PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   TES 4 Oblivion (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=35992)

Lihto 12.04.2006. 07:32

Citiraj:

Autor OveRkiLL
potpuno se slažem, baš sam se veselio da ću igrat par tjedana, Morrowind mi se nije dalo prelazit jer je komplicirano bio napravljen i sad ovdje sve fino naprave al je full kratka :grrr:

ma treba to sve polako igrat a ne po 15h na dan:D
nego sad će uskoro počet ekspanzije nadam se,nije ona mapa sa ostalim zemljama bezveze:D

Thoroughbred B 12.04.2006. 08:34

Sta treba u main questu napravit?ja sa mtek 2. level :)

Jelc 12.04.2006. 09:47

1 privitaka
Probudim se ja, a kad ono-cimerica mi se razodjenula na krevetu...već sam se usro da se hoće maznut....

A ružna ko Škegro i još Orka za ne falit...:D :D :D

Clifton 12.04.2006. 10:24

Citiraj:

Autor Jelc
Probudim se ja, a kad ono-cimerica mi se razodjenula na krevetu...već sam se usro da se hoće maznut....

A ružna ko Škegro i još Orka za ne falit...:D :D :D

Pih. Sve se to riješi u duhu stare hrvacke: nemereš-bit-tol'ko-ružna-kol'ko-ja-mogu-bit-pijan... pa flašu do dv'je Cyrodiil Brandyja i udri... :D :D :D

Jelc 12.04.2006. 11:01

Po onoj staroj narodnoj "U sili je vrag i muhe zobal":D :D :D

s.u.l.e.l.u.s 12.04.2006. 11:49

Citiraj:

Autor ćiber_manija
Jel postoje vukodlaci u igri?
Jel mi netko može reći ko je ukrao sliku onoj gradonačelnici u onom gradu , ispitao sam sve osobe i iscrpio sve mogučnosti no nisam naišao na nikakvo riješenje!
Plz pomagajte, taj sam quest mozgao od ponoći do 4 sata ujutro i nisam ga skužio!:fuming:

Da stvarno,dali netko zna riješenje za to,ja sam jedino našo pribor za slikanje u sobi od one žene i to je to?????ZNA LI TKO

Zmalamuth 12.04.2006. 12:20

SPOILER: Za ukradenu sliku

ako si razgovarao sa svima u dvorcu + zapovjednik straze.
Zadnji trag prije nego optuzis zensku da je maznula sliku je da pogledas Tepih u blagovaoni i naci ces tragove boje na tepihu tamo di ona sjedi i nakon toga je optuzis da je maznula sliku.

Kad prizna mozes reci grofici da je ova maznula sliku ili biti "dobrica" i reci da je sliku maznuo netko van dvorca i dobit od nje 50 zlatnika onda ce te ova nagradit i jos ce ti naslikat neku sliku koja vrijedi 400 zlatnika

Sam Fischer 12.04.2006. 13:05

Ja sam opet naletio na sranje, pokupio sam sve recomendaionse u mage guildovima, i sad moram na arcane university i sve pet, kaže mi frajer da trebam donijeti "wood" da mi može napraviti wizdard staff (onaj čarobnjački štap)...I niš, trebam mu donijeti wood...kakav wood? Kakvo drvo? Kaj da mu donesem?

Andeo 12.04.2006. 13:11

Možda je rekao da mu doneses weed, mislim da je to realnije. Donesi mi malo weeda pa cu ti napraviti "carobnjacki" stap.: stoopid

Sam Fischer 12.04.2006. 13:19

Citiraj:

Autor Andeo
Možda je rekao da mu doneses weed, mislim da je to realnije. Donesi mi malo weeda pa cu ti napraviti "carobnjacki" stap.: stoopid

: bonker2 : baad :

Ako se tko sijeća...Kakav wood?
pa nemrem posijeć drvo iz šume dammit :D

PS obecajem da neću stavljati finger smajlice!

