![]() |
@stops Nema. Ima ako ćeš dizati cash, onda je vrlo vjerojatno da će te tvoja banka olakšati za cca 50kn po korištenju bankomata, dok s revolut može proći bez provizije.
@coconut koji je to kriminalni tečaj? Mislim da pričaš napamet. |
Usporedi tečaj bilo koje banke sa onim HNB-a ili neke lokalne mjenjačnice pa da vidiš razliku. I to bez bankovne provizije! Nedavno sam radio računicu. U usporedbi sa mjenjačnicom, Revolut je bio povoljniji 130kn na 1.000€. A mjenjačnica je bil prilično povoljnija od banke. Ok, odbi proviziju banke na slanje kuna na Revolut i opet ti ostane dovoljno za počastiti ženu/curu večerom.
A konverzija jedne valute u drugu je posebna priča za sebe. Ne da ćeš ispušiti nego će te oderati do gole kože. |
PBZ tecaj
1€=7,38HRK Revolut 1€=7,34HRK HNB 1€=7,39HRK U trenutku pisanja posta. Tako da na 1000EUR imas oscilaciju 50 a ne130HRK. Realno mozemo pricati o 60HRK maksimalne razlike o 1000EUR i to jedino u spici sezone kada omjer HRK/EUR bude maksimalno narusen |
Jasno ti je što se dogodi s Revolut tečajem vikendom?
|
Znam, i za naknadu koja se vikendima primjenjuje zbog povecanog koristenja sirom svijeta, nisu oni ludi, treba se nekako financirati. Ali opet, nikada neces vidjeti ni razliku u korist Revoluta koja je na 1000EUR veca od 60HRK
|
Hmm, pocetkom srpnja je razlika na 150€ Revolut vs ZABA bila 2X HRK. Razlike mogu biti primjetne osobito ako auto-exchangom uhvatiš dobar tečaj u par sati prije aktivacije vikend tečaja.
Nije puno, ali čovjeka veseli. :D Puno veće razlike su kod npr. HUF-a gdje je čak i vikend tečaj nekad bolji od tečaja u bankama ili mjenjačnicama. |
Citiraj:
Ne kuzim zasto ne napraviti opciju da mozes birati mastercard ili visu |
Predpostavljam da ovisi tko zeli koliko biti prisutan na pojedinom tržištu
|
Citiraj:
|
kul je nama koji vec imamo master, on nam ostaje aktivan, + moze se i visa imat ak se ne varam, simultano
|
Metalke su još uvijek masteri 🤷*♂️
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Također njavise koristim za putovanja i razne valute vec 3g....generalo me moja banka čvakne za 2% na svaku transakciju. Kad platis npr hotel i rentacar, dobro se osjeti! Revolut ftw! Steta sto idu na visu...npr Nizozemska 90% sam mastercard 😠 Generalno Visa mi je puno bolja i prihvacenija ali stas, bolje imati raznolikost za svaki slučaj
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Guglaj prvih 6 znamenki kartice ili vidi bin checker.
527346 je hr bin master. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ali je imas vjerojatno godinu-dvije ili duze?
|
Citiraj:
|
Tada su im kartice imale uk bin, a negdje u 2019. su masteri dobili hr bin. Tada si vjerojatno napravio virtualnu karticu :)
|
damn samo 1 virtualka
da bar vise virtualki ide, a manje fizickih, fizicke me tolko ne zanimaju :D |
Citiraj:
527346 je UK, barem tako google kaze, makar eto drugi izvir kaze Francuska. Moja fizicka je taj broj. Uostalom zasto bi podizao gotovinu u Hrvatskoj s nje |
To mi je bio primarni razlog zasto sam uzeo revolut - da mogu dici 200kn kad mi zatreba, a da ne ovisim o par bankomata oko sebe. Cista komocija :D Ne putujem toliko da mi se isplati vrtiti devize, ne mesetarim dionicama... Virtualnu koristim za kupovanje po netu itd.
Uostalom, naknadno sam otkrio curve koji mi bolje pokriva potrebe tako da revolut vise niti ne koristim osim za online placanja. Steta, svim tetama na kasama se svidjala ona gay kartica :D |
Citiraj:
Da i meni za 527346 pise Francuska gdje sam nasao. Mastercard mi nije dozvolio downoladati njihov sluzbeni popis. |
Citiraj:
Ja imam 3 virtualke, sve 3 VISA sa UK binom pa preko njih i uzimam Spotify... Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Nisam neko mjerilo za usporedbe, mogu samo reci sto meni znaci ta kartica pa neka ostali povlace paralele i vertikale:
- dizanje para s bankomata kao revolut - nema potrebe za topupom jer cucla pare direkt s kartice koju si vezao/koristis - nema potrebe za konverzijama kad kupujem vani jer radi po interbanking tecaju (postoji neki exchange limit koji mi je i vise nego dovoljan) - mogucnost da s jednom karticom objedinim vise kartica. Trenutno koristim samo debitnu i revolut, probao jos ziro i monese eu/uk. Realno taj feature ce mi brzo postati nebitan iako joj je to najveca prednost - kroz aplikaciju biras kojom karticom zelis placati i imas 14 dana opciju da promjenis karticu ako si slucajno platio krivom karticom. Na kraju cu monese ugasiti skroz (trebao mi samo zbog uk kartice), a revolut svesti na uk visu + virtualnu za net. Curve koristim po hr i vani, a zapravo cucla kune s debitne i ne brinem oko tecajeva i konverzija. |
Danas mi u Konzumu odbilo plaćanje revolutom. I beskontaktno i standardno pinom. Na računu ima novaca i kartica nije zamrznuta... 2 transakcije prošle do sad i sad problemi. master standard
|
Citiraj:
Sent from my starship using subspace comms |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I meni jucer ali express+revolut steka
|
wat
nije valjda da nas prisilno tjeraju na novu visu? |
Jučer plaćeno na AliExpress i Ebay (PayPal Revolut) bez poteškoća.
|
Koristi li tko Revolut sa Garmin Pay?
|
Kazu iz vise izvora s drugih foruma da ta kombinacija radi kod nas
|
Revolut
Napravio automatski Visu, Garmin nikako ne prihvaća. Našao negdje da treba biti Mastercard, odem napraviti i nju očekujući da negdje u procesu izrade biram Visa ili Mastercard, jok, napravilo mi još jednu Visu :fuming:
Jesam bacio pare? https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0750482a47.jpg |
Nema više ECMC-a kod free Revoluta, samo Visa. Piše o tome na prethodnoj stranici.
|
Šta je ECMC? :stoopid:
edit: aha, valjda Mastercard |
Da, ovo moje se odnosilo na MC iskustva, sori. Visa je prefriska i vecini jos nisu ni stigle na adresu.
|
Odgovor:
I am afraid that the brand of your card is chosen randomly by our system. This is being done automatically based on some technical requirements, so I am afraid that we’re not able to manually change it. Sorry for the hassle here. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Otkad to nema mastercarda? Meni stigao prošli tjedan.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:24. |