![]() |
Glupo je postati sam sebe :) Ali ovo jednostavno moram podijeliti sa vama. Sinoć sam instalirao Vista x64 i sustav leti! Radi puno bolje i brže od x86, recimo u x86 kad sam koristio paketni zapis na DVD kod kopiranja iz Total Commandera znalo je štekati, sad radi normalno, sučelje je neuporedivo brže, odziv je trenutan.
Driver za DVB karticu sam stavio generički od KWorld NB-TV 210 Hybrid TV/FM iako imam Gigabyte i radi puno bolje nego original, bolje nego i na WinXP, programe prebacuje trenutno za razliku od prije. Sad u isto vrijeme koriram na DVD, pišem ovo, time shiftam i gledam DVB, AGK kodiram i sve radi bez imalo problema. Programi se dižu i gase puno brže. Sad je samo pitanje kompatibilnosti sa ostalim programima, nisam još stigao sve isprobati ali za pretpostaviti je da će biti problema. |
Citiraj:
Potpisujem i ja ganjam 64 bitnu ultimate i radi ko zvijer .sve mi je našla ,jedino za graf sam morao stavit nvidia driver i umax skener mi nije našla ali biti će sve ostalo radi od skx star 2 , do dvb tv kartice itd. |
Što treba napravit da proradi Sky Star 2 na Visti? Tražim drivere, al ne nalazim...
|
Citiraj:
|
Zanima me da li sa audigy 2 radi 5.1 zvuk u Visti
|
Citiraj:
Uglavnom, Vista je tvoj (pre)skupo plaćen Audigy svela gotovo na razinu onboard zvučne. |
Citiraj:
Sorry, na OT. |
POMOC
Evo stavia san si Vistu i sve sam drivere nasa i pre zadovoljan sam s njom ali mi je nastao jedan problem kojeg neznam kako da rijesim ...... evo ovako stvari stoje ....... iman ADSL (KASDA ROUTER) i dogadja mi se to da kada se spojim i kada idem uci na odredjenu internet stranicu jednostavno bloka u pola ucitavanja ...... i sve bi to bilo ok da se ja ne spojim bez problema na index, gooogle i tako neke stranice .... i sada sam potpuno zbunjen jer neznam sto mi blokira pristup ODREDJENIM internet stranicama! MOLIM VAS POMOZITE MI ...
p.s. ADSL radi bez problema jer san spojio routher sa laptopom |
Surfaš kroz IE? Ili FF? Možda IE blokira.
|
Citiraj:
Probao sam i s jednim i s drugim .... i identicna stvar se dogadja ... mislio sam mozda je firewall ..... ali ..... |
Citiraj:
|
Evo, isti problem i kod mene. :stoopid: Otvara recimo Index ali ne zeli otvoriti jutarnji.hr, a problem se javlja i u FF i u IE....čudno skroz...
A modem je ono Elconovo đubre.... |
Kako je ovaj problem iritantan, prestrašno....ne otvara 90% sajtova, i taman nađem neki sajt di se raspravlja o tom problemu a ne mogu ga otvorit. Za poludit...
Jel može neko pršvrljat kroz temu na sljedećem linku i vidit dal je netko ponudio rješenje pošto ja taj sajt ne mogu otvorit: http://tinyurl.com/2b7cmz |
Kako ideš na net? Pod WinXP sve ide OK? Ako koristiš router da li je spojeni preko Marwell ili nVidia mrežne? Probajte preko Marwell (to je za Animal Mother, a kuzma_killa vjerojatno pretpostavlja da smo vidoviti i znamo kakav komp posjeduje). nVidia mrežna ima onaj shield pa možda on blokira promet.