thedream 12.04.2006. 15:08

...smiješan si zmalamuth..baš..učilica..: finger :
ako je ovo thread za oblivion...a ja imam prob s njim,e pa sorry..potrošit ću tih 5-6cm prostora da se izjadam...:clap:
e da,usput..nemoj bit bezobrazan...prijavit ću te..:beer:
usput popravio sva oružja za 600tinjak golda..sve pet..:D
i nemoj podcjenjivat ovog igrača samo zato šta ti buljiš 15h dnevno u tu igru..okie? word up...:beer:

Chuby 12.04.2006. 16:13

wood for staff

kreni prema quest markeru i potamani one necromancere, kad dojdes u sumu u nekom kamenom kovcegu, oltaru ili ljesu se nalazi unfinished staff to ti je taj wood

emoe 12.04.2006. 18:01

ekipa ja imam ozbiljnih graf. problema.(naime sve sam detalje postavio na high(komp guta bez beda) ali su texture užasno lose kvalitete i niske rezolucije a sto je najgore to mi se pocelo dogadat prije nekih tjedan dana dok je prije bilo sve u redu..igru sam reinstalirao vise puta ali opet isto..evo slike iz brume i pogledajte na sta to liči iako su detalji high..

http://img480.imageshack.us/img480/2...enshot28ot.jpg

i imam jos jedan problem a to je da se PC ponekad sledi kad ucitavam igru a ako recimo prije toga ucitam neki film(pokrene se ffdshow) onda se to ne dogodi...

pomagajte..

MOrdecai83 12.04.2006. 18:56

;)
Citiraj:

Autor emoe
ekipa ja imam ozbiljnih graf. problema.(naime sve sam detalje postavio na high(komp guta bez beda) ali su texture užasno lose kvalitete i niske rezolucije a sto je najgore to mi se pocelo dogadat prije nekih tjedan dana dok je prije bilo sve u redu..igru sam reinstalirao vise puta ali opet isto..evo slike iz brume i pogledajte na sta to liči iako su detalji high..

http://img480.imageshack.us/img480/2...enshot28ot.jpg

i imam jos jedan problem a to je da se PC ponekad sledi kad ucitavam igru a ako recimo prije toga ucitam neki film(pokrene se ffdshow) onda se to ne dogodi...

pomagajte..

neznam koju grafu imas pa bih ti predlozio nove drivere... u nvidia djelu foruma postao sam link za nove drivere 84.30 sa guru3d-a...probaj njih... probaj i nove atijeve drivere sa ovim chuck fixom...a i probaj staviti koji od modova koji rjesavaju probleme sa mutnom i udaljenom grafikom...
inace...ovi mutni djelovi nisu "loaded area" pa su vjerovatno takvi...kako hodas tako ti se loadaju djelovi mape...nesto kao i u HL2....i onda postaju jasniji i ljepsi... bilo bi suludo traziti od kompa da ima citavu mapu u memoriji bez loadanja podrucja...

ćiber_manija 12.04.2006. 19:12

Jel se može negjde ostviti itemi da su na sigurnom.
Ja sam bio ostvio opreme i soul gem-ova u vrijednosti 10k GP-a i kad sam se vratio više ničeg nije bilo osim neke odjeće.
Inače to sam ostavio u škrinji gdje martin spava!
Jel zna kako to vratiti?????

emoe 12.04.2006. 19:20

Citiraj:

Autor MOrdecai83
;)

neznam koju grafu imas pa bih ti predlozio nove drivere... u nvidia djelu foruma postao sam link za nove drivere 84.30 sa guru3d-a...probaj njih... probaj i nove atijeve drivere sa ovim chuck fixom...a i probaj staviti koji od modova koji rjesavaju probleme sa mutnom i udaljenom grafikom...
inace...ovi mutni djelovi nisu "loaded area" pa su vjerovatno takvi...kako hodas tako ti se loadaju djelovi mape...nesto kao i u HL2....i onda postaju jasniji i ljepsi... bilo bi suludo traziti od kompa da ima citavu mapu u memoriji bez loadanja podrucja...

driveri su mi 84.25 a grafa 6800ultra...to sto kazes ta loaded podrucja to stoji ali ovo se oupce ne ucitava dok nedodem skroz blizu a i jako je losa i mutna tekstura kao sto vidis..probo sam s ovim modom lod_texture_replacement_by_shajalod_texture_replacement_by_shaja ali opet je sve isto tako da stvarno neznam..

a i teksutre recimo na kamenu su onako u kockicama tako da se nesto zdrmalo..

