Citiraj:
čak i ne mora tjelovježba, mrsavit ces u deficitu svejedno, medjutim bolje ubacit anaerobni trening dok si u deficitu da nebi i mišići atrofirali |
I onda većina ima jojo efekt. Prehrana i vježbanje bi morao biti način života i provoditi do smrti disciplinirano i bez iznimke.
|
Ma đođo efekt se javlja najviše kod ekipe koja recimo kaže "e saću u korizmi lagano, samo jogurt-jabuka-ribice-sirići-voda". A onda nakon mjesec-dva takvog idiotluka krenu opet trpat u sebe ko da nema sutra.
Pa onda se dogodi onaj naslov iz Mile(ta): "Do Usrksa izgubio 17 kila. Od Uskrsa do ljeta pronašao 24." |
Citiraj:
Pa dajte, čitajte malo :D Kalorijski deficit, bez obzira kada je, je kalorijski deficit. Ove gluposti iza 18h, izbaciti kruh itd., su jednostavno netočna informacija. Šnita kruha ima točan broj kalorija. Ako ti se kaloriski unos uklapa u tvoj kalorijski deficit, ti možeš jesti i pol kruha kroz dan, ako su u deficitu, ideš dolje, nema jednostavnije. Jedino što je pametno, zadnji obrok (bilo tu u 20h ili 23h), neki sporo razgradivi protein (kazein), da ti tijelo radi cijelu noć (pošto je noć post od 8h). Tipa posni sir. Prije toga, možeš jesti što želiš. Idealno je nakon treninga (meni je trening oko od 18-19:30), pojesti neki post workout meal. Ja većinom oko 50g riže i 150g piletine. |
Citiraj:
Zato ces svugdje vidjeti da se preporuca postepeno skidanje kg tj postepeno spustanje deficita, u brojkama bi to bilo ~1% tjelesne mase tjedno, ovisno o tezini u pocetku to moze slobodno biti i malo vise. Za odrzavanje kilaze nije potrebna sad ne znam kakva disciplina sve dok je prisutna barem nekakva tjelesna aktivnost, a posto poslije iste endorfin cuda radi zivot sa dnevnom dozom aktivnosti i nije tako los :D edit: Bravo Mommistake |
Tebe smo Mommistake čekali, gdje si tako dugo?
Baš je to sve istina. Ne jest poslije 18h, kruh nikako. Ali ako već morate jest kruh, režite ga na tanje šnite. Takođet radite manju rupicu na vrećici od majoneze. I pijte puno vode. Može i čaj sa puno limuna i meda. Jabuka-jogurt idealna prehrana. Ako bubrezi otkažu nema frke, obnovit će se. I češljajte svog jednoroga samo u desnu stranu. I za kraj, klonite se propuha jer je on tihi ubojica. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:25. |