P.S. Zadnji post od tri na onoj stranici, prva dva kukaju: Strangely enough, I am seeing the exact same thing, running Firefox 2.0.0.1, IE 6.0.2800.1106 on Win2k. I'm using Avast Home edition 4.7. What I have found is that Avast's Web Shield plays a roll in this anomaly as disabling it resolves the issue. I found it very worrisome at first as primarily only financial web sites were able to render. This just recently started as I have been using these products for some time. Have another system with the same that shows none of these presentations. Still researching. |
Citiraj:
|
Citiraj:
NEMOJTE instalirati nForce drivere 15.00 za Vistu! Jer postoji bug koji prilikom restarta ili gašenja računala isključi hardove (valjda ih želi odspojiti jer je SATA hot swappable) i onda pričeka malo pa ih opet uključi i tek onda ode u restart ili gašenje. Osim što produljuje vrijeme restarta/gašenja ne zvuči baš zdravo. Performanse su lošije nego sa generičkim, a koliko sam vidio na nvidia forumu ljudi se žale i na korupciju podataka. |
Citiraj:
A nForce sam odmah nakon instalacije Viste instalirao...baš ću probat sa generičkim driverima... |
Problem riješen, a problem su nVidijini nForce driveri... :) Strašno, izbace drivere koji koji su totalno zaqrac. Napravio potpuni uninstall drivera i sad se mogu spojit na Jutarnji i ostale stranice...
Takva firma sa milijunskim prihodima a ne mogu drivere kako spada složit. Letile bi meni glave da sam direktor tamo... :) |
Citiraj:
Edit: Eto riješili smo problem :) I znamo za još jedan bug u nForce driverima. |
Ja sam zakljucio nakon mukotrpnog tjeda na visti, da se još ne isplati ici na nju i od sljedeceg tjedna sam na blaženom XP-u. Isprva mi je bila ok, no sad vidim da ima jos puno nedostataka tak da na nju idem tek nakon nekog ozbiljnijeg SP-a...
|
Citiraj:
|
koliko vam traje boot u Visti?
|
Vista hebeno izgleda no imam dosta problema s driverima. Leadtek tv kartica radi ko pokvareni semafor (znaš ono radi-ne radi, radi-ne radi). Kopiranje fajlova kao da je usporilo a koje su to fore kad nesto skines s neta vista nekaj grunta 30sek (preparing to open, copying i sl.). Usb mp3 playeri- koma treba ga svaki put nanovo instalirat. Na xp-u ga jednostavno prepozna kao removable drive i udri.
|
Za TV karticu pročitaj moj DVB Tutorijal, i dajte ljudi napišite taj sig, koju Vistu koristite...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
15-ak sek Doduše friška je instalacija i sve to, al ipak je prebrzo |
|
sve radi u 64 bitnoj visti...
meni ladatek dvb kartica sky star2 kartica2 sa prog dvb bez beda naravno sav operativni sustav sa svim softwerima kao i card reader koji čita 51 karticu. U biti 64 ili 32 bit sve radi malo truda i loghitec kamera ,kuglica bez beda radi . postoji dosta drivera npr za kameru je nema na ofic stranici ali postoji kompatibilna i radi ko ura. |
|
Molim pomoć.
Formatirao sam xp i sad nemam više izbor da li izabrat xp ili vistu, kako vratiti boot menu kao prije? fala |
Digni Vistu sa DVD-a, mislim da ima opcija repair boot sector ili tako nešto.
|
Citiraj:
ej aj mi reci jel tv kartica radi normalno |
Evo i ja instalirao 64-bitnu Vistu, zasad sve fino radi, ali još uvijek nema drivera za AIW, grrr...
|
Radi bolje/lošije od 32bitne?
|
Zasad malu prednost ima 64-bitna, ali ipak imam 1 GB RAM-a pa ne radi baš punim plućima. :)
|
Citiraj:
|
Evo još malo spama, ono lijevo crno gore je zbog niže rezolucije TV-a
http://img130.imageshack.us/img130/5...sta2fx5.th.jpg Novi grafički engine nisu samo aero efekti. |
evo instalira vistu sve radi super nisam imao nikakvih problema sa driverima jedino sam morao instalirati drivere od zvucne, prezadovoljan sam vistom sto se tice brzine i svega neznam zasto ali vista mi radi duplo brze od xp-a
|
vista radi bez greške i brzo. svi uređaji su prepoznati i driveri su sami postavljeni.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:05. |