Lihto 12.04.2006. 19:26

Citiraj:

Autor ćiber_manija
Jel se može negjde ostviti itemi da su na sigurnom.
Ja sam bio ostvio opreme i soul gem-ova u vrijednosti 10k GP-a i kad sam se vratio više ničeg nije bilo osim neke odjeće.
Inače to sam ostavio u škrinji gdje martin spava!
Jel zna kako to vratiti?????

ja sam ostavljao tamo u armory,škrinji.Al inače kupiš si neku kuću vilu dvorac:D
pa si tamo inače ostavljaš,ja baš gledam da si nešt kupim jel ima netko neki prijedlog za kuću?

emoe 12.04.2006. 19:32

eo ako se nekome hoce da proba moj save game mozda je u njemu problem..samo prebacite ovo iz zippa u my docu./my games/oblivion i loadate pa ako su vam texture u neredu javite mi vamo da znam da je save ostećen..

http://rapidshare.de/files/17567261/...07.00.rar.html

ajde molim vas pomizite mi da i ja igram ovo kako spada..

Zmalamuth 12.04.2006. 19:33

Citiraj:

Autor thedream
...smiješan si zmalamuth..baš..učilica..: finger :
ako je ovo thread za oblivion...a ja imam prob s njim,e pa sorry..potrošit ću tih 5-6cm prostora da se izjadam...:clap:
e da,usput..nemoj bit bezobrazan...prijavit ću te..:beer:
usput popravio sva oružja za 600tinjak golda..sve pet..:D
i nemoj podcjenjivat ovog igrača samo zato šta ti buljiš 15h dnevno u tu igru..okie? word up...:beer:

Postoji razlika izmedu trazenja pomoci i plakanja po forumu.
Vrati se 2-3 strane nazada i prebroji koliko si puta sve na forumu obavijestio da ti se oprema raspada, i kad ti ljudi objasne rjesenje jos si par puta objavio da ti se oprema raspada tek tako da mi ostali to nebi zaboravili.: lol2 :
Ja ne buljim u oblivion 15h na dan, faks i posao mi uzimaju vrijeme ako svaki drugi dan uhvatim 2-3h za oblivion ja sretan : goood : .
Pouka pisca pokusaj sam naci rjesenje a ne svakih 5min. plakat na forumu i trazit rjesenje tako da zaspamas forum.
Bojim se i pomislit sta bi bilo da krenes igrat morrowind ja sam ga igrao 2 mjeseca samo trazeci "dwemer ruins" i kompletirajuci setove oklopa.

@everybody sorry na offtopicu, ali umjesto da citam o savjetima za oblivon moram citat 5x kako netko ima razvaljen oklop i ne zeli platit da mu ga se popravi, a ocito je lijencina da ode "setat po prirodi" i nade par ruinsa sa varla stoneovima. nego bi zelio da odmah dobije sve na pladnju.

pozdrav i sta se mene tice EOD.: suicide

Zmalamuth 12.04.2006. 19:43

Citiraj:

Autor Sam Fischer
Ja sam opet naletio na sranje, pokupio sam sve recomendaionse u mage guildovima, i sad moram na arcane university i sve pet, kaže mi frajer da trebam donijeti "wood" da mi može napraviti wizdard staff (onaj čarobnjački štap)...I niš, trebam mu donijeti wood...kakav wood? Kakvo drvo? Kaj da mu donesem?

Trebas otici do jednog carobnjaka koji se bavi "uzgojem drva" za "mage Staff"
jer carobnjak nije pravi carobnjak bez svoje hodalice :D
neznam sada di je tocno, trebalo bi ti pisat u questovima. i onda odaberes drvo za svoj staff ovisno za koju vrstu magije se zelis specijalizirat (destruction, conjuration.......)
idem kasnije igrat oblivion, pa cu pogledat di treba tocno ici. ja sam taman dosao do tog questa isto.

