![]() |
Citiraj:
|
Minfactory ima super akciju na XFX grafe pa kome treba eto..
|
Moram priznati da sam razočaran količinom vremena utrošenim na rivju izgleda grafičkih kartica i njihovog bling bling osvjetljenja, baš se ozbiljno posvetio tom dijelu... :( Ajde da je tu uključio i Yeston i njihove Waifu namirisane grafe koje se sigurno najviše prodaju zbog toga, ali ove normalne grafe...WTF. US Stevan je tu puno normalniji. Doduše, na redditu ljudi baš jako raspravljaju o izgledu komponenti i LEDica u desktopima...pa ono, bit će da ja nisam u trendu. Ja spadam u one čudake kojem je eventualno važan izgled kućišta, a ono što je unutra može biti bilo kakvo (ono usrani komp, nije da virim u kućište svaki dan, nego buljim u monitor...baš sam čudan.. :D) i po mogućnosti bez i jedne jedine LEDice. Ispada da je XFX nekakav best buy (uvijek su najjeftiniji koliko sam vidio, barem u EU), a još ljudi po internetima jako hvale njihov RMA. Win-win. ;) |
Pozz, kakva je verzija Sapphire Nitro +? VIdim na netu da bi trebala biti jako dobra ali kaže AI da navodno neke pate od coli whine-a? Tu di živim ih se dosta nude, pod garom, ko nove, jedna je za samo 640e
|
Coil whine je nepredvidiva pojava i teško je reći da pojedini model ima više problema s tim od drugog. Neke kartice ga imaju, neke ne, ovisi i o kvaliteti struje u kući i o napajanju. Ja ne bi to uzimao kao faktor pri kupnji, a Nitro je top model od Sapphirea, obično najbolji model uopće. To je super cijena za Nitro.
|
Ok, hvala!
|
|
Svima je jasno da je Moores Law mrtav, pa šalju na kapaljku.
Nema svijetla na kraju 1nm tunela. |
A više manje se sve bazira na softver fićrima...jeeej. :(
|
https://www.techspot.com/news/108556...s-through.html
Što sprječava AMD da napravi taj DLSS wrapper pa da se tako u igrama gdje FSR 4 nije podržan, preko DLSS wrappera aktivira i tako iskoriste popularnost konkurentskog rješenja dok developeri ne implementiraju njihovo? |
Isto kao u vrijeme Mantlea, kad je trebalo desetak radnika da to ubace besplatno devovima u najzvučnije igre na obostranu korist.
|
IMHO AMD bez problema može upucati silne nofce u dodatan razvoj i popularnost već gotovih rješenja poput DLSS Swapper, OptiScaler i Lossless Scaling, ako se već sami ne žele iz nule početi baviti s razvojem službene Radeon implementacije. Kamen spoticanja je naravno nVidia, jer svi spomenuti alati se oslanjanju na njihovu DLSS implementaciju, tak da bi vrlo lako moglo završiti neslavno, ako AMD po uzoru na ZLUDA-u (1 - 2) odlučiti biti pokrovitelj, nečega kaj iskorištava nVidiju, posebice, jer nVidia nipošto ne želi da ljudi koriste išta osim njihovih kartica, mada se koliko imamo prilike vidjeti iz priloženoga - GeForce hardver lijepo može zaobići bez neke prevelike muke.:)
|
Citiraj:
|
Po meni je ovo pitanje ekvivalentno pitanju podrške FreeSynca na Nevidija hardweru.
|
Citiraj:
Kak god se okrene, gotova i funkcionalna rješenja već postoje, a AMD, ako želi itekak može iskoristiti DLSS Swapper, OptiScaler i Lossless Scaling. Citiraj:
|
Radeon RX 9070 XT vs. GeForce RTX 5080: Battlefield 6 Open Beta, Nvidia Overhead
Samo ću ovo ostaviti ovdje :goood: |
Ponovio se i ja , XFX Swift AMD Radeon RX 9070XT White Izbacio 4070ti, reinstalirao winse, drivere, sve radi kao cager. Probao tarkov i dotu, na 4k fino to radi. (ima 4 slike, listati :) ) |
Da otvorimo posebnu temu za konektor? :lol2:
Melting 12VHPWR Connector Claims its First AMD RX 9070 XT Victim |
Ma sve je to fake news i dio anti-nVidia propagande koju provode Crveni Radeon Kmeri, a ova nova situacija je zapravo tzv. false flag provokacija. 12VHPWR problema nema niti ih je ikad bilo, a zbog nekolicine izoliranih slučajeva nesretnih korisnika koji ne znaju koristiti kupljeni hardver, sve skupa je napuhano i pretjerano. Uostalom, ti konektori bi odavno bili povučeni s tržišta da su iole problematični.:)
|
Ovo je slučaj do napajanja, jer ima 750w srot napajanje koje je vrisnulo s strane napajanja, ne grafe
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Zajebanciju na stranu, odnosno ono kaj smo naveliko tokom godinama komentirali, 12VHPWR konektor bilo na GPU, bilo na PSU strani je sranje koje samo čeka da se desi.
Kad se postepeno populariziraju ploče s konektorima sa stražnje strane, onda bude 12VHPWR uz GPU i PSU, postal i MBO problem.:) https://i.postimg.cc/hvmJ5y4k/image.png |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |