![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, ne znam točno do kada je trajalo, ali za tu cijenu mislim da nije nikad bila u dućanima. Ima na HU videa o kretanju cijena, Tim je to tada obrađivao, pa se može vidjeti da li je ikada došla na MSRP. |
Citiraj:
Fakat se praviš blesav. Doviđorno. |
Citiraj:
|
ma cijene luduju atm
smirit ce se vjerovatno za koji mjesec vidim na njusci ima 4090 za 1600 pa do 2100 raspon cijene, ali stoje vec neko vrijeme i digli su cijenu, iako nisu mogli prodat po par sto eura nizoj. posto sam pratio malo tih par oglasa, jer ih razmatram za kupovinu. tko vec daje preko 2k za grafu, ce radije uzet iz neke firme nego riskirati s njuskalom po meni ne vrijede preko 1500e(ovi obicni modeli, s garancijom) |
Bez garancije nemoj ni gledat. Gledam ekipu kaj ih popravlja i nije da ne rikavaju. Ubio bi se da dam tolko love i da mi rikne..
|
Recapping nVidia's disappointing launch:kafa:Ciganluk zvan JayzTwoCents još jednom dokazuje da su pare od sponzora jače od svega, tak da se u koordiniranom PR izletu (1 - 2) zajedno s Micro Center likom, pravi glup i gluplji.:hitthewal: |
Pitanje vezano uz fejk frejmove – recimo da vrtim neku jako zahtjevnu igru, nativno na oko 40 frejmova, i uključim taj fejk frejm generator te dobijem duplo više frejmova. Koliko fluidno će igra zapravo izgledati s tim frejmovima? Kad god postavim to pitanje zagovornicima fejk frejm generatora, odgovor izostane.
|
dobit ćeš veći latency, afaik
|
Izgledati će super fluidno, ali klikovi potencijalno neće biti kad očekuješ.
|
Citiraj:
|
Da li se taj novi DLSS4 može koristiti bez frame gena? Znači kao nekad DLSS 2, samo za upscale i AA?
|
Citiraj:
|
Naravno, kao i DLSS 3.
EDIT: ansha bio brži :) |
Citiraj:
Čitam baš ovo https://rockstarintel.com/dlss-4-mak...ke-a-new-game/ pa zato pitam |
imam instalirane te novije drivere, ali za dlss overide mi pise unsupported za sve igre, u nv appu
|
ASUS ROG Astral RTX 5080 Review: Stupid Big, Stupid Expensive!:fiju::hitthewal: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
https://www.youtube.com/watch?v=ucVD0lUwzPE
stalker 2 s 5090 titranje slike, artefakti i skoro 500W potrošnje:wtf2: |
nije to sve, ima jos
|
Citiraj:
E da, ždere i VRAM kad se uključi. |
|
Ispalo je da je 4090 uzrok koja je taman prije bila uštekana, a ne 5080.
|
Navali narode
https://www.instar-informatika.hr/gr...67809/product/ |
Zajebčić :roller:
Citiraj:
|
Citiraj:
Netko je pitao nedavno da li zbilja ljudi kupuju a da pojma nemaju što kupuju :D Ne da ima takvih ljudi nego su debela većina. |
Ali koliko od takvih ima 2k eura za baciti na jednu relativno prosječnu grafičku :D
|
Kakve fantastične cijene, 2k€ za tu skalameriju.
Osobno ne bi dao ni da imam iz principa, ali svatko neka barata svojim šoldima kako želi. ;) OK, znamo da je ovo early adopter porez, ali neće to vj ići ispod 1600€ kada se stabilizira. |
Citiraj:
:kafa: |
|
Odličnost na sve strane, tak da možda i nije loše da se ove sfušane preskupe kartice nigdje ne mogu kupiti.:)
Citiraj:
Citiraj:
|
A gledaj realno, iz mojeg kuta gledanja, hoće li to koštati 2k ili 12k, meni stvarno savršeno identično :D
Prošli puta (ima nešto godina) kada su driver updejti brickali kartice, trolovi/ljubitelji su išli naokolo i tvrdili kako je to user error. Bit će da su i ovo korisnička pogreška, naročito u pogledu izbora proizvoda :D |
|
Ovo je kao da na tržištu postoje neki mehanizmi koji povezuju ponudu, potražnju i cijenu.
|
I kao da ih netko koristi da izvuče maksimum profita s minimumom kartica.
|
Citiraj:
Ali sama kolicina dostupnih kartica je daleko premala da bi tu bilo neke velike koristi ikome, dugorocno si nvidija cini stetu ovime, vec sad su postigli da je porasla prodaja XTX-ica jer su ljudi vidjeli sta se dogodilo s cijenama 5xxx serije. Da je kolicina 5080-ki "normalna", a s kolicinom i cijena, veliki dio tih koji sad uzimaju 7900 XTX bi uzeo 5080-ke... U svakom slucaju je sad jako los trenutak za kupovat gpu vise klase... |
Bio je loš i prošli launch kad je 4080 bila 1,200$, ili 1,500e kod nas. Sa Nvidiom su loši launchevi skoro postali pravilo.
Novac je na računu, ali ne kupujem u ovim uvjetima. Za 3080 dobijem 400e kad prodam i moram platiti 1,300 za 4080S, jer se 5080 ne isplati nikako. Znači 900e nadoplate za 60% performansi. 210% više love za 60% performansi. U ovih 20 godina što kupujem-prodajem i nadograđujem, nikad nije postojao ovako loš deal ili loša situacija na SH tržištu (osim možda prije 3g). |
za nas ordinarus eventualno 4070 ti super ako je ovo točno,ko zna kolko će 5070 ti bit brža od 4080,tj gledajući rtx 5080 možda isto brza ili nešto sporija
This is how RTX 3080 and RTX 4070 Ti SUPER compete in popular games: RTX 4070 Ti SUPER is 35% faster in 1080p RTX 4070 Ti SUPER is 27% faster in 1440p RTX 4070 Ti SUPER is 9% faster in 4K |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:46. |