Zmalamuth 12.04.2006. 19:55

Citiraj:

Autor emoe
eo ako se nekome hoce da proba moj save game mozda je u njemu problem..samo prebacite ovo iz zippa u my docu./my games/oblivion i loadate pa ako su vam texture u neredu javite mi vamo da znam da je save ostećen..

http://rapidshare.de/files/17567261/...07.00.rar.html

ajde molim vas pomizite mi da i ja igram ovo kako spada..

sada sam isprobao save, sve radi iscrtava mi se dvorac i brdo u daljini, sve radi savrsena slika, u 35-50 FPS na konfi iz siga. htio sam napravit screen, ali sam zaboravio da ga nisam aktivirao, bacim i sliku za par minuta
probaj reinstalirat directx i config fileove od obliviona.

nije da zelim dodavat soli na ranu, ali na uvodu pise "meant to be played on nvidia" ali za sada po forumima se ekipa sa ATI-em hvali da sve sljaka bez beda a ovi sa Nvidiom svako toliko problemi. pa mozda mijenjaj grafiku :smoke: (sorry nisam mogao izdrzat)

MetallicA 12.04.2006. 20:05

Citiraj:

Autor Thoroughbred B
Evo ja skinuo ovo od 119MB,jos samo da igru nabavim : goood : Kolega na poslu je ima,pa ce mi je lahko veceras urucit.

: roller :: roller :: roller : skinesh mod a nemash igru

emoe 12.04.2006. 20:05

nevjerniče želiš me privući na dark side :D salim se,hvala ti sto si probo ;)

ma sve mi dosada radilo super a onda ovaj problem,idem sad probat instalirat dx sa oblivion dvda i ponovno igru pa cu vidjet jel radi..

LuXor 12.04.2006. 20:14

Trebam help!

Primio sam se primary questova i došao sam na quest gdje trbam nabaviti Daedric artifact. Nalazim se kod Azura Shrinea i trebam nabaviti "whisp-of-woe" (??tako nešto??).

Sky 12.04.2006. 20:17

Treba ti silver oružje i trebaš ubiti onaj oblak što se kreće kraj shrinea. Onda pokupiš wisp.

Sam Fischer 12.04.2006. 20:30

Citiraj:

Autor LuXor
Trebam help!

Primio sam se primary questova i došao sam na quest gdje trbam nabaviti Daedric artifact. Nalazim se kod Azura Shrinea i trebam nabaviti "whisp-of-woe" (??tako nešto??).

Ubiješ onu idiotsku krijesnicu tamo malo niže u šumi, pokupiš po podu kaj je ostalo od toga, dođeš do kipa ujutro ili navečer i daš mu to :D

emoe 12.04.2006. 20:42

..i dobijes azura's star koji malo kasnije odneses martinu

MetallicA 12.04.2006. 21:10

e sigruno je to vech neko pito al al ajde rjeshavam onaj quest za lijek vampirizma i sad trebam onoj babi vjeshtici najti nekaj - gde da to najdem i kaj to je

i josh jedno pitanje onaj kamen s kojim si unaprijedish oruzhje el ima njega gde za kupit ili nach jer sam ja njega uzo kod prvog oblivion gate-a(druge nisam ni prosho)

Jelc 12.04.2006. 23:17

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
ja sam ostavljao tamo u armory,škrinji.Al inače kupiš si neku kuću vilu dvorac:D
pa si tamo inače ostavljaš,ja baš gledam da si nešt kupim jel ima netko neki prijedlog za kuću?

Mislim da ti je najeftinija oko 4000 a najskuplja oko 25000...+kaj još moraš kupit opremu za kuću...a ta drvenarija je skup sport.

LuXor 12.04.2006. 23:18

Stvar je šato nisam mogao ubiti tu krijesnicu. A kad sam ofrljio magijom ono što je palo bježalo je od mene (??weird??).

@Sky: hvala na savjetu. Pokušat ću sa silver strijelama.

Sam Fischer 12.04.2006. 23:22

Jel zna tko di je skeleton key?
Svatko malo trebam neš otključavat a neam hebenih lockpicksa...

Jelc 12.04.2006. 23:26

Citiraj:

Autor LuXor
Stvar je šato nisam mogao ubiti tu krijesnicu. A kad sam ofrljio magijom ono što je palo bježalo je od mene (??weird??).

Imaš ih tri na toj lokaciji.
A možeš ga ubiti bilo kojim oružjem sa magijom.
A ako je pao na tlo-samo ga poberi kao i svaki drugi item.
Istinabog-giba ali nije baš tako brzo.

Lihto 12.04.2006. 23:31

Citiraj:

Autor Jelc
Mislim da ti je najeftinija oko 4000 a najskuplja oko 25000...+kaj još moraš kupit opremu za kuću...a ta drvenarija je skup sport.

imam ja preko 16 000golda:D i bitno je da sam ubio umbru u par poteza s onim ludim štapom moram zapamtit naziv
ajd mi reci di odna mogu kupovat opremu za kuću

Jelc 12.04.2006. 23:33

1 privitaka
Citiraj:

Autor Sam Fischer
Jel zna tko di je skeleton key?
Svatko malo trebam neš otključavat a neam hebenih lockpicksa...

Pa možeš i magijom otključavati, to je još i bolje.
Odabereš magiju u ovom izborniku, izađeš i dereš po c:D

Sky 12.04.2006. 23:35

Skeleton key je GENIJALAN!!!! Inače, Sam, za upustvo kako do njega, pogledaj E.T.jev spoiler ;)

Jelc 12.04.2006. 23:44

Citiraj:

Autor Rainmaker-Lihto
imam ja preko 16 000golda:D i bitno je da sam ubio umbru u par poteza s onim ludim štapom moram zapamtit naziv
ajd mi reci di odna mogu kupovat opremu za kuću

Jadnik.
Ja trenutno imam preko 60000:D
Dvije kućice, još malo idem na treću...

Houses:
http://www.elderscrolls.com/forums/i...post&p=5349365

Sam Fischer 13.04.2006. 00:33

Citiraj:

Autor Jelc
Pa možeš i magijom otključavati, to je još i bolje.
Odabereš magiju u ovom izborniku, izađeš i dereš po c:D

Znaš da imam tu magiju...
nemogu koristit ni onu opet easy lock jer neam dovoljno skilla...
moji je cijeli warrior, samo mač i armor rješavaju stvari a ne neke picajzlerske magije :D: flyingey

Lihto 13.04.2006. 00:44

thx jelc idem si prvo kupit onu za 5000 da odmah pređem quest:D

MOrdecai83 13.04.2006. 03:13

Citiraj:

Autor emoe
driveri su mi 84.25 a grafa 6800ultra...to sto kazes ta loaded podrucja to stoji ali ovo se oupce ne ucitava dok nedodem skroz blizu a i jako je losa i mutna tekstura kao sto vidis..probo sam s ovim modom lod_texture_replacement_by_shajalod_texture_replacement_by_shaja ali opet je sve isto tako da stvarno neznam..

a i teksutre recimo na kamenu su onako u kockicama tako da se nesto zdrmalo..

http://img146.imageshack.us/img146/6043/snap27ll.th.jpg http://img126.imageshack.us/img126/9170/snap98vt.th.jpg http://img146.imageshack.us/img146/9328/snap77wf.th.jpg http://img146.imageshack.us/img146/5...ap127kp.th.jpg

Istina ...ne izgleda ni meni bas nesto...a sve je postavljeno na max ovdje... :( eh ta fcuking nVidia.... ATi je car sto se tice kvalitete slike...a sada i performansi... ;) shmrc shmrc...fali mi moja 9800pro sada... :(

Panzer 13.04.2006. 04:43

Neznam, meni se cini ok grafika kod mene... Nije mi sve na max, pola stvari je na sredini, osim drveca... :) Nije ukljucen hdr i aa, te af... sutra cu slikat sve na max...

http://img49.imageshack.us/img49/815...hot58bc.th.jpg http://img116.imageshack.us/img116/8...ot141bw.th.jpg http://img116.imageshack.us/img116/6...ot158gx.th.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:01.